ערגתם של ההודים לבנים

מחקר דמוגרפי קנדי מעניין שהתפרסם לאחרונה מראה כיצד בקרב מהגרים לקנדה משתקפת ההעדפה המסורתית של החברה ההודית לבנים על פני בנות. המחקר מראה שבמשפחות ממוצא הודי שיש בהן שלושה ילדים או יותר, המרווח בין הלידה השנייה ללידה השלישית הוא 53 חודשים, אם שני הילדים הראשונים היו זכרים. לעומת זאת, אם בשתי הלידות הראשונות נולדו רק בנות, אז המרווח עד ללידה השלישית הוא 39 חודשים. כלומר במקרה כזה אצה להורים הדרך לנסות שוב, מייחלים ומתפללים שאולי הפעם ייצא להם בן סוף סוף.

החוקרים מספקים כמה הסברים להעדפה לבנים בתרבות ההודית. למשל, בבת יש יותר סיכון כי יכולה להמיט בושה על המשפחה בהתנהגותה המינית (בולט הקונטרסט למערב שבו אלו דווקא הגברים שיכולים להמיט בושה על סביבתם, אם יואשמו בדברים שיעמידו אותם בקונפליקט עם נורמות "מי טו").  אבל הנימוק הפשוט והברור ביותר הוא שבחברה ההודית מקובל שהבן (ואשתו) יטפלו בהורי הבן בזקנתם, בעוד שהבת תלך עם בעלה לטפל בהוריו. הייתה כתבה מרתקת בדה מרקר לאחרונה על צעירה ישראלית, יערה בן מרדכי, שהתאהבה בהודי וחיה איתו חיים מסורתיים כפריים, שבהם היא חלק מהמשפחה שחיה בצמידות:

זה כל כך לא קיים בישראל, הביחד של המשפחה. אומרים תמיד שאנחנו הכי חמים ומשפחתיים שיש, אבל כמה אנשים פה דואגים לסבתא שלהם בערוב ימיה? כמה אנשים חיים איתה באותו בית ומוודאים שהיא אכלה כמו שצריך, עוזרים לה להתלבש ומנקים אותה אחרי שהיא פיספסה בשירותים?

אליס מילר שהתפרסמה דווקא כפורצת דרך פמיניסטית כשסללה את הדרך לנשים טייסות בארץ, גם היא חיה עם בעלה ההודי בסביבה כפרית ואמרה על כך:

ברור שכשאני אדבר על היופי שבמשפחה המורחבת ישר תקפוץ לכם לראש החמות הנוראית, אבל נסו לשים את זה בצד. נכון שהתרחש אונס נוראי בניו דלהי ויש לא מעט אלימות כלפי נשים. אבל נכון גם לחשוב על החן והמזל הגדול שיש לנשות ההימלאיה, שחיות כל כך קרוב לטבע הגדול, במקום שהמים בו עדיין חופשיים, טעימים ומתוקים, ויש להן בעלות על המים שהן שותות. הן חיות במקום שבו רוב הצרכים שלהן מסופקים על ידי היער – עצים להסקה, עשב לפרות שנותנות חלב, קומפוסט, מקום שיש בו אוויר נקי ואת הפעוטון החלומי ביותר בעולם. אין להן רופי בארנק, אבל הן מגשימות לא מעט מהחלומות שיש לכל אם מערבית.

ליופי האקזוטי המסורתי של אורח חיים כזה יש אי אילו חסרונות, ואחד מהם הוא התמריץ השלילי להולדת בנות, שלא צפויות לשרת בזקנתן את הוריהן, אלא את הורי הבעל של הבת. החלטה של הורים לתת גז אחרי שתי לידות של בנות ולנסות מהר עוד היריון בתקווה שהפעם ייצא בן היא החלטה פנסיונית מושכלת, לא פחות מהתייעצות ממושכת עם סוכן בחדר ישיבות בחברה שלנו. זו גם החלטה תמימה. אין לה השלכות על החברה. יחס הבנים:בנות הרצוי יישמר. שונה הדבר כאשר הורים שהולידו שתי בנות מגלים שבהיריון השלישי צפויה לצאת עוד בת ומחליטים להפיל. להחלטה כזו כבר יש השלכות על יחס המינים בחברה, ומבחינה זו היא מהווה דוגמה לטרגדיה של נחלת הכלל ולבעיות מסוג "דילמת האסיר". לחברה כולה רע יותר כאשר הנקבות מצויות בשיעורים קטנים לעומת הזכרים, אבל לזוגות ההורים הדבר כדאי. מחקר מלפני כמה שנים הראה שנשים ממוצא הודי שחיות בקנדה מפילות בנות מלאכותית בשיעור גבוה פי 3 מבנים, כאשר הן בהיריון שלישי שבא אחרי שני בנים.

50 תגובות על ״ערגתם של ההודים לבנים״

  1. שרשור שווה

    Liked by 2 אנשים

  2. מעניין אותי האם דפוסי העדפת בנים אלו מאפיינים רק את הדור הראשון להגירה? גם את הדור השני? או שהמשפחות מצליחות להעבירם אפילו לדור השלישי?

    מרפרוף על האבסטרקט של המחקר – נרמז שחל שינוי בין הדורות, אך לא ברור גודל האפקט.
    Comparing immigrants who have made their fertility decisions abroad with those having made their fertility decisions in Canada, we show that son preference changes with migration.
    We also demonstrate that the same ethnic groups implement their son preference in many ways, such as sex-selective abortions, differential stopping behaviours and short-birth spacing, we conclude that among Indian, Chinese and West Central Asian & Middle-Eastern ethnics, extreme short-birth spacing, of less than 6 months between birth and conception, are more common after the birth of a daughter than after the birth of a son

    .
    בנושא תכנון משפחה – נדמה לי שהחריגים, שבוחרים להביא לעולם 3 ילדים (ומעלה), הולכים להפוך למיעוט בסכנת הכחדה.
    אפילו היכולת להוסיף עוד בקתה או עוד חדרים, עבור כל בן שנישא והתחיל להביא ילדים לעולם, שונה דרמטית בין מרחב כפרי לבין מרחב עירוני. כך שמאוד קשה לשכן בעיר גדולה משפחה רב דורית במרחק הליכה זה מזה.
    מה עוד שמסגרות הלימוד והצעות העבודה המפתות ביותר נמצאים לעיתים במרחק של מאות קמ' מבית ההורים / הסבים
    ואולי חשוב מכל – בעולם מודרני הורים יכולים לחסוך לזקנתם. ויותר משתלם ויותר בטוח לחסוך לזקנה דרך בנקים ובתי השקעות מאשר בגידול ילדים (בתקווה שבבגרותם הם יוכלו וירצו לתמוך בהוריהם הקשישים).

    אם אנסה להסיק מהיחס ליהדות בין הדור הראשון להגירה לארה'ב לבין הדור השלישי והרביעי להגירה לארה'ב – במדינות "כור היתוך" ההעברה הבין דורית מאוד לקוייה. רוב בני הדור השלישי והרביעי של היהודים שנמלטו מאירופה די נבוכים מעצם העובדה ההיסטורית שקיים איזשהו קשר בינם לבין יהדות, יהודים ומדינת ישראל.

    Liked by 2 אנשים

  3. נזכרתי בכתבה על דפוסי העדפת הבנים בסין. הן בתקופת מדיניות הילד האחד ועד לתקופתנו (שמאופיינת בבחירת רבים לא להביא בכלל ילדים לעולם או רק ילד אחד).

    מזכרון מעט מעורפל:
    שתי התקופות מאופיינות ברצח המוני של בנות (*גם* לאחר הלידה) או הפקרתן לבתי יתומות /למוות.
    אך עד היום המשטר הסיני לא השכיל לפתח מנגנוני תמיכה יעילים בקשישים (כולל באלו שהביאו לעולם רק בנות).
    ההמונים הסינים החסכנים, צופי פני עתיד, ניסו להבטיח את עתידם באמצעות השקעה בנדלן. אפיק השקעה סיני מסורתי. שוק שעל פי התפיסה העממית (שהתבססה על צמיחה מתמדת של האוכלוסייה) הסיכון בהשקעה בו, לטווח ארוך, אמור להיות זניח.
    למרבה הטרגדיה, לרבים מהם התחוור / יתחוור שהם הוציאו את כל חסכונות חייהם על קניית דירות רפאים בערי רפאים. שגם שוק הנדלן הוא שוק מסוכן.

    מכאן, סיבה נוספת לנבואות על קריסת הכוח העולה הסיני. סיבה נוספת להאמין שסין נמצאת עכשיו בשיא כוחה, ומכאן ואילך צפוייה לה רק הידרדרות.

    Liked by 1 person

  4. אכן המחקר מעריך שעם מעבר הדורות יש אינטגרציה. עם זאת, הם מעירים שהחשש של ההורים מהנורמות של ההפקרות המינית בקרב החברה המערבית יכול דווקא להגדיל את רתיעתם מגידול בנות.

    מחקר ישראלי מאוד מעניין משנות התשעים הראה שזוגות בני עדות המזרח התנהגו בדיוק כמו ההודים, התאמצו יותר להשיג בן זכר. אבל כעבור 15 שנה בלבד ההעדפה הזו נעלמה, יחד עם הירידה הכללית בילודה של המזרחים (שפעם הולידו 5 ילדים לאישה, וכדברי בן גוריון שחשש מעליית שלטון הימין בעקבות כך: "אילו למדנו מהם את מלאכת ריבוי הילדים והם היו לומדים מאתנו את מלאכת התרבות – היו הדברים משתלבים").

    אהבתי

  5. קמיליה, לאחרונה ראיתי נתונים לפיהם בשנחאי הילודה הממוצעת לאישה היא 0.5 (כלומר היעלמות של שלושת רבעי האוכלוסיה מדי דור). לא רואים כאלו דברים בשום מקום בעולם המערבי, גם לא הכי הדוניסטי. הדמוגרפיה בהחלט חותרת תחת האימפריה הסינית, בפרט בקרב השכבות היותר משכילות שלה.

    Liked by 2 אנשים

  6. מצטרפת להמלצת חייל זקן לקרוא את השרשור על איילון מאסק בחברת טוויטר.

    הבאתי דובר, פסימי במיוחד, שנראה לי שהוא יודע על מה הוא מדבר:

    Civax

    עשיתי תפקידי מנכ״ל וסמנכ״ל בעשור האחרון, תכננתי והובלתי רה-אירגון בלפחות 2 חברות. כמובן קטנות *בהרבה* מטוויטר. זה משהו אחד לעשות רה-אירגון, אפילו רדיקלי, ומה שמאסק עשה. מאסק שפך את המים, התינוק ואת האמבטיה ואמר לשאר לקפוץ החוצה. כשאפילו הצוות משכורות מתפטר זה סימן שאתה לא מתקן >>

    >> את החברה, זה סימן שאתה מחרב אותה. זה נשמע קל להחליף צוות טכני אבל זה קשה אפילו אם יש לך צוות טוב לחפוף את המהנדסים החדשים. אם אין לך אפילו מי שיעשה חפיפה וכמות כזאת גדולה של קוד, אתה מאבד את כל הזיכרון האירגוני וכבר *עדיף לכתוב קוד חדש מהתחלה* מאשר ללמוד קוד legacy. כלומר >>

    >> אתה הולך לעשות את כל הטעויות מהתחלה ויכול לקחת חודשים אם לא יותר רק בשביל לחזור לרמת אופרציה דומה. מבחינה עיסקית אתה הורג את המוצר שאמור להיות מקור ההכנסה שלך לתקופה ארוכה מאוד. לא רק שלא תכניס יותר כסף, אתה הולך לאבד הכנסה קיימת להרבה זמן. אין שום דרך עיסקית חיובית להסתכל >>

    >> על המצב העיסקי של טוויטר לתקופה הקרובה. בטח לא כשאילון ממשיך בתפקיד ניהולי בחברה. אם לטוויטר יש איזה סיכוי כלשהו להינצל זה להביא מנהלים אחרים ש-סליחה- יודעים לנהל אנשים באיזו רמה בסיסית, להביא כמה מהצוותים הקודמים לחפיפה לכל הפחות ולבנות את צוות החברה מחדש סביב גרעין חזק >>

    >> מהצוות הקודם. כמובן, אני לא מכיר את הצרכים הפנימיים ברמה שאני יכול להציע משהו פחות עמום, אבל זה הרעיון. בלי להשאיר איזה מוצר עובד ברמה מסויימת אין לך הכנסות להרבה זמן ועם החוב העצום שמאסק העמיס על טוויטר זה אומר פשיטת רגל די מהר, אלא אם הוא מביא עוד כמה מליארדים מאיפשהו.

    עד עכשיו *כל* הטענות (שאני קראתי) שמגינות על הצעדים של מאסק נבעו מאיזו אמונה שהוא סופר מוכשר ו/או שהוא יודע מה שהוא עושה. למרות שהוא עצמו כבר הספיק להודות בטעויות שעשה בנתיים.

    ד״א, בתור משתמש כבד בטוויטר – *הלוואי* שהיא תשרוד, אבל אני לא אופטימי.

    אהבתי

  7. אין לי אמון עיוור במאסק, אבל לא נראה לי שסיבות טריוויאליות כמו אובדן ידע לגבי בסיס הקוד יקברו את טוויטר. תמיד אפשר לשלם ליועצים שעבדו בעבר בטוויטר שיפתרו בעיות כאלו. אישית עבדתי בתוכנה ותמיד הייתי בטוח שאחרי שיעזוב גאון תוכנה כזה או אחר החברה שבה עבדתי תקרוס כי מי יצליח להשתלט על הקוד ההו-כה-מסובך-ומתוחכם שכתב. בפועל זה אף פעם לא קורה. זה לא הנדסת טילים, וגם בהנדסת טילים מאסק שולט לא רע.

    Liked by 1 person

  8. תמריץ:
    אם עובד מסוים עוזב חברה, כנראה היא לא תתמוטט בגללו.
    אבל אינני יודע מה קורה כש 75% – 50% מהעובדים עוזבים. העוזבים לא חייבים להיות גאונים אבל הם מחזיקים את הידע. אינני יודע אם חברה יכולה לשרוד אם כל כך הרבה עובדים יעזבו אותה אפילו אם היא תצליח למצוא במקומם עובדים חדשים לא פחות מוכשרים.

    אהבתי

  9. ובאותו ענין, ומתקשר בעקיפין לנושא הפוסט, יש תיאוריה שרבים מתוך הנשארים הם (הודים) בעלי ויזת עבודה. הם תלויים במעסיק שלהם, ללא המעסיק הם יאלצו לעזוב את ארה"ב, כך שיש להם תמריץ להישאר למרות ההרעה הברורה בתנאים.

    Liked by 1 person

  10. amehaye,
    טוויטר זו אפליקציה מאד פשוטה ואין בה שום אתגר טכנולוגי. ניתן לתחזק ולפתח אותה גם במיקור חוץ. לא ניתן להבריא את טוויטר המנופחת ללא פיטורים המוניים, וזה תמיד נראה רע. לאן זה מוביל? למאסק יש תשובה

    Liked by 1 person

  11. Liked by 2 אנשים

  12. חייל מסתמן שהחברים שלך הולכים לשנות חוקי יסוד כדי למנות עבריין מורשע לשר. בינתיים נראה ש"פסקת ההתגברות" תשמש בעיקר להכשרת שרצים.

    אהבתי

  13. אמחיה
    לטעמי אתה מערבב בין חוק ומשפט לפוליטיקה. לא אמורה להיות שום בעיה לעבריין מורשע שריצה את עונשו לחזור לפוליטיקה. הענישה החוקית אמורה להיות עיוורת לעיסוקו של האדם כמו שהיא עיוורת לעדתו. אשכנזי ומזרחי אומרים להיות שוים בפני החוק וכך גם פוליטיקאי וסנדלר. האם החוק אוסר על סנדלר שהורשע לחזור ולעסוק בסנדלרות? יתכן שהעונש של כמה שנים בכלא לא מספיק מרתיע מושחתים ובהחלט יש מקום לדרוש שעונש יהיה במקום 3 שנים בכלא 6 שנים – בכל מקרה העונש לא אמור להיות קשור לעיסוקו של העבריין.

    אהבתי

  14. משה, אני מכבד את הטיעון שלך אבל בזמן ששחיתות קושרה עם אהוד אולמרט, זו לא הייתה עמדת הימין. ציפי חוטובלי ניסתה להאריך את תקופת הקלון ל-14 שנה אז.

    Liked by 1 person

  15. תמריץ,

    אין ספק שכל הפוליטיקאים הם צבועים שקרנים אינטרסנטים וחד צדדיים (ע"ע מירב מיכאלי והפונדקאות, וכמובן לא חסרות דוגמאות מצד ימין של המפה).

    אבל, הפרקליטות, וגם במידה מסויימת העיתונות (לפחות זו הממומנת ע"ח הציבור), לא אמורים להיות כאלו. זו הבעיה.

    ברגע שמתגלה (בעיני רבים) שהפרקליטות הם בעצם גם אינטרסנטים שקרנים שנוקטים איפה ואיפה. אנשים שואלים את עצמם, איזו משמעות יש לתיקים האלו ?

    אני חושש שתיקי נתניהו יצרו שבר רציני באמון חלק גדול מהציבור במערכת אכיפת החוק. סביר שזה כבר התחיל בתיקי פוליטיקאים אחרים, ההבדל הוא שאז הפרקליטות השתינו בתוך הבריכה בחושך. אצל נתניהו הם השתינו מהמקפצה לאור היום. קשה מאד להתעלם ולהניח שהכל בסדר.

    לכן, אני חוזר פה שוב ושוב שתיקי נתניהו מאד בעייתים לדמוקרטיה ולמערכת החוק במדינת ישראל.

    Liked by 3 אנשים

  16. משה
    שר בממשלה נבדל מסנדלר בכך שהוא מחזיק כח רב ותקציבים אשר מגיעים מכיסי הציבור. אדם שהורשע (פעמיים) בפלילים אינו ראוי לאמון הנדרש כדי לשאת במשרה כזו.
    השוואה ראויה תהיה עם בנקאי שיש לו גישה לכספים רבים. האם בנק כלשהו ייתן למורשע סדרתי לשמש בתפקיד כזה?
    מעבר לזאת, בחייך. אם השמאל הוא זה שהיה מכשיר ככה איזה שרץ בשביל השלטון, הימין היה צווח על כך בלי הפסקה.

    Liked by 2 אנשים

  17. רינגו,
    קרא את השירשור ותראה ישועות

    אהבתי

  18. אין ספק שמאסר על תנאי נקרא מאסר ויש לכך השלכות משמעותיות מאוד בפסיקה הישראלית. אם מקסימום מאסר על עבירה הוא שלוש שנים לא ניתן להטיל ארבע, גם אם כולן או חלקן הן על תנאי.

    אהבתי

  19. אני מודה שעדיף היה אם המחוקק היה כותב ״לפי המאוחר או לפי העניין״ כדי להתייחס למקרה שבו אין מאסר כלל. אבל ניתן בקלות להלביש את העדר המאסר גם על ״לפי המאוחר״.

    אהבתי

  20. תמריץ: לא נראה לי שכדאי לחיות במקום כזה. אל תהיה בטוח שהמים נקיים. בעלי חיים וגם בני-אדם עושים את צרכיהם שנשטפים ע"י המים האלו. אין להם אפשרות להשיג תרופות למחלות. היער אולי פעוטון נחמד אבל כל זה בתנאי שאף חיה לא תחליט שהתינוק שלך הוא מזון בשבילך. יש גם שנות בצורת. בכל אופן לפני 1000 שנים חיו כך רוב תושבי העולם אבל הם חיו בממוצע פחות מאיתנו והיו הרבה תינוקות שמתו בשנותיהם הראשונות.

    אהבתי

  21. חייל, בוא נפריד בין שתי טענות:
    א. אין פסול בכך שאדם שהורשע בפלילים ישמש בתפקיד החולש על כספי ציבור וכח ביצועי
    ב. מערכת המשפט מושחתת ועל כן אדם שהורשע הוא ככל הנראה זכאי.
    משה טען את א' ותשובתי אליו בעינה עומדת.
    אתה טוען את ב' ועל כן אני תמה האם אתה מאמין גם בחפותה של חנין זועבי שהורשעה בקבלת דבר במרמה, או שהאמירה "אין משמעות פוליטית" כוונתה האמיתית "אין משמעות אם הדבר נחוץ כדי לאפשר את שלטון נתניהו".

    Liked by 2 אנשים

  22. ארנ, אני מסכים איתך בעיקרון, אבל אני חושב שגם בהודו במקומות האלו לא חיים באמת כמו לפני מאות שנים. הם קרובים מאוד לציביליזציה ונהנים מיתרונותיה. נכון צריך לנסוע 5 שעות לבית חולים, אבל כשייסעו יקבלו בו טיפול סביר שיתבסס על ידע מערבי עדכני ברובו. מה שכן, פעם קראתי כמה אנשים, בעיקר ילדים, בהודו מתים מכלבת כל שנה, ודי נדהמתי. זה מספר גדול. עשרות אלפים.

    אהבתי

  23. רינגו
    לטענתך השניה מסכים ותמריץ הביא יפה מציפי חוטובלי.
    טענתך הראשונה לגיטימית והגיונית אבל אינה נוגעת לחוק ומשפט. נמשיך עם המשל שאתה עצמך הבאת. נניח איזה בנק אכן יתן למורשע סדרתי תפקיד עם גישה לכספים רבים – אכן יש הגיון שלא תשקיע שם את כספך. אבל אם תחליט שכן להשקיע שם – למשל תגיע למסקנה שגם אחרי הגניבות שלו עדיין התשואה של הבנק יותר גבוהה משל אחרים או שתחשוב שאחרי שישב בכלא הוא כבר לא יגנוב שוב נראה לך הגיוני שיהיה חוק שיאסור עליך להשקיע כסף שלך באותו בנק?

    אהבתי

  24. רינגו,
    לא טענתי נגד כל המשפטים אלא נגד אלו שמערכת המשפט תופסת כאויביה. כך למשל אני מאמין באשמתו של פואד בן אליעזר אבל לא של חיים רמון. ראה מה קרה לאפי נווה ולאחד מקודמיו בתפקיד, חוטר ישי, שלא שיתפו פעולה עם המערכת. לאולמרט לא תפרו תיק אבל פשעיו היו ידועים שנים רבות וזכו להתעלמות גמורה. הוא נתבע והועמד לדין כשלא נמצאה דרך אחרת לפגוע בדניאל פרידמן. משפטי דרעי הם תפורים כמו משפטי ביבי, נאמן, רפול, ריבלין וקצב. לצד תפירת התיקים יש גם תופעה של אכיפה סלקטיבית. אתה יכול לספר לנו מה נעשה בתיק המימד החמישי?

    Liked by 1 person

  25. משה,
    העניין הוא, שבניגוד לבנק, אין לי אפשרות להחליט שלא להשקיע את כספי המיסים שלי בידיו של משרד האוצר. ולכן מניעה בחוק מאדם שהורשע בפלילים לכהן בתפקיד של שר היא נכונה.
    חייל, תיקיהם של נאמן, ריבלין ורפול נגמרו בסגירה או בזיכוי מהדהד בבית המשפט. תיקי דרעי נגמרו שניהם בהרשעה. אני מקבל את חוסר האמון בפרקליטות אבל דרעי לא זכאי להנות מההנחה הזו שכן גם בית המשפט עצמו מצא אותו אשם. לגבי קצב אכן חבל שכללת אותו בעניין.

    Liked by 1 person

  26. תמריץ,
    מעולם לא היתה תלונה נגד קצב. כל הפרשה נולדה מניסיון סחיטה נגדו. התנהלותו של קצב עם פקידות הלישכה שלו לא חרגה מהנורמה שהיתה מקובלת באין ספור לשכות בכירים אחרים

    אהבתי

  27. הביטוי ״תפרו תיק״ לא מתאים.. קצב החליט להתלונן על סחיטה ובכך הקדים את גל ״מי טו״ שבטח היה פוקד את חופיו אחרת רק כשכבר היה נעשה נשיא בדימוס

    אהבתי

  28. רינגו,
    תיקיהם של נאמן, רפול וריבלין הסתיימו בסיכול המינוי.
    ההרשעה/זיכוי בתיק תפור תלויה בזהות השופטים. משפט קצב הוא דוגמא מצויינת לאיכות השופטים/שפיטה בישראל. האיש הורשע למרות שהציג אליבי יצוק בבטון (עדויות של אנשי שב"כ מגובות במסמכים)

    אהבתי

  29. תמריץ,
    זה נכון שקצב פתח את הדלת אבל כאמור לא היתה שום עילה לחקירה נגדו (כך היה גם במשפט חיים רמון)

    אהבתי

  30. חייל אתה קצת נשמע על הגבול של אמונה בתיאוריות קונספירציה. לדרעי תפרו תיק? אין צורך, הוא תפר את זה יפה מאוד בעצמו. לאפי נווה תפרו תיק? הראיות לא משתמעות לשתי פנים. גם חיים רמון לא בדיוק טלית של תכלת. ואני לא אתחיל אפילו לדבר על קצב.

    אהבתי

  31. אוסיף את גל הירש וקהלני לרשימת הנתפרים.

    באופן כללי, כל מי שהיה עצמאי או בעל חברה בע"מ , או סתם בעל הכנסות מעל סף מסויים, או בעל חשבון בחו"ל, חייב בהגשת דוחות מס ברמה שהרוב (כולל המלצות רו"ח) לא מבצע. כך שתמיד אפשר למצוא עליו משהו.

    הידעתם שכל מי שמוכר\קונה מניות מעל סף מסויים, או מחשבון בחו"ל, חייב בדוח חצי שנתי? לא מכיר אף אחד שעושה זאת ברמה חצי שנתית (לא מכיר רו"ח שממליץ זאת). כל מי שאני מכיר עושה זאת ברמה שנתית. לא מכיר אף אחד שנתבע על זה. עם זאת, אם ירצו לתבוע, יוכלו.

    התביעה האחרונה נגד דרעי היתה בגלל שעו"ד שלו, לא הזכיר בטופס מש"ח שיש חוזה לבניה על המגרש למכירה, כאשר באותה נקודת זמן הנושא לכל הפחות היה שנוי במחלוקת (בית משפט העליון פסק רק אחר כך שזה הכרחי).

    ולא התחלתי לדבר על נושא שינויי בניה ללא אישור, כר פורה לאינסוף הפרות חוק (גלנט, ליאת בן ארי, אילן גילאון). השכרת דירות מעל לסף של 5200 שקל לחודש דורש מס, יש כאלו שעוקפים על ידי השכרה נפרדת של ריהוט, נושא שנוי במחלוקת לכל הפחות, שאפשר להפעיל אם רוצים, ועוד הרבה.

    Liked by 3 אנשים

  32. העבירה שדרעי הורשע בה דורשת סנקציה מסוימת אבל את הקלון צריך לשמור לדברים חמורים יותר. הזכות להיבחר היא דבר משמעותי. בכלל ניתוק הזכות להיבחר מענישה פלילית הוא דבר רצוי אלא אם מדובר בדברים ברמה של אונס, רצח או בגידה.
    אם ביבי היה צריך לרצות שישה (או תשעה כפי שמתאפשר היום) חודשי עבודות שירות אבל אז היה יכול לחזור ללא עוררין לפוליטיקה, היה קל יותר לסגור את הסאגה של המשפט שלו בעסקת טיעון.

    אהבתי

  33. 3718 דיברתי על העבירה הקודמת של דרעי, זו שבגללה הוא ישב בכלא. מעבר לכך אם נלך לפי ההגיון שלך, מדוע שנפעל עפ"י החוק? לבעלי חברה יש חובה להגיש דו"חות וגל הירש לא עמד בחלק מהחובות, ונדמה לי שביצע גם עבירות של העלמת מס. נחמד להגיד ש"מחפשים" אותם אבל בסופו של יום לגל הירש יש רואה חשבון ודרעי גנב, אין שום דרך לסובב את זה.

    Liked by 1 person

  34. אמחייה,

    לא טענתי שמותר לעבור על החוק. כן טענתי שבהקשר של עסקים, החוק והתקנות כל כך מסובכים, ונתונים לפרשנויות, ש 100% מבעלי העסקים עוברים על החוק, גם בלי כוונה לעבור על החוק. אך את רובם ככולם לא מחפשים.

    אהבתי

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s

%d בלוגרים אהבו את זה: