
השינויים במערכת המשפט מתיימרים להביא למשפט הישראלי רכיבים שמקורם באמריקה, פוליטיזציה של השיפוט ובחירת שופטים לפי אידיאולוגיה, אבל אינם כוללים רכיב אחד של ביזור כוח שבאמריקה יקר מאוד מאוד ללב השמרנים: זכויות המדינות.
אם נעתיק את אמריקה לישראל, הרי שמדינת תל אביב, שכרגע לא קיימת במודל הישראלי שבו הריכוזיות שבידי הממשלה היא מקסימלית לעומת כמעט כל דמוקרטיה אחרת, צריכה להחזיק בסמכויות חקיקה, מיסוי, שיפוט, תקציב, שיטור ואפילו במשמר לאומי חמוש משלה. אמורים להיות לה מושל ובית משפט עליון וגם נציגים בסנאט שמספרם אינו תלוי כלל בשינויים דמוגרפיים במישור הפדרלי (ובארה״ב הייצוג השווה בסנאט הוא סעיף בחוקה שהוא בלתי ניתן לשינוי בכל רוב שהוא). אני בטוח שאם לוין ורוטמן ישלבו את הרכיב בזה בהצעתם, במקום השוואות שקר קלושות לאמריקה, ההצעה תיראה פתאום מפתה בהרבה מבחינת רוב מצביעי המרכז-שמאל.
תמריץ,
כשתקימו את קנטון תל אביב תצטרכו למחוק את שמות כל הרחובות הישנים שלה שיזכירו לכם שהעיר הוקמה על ידי יהודים מאמינים, לאומנים וקפיטליסטים שגם פינו עבורכם את העיר מרוב הערבים שגרו בה (תיתנו להם זכות שיבה?). אחרי מלחמת האזרחים שתיזמו יהיו לכם הרבה שמות חלופיים שבהם תוכלו לעשות שימוש כפי שעשיתם בככר מלכי ישראל.
אהבתיאהבתי
חייל זקן, עד כדי כך לעוות את ההיסטוריה ולהציג כאילו המדינה הוקמה בידי יהודים מאמינים ולא בידי חילונים סוציאליסטים?
אהבתיLiked by 1 person
תמריץ,
המושבות הוקמו על ידי חילונים סוציאליסטים? ערי מישור החוף נהריה ותל אביב? התעשייה המקומית עד 48? נמל תל אביב?
אהבתיאהבתי
בדור המייסדים כפי שהשתקף בכנסת הראשונה מפא״י קיבלה 46 מנדטים ומפ״ם קיבלה 19 מנדטים. ביישוב העברי להגנה ולפלמ״ח היו הרבה יותר תומכים מאשר לאצ״ל וללח״י.
אהבתיאהבתי
תמריץ,
בוודאי שהיה להם רוב לאחר שהשתלטו על המוסדות הלאומיים וגם קבעו מי יזכה להיכנס לארץ. אם נלך לפרדיגמה האהובה עליך של "מה היה אילו" ונניח שז'בוטינסקי היה גובר על בן גוריון. היינו מגיעים למלחמת השיחרור עם צבא מאורגן שהיה מקצר מאד את המלחמה. היינו מדלגים על הניסיון בסוציאליזם והופכים למדינה העשירה בעולם, והכי חשוב, היו לנו שופטים ראויים, הוגנים, ידענים, צנועים ובעלי IQ גבוה.
אהבתיאהבתי
אני איתך – אני בעד להעביר כח לרשוית המקומיות (סנאט ובית-משפט זה מוגזם – אבל להעביר כח ומשאבים – אני בעד).
אבל בשביל שהרשויות המקומיות יוכלו להשתמש בכח שניתן להם אין מנוס מהרפורמה המשפטית של לוין ורוטמן.
אחרת בג"ץ יתערב תדירות בהחלטות הקנטונים שאתה מציע.
אהבתיLiked by 1 person
אם אנשי תורת ז'בוטינסקי היו מנהלים את העניינים , ישראל הייתה גדולה יותר בשטח אבל היהודים היו 10 אחוז כמו הלבנים בדרום אפריקה . ז'בוטינסקי האמין בקולניאליזם נאור בו הערבים יקבלו בשימחה את השלטון שלנו ואפילו חלם על סגן ראש מדינה ערבי. זה הפרגמאטיות של מפא"י וההבנה שרוב יהודי חשוב יותר משטח, שהקימה מדינה בת-קיימא .
אהבתיLiked by 2 אנשים
חייל זקן, יש לך תלונות על מידת הדמוקרטיזציה של הבחירות לקונגרס הציוני? הרי ז׳בוטינסקי פרש כי היה מיעוט.
אהבתיאהבתי
eyaldavid,
מפא"י הבינה שרוב חשוב אבל שטח חשוב לא פחות. הפתרון שמצאו זה הנכבה. חלוצי הנכבה היו ערביי יפו שברחו מהאצ"ל
אהבתיאהבתי
תמריץ,
אתם המצאתם את עריצות הרוב
אהבתיאהבתי
אבל חייל הז'בוטינקאים לא היו עושים נאכבה הם היו עושים האפרטהייד .
אהבתיאהבתי
eyaldavid,
האפרטהייד זה מפא"י. ראה הממשל הצבאי, ערי פיתוח מול הקיבוצים, אהרון ברק: "לא מצאנו מרוקאי מתאים…"
אהבתיאהבתי
חייל את סיפוחיסט ?
אהבתיאהבתי
eyaldavid,
אני ביביסט
אהבתיLiked by 1 person
אם אני מתבונן בקוורה, אני רואה שרוב התגובות הם של אנשי שמאל. הם רואים את הרפורמה כפגיעה בדמוקרטיה, הם מתעבים את נתניהו, וכד. לא רק שם, חברים, בני משפחה, עבודה, רובם תומכים בצורה מוחלטת בהפגנות ונוטים להסטריה ופחד מהעתיד. אני מניח שרובם הצביעו עבור גוש השמאל.
איפה ההיטקיסטים שבעד הרפורמה והימין? הכלכלנים, הטייסים ?
ניתן יהיה להעביר את הרפורמה באווירה כזו? מבלי שמספר חברי כנסת יהיו מורתעים?
אהבתיאהבתי
https://omny.fm/shows/arutzsheva/5b2631a5-2da1-406a-91e7-afa1009b3da9
אהבתיאהבתי
זליכה הוא ליצן כבר עשורים.
אהבתיאהבתי
הקשבת לו? שמעת את טענתו לגבי הדרת ספרדים/מזרחיים מכס השיפוט?
דברים שנשמעים גם משלמה מעוז.
אתה לא מבין שיש כאן "משפחה" שלא נותנת לשונים ממנה להיכנס?
אתה באמת חושב שזה מצב בר-קיימא ש"משפחה" אחת תחליט בשביל כולם? גם אם הרפורמה תבוטל (לצערי, או תעודן לשמחתי) האנשים שרוצים בשינוי לא עומדים להיעלם.
אהבתיאהבתי
זה שמני מזוז היה שופט והתנגד אפילו להריסת בתי מחבלים עזר לאיזה מזרחי במשהו? מה זה משנה מה המוצא. השאלה היא השקפת העולם. מבחינה זו אני מעריך את אבישי בן חיים על כך שהוא מנסה להבהיר שאפליה נמדדת בעיקר בהשקפת עולם, לא במוצא של אנשים. ביבי לא מרוקאי, אבל ישראל השנייה משתמשת בו כדי ליישם את השקפת עולמה.
אבל השקפת העולם של ישראל השנייה על כס השיפוט משמעותה קץ המדינה, עם כל הצער שבדבר. וכמו שבן גוריון דאג, העניין הוא לא רק השחיתות והלאומנות. אלו הם חלק מההיסטוריה. יחלפו ויעברו. העניין הוא שהמדינה פשוט לא תתקיים.
אהבתיאהבתי
אני מדבר על השקפת עולם (שמושפעת ממוצא אבל לא רק).
אין לי מה לחזור שוב ושוב על אותם משפטים. כבר מיותר.
אהבתיאהבתי
יאיר, ראיתי שהרגזתי אותך אז אמרתי לעצמי – טוב, אפעיל את ההקלטה של זליכה ואשמע מה בפיו. האמת שהופתעתי מאוד לטובה. בפרט הייתי בשוק שהוא הזכיר באמת את אחת ההחלטות הכלכליות האיומות שהתקבלו בישראל (למיטב זכרוני, במחוזי ולא בעליון). חשבתי שרק אני שמתי לב אליה. נדמה לי שהזכרתי אותה פעם בבלוג. עושק עמלות המרת המט״ח בידי הבנקים. זכותו של בנק לגבות איזה עמלה שהוא רוצה אבל בשקיפות. היום כל המרת מט״ח בבנק היא גניבה חסרת בושה, והכול באישור בית המשפט. גם לביקורות של זליכה על מינוי השופטים והרוב להתגברות יש הרבה ערך וטעם, גם אם לא הייתי מאמצן מילה במילה. בסוף זה עניין של מסגור. מי שתומך (כמוני) ברפורמה כלשהי אבל חושב שהרפורמה הזו איומה יכול לבחור מה להדגיש: את ההתנגדות או את התמיכה.
אני דווקא לא אוהב את ההגבלה של רווח סביר על מונופולים כי נשמע לי סוציאליסטי מדי. כבר עדיף לכפות פיצול לשתי חברות על חברה, או, הכי טוב, להוריד חסמים לכניסת אחרים.
אהבתיאהבתי
תמריץ בעניין מונופולים פיקוח על המחירים הוא אחד הכלים של המחוקק / המבצע. לפצל חברה לוקח זמן, לפעמים אינסוף זמן וזה פשוט לא קורה. כנ"ל לגבי כניסת מתחרים. פיקוח על מחירים הוא מיידי ואפשר לבצע אותו במקביל לצעדים האחרים.
אהבתיאהבתי
א-מחייה, אני לא פוסל שום דבר. תחושת הבטן שלי היא שפיקוח מחירים לא יוצר תמריצים טובים.
אהבתיאהבתי