חודש של התפכחות

בעשור האחרון, תחת שלטונו של נתניהו, ישראל נהנית מתור זהב מדהים. זה היה נכון כבר לפני כמה שנים, וזה נכון ביתר שאת לאור ההכרה בירושלים וברמת הגולן, הסכמי אברהם, מבצע חיסוני הקורונה הראשון בעולם וההישגים המופלאים של המוסד באירן. המשבר הפוליטי החריף שאנו חווים מזה שנתיים מעיב במידת מה, אך השפעתו בפועל על הביטחון ועל הכלכלה עדיין מינורית. אז לא נורא.

כדי להבין כמה הדברים טובים, צריך להיזכר כמה היה רע. שקעתי לאחרונה בקריאת עיתוני הארץ בחודש אוקטובר 2000, החודש בו התפוגגה אשליית תהליך השלום והחלה אינתיפאדה קשוחה שעתידה הייתה לגבות חיים של יותר מאלף ישראלים.  זה לא היה החודש הנורא ביותר. הכבוד המפוקפק שמור למרץ 2002, החודש שבו פיגוע התאבדות רדף פיגוע התאבדות. אבל זה היה חודש של התפכחות נוראית.

מה שבולט בכותרות של אוקטובר 2000, לצד אירועי הדמים כמו הלינץ' ברמאללה וההתפרעויות של ערביי ישראל וגם חטיפת החיילים בגבול הצפון, הוא דווקא ההסכמים. ערפאת הסכים שוב ושוב להסכמי הפסקת אש בקלילות שהזכירה את אמרתו של מארק טוויין: "אין דבר קל יותר מלהפסיק לעשן. עשיתי זאת אלף פעם". ברם, שום כדור לא נותר בקנה בגלל החתימות הריקות מתוכן. אפילו איש מתון שבמתונים כמו שלמה בן עמי אמר לשמעון פרס: "אינך מבין שערפאת משפיל אותך, הרי אינו מכבד שום סיכום שלו איתך". פרס השיב בנחישות השפן של אנרג'ייזר האופיינית לו: "איני מרגיש מושפל משום צעד שאני עושה כדי להציל חיי אדם".

הפסיביות והעליבות של הקבינט של אהוד ברק היו מעוררות השתוממות. ישראל הראל כתב: "איש בקבינט, עד כמה שידוע, לא שאל את הרמטכ"ל והאלופים הנלווים אליו מדוע, ביחסי הכוחות האמיתיים שבינינו לבין אלו שכפו עלינו את הדם והאש, אי אפשר לשים קץ לאירועים שעלולים להביא עלינו מלחמה כוללת? מדוע מניח צה"ל את היוזמה, כאילו זו גזירת גורל, בידי ערפאת".  אבל צה"ל, מתברר בקריאה בדיעבד, עוד היה אופטימי. הוא העריך שמלחמת ההתשה עלולה להימשך שנה. בפועל נדרשו ארבע שנים עד לדעיכת האינתיפאדה, בערך עם מותו של ערפאת ארבע שנים אחר כך.

הפרשן הצבאי של הארץ, זאב שיף, לעג לתגובה ללינץ' ברמאללה: "מסיבת העיתונאים שבה מסר ראש אגף המבצעים במטכ"ל, אלוף גיורא איילנד, על הפעולה נשמעה כמסיבת התנצלות של צה"ל. שוב ושוב הסביר כיצד פגעו המטוסים רק בכלי רכב הסמוכים לתחנת משטרה ברמאללה, שרובם בוודאי נגנבו מישראל". ובמקום אחר כתב: "גוברת הביקורת לפיה מדיניות האיפוק והריסון שכופה ראש הממשלה על צה"ל מזמינה את הגברת האלימות ומתפרשת כחולשה".

על אף הגישה הפסיבית, התדמית הבינלאומית לא ניצלה. 14 מדינות, בהן בריטניה והולנד, הצטרפו לגינוי לישראל במועצת הביטחון. כותרת בהארץ ציינה שהשידור החי של מות מוחמד א-דירה גרם נזק בלתי הפיך לישראל ותהתה:"האם תדמית ישראל תשתקם אי פעם". תשובה מהעתיד: כנראה שקמפיין החיסונים המוצלח שיקם אותה.

הכי מרעישה הייתה התהפכותם של ערביי ישראל והתפרעויותיהם האלימות. בכותרת אחד מגיליונות הארץ הופיעה "תוכנית למגן ישובים ליד כפרים ערבים בישראל". שנים עשר יישובים בתוך הקו הירוק הנמצאים בקרב אוכלוסיה ערבית ישראלית אמורים היו לעבור מיגון הכולל: "פתיחת מחסני נשק, הקמת מערכת קשר, כלי רכב, גידור היישוב, שער חשמלי, עמדות ירי והכשרת דרכי גישה חלופיות". אפילו מאמר המערכת של הארץ, לרוב מעוז של שמאל אדוק שאיתן מול כל קריאת תגר של המציאות, נזף בחברי הכנסת הערבים: "הח"כים הערבים חצו את גבולות המותר והנסבל. לא זו בלבד שלא מילאו את תפקיד הניווט והריסון.. אלא נתנו את ידם להסתה שהובילה להתפרעויות קשות, להתקוממות אלימה ולשיבוש סדרי החיים במדינה".

עם ובלי קשר לאירועים אפשר למצוא ידיעות נוספות מעניינות בחודש אוקטובר 2000. למשל הויכוח האם על ישראל להצטרף לאמנה של בית הדין הבינלאומי בהאג למרות הסיכון שבכך. יוסי ביילין תמך בהתלהבות. אליקים רובינשטיין התנגד. או דבריו של יצחק שמיר כי "עדיפה ממשלת אחדות על חזרתו של נתניהו". "הוא עשה הרבה טעויות ואני לא מאמין שהשתנה. איש כזה לא משתנה כל כך מהר. מאוד לא הייתי ממליץ לליכוד לקבל אותו בחזרה".

ההתפכחות של אוקטובר 2000 שינתה את הפוליטיקה הישראלית לחלוטין ועד ימים אלו. דורון רוזנבלום, איש מחנה השלום, כתב אז: "אם מישהו היה מתנבא לפני שנה, זמן קצר לאחר בחירתו של אהוד ברק, שבערב יום הכיפורים הנוכחי תיקלע הוויית חיינו לטראומה שאינה נופלת – ומבחינות מסוימות אף עולה – על זו של מלחמת יום הכיפורים – היה נחשב למטורף ולמתעתע. שכן, גם המתלהם והפסימי שבמתנגדי תהליך השלום לא יכול היה להמציא את חלום הבלהות הנוכחי, שבו – בניגוד ל-1973 כאשר קרסו לזמן מה שתי חזיתות צבאיות הרחוקות מהעורף – קמים עלינו בבת אחת הסיוטים האפוקליפטיים והמודחקים ביותר: הסטת הסכסוך המדיני למלחמת דת נצחית לכאורה; הפניית הנשק הפלשתיני נגדנו; התנגשויות עם החיזבאללה ממש על גדר הצפון; התעוררות משטמתם של ערביי ישראל, הפועלת בעורף כגיס חמישי. וכאילו אין די בכך – הרימו ראש גם החמאס ואפילו סדאם חוסיין, כאילו לרמוז שגם פיגועים בלב הערים ואולי גם טילים, ישלימו את הסיוט עד תום".

בכתבה על השמאל הישראלי ותגובתו הראשונית ציינה כתבת העיתון: "דבר אחד הוא להיחשב יפה נפש ואפילו בוגד. דבר שונה לחלוטין הוא להיחשב אוויל שהמציאות טופחת על פניו". הדברים שצוטטו אז בהארץ מפי בכירים ב"שלום עכשיו": "כל הנחות היסוד שלנו נשברו, וכל הפונדמנטליסטים של תהליך אוסלו שאיתם אנחנו מזוהים לגמרי נדרשים עתה לחשבון נפש נוקב", מוסיפים להדהד עד היום, אם כי לצידם היו כבר אז קולות מהשמאל שהמשיכו לתלות את האשמה בצד הישראלי וגם הצעות מוזרות שפורסמו בהארץ בתגובה לשבר: למשל, למסור חד צדדית את הר הבית לפלסטינים.

על אף ההלם הרגעי גם אחרי אוקטובר 2000 הצד השמאלי של המפה המשיך לקרוא להקמת מדינה פלסטינית בגבולות 1967, וב-2008 ראש הממשלה אהוד אולמרט אף הרחיק לכת יותר מאהוד ברק בהצעות שהגיש לאבו מאזן. באותה שנה ראש הממשלה ברוטציה המיועד-אולי, יאיר לפיד, אמר לדר שפיגל שהסכסוך יסתיים עם הקמת מדינה פלסטינית וחלוקת ירושלים.

מה זה מלמד אותנו? אירועים נקודתיים, מסעירים וקיצוניים ככל שיהיו, לרוב לא יכולים לשנות נטייה שהיא ממש בצופן הגנטי. כמו נכונותם של היהודים להאמין באלוהים גם אחרי השואה, כמו אישה שעדיין מחפשת אהבה בקרב המין הגברי גם אחרי קשר מתעלל, כמו האמונה של האליטות האשכנזיות החילוניות בכך שאפשר להגיע לפיתרון של שלום עם הפלסטינים על בסיס חלוקת הארץ.

99 תגובות על ״חודש של התפכחות״

  1. תודה חייל.
    נראה לי שרמזתי לעניין במטאפורות של פסקת הסיום. טוב שעם ישראל מאמין באלוהים אחרי השואה, כי בלי אמונה באלוהים לא בטוח שיש בכלל עם ישראל. וטוב שנשים ממשיכות לחפש אהבה אחרי זוגיות קשה (וגם שגברים ממשיכים). אז האם זה רע שהשמאלנים ממשיכים להיות שמאלנים אחרי ערפאת? אני לא אומר זאת. צריך שיהיו כאלו שינסו לסלק את המלחמות מהעולם. רק צריך גם מבוגר אחראי לידם.

    Liked by 1 person

  2. תמריץ,

    תור זהב מדהים. אפשר להתווכח על זה, לכאן או לשם. אבל, מזל באמת, שלא כתבת בזכות נתניהו, אלא"תחת שלטונו של נתניהו". אולי הפנמת בסוף מה שמסבירים לך לא פעם. זה לא הוא. הכל נסיבות חיצוניות כפי שהסברתי:

    אביב העמים הערבי. חיזבאללה עסוק בסוריה. הסורים עסוקים עם סוריה. הסאבפריים לא פגע במדינת ישראל, בגלל תעשיית ההייטק, וחשיפה זניחה לחובות ונכסים רעילים. את גדר ההפרדה בנה אריק שרון. מערכת המיחשוב של השב"כ שהצילה מפיגועי התאבדות ( וראו וחשו אותה היטב בקורונה) ואין לה שום קשר לנתניהו כלל. הסכמי אברהם, זה גיחוך של ממש. מכירה של טכנולוגיה חסרת מעצורים על ידי טראמפ בשביל להציל את עסקת המאה איכשהוא, ונתניהו הורידה אותו מעץ הסיפוח המגוחך כפי שהמחשתי והסברתי. טראמפ בכלל, בשביל לרצות האוונגליסטים עשה מה שעשה ( י"ם, רמה"ג וכו…). המבצע של המוסד באיראן, זה לא נתניהו, זה המוסד, מסורת רבת שנים. והמבצע היה מיותר, ומסוכן, חסר היגיון, כפי שהסברתי.

    החוכמה האמיתית, זה הפלסטינאים, הסורים, בטח חיזבאללה. שם לא קונים אותם בכסף. ושם נתניהו ? לא לגחך אפילו.

    כל זה, אין לו שום קשר לנתניהו. המזל שיחק לו. מכל בחינה שהיא. שרון נכנס לקומא, אלמלא הקומא, לא היה לנתניהו סיכוי קלוש. רבין נרצח. סתם ואקום, ומזל.

    מה שכן, כישלון חרוץ:

    בעוד הסנטימנט האנטי איסלאמי גובר בעולם ( דאע"ש, אלקיידה) גם זה האנטי ישראלי (בי די אס). במקום שתהא התפלגות חזקה, ישנה קורלציה חזקה. זה כישלון חרוץ.

    להתראות

    Liked by 2 אנשים

  3. כדאי גם לזכור שנתניהו סמן שמאלי של הימין. ראש ממשלה אחר מהימין היה פועל ביתר כוח כנגד ערבים, תושבי השטחים וישראל, שפועלים כנגד ישראל.

    אהבתי

  4. תמריץ, מידי כמה חודשים קופץ לך הביביסט, או כמו שחייל זקן מכנה זאת – יש לך נפילת אייקיו…
    לנתניהו היה הרבה מזל ששלטונו החל (2009) עם היציאה ממשבר הסאבפריים ותקופת הגאות הדרמטית ביותר שידע העולם עם ריבית אפסית מעל עשור. איזה רפורמות מבניות נעשו במשק בעשור האחרון? הנזק שממשלת המעבר הנצחית של השנים האחרונות גרמה למדינה באי העברת תקציב/חוק הסדרים, בהפיכת כל אלמנט ממשלתי לפרסונלי, במינוים של שרים שבאים להחריב את כל משרד ממשלתי בממשלות מנופחות של סידורי ג'ובים, כל אילו נזקים שישארו איתנו שנים רבות קדימה.

    Liked by 1 person

  5. kb,
    שכחת את המזל שהיה שהיה לנתניהו כאשר הקורונה פרצה במשמרת שלו והמזל שהיה לו כשטראמפ בא לעבוד אצלו

    אהבתי

  6. בפראפרזה על אבישי בן חיים שעשה פרפראזה על הרב קוק: הביקורת הגדולה שאנחנו מבקרים את נתניהו לא תסמא את עינינו מלראות את כל הטוב והיפה שבו ולא תפחית את האהבה הגדולה שבה אנו אוהבים אותו.

    Liked by 1 person

  7. וכמובן, השת"פ עם הרש"פ, הדוק, יעיל. ונתניהו, אין לו שום קשר לכך. זה היה אחד הגורמים, לפריחה הכלכלית של ישראל. אחד הגורמים החשובים. לא ביותר. אבל, חשובים.

    אהבתי

  8. חייל זקן,

    הזהרתי אותך, ושוב ושוב, לא להתגבב איתי. אולי ברח לפנסיונר בטלן כמוך, ברח מן הראש הדבר.

    אני אשפיל אותך פה. אתה לא רוצה בזה. שבעת מספיק מרורים ממני.

    אולי תשים סוף סוף השם שלך. זה הרסמי. ואז, אתה תשלם מחיר של ממש. לא תתחבא כמו עכברוש בוגדני, מאחורי מסך אנונימי פה.

    תחדל מזה. מספיק עשית צחוק מעצמך פה. אין לך שכל, בתחת איך לך.

    אהבתי

  9. שוטה זקן, אתה גם מתבטא כמו איזה סכיזנופרן או איזה רב שוטים. פסבדונים ואללה.

    תחדל מזה. אתה עושה צחוק אדיר מעצמך פה. אבל, מה נאמר מה נוסיף, נפוליאון דה לה שמטה. אתה כנראה איזה חטיאר שגמר הסוס כך או כך, ומאחורי מסך אנונימי.

    מה אכפת לו לאדם, אם הוא סוציופט אכן ? סוציופט נתעב כמוך. נשאר רק תחושת הפסלות הפנימית. מעין הכרה מצפונית. ברור שגם את זה אין לך.

    אין לך עכבות פנימית. אתה חטיאר שגמר הסוס ( בטח בביזיון מושלם). והכל, מאחורי שם אנונימי.

    ברור כשמש אז, למה אתה נוהג כפי שאתה נוהג. ודבק בזה בטירוף חושים. למרות אזהרות חוזרות ונשנות מצידי.

    תמשיך בשלך, ואני אשפיל אותך שוב ושוב באכזריות פה. אשבור לך הראש. כל עצם בגוף פה אשבור לך. כי אלימות, זוהי השפה היחידה שאתה מבין.

    אהבתי

  10. הערות

    א. " … אירועים נקודתיים, מסעירים וקיצוניים ככל שיהיו, לרוב לא יכולים לשנות נטייה שהיא ממש בצופן הגנטי. …"
    —————————-
    אני מסכימה ששינוי עמדות בסיסיות והנחות יסוד הוא תהליך מתמשך. לרוב רב – שנתי.
    מכאן שהוא לא יכול להיות תוצאת אירוע אחד בלבד. גדול וחמור ככל שיהיה.

    אבל השאלה היא איך מגדירים מהו "אירוע נקודתי".
    בגדול, האינתיפאדה השניה הסיטה אותי מתמיכה נלהבת בתנועת שלום עכשיו, מקריאה נלהבת בעיתון ההארץ, ומהצבעה למר'צ אל ביקורת מאוד מאוד חריפה שלי על השמאל. הן השמאל הישראלי והן העולמי.

    האם ניתן להגדיר את האינתיפאדה השניה כ"אירוע נקודתי"? בפרספקטיבה של שנות חיי אדם מדובר רק בשנתים – שלוש.
    (למרות שברור שאיני שייכת יותר לשמאל, כנראה גם לעולם לא אהפוך ל"ימנית אמיתית". בהגדרתי העצמית אני יתומה פוליטית משני הצדדים. או דור ראשון להגירה, הקרוע לנצח בין "המולדת הישנה" ל"מולדת החדשה").

    ב. " …. כמו נכונותם של היהודים להאמין באלוהים גם אחרי השואה, …" + " … טוב שעם ישראל מאמין באלוהים אחרי השואה, כי בלי אמונה באלוהים לא בטוח שיש בכלל עם ישראל. …"
    ———————-
    כאן אנו חלוקים קשות.
    כנראה כיון ש*כל* ניצולי השואה שגדלתי בקרבם (והיו לא מעט כאלו) החזיקו באמונה שאו שאין אלוהים בכלל *או* שאם אלוהים קיים, והוא הניח לשואה לקרות, אזי היה טוב יותר לולא היה קיים.
    זכורה לי היטב גם ההתקוממות, מדי שנה ושנה, על ההשמעה הכפויה, בטקסי זיכרון צבאיים, של תפילת אל מלא רחמים. הצעקה היא שלו האלוהים היה באמת מלא רחמים – שורדי שואה לא היו נאלצים להשתתף בטקסי זיכרון לנופלים במערכות ישראל.

    חלקם גם סיפרו שבילדותם שלפני השואה כן האמינו בקיום השגחה אלוהית מיטיבה. למרות זאת, חלקם כנראה היו על סף היטמעות בסביבתם הגויית והתבוללות. מה שהחזירם אל חיק העם היהודי (וארץ ישראל) לא היה האמונה באלוהים היהודי רב החסד. היו אלו דווקא אירועי השואה, ואובדן כל אמונותיהם הקודמות. הן בעמי אירופה והן באל.

    .
    ג. " … כמו האמונה של האליטות האשכנזיות החילוניות בכך שאפשר להגיע לפיתרון של שלום עם הפלסטינים על בסיס חלוקת הארץ."
    —————————-
    נדמה לי שהחלופה האמיתית לאמונה זו היא אמונה במלחמת נצח, בעצימות משתנה, בין העם היהודי בישראל לבין סביבתו הערבית-מוסלמית. מכאן כנראה גם קונפליקטים בלתי פתירים עם רוב האנושות, המצדדת בכמיליארד וחצי בני אדם
    חלופה זו נתפסת כנוראית כל כך – שעדיף להיתפס בכל קנה קש של אפשרות להגיע לשלום ושלווה באמצעות ויתור על כמה פיסות נדל'ן.
    אולי כמו חוסר המוכנות של אדם, למרות שסבל קשות בזוגיות אחת, לוותר לנצח על כל סיכוי עתידי למצוא אהבה וזוגיות מוצלחת. חלופה שנתפסת כבלתי נסבלת.

    Liked by 1 person

  11. קמיליה,
    הדיכוטומיה שאת מציגה בסעיף ג היא למעשה הדיכוטומיה העקומה שמציע השמאל:
    או
    "לנצח תאכל חרב"
    או
    "שלום צודק ובר-קיימא עם הפלסטינים על בסיס חלוקת הארץ".

    לא לחינם שתי האידיאולוגיות הללו מקורן בשמאל, ושתיהן מובילות למבוי סתום. את הראשונה ניסח משה דיין והשנייה תלמידו שמעון פרס.

    אבל שימי לב שדיכוטומיה אחרת מופיעה אצלך גם בסעיף ב:
    או
    "אין אלוהים"
    או
    "השגחה אלוהית מלאת רחמים וטוב" (סטייל סבא ג'פטו).

    זה שניצולי שואה (שאת מכירה, אני מכיר מקרים הפוכים), אחרי כל מה שהם עברו, רואים כך את המציאות – קטונתי מלהתמודד איתם, אבל לך אני יכול לומר שמדובר בתפיסות פשטניות שרואות את העולם בצבעים דיכוטומים.

    Liked by 2 אנשים

  12. אז לפיד אומר שהפיתרון לסכסוך הוא מדינה פלסטינית בגבולות 67: האם יש פיתרון אחר? אין הרי אופציה ירדנית, זו פוספסה לפני שנים, לבלי שוב. בעשור האחרון הסטטוס קוו היה אכן נסבל אך איננו יכולים להיות בטוחים שימשיך (כפי שאיננו יכולים להיות בטוחים גם אחרי הקמת מדינה פלסטינית)

    אהבתי

  13. אל רום, (ולכל מי שטוען שנתניהו הוא פשוט בר מזל), נפוליאון היה אומר שהוא מחפש גנרלים עם מזל.

    ברור שמזל חשוב בחיים, אבל יש כאלו שיודעים לנצל אותו, ויש כאלו שלא.

    Liked by 1 person

  14. הציטוט המדוייק: ""אני לא רוצה גנרלים מוכשרים, חכמים, טובים, נאמנים או אחראיים. אני רוצה גנרלים שיש להם מזל.""

    אהבתי

  15. לכל המעונין, רצ"ב, עתירה ופסק הדין לגביה, נגד נתניהו והיועמ"ש, בקשר להרכבת הממשלה החדשה.

    בעתירה נטען, שאין לתת לנתניהו להרכיב ממשלה חדשה. מסיבות שונות ומשונות לטענת העותרים, חלקן ברורות, חלקן לאיו דווקא.

    הפעם, למדו לקח מן העתירה הקודמת, ותקפו עלק בעקיפין את החלטת הנשיא, לתת לו להרכיב ממשלה, ולא ישירות את החלטת הנשיא עצמה (שלו יש חסינות לכאורה בקשר לכך).

    העתירה נדחתה על הסף.

    לא ארוכה ממש, 4 עמודים, אבל, חשובה מאוד:

    https://bit.ly/3dtGhpy

    אהבתי

  16. 3718,

    כבר התגבבתי איתי בעבר הלא ממש רחוק, על אותו הענין בדיוק.

    אתה בטח זוכר הדבר. לכן יצאת בטח בעוד סיבוב נואש. מקצה שיפורים ככה על הבלנק.

    אלא, שאם חשבת שלא אזכור אותך ואת ההתגבבות, נו, קמיליה כאן למשל, הייתה מגחיכה אותך בטירוף על ניסיון כזה.

    בוא נצטט לך, עם לינק:

    3178,

    תקרא בזהירות בחייך. אני כיוונתי לפוליטיקאים, אנשי ציבור. לא לגנרלים. ואם כבר, לגנרלים בתורת אנשי ציבור.

    ואתה כלל לא מכיר את נפוליאון. ואיך רואים את זה ? שים לב מה כתבת:

    "זה אותו נפוליאון שהעדיף גנרלים עם מזל.
    וזה למה? כי נפוליאון העריך תוצאות ולא תרוצים."

    עכשיו בוא תסביר לנו, איך מזל מסתדר עם תוצאות. יעני מה, אחד כמוך, נכנס לקזינו, שם על הבלנק כסף, מרוויח במזל, באקראי, ומה אומר:

    יש לי מחשב על בראש ? ככה הרווחתי. הרי אם התוצאות אקראיות, תלויות במזל, אז מה ומי יש פה להעדיף ?

    נניח ככה:

    מאמן נניח של בני סכנין, מול ברצלונה. חצי הרכב הלך בגלל קורונה, ומסי מאונן בחדר הלבשה. על זה השוער של ברצלונה היה מסומם, בלי שהבינו המצב שלו. אז סכנין ניצחה. אז מה ?

    המאמן ניצח בזכות טקטיקה ואסטרטגיה יוצאי דופן ?

    אתה קולט מה אתה כותב לנו פה 3718 ?

    משוך ידך מגנרלים ונפוליאונים דה לה שמטה. מספיק לנו פה החייל הזקן.

    עד כאן הציטוט:

    כאן:

    tamritz.wordpress.com/2020/12/31/שעתם-היפה-ביותר/

    אם אתה רוצה להגן פה על מגיבים, תמצא לך יותר ראויים מן השוטה הזקן, השמטה הזה הנפוליאוני הזה. ונתניהו כפי שהסברתי לא אחת, היה במקרה הכי טוב, סתם מנהל תחזוקה סביר. במקרה הכי טוב. לא בגלל זה בוחרים פה ראש ממשלה. לא שיהיה לו מזל, ולא כמנהל תחזוקה.

    כך או כך, אתה לא בליגה למעשה שטות כזו. מה עלה בדעתך ?

    אזרחי ישראל, מחפשים, אדם מוכשר, ישר, חכם, יצירתי. לא אדם בר מזל פשוט. פה זה לא קזינו 3718. תחדל מזה. אתה עושה לעצמך פדיחות על ממש.

    להתראות

    אהבתי

  17. הלינק שהשארתי ל- 3718 יצא חיוור ולא חם. אז שוב כאן:

    tamritz.wordpress.com/2020/12/31/שעתם-היפה-ביותר/

    אהבתי

  18. ו- 3718, וזה בדיוק מה שהסברתי בין היתר, שהוא לא ניצל המזל כלל. למשל הנושא של דאע"ש ואלקיידה לעי"ל, תקרא שוב.

    היה לו את אבו מאזן, והרשות הפלסטינאית, שאשכרה, היו משתפי"ם ציוניים בוגדניים מבחינת הרבה פלסטינאים. שיתפו פעולה בהדיקות ואדיקות אכזרית עם כוחות הביטחון הישראליים.

    אבל, הוא בשלו. ולמה הוא גרם. לכך שאבו מאזן, מציג עצמו ואת העם הפלסטיני כקורבן. כך בכל העולם. את מדינת ישראל הציג, כמבינה רק את שפת הכוח. ככובש ברוטלי, שפניו בשום אופן לא לשלום ולא לנעליים.

    והתוצאה, אם כך, שהוא פעל בזירה הבינלאומית, באופן דיפלומטי, דיכא טרור קשה מבית למצג את העם הפלסטינאי כקורבן מושלם , וצווי מעצר בהאג, רק ענין של זמן. ו- בי די אס, פרח בכל העולם.

    זה רק על קצה קצהו של המזלג ממש. לא נישאר פה צעירים. למותר לציין, שהסכם הגרעין האיראני, התפוצץ בגלל טימטום מטורף לגמרי של טראמפ, ושל נתניהו. במקום הסכם ופיקוח ובקרה הדוקים של הסוכנות לאנרגיה אטומית, אנו מקבלים עכשיו, העשרה של 60 אחוזים, במקום 3.7 כפי הסכם הגרעין.

    עכשיו איראן גם פנתה לרוסיה. מרוב מבצעים ישראלים של המוסד באיראן, חסרי היגיון ממש רובם, האיראנים הבינו שהם מפגרים לגמרי בקשר למודיעין מסכל. ועכשיו, הם פנו לרוסים לעזרה, לשדד את מערכות המודיעין שלהם. במקום לשמור בסוד, שיטות, מבצעים, מקורות אמצעים מודעיניים וכדומה, ולהפעיל אותם בדיוק מתי שצריך, במצבים קריטיים, בזבזו זאת, על מבצעי ראווה.

    ונתניהו וראווה, זה כמו שוקולד וקוקוס. שילוב קטלני.

    להתראות

    אהבתי

  19. 3718, רק תשים לב, הלינק בקשר לאיראן ומודיעין, הוא טור אישי יותר. אבל, שם תמצא לינקים שיבארו הענין היטב.

    נ.ב: זה מתוך הנחה שעסקינן בתור זהב כפי בפוסט של תמריץ. הנחתי זאת לטובת נתניהו מראש. אבל, זוהי הנחה רטורית, כי לא כולם מסכימים כלל שעסקינן בכלל בתור זהב, עם מזל, בלי מזל. אבל, הנחתי הנחה גורפת רטורית. לא הצגתי כלל, הצד השני של המטבע. שהוא לגמרי מחורע.

    אהבתי

  20. אני לא חושב שישראל במצב כל כך טוב:
    קודם כל הסכמי אברהם לדעתי הם בעלי ערך מועט. הרי בניגוד להסכם השלום עם מצרים שחסך לנו אלפי או עשרות אלפי הרוגים, הסכמים אלו לא חסכו אפילו טיפת דם אחת. גם הקשרים הכלכליים עם מדינות אלו מועילים מעט מאוד. הרי לישראל יש קשרים כלכליים אם מדינות גדולות ויחסית עשירות כמו מדינות מערב אירופה וצפון אמריקה. כמובן שיש גם קשרים כלכליים עם מדינות גדולות אחרות שהן יותר עניות אבל הן די גדולות כמו הודו וסין. קשרים כלכליים עם מדינות קטנות בעלות אוכלוסיה של מיליונים בודדים, תורמים לנו אבל תורמים מעט מאוד יחסית.
    הדירות יקרות מאוד ודירות זה מצרך בסיסי.
    בתי החולים לא נותנים שרות טוב. התורים ארוכים ומתארכים יותר משנה לשנה.
    נראה לי שגם שרותי כבוי האש אינם במצב טוב. אני זוכר את השרפה בכרמל לפני 10 שנים בערך, אלמלא סיוע של ציי מטוסים ממדינות שכנות לא היינו מצליחים להשתלט עליה. יתכן וחיפה היתה עולה בלהבות.
    התל"ג צומח לדעת הכלכלנים אבל נראה לי שהחישובים שלהם שגויים. הרבה אנשים לא מרגישים זאת.
    היחסים עם המפלגה הדמוקרטית בארצות-הברית הם בעיתיים יותר ממה שהיו בעבר. בפוסט קודם שהפנת אותנו אילו טענת שבארצות-הברית שולטת מפלגה שמאוד אוהדת את ישראל, אבל שלטון זה התחלף (וזה היה די ברור שפעם הוא יתחלף). כמו כן צריך להבין שצריך לשמור על קשר טוב עם 2 המפלגות השולטות בארצות-הברית ולא להתערב בסכסוכים בינהם.
    אירן הופכת ליותר ויותר מסוכנת.

    כמובן שיש גם דברים טובים. ישראל הצליחה להשיג חיסונים ולחסן את האוכלוסיה בקצב מהיר. יש פחות פיגועים מאשר בעבר. אבל לא נראה לי שזה תור הזהב.

    ועוד דבר: אתה נוטה לערוך השוואה בין המצב היום לבין איזו נקודת שפל בעבר. לכן רוב הסיכויים שהיום תראה שהמצב יותר טוב. השנים 2000 – 2005 היו נקודות שפל גם מבחינה בטחונית וגם מבחינה כלכלית. אבל מדוע לא תעשה השוואה בין המצב היום למצב בשנת 1995 או 1990?

    Liked by 1 person

  21. אל רום

    אפשר להתווכח אם האירנים ישפרו את מערכות המודיעין שלהם או לא. וגם לגבי האג ו BDS וכו. הכל ספקולציות.

    אי אפשר להתווכח עם מספרי תמ"ג , מספרי הרוגים נמוכים היסטורית בפעולות איבה, שער השקל, יתרות מט"ח של בנק ישראל, ואוכלוסיית ישראל שעולה וצומחת.

    אם הייתי לפיד הייתי מעדיף לא לזכות בבחירות. הרי ברור שיהיה לו קשה מאד לשחזר רבע מההשגים של נתניהו. ולו רק מעצם חוסר נסיונו היחסי.

    Liked by 2 אנשים

  22. לא הצלחתי להבין איך קמפיין החיסונים שיקם את תדמיתה של ישראל??? הרי מבחינת הסכסוך הישראלי – פלשתינאי תדמיתה של ישראל נשארה בדיוק אותו דבר. תמריץ, אתה חושב שמליוני אנשים שתמכו בפלשתינאים וראו בישראל את המדינה "הרעה והכובשת" פתאום יעברו לצד ישראל ויראו אותה כמדינה "טובה ורחמנית"? וכל זה בגלל תהליך החיסונים המוצלח?

    כמו כן עלי להגיד לך שהרבה אנשים ידעו שהסכם השלום של רבין ופרס עם ערפאת – יכשל. הם רק לא ידעו מתי זה יתפוצץ.

    אהבתי

  23. 3718, נו מסבירים לך, אתה לא מבין מה אתה כותב. אם הרי זה מזל, כפי שאתה עצמך טוען. אז זה מזל, והמזל מייצר מספרים.

    אתה לא קולט או מה ? נניח בסאבפריים, הייתה חשיפה נמוכה מאוד לנכסים רעילים. מה זה קשור לנתניהו ? נניח ההייטק הפך למגזר דפנסיבי, מה זה קשור לנתניהו ? נניח חומת ההפרדה שהייתה כבר בנויה. אביב העמים הערבי. מערכת המיחשוב של השב"כ וכדומה.

    המזל, מייצר מספרים. או שאולי שוב נסביר לך על דרך הקזינו ?

    המבחן, מה הבן אדם עשה. פוזיטיבית. אקטיבית. דוקטרינה שהוא הגה, ייצר, בחר, יישם, והזיקה בין התוצאות, לבין הדוקטרינות והמדיניות, ולא חרטות של מזל מן השמיים, מן מן השמיים, מים מן הסלע ואללה. הכל בא לו מוכן על מגש.

    ועדיף עשרות מונים בעיני רבים, לפיד, מאשר נתניהו. למה ? יותר מדי סיבות. אבל, לא נכנסתי לזה ממש. זה בכלל מימדים מחורעים לגמרי. אבל, הנחתי מראש לטובת נתניהו ותמריץ.

    ואין שום ספקולציות במה שכתבתי. הכל ברור וחד כשמש. יש לך רטוריקה עלובה מאוד עם כל הכבוד.

    אהבתי

  24. arn, תדמית היא לא עניין לוגי. כמו שבפרסומות מראים בני אדם יפים, לא עורכים טיעונים סוקרטיים. בסקרים שעורכים היום באירופה רואים פתאום שישראל פופולארית ומזוהה עם הצלחה בריאותית. חוץ מזה יש כמובן נגיעה צינית באמירה שקמפיין החיסונים משקם תוצאות אירוע מלפני עשרים שנה שאיש כבר לא זוכר.

    אהבתי

  25. ההתקדמות של אירן או המפלגה הדמוקרטית בארה״ב היא פוטנציאל רע. אבל תמיד יש פוטנציאל אפל. מבחינת מה שקורה בפועל, זו התקופה הטובה ביותר שהייתה. דווקא 2000 הייתה שנה כלכלית טובה כי בועת הדוטקום קידמה מאוד את הכלכלה הישראלית, אבל הכול עתיד היה להתנפץ.

    Liked by 1 person

  26. קמיליה, לא כל יום שואה (נקווה מאוד). בסוף אלוהים הוא חסם יותר גדול מנהירה אל הקוסמופוליטיות מאשר השואה. אבל יש לנו ויכוח\דיון מתמשך על זה, כמעט בכל פוסט.

    אהבתי

  27. לכל המעונין, משרד המשפטים, פרסם לקבלת הערות, את תזכיר חוק האקלים.

    מי שמעונין לקרוא התזכיר, להעיר הערות, להגיב וכדומה, אז כאן מיני רציו ולינקים:

    https://www.tazkirim.gov.il/s/law-item/a093Y00001W4gGfQAJ/תזכיר-חוק-האקלים-התשפא2021?language=iw

    נדביק פה המיני רציו:

    " תזכיר חוק האקלים, התשפ"א-2021

    שינוי האקלים והנזקים הנובעים ממנו הם עובדה שאינה שנויה במחלוקת כיום בין מומחים ומדענים. קיים קונצנזוס מדעי כי שינוי האקלים הניכר בעשורים האחרונים הוא תוצר לוואי של הפעילות האנושית, ובעיקר שריפת דלק פחמני. זאת עולה ממסמכי קבוצות העבודה של הפנל הבינלאומי על שינוי אקלים (IPCC) שהוקם על ידי ארגון האומות המאוחדות.

    מטרת החוק המוצע היא ליצור מסגרת ארגונית מתכללת להתמודדות מדינת ישראל עם משבר האקלים, תוך שימת דגש על שני ההיבטים המרכזיים של ההתמודדות הנדרשת במישור הלאומי. היבטים אלה כוללים, בראש ובראשונה, מניעה וצמצום של פליטות גזי חממה על פי יעדים ותכניות מובנות, בין היתר לצורך יישום מחויבויותיה הבינלאומיות של מדינת ישראל מכוח אמנת האקלים.

    ההיבט השני הוא קידום ההיערכות להשפעות הנובעות משינוי אקלים ולנזקי משבר האקלים. פעולה במישורים אלה נועדה להגן על הציבור, בריאותו ורווחתו מפני השלכות משבר האקלים, ובפרט על הדורות הבאים אשר יאלצו להתמודד עם ההחרפה הצפויה של שינוי האקלים. כמו כן, החוק המוצע נועד לקדם פיתוח בר קיימא של החברה והסביבה בישראל, לרבות משאבי הטבע, המערכות האקולוגיות והמגוון הביולוגי. "

    להתראות

    אהבתי

  28. אני מכיר כמה בוחרי "יש עתיד" שהם יותר ימניים ממני במישור המדיני (האמת שרובם) . הסיבה שהם בוחרים יד עתיד היא כי
    (1) שונאים את שרה (שטיפת מח תקשורתית שעובדת על אנשים שלא יודעים איך העולם באמת מתנהל)
    (2) מהשבט לבן – לחץ חברתי. בחירה בליכוד נתפסת בעיניהם כהורדת IQ מיידית והצטרפות לבבונים.

    כולם במצב כלכלי מעולה.

    מצחיק אותי שהם לא רואים שום קשר בין ההתנהלות המדינית כלכלית לבין הבחירה שלהם. בחירה שבטית ותקשורתית לחלוטין. הדעות הפוליטיות שלהם עמוק בימין. ועוד יותר מצחיקה אותי העובדה שהם בוחרים במי ששותפיו הטבעיים הם בשמאל, דבר שיפגע בהם כלכלית ומדינית.

    לפעמים הייתי רוצה שראשי הממשלה יתחלפו רק כדי שבעלי ה IQ ה"גבוה" יעריכו את ה"מזל" של נתניהו.

    Liked by 1 person

  29. האם מבחינת זכויות יוצרים מותר לי לאסוף ולאגד ספר בשם "כל קללות אל רום" ולפרסם אותו בתשלום באמזון?

    Liked by 1 person

  30. אימי וונג:

    אסור לך. לא בלי הרשאה שלי. זוהי "יצירה ספרותית" (כל הכתוב על ידי) והיא מוגנת על ידי זכויות יוצרים.

    אבל, בטח לא התכוונת ברצינות. מה כן:

    שרץ מפגר כמוך, מטהר הכוס מבחוץ. אתה אדם מושחת ומפגר עז מצח. אתה לא בודק מהותית, את מעשי העוולה, נניח של השוטה הזקן פה.

    אלא, מסתכל בצורה שטוחה על סגנון. אצלך, רוצח בנימוס, עדיף על אדם, שימנע רצח באכזריות.

    זה הפרצוף המתועב שלך. אתה צריך לדמיין, את עצמך, מסתכל במראה. ופתאום, איזה אגרוף אדיר, יוצא ממנו, שובר לך, מרסק לך את מערות הפנים. קורע סוציופט עלוב כמוך.

    זה תענוג של ממש…..

    או שאולי תספר לנו, שאתה באמת ובתמים, השתעשעת ושאלת בתום לב, לגבי איזה תוכנית עסקית לכתוב ספר הא ?

    אהבתי

  31. ליאיר
    כתבת:
    " …דיכוטומיה אחרת מופיעה אצלך גם בסעיף ב:
    או
    "אין אלוהים"
    או
    "השגחה אלוהית מלאת רחמים וטוב" (סטייל סבא ג'פטו) …."
    ——————–
    אני מודה שקטונתי מלהבין כיצד אנשים, שאיבדו את רוב בני משפחתם בשואה, המשיכו להאמין בקיום השגחה אלוהית. (וברור לי שישנם *גם* רבים כאלו. מה שמוכיח שאותם אירועים עצמם יכולים להוביל אנשים שונים למסקנות הופכיות לחלוטין).
    אך איני מעונינת להיכנס למחלוקות אמוניות – תיאולוגיות על ההתמודדות של דתים וחרדים עם נושא השואה. .

    מצד שני, קשה לי ההקבלה שאתה מבצע בין איזושהי שפעה אינסופית של טוב לב סכריני, נוסח סבא ג'פטו, לבין אי מניעת רצח ביסורים של מיליון וחצי ילדים יהודים. ילדים שברור שלא הספיקו לחטוא.

    Liked by 1 person

  32. קמיליה,
    לא באתי להקביל בין הדברים, ממש לא, רק לשקף את הדיכוטומיה.
    גם אני לא מעוניין להיכנס למחלוקות תיאולוגיות בהקשר לשואה. אין לי מה לומר לאדם שעבר את הדבר הזה או לצאצאיו. אני רק יכול לשתוק.
    כך או אחרת, זאת טעות שהזכרתי את סבא ג'פטו. סליחה.

    אהבתי

  33. מכתב נואש, משרטט תמונה מאוד קודרת (ודי ריאלית עושה רושם) של סנאטורים בארה"ב, לנשיא ביידן.

    בארגון הסחר העולמי, עלה רעיון, שחברות תרופות גדולות, המייצרות חיסונים לקורונה, יוותרו על זכות היוצרים ( TRIPS waiver) וכך, מדינות עולם שלישי, יוכלו לייצר בלי הרשאה ורישיון, את החיסונים, במדינות שלהם עצמם. טראמפ התנגד. ועכשיו קוראים לביידן, להסיר ההתנגדות.

    קצת נתונים על פי המכתב:

    אם העולם לא יחוסן, המגיפה לא תמוגר, לפחות עד 2024. הואריינטים של הוירוס, יכולים לעשות שמות עד אז. העולם מפסיד כל שנה, 1.2 טריליון דולר בקירוב, בגלל, נקרא לזה "אפרטהייד חיסונים" או פרוטקציוניזם של חיסונים וכו… . הסיוע למשק האמריקני, עולה ויעלה הרבה יותר ( למשל חב' תעופה בקשיים עצומים בגלל הקורונה וכו…וכך יישאר המצב).

    עד כה הערכות מדברות על קרוב ל- 7000 ואריינטים בקורונה. מתוכם, נניח 5 – 6 קטלניים יותר וכו… אז חשבון פשוט, מעלה, שאם אכן, עד 2024, הקורונה תימשך ותתפתח, זה יכול להיות קטלני מאוד, ובכלל לייצר זן חדש לקורונה. (זה לא כתוב במכתב אגב).

    מי שמעונין לקרוא המכתב, אז כאן:

    יש ללחוץ כדי לגשת אל SenateTRIPSletter4.15.21.pdf

    להתראות

    Liked by 1 person

  34. "בארגון הסחר העולמי, עלה רעיון, שחברות תרופות גדולות, המייצרות חיסונים לקורונה, יוותרו על זכות היוצרים ( TRIPS waiver) וכך, מדינות עולם שלישי, יוכלו לייצר … " יש לי רעיון יותר פשוט, שארגון הסחר העולמי יקנה מחברות התרופות רשיון לייצור במדינות עולם שלישי ואז הם יתנו למדינות עולם שלישי לייצר.

    Liked by 1 person

  35. משה,

    אבל, חברות התרופות אולי לא מעוניינות כלל למכור רישיון או להעביר זכויות יוצרים. וארגון הסחר העולמי, הוא לא צד ישיר בענין. זה ארגון גג. זוהי מסגרת משפטית כאילו.

    מעבר לכך, יש פה ענין של תועלת. של דחיפות. של העדר פתרון אחר. תועלת לכל העולם. אחרת, אי אפשר יהיה לצאת אולי מן הדבר הזה. כלומר, הסנאטורים טוענים במכתב למשל, שארה"ב עצמה, לא תצא מן הענין, אם שאר העולם לא ייצא ממנו גם. כלומר, התועלת עצמה כלכלית מובהקת ייתכן בהחלט שצודקים בכך.

    מעבר לזה, אפשר להבין את תחושת האי צדק וההתקוממות. אבל, דע לך, שזה נוהג משפטי, בכל העולם, שמדינות אגב, משתלטות על פטנט, באם יש לו חשיבות לאומית בטחונית למשל.

    הנה, נצטט מפקודת הפטנטים הישראלית, תחת הכותר:

    "בקשה לפטנטים בעלי ערך צבאי"

    כך הסעיף:

    "9. אם סבור הרשם כי האמצאה המתוארת בבקשה ובפירוט נוגעת למכשירי מלחמה או לכלי מלחמה או שהיא בעלת ערך צבאי, עליו להעביר את הבקשה אל שר המשפטים, ולאחר שיערוך שר המשפטים אותה חקירה אשר יראה צורך בה, יוכל, –

    (א) לצוות שלא יינתן פטנט, אם סבור הוא כי טובת הציבור מחייבת לבלי תת פטנט;

    (ב) לצוות לקבל את הבקשה, אלא לתת את הפטנט באותם התנאים, בדבר נתינת רשיונות לממשלה או בדבר זכות הקניה ע"י הממשלה, ככל אשר ימצא לראוי."

    עד כאן הציטוט:

    אז כך גם קורה בתוך מדינות. גם בארה"ב אגב. המדינה שמה ידה על פטנט, ומגבילה או מסרבת לתיתו וכדומה. כך גם בהצפנה למשל, המדינה מגבילה ( מסיבות בטחוניות) וכו…..

    אז ברור הדבר, שמעלים האפשרות, בקשר לקורונה. אם כי, אפשר להבין ההתקוממות, ותחושת האי צדק. אבל, יש טיעונים חזקים מאוד, גם לצד השני.

    כאן לפקודת הפטנטנים:

    https://www.nevo.co.il/law_html/law01/p187_001.htm

    להתראות

    Liked by 1 person

  36. אגב משה, אם הענין מענין אותך, תוכל לקרוא כאן, טיעונים וציטוטים, בעד ונגד הרעיון, של כל מיני שחקנים בזירה, איגודים וכדומה:

    https://www.pharmaceutical-technology.com/features/wto-ip-waiver-proposal-covid19-vaccine/

    ורק נחדד הנקודה. חברות התרופות, לא עומדות בקצב הייצור. העולם השלישי, נשאר חסר אונים. זה גם גורם למונופוליזם, והאמרה של המחיר. וזוהי הבעיה העיקרית. אבל, גם סיפור רציני, לייצר את זה במדינות שונות בעולם, מבחינה לוגיסטית, טכנולוגית, מיומנות וכדומה. מעבר לכך, יש גם חסמים ביצוא. מדינות חוסמות יצוא של החיסונים. זה פשוט מצב נורא ואיום.

    אהבתי

  37. אלרום
    אני לא נגד הפצת החיסון בכל העולם – להפך אני חושב שזה דבר טוב מאוד. אבל אלה שמציעים זאת ממש לא ברור לי למה הם חושבים שהם עצמם לא צריכים להשתתף גם בעול הכספי של הדבר הזה וחברת התרופות כן? לעזור לאחרים זה דבר נהדר ובמיוחד עם בסופו של דבר זה עוזר לכולם. אבל מי שמציע עזרה לאחרים אבל דואג שהעלות לא על חשבונו ושמישהו אחר ישלם את החשבון – יש כאן משהו מכוער. אתה אומר שמדינה יכולה להחרים פטנט? – מדינה גם יכולה להחרים כסף (על ידי מיסים למשל) אז למה שיחרימו את הפטנט ולא את הכסף של אותם סנאטורים ובוחריהם ותומכיהם ומכסף זה יממנו את התרופות לעולם השלישי?! די ברור לי שאותם סנאטורים יתנגדו לרעיון זה. אם היו מציעים איזה מס כללי לממן תרופה לעולם השלישי זה בהחלט לגיטימי אבל להיות נדיב באופן שזה רק על חשבון מישהו אחר זה לא לגיטימי.

    Liked by 2 אנשים

  38. הפצה מסיבית של החיסון לכל העולם בחינם הוא רעיון נכון

    צריך לפצות את יצרניות התרופות על המו"פ שהשקיעו, ואז לפתוח את הפטנט

    לדעתי זה מה שיקרה. זה לא חדש בתעשייה האמריקנית, צריך לזכור שהרבה מהחידושים הטכנולוגים שכל העולם נהנה מהם כמו אינטרנט או לינוקס מבוססים על מו"פ אמריקני (ממומן ממשל או חברות פרטיות) שנפתח לכל העולם . חיסון קורונה לא פחות חשוב.

    אהבתי

  39. מעט באיחור אבל מעניין.
    סקר מקור ראשון ליום העצמאות על עמדות עומק של הציבור היהודי בישראל והנחות הבסיס שלו (להבדיל מכוונות הצבעה בבחירות הקרובות וכד').

    תמריץ, לדוגמא, יוכל למצוא בסקר תמיכה בעמדתו שהדת מגנה טוב יותר מאשר החילוניות על כוונות ירידה מהארץ / מהמשיכה לקוסמופוליטיות.

    https://www.google.com/amp/s/www.makorrishon.co.il/news/336495/amp/

    קטע מתחילת הכתבה:
    " … שאלנו את הציבור היהודי בישראל את שאלות היסוד, ונוכחנו לדעת שקווי השבר בין שמאל וימין ובין דתיים לחילונים מבטאים השקפות עולם וערכי יסוד שונים והפוכים.

    שאלנו: מה מחבר אתכם לארץ ישראל? 76% מהדתיים אומרים כי זו ההבטחה התנ"כית, וגם 46% מהימנים. אולם מאלה המגדירים עצמם חילונים רק 3% תולים את הקשר שלהם בתנ"ך; השאר מעדיפים לדבר על ההיסטוריה היהודית כאן ועל השואה.

    המאבק המרכזי בעשור הקרוב על אופייה של ישראל רחוק גם הוא מלהיות מוסכם. בעיני 54% מהימנים חשוב שמדינת ישראל תהיה קודם כול יהודית ורק אחר כך דמוקרטית מספר זהה של בוחרי מרכז־שמאל חושבים הפוך – חשוב שמדינת ישראל תהיה קודם כול דמוקרטית ורק אחר כך יהודית. הפתרון אולי יצמח מהשיעור הדומה למדי בשני המחנות של מי שמאמינים כי שני הערכים חשובים בדיוק באותה מידה, 36% בימין ו־40% במרכז־שמאל.

    אפילו העלייה והיחס ליהודי התפוצות הפכו לסלע מחלוקת. במענה לשאלה במה לדעתכם צריכה מדינת ישראל להשקיע יותר: בעידוד יהודי התפוצות לעלות ולהתגורר בישראל, או בחיזוק הקשר איתם במקומות שבהם הם מתגוררים, שני שלישים (66%) ממחנה הימין מעדיפים את עידוד העלייה לישראל – ושני שלישים מהמרכז־שמאל את חיזוק הקשר בין עם הקהילות בתפוצות.

    התעניינו: האם סערת המילקי בברלין שהעסיקה אותנו בעבר עדיין כאן? התשובה היא כן, אבל פחות. הקורונה הפכה את ישראל למקום הבטוח בעולם, וכשיש משבר עולמי הכי טוב בבית; ובכל זאת מדהימה התשובה לשאלה האם שקלתם בעבר לעבור ולהתגורר דרך קבע במדינה מערבית כלשהי (ארה"ב או אירופה), במקום בישראל: 36% מתומכי המרכז והשמאל השיבו שכן, ורק 13% מתומכי הימין שקלו לרדת. אולי זה קשור גם לנתון שלפיו ל־13% מאנשי המרכז והשמאל יש ילדים או נכדים שירדו מהארץ (חיים בחו"ל יותר משנה, ואינם נערכים לחזור בקרוב), לעומת 5% בלבד בקרב אנשי הימין. …."

    Liked by 1 person

  40. משה,

    תשמע, אפשר להבין הגישה, אבל אם אתה בעד הפצת החיסון בעולם בכובע אחד, ובכובע שני יוצא בחריפות נגד אפשרות כזו, אז הדברים לא מתיישבים לגמרי. כי איך יעשו זאת בדיוק ? צריך להסיר ההגנה של זכויות יוצרים. והחברות מתנגדות מטבע הדברים.

    מבחינה חוקתית ומשפטית, זה לא אותו דבר, להתעסק עם אינדיבידואל, לעומת חברת תרופות.

    ננסה להבין הפילוסופיה:

    נניח שאדם רוצה למכור בישראל איזה פיתוח טכנולוגי. מבחוץ. הוא צריך לעבור דרך מכון התקנים. צריך לוודות שהמוצר בטיחותי למשל. אז הוא צריך להעביר הטכנולוגיה לרשויות. שיבדקו את הפירוט הטכני של המוצר, וייודאו את רמת הבטיחות שלו.

    כלומר, הוא כפוף לרגולציה קפדנית, הוא כפוף לאמנות בינלאומיות. לדיני המדינה אליה הוא מייצא. לדיני המדינה ממנה הוא מייצא וכו… כי הוא לא יכול, לא לשתף פעולה בנדון. כך מקובל הדבר בכל העולם כמובן.

    על כך, "הכיס" של חברות כאלו, "עמוק" מאוד. הם מרוויחים המון כסף בסך הכל. אינדיבידואל, אתה מתלבש עליו, הוא נגמר. וחברות כאלו, ממה עשו ועושות כסף ? ממכירה גלובלית, למדינות. לאנשים תכל"ס.

    מבחינה חוקתית, אינדיבידואל, נהנה מחירות מוחלטת בעיקרון. חברת תרופות ? זה סיפור אחר לגמרי.

    להתראות

    אהבתי

  41. קמיליה,
    תוצאות הסקר שהבאת בהחלט מוכיחים שרמת החיבור לדת היהודית מנבאת כוונות ירידה מהארץ או משיכה קוסמופוליטית.
    כמובן שאנחנו עוסקים דווקא בדת היהודית שהיא דת פרטיקולרית ולאומית. הנצרות למשל היא אוניברסלית. ראי (אולי את הבאת את ההפניה לשם) את הריאיון של הרב אורי שרקי לגדי טאוב על היהדות כקודם לאום ואחר-כך דת.
    הזכרתי את הרב שרקי כיון שאנחנו בעיצומו של תהליך שמעצב את היהדות יותר ויותר לכיוון הצד הלאומי. אני רואה זאת מתרחש בקצב מואץ.

    החידוש החשוב בעיני אינו על המתאם בין חיבור ליהדות לכוונות ירידה מהארץ (זה היה ברור לי מראש), אלא שני חידושים אחרים חשובים:
    1. [זה פחות חידוש אלא משהו יחסית ישן] הציבור הדתי-לאומי, לפחות חלק גדול ממנו, הוא למעשה "נייח מבחירה" (בהגדרתו של גדי טאוב). מדובר בציבור שיכל למצוא לעצמו חיים מוצלחים גם במקומות אחרים והוא כאן מבחירה (כמו גדי טאוב אישית). זאת בשורה חשובה. ברור שדתיים הם לא היחידם כאלו, אבל זה ציבור גדול עם מוסדות ועם מסרים ברורים ומערכת חינוך וכדומה … כלומר ההסתברות לשכפל זאת ולהמשיך זאת היא יותר גבוהה מאשר בציבורים אחרים. (כבר כתבתי כאן בעבר שהבעיה הכי גדולה של המרכז/מסורתיות בישראל זה שאין להם ביטוי חינוכי/ציבורי/תרבותי ומלבד להצביע בבחירות אין להם איך להביע את עצמם, וחבל).

    2. המגמה הזאת מתחילה להקיף ציבורים לא-דתיים. ככל שהיהדות תתעצב בביטויים לאומיים ולאו דווקא דתיים גרידא – זה יעזור. בעבר זה היה במתאם הפוך – יותר הצלחה כלכלית מובילה לפחות לאומיות ("כך היא דרכה של תורה – פת במלח תאכל"). היום אנחנו רואים מתאם חיובי – "אם יש קמח – יש תורה". בשביל לחזק את הכיוון הזה צריך אומה בריאה, מצליחה, מגוונת, מאפשרת ליחידיה יותר אפשרויות (כולל אפשרויות לקפוץ לטיול בחו"ל בזול), ועוד … ועוד …

    והערה אחרונה פוליטית: כל מה שכתבתי קודם ברור ומובן לרבים, וזאת הסיבה שהם מפחדים משינוי ואיבוד של נתניהו. קיימת מחשבה שההישג הזה יכול להעצר (ואולי אף להתהפך) אם ביבי יעלם מהמפה הפוליטית. מכאן "התפיסה בקרנות המזבח" של לא לתת לביבי ללכת. אני חייב להודות שגם אני שותף לתפיסה הזאת. אני לא בטוח שזה יואט או יעצר אם ביבי יעלם, אבל אני לא מעוניין לקחת סיכון. ואני מודע לכך שלא מדובר במחשבה רציונלית לחלוטין.

    אהבתי

  42. ומשה, אם כתבת ברצינות ולא בציניות, לקחת מסנאטורים כסף, אז הרי ברור לך שהם מחוקקים. מחוקקים, עובדי ציבור, צריכים להיות עסוקים בדבר אחד:

    מה טוב לציבור. מה טוב לעולם. לא להכניס עצמם אישית לענין. מה זה כסף מן המחוקקים? ( אם לא כתבת זאת בציניות). עובדי ציבור לא מתעסקים עם עצמם. אין דבר כזה. לא צריך להיות דבר כזה. אסור שיהא דבר כזה.

    להתראות

    אהבתי

  43. 3718,
    קומוניזם לא עבד מעולם וגם לא יעבוד בעתיד. הסרת ההגנה על הפטנט תגרום למחסור גדול יותר משום שלא יהיה תמריץ לבניית ותפעול מפעלים. בכל מקרה מפעלים של תרופות ביולוגיות (כמו של פייזר ומודרנה) לא ניתן לבנות במדינות עולם שלישי. רק קפיטליזם יודע להמציא, לייצר ולסחור בתרופות

    Liked by 1 person

  44. אלרום
    כמובן שזה נכתב בציניות בעיני ההצעה שלהם נלעגת כמו הההצעה הצינית שלי. ההצעה צריכה להיות להציע לממשלה לקנות מהחברה את הפטנט/רשייון ייצור. במידה והחברה לא מסכימה למכור ההצעה הבאה היא להכריח אותם למכור אבל בשום אופן לא להחרים.

    אהבתי

  45. ידיעה חשובה אגב, מתיאו סלביני, סגן ראש ממשלת איטליה לשעבר ( מנהיג הימין) עומד למשפט וחסינותו תוסר. בתפקידו ( כשר הפנים דאז) הוא חסם אונייה של פליטים (ואוניה ספרדית של הצלה) שלא תגיע לחופי איטליה, וכך הם נשארו תקועים ובמצוקה קשה.

    עומד לדין פלילי, באשמת חטיפה כנראה. כך קבע שופט איטלקי (פלרמו כנראה).

    כאן:

    https://www.euronews.com/2021/04/17/ex-italy-interior-minister-matteo-salvini-to-be-tried-for-stranding-open-arms-migrant-resc

    וכאן:

    https://www.jurist.org/news/2021/04/italy-right-wing-leader-salvini-to-stand-trial-on-kidnapping-charges/

    להתראות

    אהבתי

  46. משה,

    אז מה ההבדל לשיטתך בין להכריח אותם למכור ( זה לא למכור בדיוק) לבין מה שאתה קורא להחרים ?

    פה מדובר אגב על הסרה זמנית של הגנת זכות יוצרים ( זמנית יודגש) על מנת שאפשר יהיה לייצר זאת, במקומות שונים בעולם וכו…עד אשר תעבור המגיפה. כלומר, כאשר תעבור כבר המגיפה, אסור יהיה להמשיך להשתמש בידע וטכנולוגיה שהועברה וכו… זה לא למכור אז בדיוק כפי שאתה מבין זאת. אבל, נעזוב זאת כרגע…..

    אחת היא להם לחברות התרופות. נניח יש לך עסק, שווה מליון דולר. "מציעים" לך עליו 100 אלף, ואם לאיו, אז במקרה הכי טוב, תקבל 100 אלף, וישתלטו לך על העסק כך או כך. אתה הרי תדיר בז לסוג כזה של קומוניזם / סוציאליזם לכאורה וכדומה.

    נשמע בדיוק אותו הדבר.

    אהבתי

  47. חייל.
    הביקורת שלו על אנשי שמאל בתפקידים במשרד החינוך יכול להיות שהיא נכונה לא בקי בפרטים אבל לאור המינוי וההצעות של בנט לשמואל אבוהב – יש להם בסיס. עם זאת מחלה זו אין שורשה בבנט או בציונות הדתית ביבי לא פחות גרוע בזה מבנט.
    הביקורת שלו על נפתלי בנט כשר החינוך ממש הזויה. נפתלי בנט היה שר חינוך מעולה לעומת כל מי שהיה בעשרות שנים האחרונות מימין ומשמאל. מה בדיוק ה'רעיונות המשמעותיים' שהכותב מחפש? רעיונות כמו 'השפה כמכלול' שהוציא לנו כאן דור אנאלפאבתים?! או אולי הרעיון המשמעותי ללמד חשבון בדרך חדשה שדרדרה את ישראל מאחד המקומות הראשונים במתימטיקה למקומות האחרונים?! בעלי הרעיונות המשמעותיים דרדרו את החינוך במדינה. במקום הרעיונות הפשוטים של עמל והשגים ויעילות קיבלנו רעיונות משמעותיים של חינוך הרמוני, דמוקרטי, נעים, זכויות התלמיד. והכיתה הפכה או למקום בילוי או אם המורה מחליט באמת ללמד אז לשדה קרב.
    נפתלי בנט החזיר את ההישגים במתמטיקה האנגלית למרכז הבמה ועל כך כל הכבוד לו.

    Liked by 1 person

  48. כמו נפוליאון לאחר קרב לייפציג ב1814 נתניהו צריך לההחליט בין גלות בסנט אלבה (נשיאות) או גלות בסנט הלנה (ראש האופוזיציה וסיכון במאסר. יריביו שאותם הונה, השפיל, דיכה, וניצח יותר מידי פעמים מאוחדים בניסיון להעיף אותו מהשלטון ויהי מה. אני מציע לו ללכת על הנשיאות.

    Liked by 2 אנשים

  49. שרשור של גדי טאוב בנושא איראן

    אמל'ק: ישראל יכולה לבחור בין מלחמה עכשיו, לפני שאיראן סיימה להתגרען , לבין מלחמה עם מעצמה גרעינית.

    ———————————————–
    תזכורת מפורטת באתר
    @MEMRIReports
    על מה באמת יש בהסכם הגרעין הנוראי הזה, ולמה הוא בעצם מאפשר, לא מונע, תוכנית גרעין צבאית.
    The 2015 Iran Nuclear Deal Revisited
    memri.org
    הצג שרשור זה
    Gadi Taub
    @GadiTaub1
    ·
    8 דק׳
    ומה שעומד לצידנו כאן הוא העבודה שאלה גם אינטרסים חשובים של ארצות הברית, שממשל קצר רואי ופייסני פוגע בהם, ולא מקדם אותם. אז לטובת מי שלא מבין את חומרת המצב, או עדיין מפיץ את הספין החלול ש"בגלל שטראמפ פרש" הם מעשירים אורניום לרמות צבאיות, הנה >>
    הצג שרשור זה
    Gadi Taub
    @GadiTaub1
    ·
    8 דק׳
    שנתניהו גורר אותנו לעימות עם איראן פשוט לא מבין שאיראן חותרת לעימות, ושזה אינטרס מובהק שלנו שהוא יתרחש מוקדם ולא מאוחר, לפני שיהיה לה נשק גרעיני ולא אחרי. וחוכמת המדינאות פה צריכה להתבסס על ניסיון להפריע להתקרבות בינה לבין ארצות הברית, התקרבות שפירושה הקרבת האינטרסים החיוניים >>
    הצג שרשור זה
    Gadi Taub
    @GadiTaub1
    ·
    8 דק׳
    במילים ובמעשים, כפי שצריך.
    מי שחושב שאפשר למנוע את הקונפליקט עם איראן דרך פייסנות, פשוט לא לוקח אותה ברצינות. תוכניתה להשמדת ישראל היא עדיפות לאומית. שיטותיה להשתלטות על המזרח התיכון באמצעות כוחות פרוקסי, אם יצליחו, יסכנו את עצם קיומנו. לכן מי שאומר >>
    הצג שרשור זה
    Gadi Taub
    @GadiTaub1
    ·
    8 דק׳
    של נתניהו עומד טיפולו בנושא האיראני. ישראל אינה גרורה אמריקאית, ועליה לעמוד מול כל סכנה לקיומה, גם כשזה מצריך נחישות מול ארצות הברית. המהלך האחרון, אם הוא אכן של ישראל, הוא בדיוק מה שצריך לעשות: להבהיר שאם ארה"ב תיכנע, לא נראה עצמנו מחוייבים לכניעתה, ונפעל בעצמנו. רוה"מ הבהיר >>
    הצג שרשור זה
    Gadi Taub
    @GadiTaub1
    ·
    8 דק׳
    שרשור איראן.
    היתה לי שיחה עם
    @Danmargalit
    בתכניתו "שיחה אישית" בפייסבוק. היה מעניין אבל נותרתי עם הרושם העז של הטענה שעכשיו משמשת בארסנל טיעוני רל"ב: שרוה"מ גורר אותנו למלחמה באיראן, ושזה איכשהו ממניע אישי. בעיני בראש הנימוקים לטובת המשך כהונתו >>

    אהבתי

  50. לכל המעונין, קול קורא ממשרד המשפטים, מצטט:

    עדכון הפצה – פרסום להערות ציבור

    שלום רב,
    משרד המשפטים עדכן את פרטי ההפצה של טיוטת קול קורא: הזמנה להשתתף בתהליך גיבוש תכנית למדיניות רוחבית ברגולציה להתמודדות עם משבר הקורונה

    הפרטים שעודכנו:הארכת מועד הגשת תגובות ציבור עד ל- 27.4.2021

    תקציר:

    מחלקת ייעוץ וחקיקה (משפט כלכלי) במשרד המשפטים, אגף מדיניות רגולציה במשרד ראש הממשלה, אגף תקציבים ואגף החשב הכללי במשרד האוצר (להלן: "צוות מדיניות רגולציה") מזמינים את בעלי העניין והציבור הרחב לקחת חלק ולהשפיע על עבודת המטה לגיבוש תכנית רוחבית לשיפור מדיניות הרגולציה והפחתת נטל רגולטורי עודף במטרה להתמודד עם המשבר הכלכלי שנגרם עקב התפרצות מגפת הקורונה (להלן: "משבר הקורונה").

    המשבר הכלכלי בו נמצא המשק הישראלי בעקבות מגפת הקורונה חשף את חשיבות הרגולציה לתפקודה של המדינה, אך גם את אתגרי המערכת הרגולטורית. עוד בשנת 2016 מצא ה-OECD כי ישראל מתאפיינת בתחרותיות נמוכה וביוקר מחייה גבוה והעריך כי "שיפור הרגולציה בישראל אפילו רק לממוצע ה-OECD תעלה את התוצר לנפש ב-3¾% תוך 5 שנים ו-5¾% תוך 10 שנים". תמונה דומה, עולה ממדדים בינלאומיים שונים.

    אכן, לרגולציה תפקיד חיוני בקידום ובהגנה על אינטרסים ציבוריים, אך כאשר היא אינה מיטבית היא עלולה להיות לא אפקטיבית דיה בהגנה על אינטרסים אלו, וכן לגרום להשלכות בלתי רצויות כהצטברות של נטל רגולטורי עודף המתבטא בעלויות על המשק, פגיעה בעסקים קטנים ובינוניים שמתקשים לפלס את דרכם בסבך הרגולציה, חוסר ודאות וחוסר יציבות לעסקים ולממשלה, ופגיעה באינטרסים ציבוריים נוספים כפגיעה בתחרותיות, הגברת הריכוזיות והעלאת יוקר המחייה.

    על רקע משבר הקורונה, מבקש צוות מדיניות רגולציה לגבש תכנית הכוללת פתרונות קצרי-טווח להקלה ברגולציה החלה על המגזר העסקי במקרים המתאימים, לצד יצירת מעטפת חקיקתית לתשתיות חיוניות ארוכות-טווח לקידום מדיניות רגולציה חכמה בישראל. זאת, כאמצעי לייעול הרגולציה בישראל וכפועל יוצא, להקלת עול רגולטורי עודף המוטל על המגזר העסקי המפוקח ולשיפור ההגנה על האינטרסים הציבוריים העומדים ביסוד הרגולציה.

    על רקע האמור, מוזמנים הציבור הרחב, נציגי המגזר העסקי וארגונים ועמותות העוסקים בתחום, להתייחס לסוגיות המרכזיות שבכוונת צוות מדיניות רגולציה לבחון: (1) יצירת פתרונות רגולטוריים מיידים או קצרי טווח ובפרט הקלות בפתיחת עסקים והקלות לעסקים קטנים; (2) מיסוד תשתיות ארוכות טווח למדיניות רגולציה חכמה בישראל. לפירוט בדבר אפיקי פעולה אלה, ראו את הקול הקורא המצורף.

    צוות "מדיניות רגולציה" יבחן לעומק את כלל ההתייחסויות שיועברו, ואת האפשרות – בהתאם לשיקול דעתו – להזמין משתתפים מסוימים להמשך שיח במהלך חודש אפריל. נודה לקבלת התייחסויות עד ליום 18.4.2021 דרך אתר החקיקה הממשלתי או ישירות לכתובת הדוא"לregulation@pmo.gov.il (בכל פנייה, אנא ציינו פרטי איש הקשר מטעמכם, ופרטי התקשרות עמכם בדוא"ל ובטלפון). מודגש כי פנייה זו מיועדת לקבלת מידע בלבד ואין בה משום התחייבות לנקיטה בפעולות מסוימות.

    נודה על קבלת הערותיכם עד ליום ט"ו באייר, התשפ"א 27/4/2021 בשעה 23:59.

    בכבוד רב,

    מאיר לוין
    המשנה ליועץ המשפטי לממשלה (משפט כלכלי), משרד המשפטים

    עד כאן הציטוט:

    אפשר לשלוח מייל לכתובת לעי"ל ולהעיר. ואפשר גם באתר עצמו להגיב פשוט, כאן ( כל הלינקים הנחוצים):

    https://www.tazkirim.gov.il/s/law-item/a093Y00001W3KRSQA3/טיוטת-קול-קורא-הזמנה-להשתתף-בתהליך-גיבוש-תכנית-למדיניות-רוחבית-ברגולציה-להתמודד?language=iw

    אהבתי

  51. רינגו,
    נכה צה"ל טיפוסי בדור האחרון:
    בשל פסוריאזיס: סוהר הוכר כנכה צה"ל
    במשך 30 שנה שירת ג' כסוהר • בשל הלחץ בעבודה והתעמרות מפקדיו הוא לקה במחלת העור • חרף התנגדות קצין התגמולים הוא הוכר כנכה צה"ל, ויקבל פיצויים
    https://www.israelhayom.co.il/article/871303

    אהבתי

  52. אהבתי

  53. האם יש משהו מכם המאמין שלאירנים אין כיום פצצות אטום מוכנות לשיגור על אירופה? לדעתי זה פשוט "סוד" גלוי שנמנעים מלהפיץ אותו בציבור כדי למנוע פאניקה או תגובת רפיון ידיים.

    ישראל יצרה ב 1967 תוך זמן קצר פצצות אטום בטכנולוגיה בת 50 שנים. האם צריך להיות קושי למדינה בעלת אמצעים כספיים וטכנולוגים מתקדמים להגיע לפצצות אטום על ידי גניבה מסחר יצור של אורניום פלטונים וכד?

    מה דעתך חיל זקן

    אהבתי

  54. אימי וונג,
    אין כיום חסם טכנולוגי לייצור פצצת אטום. כל המדינות הגרעיניות הלכו לכיוון של פצצת פלוטוניום למעט אירן שהלכה לכיוון של פצצת אורניום. הסיבה היא שלאירן אין יכולת טכנולוגית לייצר כור גרעיני שהוא המקור לפלוטוניום. לפצצת אורניום יתרון (אחד בלבד) על פצצת פלוטוניום והוא דיוק נמוך יותר של הנפץ הגורם לייזום הפצצה (היתרון של פצצת פלוטוניום הוא האפשרות למזער אותה למשקל של כמה עשרות ק"ג). סביר מאד שלאירן יש כיום מספר פצצות אורניום אולם ללא ביצוע ניסוי של פיצוץ גרעיני אין ודאות שהפצצות אכן יפעלו בשעת מבחן (אן אפשרות להסתיר ניסוי של פיצוץ גרעיני). חסם נוסף הוא המשקל. לאירן אין (עדיין) טיל בעל רש"ק של 3 טון (משקל של פצצת אורניום)

    Liked by 1 person

  55. חייל,
    לגבי הפוסט של נדב שנרב זה אכן מעניין מאוד וגם אפשרי. עם זאת המחקר של המחוזות בארה״ב נשמע בעייתי, שכן קשה מאוד לבודד את השפעת הקרינה מהשפעות סביבתיות רבות אחרות. לצורך העניין, המחוזות הגבוהים בארה״ב שחוטפים הרבה קרינה הם גם הרבה פחות צפופים ונהנים מזיהום אוויר נמוך משמעותית (הערים הגדולות והמזוהמות נמצאות רובן בגובה פני הים פחות או יותר). בנוסף ,קרינה של פי 2.5 בבולדר לעומת ניו יורק אינה מקבילה לקרינה של פי-אלוהים-יודע-כמה שחוטף מי שחשוף למקור קרינה ארצי (ולא שמשי) באופן יומיומי.
    שנרב גם לא ממש מדייק בסיפא – רוב פרויקטי התשתית לא נוטים לפלוט קרינה מייננת כלל. הדאגה היא יותר מקרינה בלתי מייננת – שדות מגנטיים סביב חוטי מתח גבוה, למשל, או גלי רדיו – שלגביה בכלל לא ברור אם היא מזיקה, אבל בכל זאת הציבור בהיסטריה בגללה.

    Liked by 2 אנשים

  56. בהמשך לדבריו של רינגו לגבי נדב שנרב, יש הבדל בין קרינה בעצימות נמוכה לאורך זמן לבין פולסים של קרינה בעוצמה גבוהה יחסית. כפי שנדב עצמו אמר, לגוף יש מנגנוני תיקון לנזקים שנגרמים באופן ספורדי. אולם כאשר יש מכה של קרינה יכול מאוד להיות שהיא עוברת את סף היכולת של הגוף להתמודד. ז"א שייתכן מאוד שצילומי רנטגן, סי-טי וכיו"ב גורמים הרבה יותר נזק מאשר קרינה קבועה גם אם סך האנרגיה שהגוף סופג מצילומי הרנטגן נמוך יותר מאשר מהקרינה הקבועה.

    אהבתי

  57. הבנתי משהו מהשיר של עירית לינור. מי שתלוי במדינה – חרדים, מתנחלים ולמעשה גם תומכי רע"מ הם ימין. מי שהמדינה תלויה בו – רוסים, סרוגים, אנשים עובדים הם שמאלנים.
    המחלוקת היא האם באמת אפשר להיות שמאלנים בארץ ישראל או לא. הימין טוען שהעולם אנטישמי ולכן גם השמאלנים תלויים במדינה והשמאלנים מכחישים. יותר אלגנטי מהתיאוריה של גדי טאוב על נייחים וניידים ויותר קוהרנטי.

    Liked by 1 person

  58. יצא למשל שאני מתנחל אז הצבעתי ביבי כי אני מפחד שביידן יפנה אותי מהבית. אם הייתי גר ברעננה הייתי סרוג ולא מתנחל ואז הייתי מצביע בנט.

    הכל, זה הפחדים שיש לנו בתוך הבטן.

    Liked by 1 person

  59. לא אהבתי את השיר של עירית לינור.
    אני חושב שגם היא התחרפנה כמו ריקלין ונוספים.
    כיון שבפעם האחרונה לא הצבעתי לבנט (ולמעשה גם לא לביבי) אז אני פטור מהצורך להצטדק בפני עירית לינור על שאני ב"צד הרע".
    גם דעותי לגבי הרכבת הממשלה כבר נכתבו פה והן ידועות (ממשלת ימין בהנהגת ביבי).
    ובכל-זאת עירית לינור, שפעמים רבות אני תומך בה, הפעם הגזימה ואיתה חלק נכבד בליכוד (נדמה לי שגם חייל חוטא בכך).
    יש כאן קבוצה שחושבת שהיא תעשה אהבה עם רע"מ כאשר היא אפילו לא מסוגלת ללחוץ את ידה של מפלגת מרכז.
    ששנאת אחיהם (שמאל, מרכז או סרוגים) עדיפה על אהבתם.
    והכל לשם הצורך להיות בשלטון. דבר שעיוור עבורם כל רגש של אחווה ומכשיר כל מהלך.
    אותי זה מגעיל !!

    Liked by 4 אנשים

  60. מחקר מאוד מענין כאן לגבי הרג אזרחים וכדומה, על ידי שוטרים בארה"ב:

    המחקר מגלה ממצאים, או גורס, שלמעשה, גורם מרכזי שאחראי על הרג סיטונאי של אזרחים, על ידי שוטרים בארה"ב ( הרג וגם התנהגות בלתי הולמת) זה איגודי השוטרים, וההסכמים הקולקטיביים נקרא לזה.

    שוטרים מרגישים שיש להם איגוד חזק מאחוריהם, ואם יסרחו וכדומה, האיגוד מאחוריהם, ייתן להם גיבוי, וידאג שלא יעמדו לדין משמעתי או אחר וכו….

    מאוד מענין, כאן:

    https://bit.ly/3sOA7Vg

    אהבתי

  61. רק להבהיר הקונטקסט הרחב יותר:

    המון מקרי הרג על ידי שוטרים בארה"ב. יש קריאה לבצע רפורמות במשטרה. המון הצעות חוק, חוקים וכדומה, פדרלית ומדינתית.

    אחד מן הגורמים שמצביעים עליהם, כמושא של רפורמה במשטרה, זה, או אלו, איגודי השוטרים כאמור.

    אם רוצים משטרה נקיה יותר, אלימה וברוטלית פחות, אחד הטיעונים הוא זה, שצריך להוריד את איגודי השוטרים הללו, וההסכמים הקולקטיביים וכדומה.

    אהבתי

  62. אל רום,
    בניו יורק מימשו את ההמלצות של הדו"חות שלך. ומה קרה?
    Sexual assault across NYC up 322% from same time last year
    https://nypost.com/2021/04/10/sexual-assault-across-nyc-up-125-from-same-time-last-year/?fbclid=IwAR11cGJ-t8Jssxe6AvKdsTtiDa517malvzTZsHBUYehlgGqNaBVjNilcYJs
    ואיך הושפע מכך שוק הדיור?
    Bombshell report on NYC exodus should be required reading for mayoral wannabes
    https://nypost.com/2021/03/31/the-one-time-gotham-renters-are-not-just-moving-out-theyre-buying-homes-elsewhere/?fbclid=IwAR1d5o4ImijRBDnNpG36Wy4H9W-JQ5eeot_ZHA7IfIAgmUOZz8S-lFXnei8

    אהבתי

  63. הסברתי לך כבר שוטה זקן:

    אתה אינפנטיל רציני. אתה לא מבין ולא קורא ויכול לקרוא, מה שאתה עצמך מביא מכל מיני מפגרים ברחבי הרשת.

    לא מבין אפילו התגובות שלי עצמן.

    כבר כתבתי לך פעם:

    אם צריך לבדוק אצלך, ההתפלגות בין הגיל הכרונולוגי, לבין המנטלי, אז אתה איזה חטיאר נניח בן 60 פלוס אולי. 70 אולי. מי יודע בדיוק. אבל, מבחינת הרמה המנטלית, לא עובר את גיל 10 ממש.

    זה מטורף לגמרי. למותר יהא לציין כמובן, שאני מזהיר אותך שוב ושוב, לא להגיב עלי. אתה בסיכול ממוקד, ממשיך וממשיך, ומעז לפנות אלי ישירות.

    אתה תשלם על כל זה. הסברתי לך את זה לא פעם. וזה יבוא עליך. היה סמוך ובטוח.

    אהבתי

  64. עוד מאמר מענין של פרופ' וולף ( כלכלה מסצו'סט ועוד…). הקודם למי שזוכר, גרס שארה"ב בדרך לפשיזם כלכלי. הפעם, הוא גורס, נחרצות, שהקפיטליזם, דוהר לעבר השקיעה המוחלטת שלו. וזה בלתי ניתן לעצירה.

    כאן לכל המעונין:

    https://braveneweurope.com/richard-d-wolff-increasing-desperation-as-the-u-s-capitalist-system-declines

    אהבתי

  65. רק באמריקה.
    אלוף העולם לשעבר בקרב 10, ברוס ג'נר, ירוץ למשרת מושל קליפורניה בשמו/ה החדש קייטלין. חשבתם שכנציגת המפלגה הדמוקרטית? אז חשבתם. קייטלין היא רפובליקנית מושבעת

    אהבתי

  66. הצעה של דניאל פייפס לפיתרון הפלונטר הפוליטי:
    שסמוטריץ יציב תנאים ש*אם*, ורק אם, ימולאו אזי יסכים לשת'פ עם רע'מ. (במקום דחייה של רע'מ על הסף ללא תנאים).

    לטענתו קיימת חשיבות לעצם העלאת הנושא לדיון פומבי (גם אם הסיכוי שרע'מ תמלא את תנאי הציונות הדתית – הוא מזערי).
    אבל מכאן נובע שטענתו שזו הצעה ל*פיתרון* המבוי הסתום הפוליטי – אינה מדויקת. להבנתי זו יותר הצעה לניצול ההזדמנות לקידום יחסי יהודים – מוסלמים (בהיבט הדתי של הסכסוך בין העמים).

    http://he.danielpipes.org/article/20361

    קטע מהכתבה של פייפס:
    ————————————–
    " … בחינה מחודשת של הקוראן והמקורות האסלאמיים הקלאסיים על עם ישראל, תורתו וחיבורו לירושלים. בצד האסלאמי, מי שמעלה את הטענה הזו הם מוחמד אלחסיניפורלי ממכללת ליאו בק, ח'ליל מוחמד מאוניברסיטת סן דייגו ומוחמד תווידי מהאגודה האסלאמית של דרום אוסטרליה. במילותיו של ח'ליל מוחמד, זה בתודעה המוסלמית שהאדמה שייכת קודם ליהודים. הוגה מוסלמי אחר, עבדול האדי פלאצי, קובע כי אללה הוא ציוני.

    הציונות הדתית אולי צריכה לשקול להציע לרעם כי תקבל את תמיכתה של רעם בממשלת קואליציה אם רעם תתיישר עם יסודות האמונה האסלאמית הללו. כדי למנוע עמימות צריכים בציונות הדתית לפרט את התנאים בפירוט רב ובדיוק קפדני.

    אין לי אשליות. רעם כנראה לא יקפצו על ההצעה הזו, אבל כדאי לנסות משתי סיבות. ראשית, מנצור עבאס הפגין פרגמטיזם וגמישות חסרי תקדים, והעלה את הסיכוי שרעם אולי כן תקבל את דרישות הציונות הדתית, מה שיוביל להקמת ממשלה ולעלייה עצומה והיסטורית במעמדו של רעם. שנית, גם אם רעם יסרב להזדמנות, אתגר פומבי שכזה של סמוטריץ' לעבאס יכניס סוף סוף את השקפתו הפרוטו-ציונית הלא מוכרת ברובה של הקוראן לדיון כללי רחב בישראל ומחוצה לה, צעד מועיל ליהודים ולמוסלמים כאחד.

    למרות שטענתי בעבר שבנימין נתניהו צריך להיות הנשיא הבא של ישראל ולא ראש הממשלה הבא שלה, ההשלכות החיוביות של הכרת מוסלמים ישראלים במדינה היהודית גוברות על סוגיה פוליטית כה רגילה …"
    ———————–

    Liked by 2 אנשים

  67. זה משול להצעה שכתנאי לכניסת המפלגות החרדיות לקואליציה ישאו בבית הכנסת החרדים דרשות שיזכירו את חובת ההתפרנסות של הגבר המוזכרת במקורותינו

    אהבתי

  68. תמריץ,
    השינוי שחיפשו בעלי הIQ הגבוה התחיל אתמול בלילה לאחר חימום של שבוע. יבש לפני רטוב של ממשלת השינוי/ריפוי/אחדות. געגועי לביבי…

    אהבתי

  69. תמריץ ציטוט שהבאת (של דורון רוזנבלום):
    "אם מישהו היה מתנבא לפני שנה, זמן קצר לאחר בחירתו של אהוד ברק, שבערב יום הכיפורים הנוכחי תיקלע הוויית חיינו לטראומה שאינה נופלת – ומבחינות מסוימות אף עולה – על זו של מלחמת יום הכיפורים – היה נחשב למטורף ולמתעתע. שכן, גם המתלהם והפסימי שבמתנגדי תהליך השלום לא יכול היה להמציא את חלום הבלהות הנוכחי".
    אז לידיעתך היו אנשים (מהצד הימני) שחזו את הדברים האלו (הם רק לא ידעו מתי זה יקרה). חלק מהם אפילו חזו שיהיו דברים הרבה יותר גרועים. אנשי השמאל לא היו מסוגלים להבין ש"תהליך השלום" שלהם יטבע בדם. אנשי הימין כן חזו זאת. לדעתי אנשי השמאל לא היו מסוגלים אפילו להבין שמישהו חושב ש"תהליך השלום" שלהם יכשל ויגרום למערכה עקובה מדם.

    עוד ציטוט:
    "בניגוד ל-1973 כאשר קרסו לזמן מה שתי חזיתות צבאיות הרחוקות מהעורף – קמים עלינו בבת אחת הסיוטים האפוקליפטיים והמודחקים ביותר: הסטת הסכסוך המדיני למלחמת דת נצחית לכאורה; הפניית הנשק הפלשתיני נגדנו; התנגשויות עם החיזבאללה ממש על גדר הצפון; התעוררות משטמתם של ערביי ישראל, הפועלת בעורף כגיס חמישי. וכאילו אין די בכך – הרימו ראש גם החמאס ואפילו סדאם חוסיין, כאילו לרמוז שגם פיגועים בלב הערים ואולי גם טילים, ישלימו את הסיוט עד תום".
    לידיעתך מלחמת יום הכיפורים גרמה לאבדות כבדות פי 4 – 5 מהאינתיפדה (יחסית לגודל האוכלוסיה). פרט לכך מלחמה עם מצרים יכולה היתה למוטט את ישראל. האינתיפדה (כל אינתיפדה) לא יכלה לעשות זאת.

    Liked by 1 person

  70. הצעת חוק חשובה שעברה בקונגרס האמריקני:

    וושינגטון די סי, כמדינה עצמאית נוספת (למעשה , מחוז קולומביה, בניכוי מבנים וטריטוריות שלטוניות, כגון גבעת הקפיטול, בית משפט עליון, הבית הלבן וכו..).

    עוד צריך לעבור אישור בסנאט אבל, ועדת מעבר וכדומה. לא פשוט.

    כאן:

    https://bit.ly/3epdL7E

    אהבתי

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s

%d בלוגרים אהבו את זה: