דיונים במהפכה המשטרית הופכים לעתים קרובות בסופו של דבר לדיונים לגבי החברה החרדית. ומול אלו המביעים אימה מול כוחה הדמוגרפי ההולך וגובר, יש כאלו שיזכירו שיש גם שם מגמות של מודרניזציה. לא כולם אותו דבר. הצעירים עוד יכולים להתברר כשונים מדור ההורים וכדומה. וכמובן יהיה גם מישהו שיפטפט לך את פטפוט הטימטום האולטימטיבי: החרדים האשכנזים תקועים על שבעה מנדטים, סימן שיש שם יציאה בשאלה המונית אצל הנוער למרות כל הלידות.
אני חלוק על כל זה. מבחינה פוליטית החרדים מונוליטיים לחלוטין, ברמות עוצרות נשימה. אפשר להסתכל על תוצאות הבחירות במודיעין עילית, עיר חרדית לחלוטין. מספר הקולות הכשרים: 26,655. אחוזי ההצבעה: 82% (אחד השיעורים הגבוהים במדינה, אך להפתעתי באלעד היה גבוה אף יותר). הנה חמש הרשימות שהגיעו למקומות הראשונים:
- יהדות התורה, 20,622 קולות
- ש"ס, 5,277 קולות
- הציונות הדתית, 514 קולות
- הליכוד, 127 קולות
- הדר מוכתר, 14 קולות
הדבר המפעים בעיניי זה המקום החמישי. כדי להגיע למקום חמישי בין הרשימות בעיר שיש בה למעלה מ-26 אלף מצביעים, די ב-14 קולות!!! הדבר משקף מונוליטיות פוליטית כל כך קיצונית, דמיונית, הזויה. ללא שום גיוון של זרמי עומק, או זרמי תחתית נסתרים שמתגלים רק בחשאיות הקלפי. בוא נשווה לעוד כמה ערים עם מספר דומה של קולות כשרים, ונראה כמה נדרש כדי להגיע למקום ה-5 שם.
עפולה (28 אלף קולות כשרים) – מקום חמישי: ישראל ביתנו (2,239 קולות)
רהט (23 אלף קולות כשרים) – מקום חמישי: הליכוד (367 קולות) [כן, כן ברהט יש פחות מצביעים מבמודיעין עילית, אבל הליכוד קיבל פי שלושה קולות!!!]
אילת (22 אלף קולות כשרים) – מקום חמישי: ש"ס (1,488 קולות).
אור יהודה (20 אלף קולות כשרים) – מקום חמישי: בני גנץ (1,535 קולות)
נצרת (28 אלף קולות כשרים) – מקום חמישי: מרצ (470 קולות) [איזו מפלגה מקבלת 14 קולות בנצרת? יהדות התורה. אבל היא במקום ה-16 בין הרשימות, לא במקום ה-5].
טבריה (23 אלף קולות כשרים) – מקום חמישי: יש עתיד (1,332 קולות)
קריית גת (31 אלף קולות כשרים) – מקום חמישי: יש עתיד (2,541 קולות)
שאלה מתוך סקרנות:
האם יש איזו שהיא הצעה ריאלית לחלוקה לקנטונים בישראל?
חלוקה שהיא:
כוללת מספר קטן של איזורים שכל אחד מהם רציף טריטוריאלית ולא פסיפס של עשרות חלקים שמנותקים אחד מהשני.
שבכל קנטון יש רוב ברור לאוכלוסיה אחת:
חרדים, ערבים, דתיים לאומיים, חילונים יהודים.
בלי זה אין טעם לדון בקנטונים.
אהבתיLiked by 1 person
אני לא מייחס חשיבות עצומה לרציפות הטריטוריאלית של הקנטונים. למה זה בעצם משנה כל כך?
אהבתיאהבתי
שאלה אחרת. איך תיראה המפה?
היא לא חייבת להיות רציפה לחלוטין, וייתכן שקנטון יכיל 2-3 איזורים לא רציפים.
אבל אם היא תהיה פסיפס בלתי אפשרי יהיה לנהל אותה ולמנוע מעבר אוכלוסין.
לשם השוואה ניקח את המפות של של שוויץ ושל קנדה ונחלק לפי קנטונים ושפות (בהנחה שיש להן חפיפה לדת לאום וזהויות אחרות)
קנטונים
https://en.wikipedia.org/wiki/Cantons_of_Switzerland
שפה מדוברת
poradnuk.com.ua/iw/איזו-שפה-מדוברת-בשוויץ-בשנת-.htm
קנטונים של קנדה
https://en.wikipedia.org/wiki/Provinces_and_territories_of_Canada
ושפה מדוברת
אהבתיאהבתי
ושתי דוגמאות מישראל
הרבה קנטונים ולא ריאלי
http://www.federation.org.il/index.php/he/the-issues
מעט קנטונים אבל פחות אחידות באוכלוסיה בכל אחת מהן
https://www.calcalist.co.il/real_estate/articles/0,7340,L-3864471,00.html
http://www.ידע.com/2014/09/16/חלופות-לפתרון-שתי-המדינות-4-שיטת-הקנטו/#sthash.8Pt8ptHG.dpbs
אהבתיLiked by 1 person
נקודת המוצא שהייתה לי תמיד זה שקנטונים זה עניין לעוד 50 שנה. למה? כי הבידול התרבותי בין ימין, שמאל, מסורתיים, דתיים, מתנחלים הוא לא באמת כזה גדול, וכי אין לנו שום עניין לתת לערבי ישראל אוטונומיה, וגם להם לא בטוח שחשוב לקחת. בתוך הקבוצות האלו הסיטואציה הדמוגרפית גם די מאוזנת. בפרט כשמגיעים עולים רוסים.
החרדים זה עולם אחר. אף אדם שאינו חרדי לא יוכל לסבול שליטה חרדית בחייו. התרבותם היא קיצונית. הבידול שלהם מוחלט. העמדות שלהם סותרות את כל מה שמשותף לשאר הישראלים. לכן רעיון הקנטונים חייב בעיקרו להבדיל בין חרדים לכאלו שאינם. כל השאר הרבה פחות משנה.
נוצרה עכשיו סיטואציה מטורפת בגלל שאמנון רובינשטיין/טומי לפיד פנטזו לפני עשרים שנה שזה הגיוני שראש הממשלה יכהן כרגיל עם כתב אישום. ביבי דומה לפיל שמנסה להיפטר מקוץ שתקוע ברגל ועל הדרך משתולל וממוטט מבנים שלמים.
גם הכאוס הזה יחלוף. ביבי אדם מבוגר ואפילו הוא יפרוש או שמשפטו יסתיים פעם. הוא לחץ אצל החילונים על כפתור האזעקה, וזה טוב וחשוב מאוד. פתרון של קנטונים אינו משהו שצריך לקרות מחר בבוקר. אבל צריך להתחיל לחשוב על זה. זה חשוב בפרט בתכנון העיר החרדית החדשה, כסיף או ליד קרית גת. העיקר שלא ינסו לאחד אותה עם רשות מקומית קיימת.
אהבתיאהבתי
תמריץ ייתכן שהקלפי ביישובים חרדים פשוט לא היה מבוקר כראוי?
אהבתיאהבתי
אור שואל שאלה מעניינת. מעבר לכך שהאוכלוסיות בישראל די מעורבבות, איך תמנע שירותים רפואיים ממי שלא שייך לקנטון שלך? איך בדיוק תגרום לחרדים להתגייס לצבא הפדרציה? האם יהיו מיסים פדרליים? האם תכפה חילופי אוכלוסיה? האם הקנטון החילוני יוכל להוציא את הדת אל מחוץ לחוק? האם צריך קנטונים נפרדים למסורתיים ולחילוניים?
רעיון הקנטונים נשמע אולי מעניין בתיאוריה אולם במציאות יש אין ספור בעיות מעשיות בהוצאת הרעיון לפועל.
אהבתיאהבתי
א-מחייה, הממצאים האלו חוזרים על עצמם בכל מקום חרדי. תראה לי מקום חרדי אחר.. חוץ מבבני ברק, שם יש שכונה לא חרדית
אהבתיאהבתי
אור, הכתבה בכלכליסט ממש מעניינת ולא הכרתי.
אהבתיאהבתי
א-מחייה, שירותים רפואיים זה קל.. יש כרטיס קופ״ח. כשמגיעים פצועים לחדר מיון לא משפשים בזכאות, אבל אחר כך יש הוצאה לפועל לגבות חובות.
אני לא הייתי רוצה חרדים דומיננטיים באף צבא ישראלי לעולם. שישרתו בארגוני הצלה. אם ישלטו בקנטון שלהם, לא תהיה להם בעיה למסד ארגוני מד״א ושמירה.
אין שום צורך בהפרדה בין מסורתיים לחילונים. הקנטון החילוני יוציא העדר לימודי ליבה מחוץ לחוק. לדעתי אין צורך במס פדרלי. הקנטונים ינהלו זה עם זה איזונים פיסקליים. החלפת אוכלוסיה אינה נדרשת, חרדי שלא יסכים שילדיו ילמדו ליבה וישרתו בצבא, אולי יידרש לעזוב. אולי יהיו הסדרים לאוכלוסיה קיימת.
אהבתיאהבתי
תמריץ זה לא פותר את עניין הדתיים הלאומיים והמסורתיים. יחד הם יכולים להיות רוב בקנטון ה"חילוני" ולכפות דת במקרה של הדתיים הלאומיים או ביביזם / קלפטוקרטיה במקרה של המסורתיים. שתי אידאולוגיות שהחילונים לא מסמפטים במיוחד.
אהבתיאהבתי
אגב מענין שפרט לענין הדת והענין הפלסטיני הדתיים הלאומיים דומים הרבה יותר לחילונים מאשר לשתי הקבוצות האחרות, ובענין הפלסטיני יש לא מעט חילונים ימנים.
אהבתיאהבתי
האם הבריחה לרעיונות בלתי מציאותיים מסמנת שהתייאשת מהמציאות?
ברור שלקנטון חרדי אין שום יכולת קיום עצמאית ולכן הדבר הזה לא יקרה לעולם (לצערי).
כל צורת החיים החרדית, שהיא המצאה של כמה עשרות שנים (בניגוד לאגדות כאילו הם משמרים איזה מסורת עתיקה), סופה להתמוטט. את ההתמוטטות הזו אפשר להאיץ עם כמה פעולות של 'האקינג', פעולות חכמות ולא כוחניות, אבל זה יקרה כך או אחרת
אהבתיאהבתי
איתמר, מי שחושב שצורת החיים החרדית היא המצאה של כמה עשרות שנים, או שסופה להתמוטט, הוא חי ברעיונות לא מציאותיים, ולדעתי בהכרת המציאות שלו הוא אינו עולה על מחנה ״ליהדות התורה יש שבעה מנדטים כבר לא מעט שנים, אז כולם יוצאים שם בשאלה״.
אהבתיאהבתי
א-מחייה, מה שמפר את האיזון בחברה הישראלית הוא הגידול הדמוגרפי החרדי. את הביביזם, דהיינו הנטייה המזרחית למלוכנות, אפשר יהיה לפתור עם הגבלת קדנציות קשיחה. לעומת זאת אין שום דרך לחיות עם החרדים יחד. זה פשוט בלתי אפשרי. הניסיון לחיות יחד עם החרדים יביא לקריסת המדינה. למרבה המזל, החרדים לא מתגייסים. אז תמיד שאר מדינת ישראל תוכל לכפות עליהם את רצונותיה בהפרדה מהם. אם צריך, בכוח הזרוע.
אהבתיאהבתי
תמריץ תודה על ההבהרה.
לא מדובר בקנטונים עכשיו אלא בעוד דור או שניים.
ולא חלוקה מלאה של חילונים, דתיים, חרדים ערבים אלא רק חרדים וכל השאר.
זה אכן יותר פשוט להשיג.
אהבתיLiked by 1 person
אני עדיין סבור שלהפרד רק מהחרדים זה לא פותר את הבעיה. יש כאן עוד "שבטים" בעם – חילונים שהם ברובם דמוקרטים ליברליים שרוצים הפרדת רשויות, מסורתיים שהם ברובם בעד דמוקטטורה וקלפטוקרטיה – המגיבים הביביסטים כאן בבלוג אמרו מפורשות שאין להם בעיה אם מנהיג "עושה לביתו" בזמן שהוא מנהיג כל עוד הוא גם עושה בשביל העם – ודתיים לאומיים שבסופו של יום גם הם רוצים תיאוקרטיה ברמה כזו או אחרת.
הפרדת החרדים רק דוחה את הפיצוץ בין שאר המגזרים.
אהבתיאהבתי
א-מחייה, שום דבר לא מושלם, אבל בין כל החוגים שהזכרת יש איזון דמוגרפי שיאפשר להם לתפקד עוד מאה שנה זה לצד זה, כמו שתפקדו עד היום… החילונים מולידים פחות אבל מקבלים הרבה הגירה פנימית מהחוגים האחרים ולאחרונה גם מרוסיה. אבל אני לא רואה שום דרך שהחברה הישראלית תשרוד לצד החרדים. הם מפרים את האיזון הדמוגרפי, והנתק שלהם מיתר החברה הישראלית ומערכיה הוא טוטאלי.
אהבתיאהבתי
היום כנראה אפשר לומר שהרפורמה נפלה. לימין שני דרכים מעולות להגיע לרפורמה משמעותית בהסכמה לאומית די רחבה. האחד הוא מתווה חייל זקן – הרב יואל בן נון של בית משפט לחוקה. השני מתווה משה פייגלין של משאל עם. אבל אין שום רמז שהממשלה עושה משהו בכיוון.
דרכים גרועות: מתווה אחד הוא המשך החקיקה כרגיל שיוביל למשבר שבסופו דיקטטטורת השמאל הקיצוני תנצח.
אבל הממשלה לא הולכת למתווה הזה היא הולכת למתווה עוד יותר גרוע – ריסון עצמי. אני מאוד בעד פשרה אבל ריסון עצמי הוא לא פשרה, הוא סתם צעד מטופש מאוד. ה'ריסון עצמי' לא יקבל שום גיבוי מאף אחד ומאידך הוא יוציא מהאופק את הרפורמה המקורית ואת פשרת 'פרידמן אלבשן'. הימין מוצא את עצמו באותו מאבק בדיוק כמו בהתחלה רק שנקודת הפתיחה שלו הרבה יותר חלשה והוא כבר הוכיח שהדרך הבריונית להשפיע עליו נושאת פירות ומכאן הדרך להתקפלות בפני העריצים קצרה מאוד.
אהבתיאהבתי
בשאלה האם ביבי דוחף את הרפורמה (כדי להמלט ממשפט או כל טיעון אחר) או שהוא נגד הרפורמה רק הוא נדחק לפינה ולא יכול להתנגד לה ישירות. היום התשובה ברורה. מיקי זוהר השופר של ביבי הוא הדוחף לריסון עצמי. ביבי מבין היטב בדינמיקה פוליטית תקשורתית הוא מבין שאנחנו בצומת שיש בה דרכים טובות לרפורמה והוא דוחף לדרך הכי גרועה לרפורמה. (ביבי גם מבין בתקשורת ולא פעל לשום הסברה לטובת הרפורמה) הנס של השמאל נותן עבודה.
אהבתיאהבתי
משה "רפורמת" פרידמן אלבשן היא אותה הגברת בשינוי אדרת. הימין מנסה לכפות בכוח ובטרפת מהפכה משטרית שנכתבה במחשכים במעמד צד אחד ועכשיו הוא עושה פרצוף של מופתע. יש להם ברירה בין מלחמת אזרחים והחרבת ישראל לבין נסיגה מטופשת וסיכוי לעוד כמה שנים סבירות והם פשוט בחרו – בינתיים – באפשרות הפחות גרועה.
שיהיה ברור המחאה רק תגבר. אין שום תרחיש בו הרפורמה הזו עוברת בלי פגיעה קריטית בישראל, כך או אחרת.
אהבתיאהבתי
תמריץ אני לחלוטין בעד היפרדות מהחרדים ומסכים איתך שאין כרגע שום אפשרות ריאלית אחרת. זה צעד ראשון שצריך כבר עכשיו לבצע. כאמור זה לא ישנה את הנטיות הדמוקטטוריות שקיימות גם אצל הרבה מסורתיים / דתיים לאומיים. לדעתי הדתיים הלאומיים דווקא יותר קרובים בדיעותיהם לדמוקרטיה מהסוג שהמגזר החילוני ליברל רוצה, כאמור בניכוי הענין הדתי, אבל ייתכן עדיין שקנטונים נפרדים הם הפתרון הטוב ביותר גם עבור המגזר הזה כך שכל צד יחיה את חייו כרצונו.
לפעמים גירושים הם הדבר הנכון עבור כל הצדדים ואני לגמרי משתכנע שזה המצב כאן. הבעיה היא שאין בישראל הפרדה גיאוגרפית מובהקת בין המגזרים.
אהבתיאהבתי
כיצד נראים החיים בדיקטטורה
"…היו תיקים נוספים שנפתחו לשכנים אחרים. ירון רז התלוצץ עם מאבטח ואמר לו שילווה את רעייתו של מנדלבליט בריצת הבוקר, כדי שתרגיש כמו רעייתו של נשיא ארה“ב. הוא מספר שבלילה הגיעו לביתו שוטרים כדי לקחת אותו לחקירה, ופתחו לו תיק מופרך שנסגר רק כעבור שבעה חודשים.
ארז נסימי, שכן אחר, אמר למנדלבליט כשפגש אותו ברחוב בשבת: “לפני חמש שנים תפרו לך תיק והיום הם הגונים?“. גם הוא עוכב לחקירה מיידית, וגם לו נפתח תיק. נסימי עלה מאיראן בגיל 21, וכבר הרבה פחות בטוח שהחליף משטר."
https://www.makorrishon.co.il/opinion/592263/
אהבתיLiked by 1 person
התוצאות הצפויות של ביטול הרפורמה
שפל חדש בנושא המשילות. האפקט החזק של חסימות כבישים בריונות סרבנות שהצליחה לבטל את הרפורמה היא יצירת סטטוס שזו הדרך של גופים כוחניים. ההסתדרות הבדואים ערביי ישראל וכל גורם כוחני יעלה מדרגה בדירשות ובבריונות שלו.
מכה כלכלית. לנושא המשילות השלכות כלכליות ברורות.
דיקטטורה שיפוטית מרחיקה משקיעים. קראתי שכבר היום רבים ממתנגדי הרפורמה כשיש להם משפטים משתדלים להעביר אותם לחו"ל אחרי ביטול הרפורמה כש'המשפחה הנאורה' תהיה בשכרון כח הם יקשו על הכלכלה עוד יותר.
הטירוף המערכות שייווצר כאן עם המצב שכל שופט פוסק איך שבא לו כשהרוח הפרוגרסיבית שולטת ייצור כאוס כלכלי.
הקלפטוקרטיה תגבר מאוד – 'המשפחה הנאורה' תשלח ידה בנכסי ציבור ככל העולה על רוחה. היא קיבלה הוכחה חד משמעית שגם אם הם ישדדו אדם ברחוב מעריציהם יראו בהם סמל הטוהר, התקשורת תציג אותם כאבירי ניקיון הכפיים. הקלפטוקרטיה של המשפחה הנאורה כי כרגע ברמה נסבלת ואילולי ביטול המהפכה המשפטית סביר שהיתה ממשיכה להיות נסבלת אבל האיתות הברור שהם קיבלו עכשו שהכל כשר אצלם משך הזמן יוביל לקלפטופקרטיה שתהווה סיכון למדינה.
אהבתיLiked by 1 person
amehaye,
כבר היינו בסרט של האשמת החרדים בזיוף בחירות (אצל הערבים אין חשדות כאלה) שהגיעו לבג"ץ. בג"ץ שלא בודק עובדות פסל את הבחירות בבית שמש. בבחירות החוזרות, שהיו תחת פיקוח קפדני, הגיעו בדיוק לאותה תוצאה
אהבתיLiked by 2 אנשים
אמחיה "רפורמת" הנשיא היא אותה הגברת בשינוי אדרת. השמאל מנסה לכפות בכוח ובטרפת שחיתות משטרית שנכתבה במחשכים במעמד צד אחד ועכשיו הוא עושה פרצוף של מופתע…
אהבתיאהבתי
משה מסכים שאי העברת רפורמה *כלשהי* זו בעיה. תומכי הרפורמה הנוכחית יכולים להאשים רק את עצמם – ההתנהלות שלהם לכל אורך הדרך הייתה מטופשת ובריונית.
לגבי קלפטוקרטיה, מבחינתי כל פוליטיקאי, ללא קשר לשיוכו הפוליטי, הוא מושחת ואינטרסנט אשר עושה לביתו – עד אשר יוכח אחרת. עם זאת הרפורמה הנוכחית הופכת גניבת סוסים לקלה משמעותית.
אהבתיLiked by 1 person
בעיה נוספת בענין הקנטונים היא המגזר הערבי שאנחנו בגדול פשוט מתעלמים ממנו בינתיים. המגזר הערבי לפחות מופרד יחסית גיאוגרפית, אבל לא לגמרי. כמו כן אם הם יהיו קנטון, האם יהיה להם צבא? מעבר לכך מדובר בויתור דה-פקטו על לא מעט שטחים של מדינת ישראל.
אהבתיאהבתי
amehaye,
תמריץ משתמש במילה "קנטונים" מאותה הסיבה שאנחנו משתמשים במילה "סקנדינבים" בפייסבוק
אהבתיאהבתי
המהפיכה (לא) אוכלת את בניה
בעקבות השיבושים בתנועה: מסעדות בתל אביב נסגרו
https://www.ynet.co.il/food/foodnews/article/hyiws007g2
אהבתיLiked by 1 person
משה, ביהמ״ש לחוקה יגזול סמכויות מהכנסת ויעשה זאת עם לגיטימציה מלאה. אם הייתי ביבי הייתי מודאג מאוד מהתפתחות כזו. מה האינטרס שלו להכתיר ״מועצת גדולי תורה״ שתהיה מעליו.
אהבתיאהבתי
א-מחייה, הבעיות שאתה מעלה משכנעות אותי שבמקום לדבר על קנטונים פרודקטיבי יותר לדבר על ״האוטונומיה החרדית״.
אהבתיאהבתי
חייל אני יודע מי הם "הסקנדינבים" אבל לא ברור לי מה המילה "קנטונים" מייצגת לדעתך.
אהבתיאהבתי
תמריץ
מסכים לגמרי. מועצת גדולי התורה של ביבי זה המשפחה הנאורה הוא בהחלט לא מעוניין במועצת גדולי תורה אחרת שתהיה מאוזנת ובעלת לגיטימציה ציבורית. הוא אכן מודאג מאוד מהתפתחות כזו ודוחף חזק לכיוונים אחרים.
אהבתיאהבתי
מי רוצה קלפטוקרטיה – ואיך החרדים דואגים לעצמם בדרכים עקיפות:
https://www.calcalist.co.il/real-estate/article/hjwl0begn
"בוזזים את כל מה שיש בקופה, זה מטורף": 17 הערים הגדולות יוצאות לקרב נגד הממשלה
בעקבות כוונת המדינה להלאים את הארנונה העסקית ולכפות קידום של התחדשות עירונית על הערים – גם ללא הסכמתן – משביתות הערים הגדולות את מחלקות התכנון החל מהבוקר. בין היתר, לא יקודמו תוכניות בנייה ולא יינתנו היתרים. ראש עיריית חולון מוטי ששון: "רוצים להלאים את השלטון המקומי, זו סכנה לקיום המדינה"
יש ערים, בעיקר חרדיות, שאין בהן הרבה עסקים והחרדים עצמם כידוע לא משלמים הרבה ארנונה. אז מה עושים? גונבים עוד קצת מהחילונים.
היפרדות זו לא מילה גסה.
אהבתיLiked by 1 person
amehaye,
קנטונים = החרדים שמים דם של ילדים במצות שלהם
אהבתיאהבתי
חייל אני חושב שאתה מגזים. החרדים כקבוצה אכן "אשמים" במה שמאשימים אותם כאן, קרי שהם לוקחים הרבה יותר ותורמים הרבה פחות מכל מגזר אחר, ולהוסיף חטא על פשע הם גם מנסים לכפות את אורח חייהם על אלה שהם חיים על חשבונם.
כמובן לא כל החרדים, אני מכיר אישית חרדים ששירתו בתפקידים קרביים בצבא ואחרים שלומדים לימודי ליבה, עובדים ומשלמים מיסים בדיוק כמו נניח דתיים לאומיים. אבל חלק הארי של המגזר החרדי לחלוטין חי על חשבון המגזרים האחרים.
תמריץ אם יש אוטונומיה לחרדים צריך גם אוטונומיה לבדואים, אחרת ישראל תהיה מדינת הלאום הבדואי.
אהבתיאהבתי
amehaye,
קנטונים זה קישקוש שמשמש את תמריץ להפצת דברי שיטנה נגד חרדים וביביסטים. הרי אבותיהם של המפגינים כבר יצרו לעצמם קנטונים בעבר כדי שיוכלו לתעדף אותם בהקצאת משאבים, קראו להם מועצות איזוריות.
אהבתיאהבתי
לעניות דעתי, אם נתניהו נסוג ממתווה סביר של רפורמה, הוא גמור כמנהיג מחנה הימין. הביביסטים היחידים הם שרה , יאיר, ואהרון ברק . למרות מה שתמריץ חושב.
אפשר לשנות למען הפשרה , אבל חייבים משהו משמעותי. אם זה מבוסס פרידמן-אלבשן או אחר.
אהבתיאהבתי
הרצי,
זרוק את הטייסים הסרבנים וצא לשופינג בטורקיה
אהבתיאהבתי
אהבתיאהבתי
תמריץ,
גם הIQ לא מה שהיה פעם
אהבתיאהבתי
חייל אנחנו פשוט מתקרבים למשבר החוקתי. חצי מהעם לא מקבל עליו את מרות הממשלה – זה משהו שלא קרה בעבר – וחצי מהעם לא מקבל עליו את מרות בג"ץ.
אהבתיאהבתי
לגבי ההשג של הבנות החרדיות במבחני ראיית חשבון, לרגע אחד שמחתי. אולם ברגע השני הסתכלתי שוב על המספרים. הם קצת מזכירים את אחוזי ההצבעה לשליטים במדינות טוטאליטריות. האם זה סביר ש-96% מהנבחנות החרדיות עברו במבחן ראשון אבל רק 57% באוניברסיטת תל אביב? ורק 33% מהאוניברסיטה העברית בירושלים?
משהו במספרים האלה נראה לי מוזר.
אהבתיאהבתי
amehaye,
החצי שלנו גדול יותר כעת. אם הנבואות של תמריץ יתגשמו החצי שלכם ינהל את העניינים אחרי הבחירות הבאות ותוכלו להשיב את הדמוקרטיה על כנה, לחדש את תהליך השלום, להקים מחדש את תעשיית ההייטק שברחה מכאן, לבטל את חוק הלאום, להעלות שוב את הטמפרטורה ברכבת, לגייס את החרדים ולכלוא את השאר בגיטאות
אהבתיאהבתי
amehaye,
ה43% מאוניברסיטת תל אביב שלא עברו הם בטח ביביסטים
אהבתיLiked by 1 person
אמחייה,
אתה יכול להשלות את עצמך עד מחר שהחלוקה היא 50:50.
זה עצוב לכולנו, כי עם קצת ענווה וצניעות, היה אפשר להגיע להסכמות שטובות לכולנו. במקום זה האופוזיציה מפריזה בכוחה. והשעון דופק. כל שנה מתים מצביעי שמאל ונולדים מצביעי ימין. זה רק יהיה יותר גרוע.
עכשיו זה הזמן לפשרה הגיונית לטווח ארוך. הטנטרום והיוהרה לא מאפשרים לאופוזיציה להבין את זה. חבל.
אהבתיאהבתי
3718 אז אתה מסכים איתי שהדמוגרפיה לטובת תומכי הרפורמה. לא פלא שמתנגדי הרפורמה לא רוצים לתת לממשלה כוח מוחלט, הרי הם יהיו במיעוט לעד.
לכן הפתרון היחיד הוא פתרון הקנטונים של תמריץ. שכל אחד יחיה בצורת המשטר האהובה עליו ובא שלום על ישראל.
אהבתיאהבתי
נראה לי שהבנתי את הטירוף של תומכי הרפורמה בענין תפירת התיקים.
תומכי הרפורמה כידוע חזקים בהשלכה (אמסלם וענין הרולקס והמרצדס וכו'). הם משוכנעים שתופרים להם תיקים פשוט כי זה בדיוק מה שהם יעשו ברגע שישלטו במערכת המשפט.
אהבתיאהבתי
אמחייה,
1) האופציה של מלחמת אזרחים היא אופציה של השמדה הדדית מובטחת. השמאל השתמש בה מוקדם מידי. האופוזיציה היתה יכול לעשות כל אחת מהאופציות הבאות כדי לשנות הרפורמה לטובתה:
1.1) להכנס לקואליציה
1.2) לאמץ פשרת פרידמן-אלבשן, וכך היה מקבל 50% ממנויי העליון, גם אם הוא 20% מהאוכלוסיה
1.3) להציע משאלי עם או בחירות ישירות לשופטים, כהצעת תמריץ
1.4) להגיד שתומך ברפורמה, בתנאי שבמקביל תוגדר חוקה ששומרת על זכויות היסוד הליברליות.
במקום זה, מאיימים במלחמת אזרחים. מעודדים המרדה בצבא. קוראים לכנסת לא לגיטימית. ולא מוכנים לדבר כלל עם הממשלה, כדי לא לתת לה לגיטימציה.
מה שברור לכולם, אחרי הסיטואציה הנוכחית, זה שהאופוזיציה התייאשה מהדמוקרטיה ומהעם. לא יודע מה יקרה בסוף, אבל חוק התוצאות הבלתי צפויות עלול להכות שנית.
2) לגבי תפירת תיקים. נסה לקרוא העדויות במשפטי נתניהו. בלי זה , אין טעם לענות.
אהבתיLiked by 1 person
3718 השמאל – והמרכז, וחלק קטן מהימין, להלן מתנגדי הרפורמה – לא רוצים את הרפורמה. לא כשקוראים לה "פשרת" אלבשן (היא לא פשרה היא בדיוק אותו דבר), לא כשעוטפים אותה בשוקולד כדי שתחליק בגרון, לא בתמורה לחוקה או כל דבר אחר כי השינויים המשטריים עצמם הם הבעיה.
האופוזיציה לא התייאשה מהעם. המתנגדים לשינוי בשיטת המשטר פשוט לא מעוניינים לחיות במשטר כזה כי הם מבינים היטב את המשמעות.
לדעתי הם השתמשו בנשק להשמדה המונית בדיוק בזמן הנכון כי הרפורמה היא נשק להשמדה המונית. היא השמדה של האופוזיציה, של דמוקרטיה מתפקדת יחסית, של זכויות המיעוט, של תקשורת חופשית וכיו"ב. אני לא צריך לנחש כאן, יש מספיק דוגמאות בהווה למדינות כאלה.
שמעת אגב על החוק החדש שרוצים להעביר, שיושב ראש ועדת הבחירות יהיה יושב ראש הכנסת? אם זה הולך כמו דמוקטטורה, מדבר כמו דמוקטטורה ונראה כמו דמוקטטורה אני די בטוח שזו לא דמוקרטיה ליברלית.
לדעתי אחד המבחנים הפשוטים לבדיקת ההגיון וההגינות שברפורמה הוא לדמיין מצב הפוך. נניח לרגע שהשמאל בישראל הוא הרוב הקטן. לא המרכז, אלא השמאל. מפלגת העבודה ומרץ יחד עם הערבים הקומוניסטים (חד"ש) מגיעים ל-61 מנדטים. ונניח גם שהדמוגרפיה לטובתם והמצב רק יחמיר. האם במצב כזה היית שש להעביר את הרפורמה במתכונתה הנוכחית?
אנשים מספרים לעצמם הרבה סיפורים אבל אני מתערב שבמצב כזה הליכוד היה דורש חוקים שיחזקו את בג"ץ ויגבילו את הממשלה, והחרדים היו מתחננים לחוקי יסוד זכויות הפרט, לפחות בענין חופש הדת וכיו"ב. זה הזמן להיזכר שברוסיה הקומוניסטית הדת יצאה אל מחוץ לחוק.
די ברור שהיום בישראל תומכי הרפורמה הם אלה שיהנו מהמצב החדש או לפחות לא יסבלו, ומתנגדי הרפורמה הם אלה שיסבלו. תמריצים הם הכל.
אהבתיאהבתי
לגבי נתניהו, אם הוא זכאי שיבחנו את זה בבית המשפט. אני סומך על השופטים בישראל שהם עדיין מקצועיים ברובם הגדול.
באופן כללי אני בעד חוק צרפתי, אבל רק עם הגבלת קדנציות ודחיית משפט ולא ביטול שלו. 2 קדנציות או 8 שנים, *הקצר* מבינהם ולאחר מכן אסור לראש הממשלה להיבחר לכנסת, או לממשלה כולל לראשות הממשלה, ואם יש כתב אישום המשפט יתקיים לאחר סיום הכהונה. אם אני זוכר נכון יש גם עוד סייגים ומגבלות לחוק הצרפתי המקורי, שכמובן נעלמו בדרך מסתורית מהצעת החוק המקומית כולל גם הגבלת הקדנציות ודחיית המשפט.
זה אמנם חוק בעייתי כי ב-8 שנים עדים יכולים למות (ראה למשל פרשת טלנסקי) וזה עניין בעייתי בעיקר אצל ראשי ממשלות שנוטים להיות מבוגרים וכן אלה שקשורים איתם בקנוניות. אבל אולי זה ישתיק אחת ולתמיד את כל מאמיני הקונספירציות ובמקביל ימנע אפשרות של חיסול פוליטי דרך בתי המשפט.
אהבתיאהבתי
אפשר אגב למנוע חלק מהבעיות בחוק הצרפתי על ידי קידום הליכי המשפט – חקירת עדים וכיו"ב – במקביל לכהונת ראש הממשלה.
אבל לא לגמרי ברור לי איך אפשר למנוע מראש ממשלה תחת חקירה להשחית את החקירה ע"י למשל מינוי שופטים אוהדים, העברת חוק מינוי תובע כללי שיוכל לבטל את החקירה וכיו"ב מהלכים, כמו שבאופן פלאי קורה ממש בימים אלה.
אהבתיאהבתי
1) אם הייתי במיעוט, הייתי נכנס לקואליציה ומתמרן העסק לכיוונים שאני רוצה. בדיוק כמו שהחרדים והמפד"ל עשו במשך שנים רבות. זה בהנחה שאני לא רוצה משאלי עם והצבעות לבחירת שופטים, כי זו גם אופציה אפשרית, אבל האופוזיציה לא רוצה אותה, כנראה היא יודעת למה.
בפועל, מה שיש לנו כרגע, זו יוהרה חסרת גבולות מצד האופוזיציה ובגץ.
לדעתי הרבה אנשים (גם חרדים) בעד ליברליזם אישי, מעבר לתמונה בקלפי. אבל לא מוכנים לקבל שלטון לא דמוקרטי של בג"ץ, שזה המצב כרגע. לא יתכן שבג"ץ יחליט על מנוי קציני משטרה, ומדיניות מקלה להפגנות משמאל, ומחמירה להפגנות מימין. זה לא צדק. זה לא שלטון שמקובל על רוב העם. זו לא דמוקרטיה, וזה לא שלטון חכם. פוליטיקה שונה מצדק. ורוב העם מבין את זה.
2) גם אני בעד חוק צרפתי והגבלת כהונה. זה לא המצב כרגע, ואף ממשלה לא מציעה זאת, כולל ממשלת בנט-לפיד.
אהבתיLiked by 1 person
אילנה דיין ופרשת סרן ר', מוכיחות עד כמה נחוצה הרפורמה.
https://www.israelhayom.co.il/opinions/article/13846070
העיתונות כבר מזמן מזמן לא כלב השמירה של הדמוקרטיה.מספיק לראות את הראיונות שלהם עם אהרון ברק כיצד הם שואלים אותו על הנפוטיזם שלו עצמו והוא עונה שזו היתה כנראה טעות אבל היה מקובל אז והם סותמים ולא ממשיכים לתשאל אותו.
Wtf !!, באמת?! בתחילת שנות התשעים נפוטיזם היה מקובל מוסרית ? אולי ב1890 . אני הייתי שם בשנות ה90 וזה לא היה מקובל מוסרית בכלל, בטח פחות מקובל מחשבון דולרי בשנות ה70 עליו גרם ברק לפיטורי ראש ממשלה.
אז שלא יעבדו עליכם.
שופטים הם לא מלאכים , מדוע שמי שפעל נפוטיסטית (ולא ראה בכך טעם לפגם)לא יפעיל קוניקטורות כשהוא בוחר שופטים אחרים לשבת לצידו.
אהבתיLiked by 1 person
גרום ראשית אני שמח שאתה מודה שהשופטים לא *לגמרי* מוטים פוליטית – אהרון ברק גרם ליצחק רבין, יקיר השמאל, להתפטר בגלל חשבון הדולרים. אהוד אולמרט נכנס לכלא למרות שהיה טכנית "שמאל" והציע לפלסטינים את ההצעה הרחבה ביותר שקבלו אי פעם.
שנית לפתור את הנפוטיזם ע"י פוליטיזציה זה להוציא קוץ מהרגל ולהכניס מסמר חלוד במקומו. אתה לא פותר את הבעיה אתה רק מחליף אותה בבעיה חמורה יותר. אני הצעתי הצעה שלדעתי פותרת את שתי הבעיות או לפחות מצמצמת אותן.
3718 אני נגד משאל עם בדיוק בגלל אותה בעיה – הדמוגרפיה לרעתי. אני כחילוני ליברל רוצה ליברליות לא רק במרחב האישי – בד' אמותיי – אלא גם במרחב הציבורי. אני לא רוצה לחיות בתיאוקרטיה וגם לא בדמוקטטורה.
אני מבין אנשים שכן רוצים. אם הייתי דתי כנראה הייתי רוצה תיאוקרטיה. אם הייתי בעל תפיסת עולם מסויימת אולי הייתי רוצה דמוקטטורה. לא כולם סובלים ברוסיה והונגריה, יש לא מעט שמרוצים מהמצב שם, בעיקר מי שמקורב לשלטון. זה ענין של תפיסה וראיית עולם יותר מאשר מי "צודק" יותר.
אהבתיLiked by 1 person
3718 בהנתן המצב הנוכחי של דמוגרפיה שרק תחמיר לרעת המגזר הליברלי (שמאל מרכז וחלק קטן מהימין), האסטרטגיה של המגזר הזה פשוטה. כרגע הם צריכים להילחם בחירוף נפש למנוע את הרפורמה שתחסל אותם. אחר כך צריך לחלק את ישראל לקנטונים או כל דבר אחר שיאפשר להם לחיות את חייהם כרצונם. לפחות בתיאוריה.
חלוקה לקנטונים היא אידאלית להלכה מאחר וכל מגזר יוכל לחיות במשטר האהוב עליו, לצערי זו לא אפשרות מעשית במיוחד לכן לא לגמרי ברור לי מה ליברל כמוני יכול לעשות בטווח הארוך. למפלגות הקטנות היה כוח כי ישראל הייתה דמוקרטיה אבל המצב הזה ישתנה אם הרפורמה תעבור. במשטר דמוקטטורי אין למיעוט שום כוח ולראיה רוסיה הונגריה בלארוס ושאר דמוקטטורות, לכן ההצעות שלך לא רלוונטיות.
אהבתיLiked by 1 person
ישראל צריכה את בעלי האייקיו הגבוה שלה כמו חמצן. בדיקטטורה רק טיפשים רוצים לחיות. אגב הדולר הגיע ל3.70 כמו שניבאתי בבלוג לא מזמן.
קראתי על משאל העם בטורקיה ב-2017.. ארדואן ניצח. עוד מעט הוא עלול להפסיד בבחירות, אבל רק אדם מאוד נאיבי יניח שפשוט יפרוש עם קלאסה. מעניין לאן פני טורקיה.
אהבתיאהבתי
עמית סגל בחר בצד של הארדואניזיציה. מכנה את המתווה החדש פשרה של 90 אחוז… אולי הוא באמת חושב שביבי והחרדים ימנו שופטים שמרנים עצמאיים. אנחנו יודעים טוב מאוד איזה סוג של שופטים הם הולכים למנות.
אהבתיLiked by 1 person
אמחיה
אין אף אחד שאינו מוטה פוליטית. אלו המדברים על פנטזיות של אנשים שאינם מוטים פוליטית הם פשוט נוכלים. יועץ משפטי, שופט, פקיד – מוטים פוליטית כמו כל אדם. הצמדת השם 'שומר סף' 'מומחה' 'משרת ציבור' היא נוכלות שאין בה שום טיעון ענייני.
האם מינוי שנעשה על ידי פקיד/שופט/יועץ (להלן: גורם ביוקרטי) הוא פוליטיזציה או מינוי שנעשה על ידי פוליטיקאי הוא פוליטיזציה?
האסוציאציה המיידית היא שמינוי של פוליטיקאי היא פוליטיזציה – המילה 'פוליטיקאי' באופן טבעי מצלצלת 'פוליטיזציה' יותר מאשר 'שופט'.
אבל כל בר דעת מבין שהכרעה הגיונית צריכה להיות מבוססת טיעונים והגיון ולא על אסוציאציות.
מערכת התמריצים היא כזאת שמינוי שנעשה על ידי ביוקרט הוא יותר מוטה פוליטית מהסיבות הבאות:
לפוליטיקאי מהקואליציה הדרך הטבעית לקדם את דעתו הפוליטית היא דרך המערכת הפוליטית לביוקרט אין אפשרות לקדם את השקפתו הפוליטית דרך המערכת הפוליטית (יש לו אפשרויות אחרות אבל הם לא ישירות וחזקות כמו דרך המערכת הפוליטית) לכן אם יש מינוי שהוא בידו יש לו תמריץ יותר גבוה לבצע מינוי פוליטי.
הפולטיקאי עומד למבחן הציבור.
הביקורת התקשורתית בדרך כלל יותר גבוהה על פוליטיקאי מאשר על ביוקרט.
העברת מינוי השופטים מהשופטים לקואליציה (מלבד זה שזה יותר דמוקרטי והוגן) אינה 'פוליטיזציה' אלא ההפך הפחתת הפוליטיזציה. היא החלפת מסמר חלוד בקוץ. התקדמות חיובית מאוד.
אהבתיאהבתי
משה כתבתי על הבעייתיות של מינוי שופטים בידי פוליטיקאים – כמו גם בידי שופטים – כאן https://yuddaaled.wordpress.com/2023/03/13/%d7%aa%d7%a9%d7%95%d7%91%d7%94-%d7%9c%d7%a2%d7%9e%d7%97%d7%99%d7%94-%d7%9e%d7%93%d7%95%d7%a2-%d7%9e%d7%99%d7%a0%d7%95%d7%99-%d7%a9%d7%95%d7%a4%d7%98%d7%99%d7%9d-%d7%91%d7%99%d7%93%d7%99-%d7%a9%d7%95/comment-page-2/#comment-1616
בהצעה שלי אין רוב לא לשופטים ולא לפוליטיקאים,ויש גורם שלישי שמאזן את הבעיות של שני האחרים.
אהבתיאהבתי
> הביקורת התקשורתית בדרך כלל יותר גבוהה על פוליטיקאי מאשר על ביוקרט.
"מה שווה התקשורת אם אנחנו לא יכולים לשלוט בה" הדבר הראשון שיפול יהיה התקשורת החופשית. בהצלחה עם לשמוע ביקורת על המשטר בתקשורת ברוסיה. אם אין לך נטיות אובדניות אתה לא מבקר את המשטר בדמוקטטורות.
אהבתיאהבתי
אמחיה
אתה מסלף את דברי מירי רגב היא אמרה "מה שווה התאגיד אם אנחנו לא שולטים בו"
אהבתיאהבתי
משה באנגלית אומרים טומייטו טומאטו. זה אותו הדבר. צעד צעד משתלטים על התקשורת. ראה גם מה קרעי עושה. אני לגמרי בעד השמעת כל הדיעות – ולכן אמרתי בעבר שצריך תאגיד עצמאי עם כתבים ומנהלים מכל המגזרים בעם, עד וכולל מנכ"ל מתחלף – אבל זה מאוד שונה מתאגיד נשלט.
אפשר גם לראות מה קרה לתקשורת במדינות שעברו "רפורמות" דומות. לא צריך לנחש.
אהבתיאהבתי