ליברלים ששדדו אותם

מיהו ליברל? שמרן שעוד לא שדדו אותו. כך אומר המכתם הידוע. תושבי סן פרנסיסקו הם ליברלים ששדדו אותם. שוב ושוב. רשתות עוזבות את העיר פשוט כי לא משתלם לעשות עסקים היכן שכל הומלס יכול להיכנס לבית עסק, להתכבד בשפע מוצרים, לצאת איתם מבלי לשלם ומבלי שאיש יעז לעצור אותו. מכת פריצות מאיימת על הבתים. בחוצות העיר סמים נסחרים בחופשיות. הדפוס הגזעי ברור, גם אם לא תמיד מצוין בפירוש. העבריינים הם ברובם שחורים ולאחרונה גם מדובר על פושעים מדרום אמריקה. דבר זה מקשה על הכרה בתופעה, שהרי בדת הפרוגרסיבית שבסן פרנסיסקו סוגדים לה יותר מאשר בכל מקום אחר, שחורים ולטינים נועדו רק למלא את תפקיד הקורבן המוחלש.

את תפקיד התובע הכללי של סן פרנסיסקו ממלא צ'סה בודין. לבודין ייחוס יוצא דופן. הוריו (היהודים) נשפטו לשנות מאסר ארוכות מאוד על רצח שוטרים במסגרת מחתרת שמאל רדיקלי שבה פעלו, "צבא השחרור השחור". אמו שוחררה כבר מהכלא מזמן והפכה מאז לפרופסורית באוניברסיטת קולומביה. אביו ריצה 38 שנות מאסר ושוחרר רק בשנה האחרונה. אם אינך יכול לנצח את החוק, הצטרף אליו – הבן למד את הלקח ונכנס לנעלי התובע הכללי בעיר. תפקיד שבעבר מילאה סגנית הנשיא קמילה האריס.

ההידרדרות בביטחון האישי ניכרת בכל ארה"ב מאז מהומות Black Lives Matter והסגרים של המגפה. אבל תושבי סן פרנסיסקו סובלים במיוחד. בארצות הברית של ימינו לא מקובל להתלונן סתם על פשע ואלימות, צריך לדבר על גזענות כדי לעורר מהומה ולתבוע צדק. האסייתים, שחלקם באוכלוסיית העיר גדול, לא פראיירים, והם אוחזים את השור בקרניו. הם מתארים את האלימות המופנית נגדם כאלימות על רקע גזעני של שנאת אסייתים. את בודין הם מאשימים באדישות לגזענות כלפיהם. אחרים מסתפקים בלציין שהוא אינו תובע כללי מטבעו אלא סניגור, חותם עם עבריינים שממררים את החיים לתושבים על עסקאות מקלות או שבכלל נמנע לתבוע אותם. את דאגתו לזכויות השחורים הוא מבטא בסלחנות כלפי סוחרי הסמים יותר מאשר באכפתיות כלפי תושבי שכונות העוני שסובלים ממעשיהם.

הייט אשבורי ידועה כשכונה ההיסטורית של ההיפים וילדי הפרחים. היא גם השכונה בה הרפובליקנים קיבלו פחות קולות מבכל שכונה אחרת בעיר (וגם בשכונות האחרות בעיר מדובר באחוזים זעומים). אחת מתושבות השכונה תיארה לאחרונה את תחושותיה: "מעולם לא פחדתי ככה כל חיי. ואני לא זוכרת כזו אלימות בכזו רמה. מה שחדש הוא שלמי שפורץ לכלי הרכב יש אקדחים, והם מוכנים לירות אם מפריעים להם באמצע".

תושבי העיר אספו חתימות עבור הליך "ריקול" המאפשר להדיח את התובע הכללי בטרם עת במשאל תושבים, וההצבעה נקבעה ל-7 ביוני. על אף שהעיתון המקומי, סן פרנסיסקו כרוניקל, קרא להשאיר את התובע בתפקידו, על פי הסקרים 68% מהתושבים מתכוונים להצביע נגדו. באתר התחזיות פרדיקטאיט נותנים 80% סיכוי להדחתו. תומכיו של בודין רואים במהלך את בחישת ידיהם של הרפובליקנים, הנמסיס של העיר ותושביה הפרוגרסיביים. אבל רק 11% מתושבי סן פרנסיסקו הצביעו לדונאלד טראמפ בבחירות האחרונות (עליה ניכרת מבחירות 2016, דרך אגב). אם אכן שני שלישים מהתושבים יצביעו נגד התובע הכללי, כמעט כולם יהיו דמוקרטים אדוקים, שיבטאו בכך מידה של התפכחות משיכרון הפרוגרסיביות המטורלל שאפף את אמריקה עד לא מכבר.

36 תגובות על ״ליברלים ששדדו אותם״

  1. מזכיר לי קצת את הסיפור של חיפה.
    תושבי חיפה בחרו באדם שהיה נראה סביר לראש-עיר (אני למשל הזדהיתי עם החזון האורבני שלה לחיפה, נמאס לי מהבזבוזים הסתמיים של ראש-העיר הקודם על פרויקטים מגלומניים חסרי פשר, מהבריתות שלו עם גורמי כוח כמו הנמלים או ועד העובדים של העיריה, וחשבתי שדרכה ניתן יהיה לפתח את הפוטנציאל של חיפה).
    אבל או-אז מסתבר שנפלת על פרוגרסיב מהזן הקשוח, כזה שמנותק מהמציאות, ושאשכרה מאמין שחזירי הבר הם "התושבים המקוריים והילידיים של המקום", ש"ניתן לחיות בדו-קיום עם חזירים", זה "רק עניין של זמן עד האנשים יתרגלו לכך", ושתפקיד העירייה זה "לחנך את התושבים לחיים נכונים".

    כמובן שדרכה הפוליטית של הגברת הסתיימה, והיא נחלצה מהדחה אבל לפחות חזרה לדלל את אוכלוסיית החזירים.

    מה שחבל לי זה שהציבור רואה זאת ומוכן להדיח פרוגרסיבים רק כשמדובר באיכות-חיים מיידית, אבל לא מסוגל לראות זאת כשמדובר בדברים שהם יותר ארוכי טווח. למשל חינוך.

    Liked by 2 אנשים

  2. רשת פוקס די חוגגת על הידרדרות המצב בערים המרכזיות של קליפורניה. המדינה שנשלטת ע'י המפלגה הדמוקרטית.
    להגדרתה דיסטופיה של חסרי בית, פשיעה, בעיות סניטריות ועוד ועוד. דיסטופיה שמאפיינת יותר ערים מהעולם השלישי מאשר את הערים העשירות ביותר של העולם הראשון.

    דוגמא קצרצרה אחת (מיני רבות מספור) לסרטים של רשת פוקס על מצבה העגום של קליפורניה:

    נראה שכל המאמצים של הדמוקרטים לשפר את תנאי החיים של ההומלסים (כמו להעבירם מהרחובות לבתי מלון, להקים עבורם מיקרו בתים ושירותים ציבוריים, לא להענישם על גנבות מחנויות ועל שימוש גלוי בסמים ברחובות וכד') – רק מושכים אל קליפורניה עוד ועוד הומלסים מכל שאר מדינות ארה'ב וקנדה. תורת התמריצים במיטבה.

    מה שלא ברור לי הוא כיצד המערב – אסייתים, שמשקלם בקליפורניה גבוה (והנתפסים כבעלי אינטליגנציה גבוהה) ממשיכים להצביע בהמוניהם למפלגה הדמוקרטית, שבתקופתה המצב בקליפורניה רק הולך ומדרדר. לפחות הם היו אמורים לקלוט שאם רצונם בתוצאה שונה – היה עליהם להצביע למפלגה עם מצע שונה.

    Liked by 3 אנשים

  3. נושא הפריון לא מספיק.
    יש העדפה מתקנת לטובת לערבים בגליל באופן מובהק שמקשה על סגירת הפער.
    אם אתה צעיר ערבי אתה מקבל קרקע בכמעט חינם. אם אתה יהודי תשלם כמיליון ש"ח על חצי דונם (כולל פיתוח).
    אם אתה יהודי במכללה אקדמית בצפון, המדינה (המועצה להשכלה גבוהה/ועדה לתכנון ותקצוב) מעבירה למכללה את המימון הרגיל של סטודנט. אם אתה סטודנט ערבי המכללה מקבלת תוספת משמעותית עליך.

    כל הדברים הללו (ונוספים), גם אם נעשו כל אחד מסיבה טובה, יחד גורמים לפער גדול. תצטרף לזה את הרצון של יהודים לחיות במרכז ולא בגליל/בנגב, ואת הקושי של ערבים להגר מהגליל למרכז – קיבלת פער גדול מאוד, שפיריון לבדו לא יפתור.

    Liked by 3 אנשים

  4. קליפורניה היא מקרה ייחודי. בגלל שבקליפורניה, רוב האוכלוסיה היא פרוגרסיבית, אז הסובלים הם פרוגרסיבים. ברוב המקרים, פרוגרסיבים מצליחים להעמיס על שאר האוכלוסייה את הבחירות שלהם מבלי לשלם על-כך מחיר (כמעט).
    למשל בישראל:
    הם מקדמים חקיקה ופסיקה שמאפשרת הגעה של מהגרי עבודה שדוחקים משרות פשוטות של צווארון כחול אבל לא פוגעת במשרות שלהם.
    הם מתנגדים להתארגנות של תושבי שכונות קשות-יום (כמו שכונת שפירא בת"א) לשמור על הסדר (וקוראים לזה "שנאת זרים"), אבל הם עצמם גרים בשכונות שאף מהגר עבודה לא יכול לקנות שם דירה וגם לא לשכור.
    הם קונסים משפחות חרדיות מרובות ילדים שמשתמשות בכלים חד-פעמיים בשם הגנת הסביבה, אבל מחזיקים כמה מכוניות, גרים בדירות ענקיות (יחסית לגודל המשפחה), קונים כמויות עצומות של ביגוד (יחסית לחרדים), לא ממחזרים בגדים (חרדים מעבירים בגדים בין הילדים ובין משפחות), ובסה"כ מזהמים הרבה יותר את הסביבה.
    הכי קל זה לקדם מדיניות שמתאימה למוסריות שלך אבל לא צריך לשלם עליה מחיר.

    Liked by 2 אנשים

  5. מצטרפת להמלצת י.ד. על המאמר בישראל היום.
    כיצד רשויות המדינה פועלות (במכוון או שלא במכוון) לצופף את רובה המכריע של ההתיישבות היהודית לרצועת חוף צרה בין גדרה לחדרה.
    במחיר האובדן הצפוי (המשמח או המחריד – מחק את המיותר) של הרוב היהודי הן בגליל והן בנגב. למעשה אפילו האובדן של מיעוט יהודי משמעותי.
    אין לכך קשר לשיעורי הפריון הכללים בישראל במגזר היהודי והערבי. הילדים היהודים שגדלו בצמודי קרקע במצפים של גוש שגב, לדוגמא, יאלצו בבגרותם לרכוש דירה באזשהו רב קומות ברצועת החוף הצפופה. הילדים הערבים שגדלו בשכנות להם – יוכלו לרכוש מגרשים, לבנייה צמודת קרקע, במקום מגוריהם – במחיר שווה לכל נפש.
    להערכתי לא מדובר רק באפליה לרעה מקוממת של היהודים בהשוואה לערבים, אלא גם בסיכון בטחוני משמעותי. בעיקר סיכון של כל צירי התעבורה לצפון ולדרום (שמשני צידיהם – התיישבות ערבית צפופה) + סכנת כיתור של ישובים יהודים והטלת מצור עליהם.

    קטע מהכתבה:
    ————————-
    " …. השילוב בין חנק ההתיישבות היהודית לבין הפרחת זו הערבית מוליד אבסורדים די מדהימים. ביישובים גילון, צורית או שורשים, יעלה מגרש כ־1,150,000 שקלים, כאשר המחיר משקף את שווי הקרקע ואת עלות הפיתוח. בכפר שעב, הצמוד אליהם והגדול פי כמה, המחיר למגרש יהיה 50 אלף שקלים בלבד, ורק בני המקום רשאים לרכוש אותו. בכל המקרים מדובר על בנייה צמודת קרקע. פערים דומים יש בין כמון לכמאנה, בין מורשת לדמיידה, וכן הלאה, בכל רחבי הגליל.

    גם עברי וגם בצר מדגישים כי אין להם דבר נגד ההטבות למגזר הערבי. הם אמנם סבורים שיש פה השלכות על הביטחון הלאומי שהמדינה צריכה להיות ערה להן, אבל עניינם הוא בהתפתחות הקהילתית אצלם, כאמצעי לשימור היישובים המזדקנים שלהם.

    המגעים שלהם עם רשויות התכנון והבנייה לא הולידו הסכמות עד כה. במשרד השיכון וברמ"י מציעים להם לשווק מגרשים במכרזים, או בהסכמי גג מיוחדים שאושרו באחרונה למועצות האזוריות. אך ראשי המועצות חוששים לאופי הקהילתי של היישובים ומאובדן זהותם היהודית, ומתעקשים על כלי ועדות הקבלה.

    אך הממשלות למיניהן, כולל ממשלות הליכוד, מתנגדים בתוקף לוועדות הקבלה, שנחשבות כלי מפלה. מנכ"ל משרד השיכון, אביעד פרידמן, נוהג לומר בדיונים ש"אם עד 2048 ישראל לא תפרוץ את המרחב שבין גדרה לחדרה, היא תאבד את הגליל ואת הנגב". כלומר, הוא שותף לדאגה של המועצות לגבי אובדן הריבונות הישראלית באזורים אלה בעתיד. המחלוקת בין הצדדים נוגעת לדרך שבה יש לחזק את הצד היהודי.

    עברי: "אל תבין אותי לא נכון, עיני לא צרה בהטבות שהם מקבלים, להפך. אצלי במועצה יש שישה יישובים בדואיים, שאני יזמתי, אני בונה ואני מפתח. אבל זה אבסורד שבאשחר אדם נדרש לשלם מאות אלפים על מגרש, ואילו בא־נעים, יישוב בדואי ששייך למועצה שלי, הקרקע כמעט בחינם. זו האפליה נגד היהודים שאני מדבר עליה".

    בצר: "אני מאמין באיזון דמוגרפי. במקום שאין איזון נוצרות בעיות, כמו בשומר החומות. כך שהבקשה שלנו היא לתת לנו להתפתח בדרך שתשמר את הקהילות, תעצור את הזדקנות האוכלוסייה ותאפשר לדור השני לגור ליד הראשון".

    עברי: "גם אני בן המקום. יש דבר כזה כפר יהודי, כי תמיד היו יהודים בגליל ותמיד יהיו, ומן הראוי לאפשר להם לגור בגליל, למרות שהם יהודים. זה הבסיס של הציונות. הגענו לאבסורדים, הגענו לקצה, למצב שלא נותנים לי לגדול. האוכלוסייה מזדקנת, והצעירים שאני מגדל בורחים לתל אביב, כי בניגוד לשכנים הערבים שלהם, הם נדרשים לשלם סכומי עתק, ולכן לא מסוגלים כלכלית לרכוש בית ליד ההורים שלהם.

    "אני רוצה שתושבי כמון יקבלו את מה שמקבלים תושבי כמאנה, לא שום דבר יותר. כי כאן בגליל, אנחנו היהודים המיעוט. זה מה שבתל אביב לא מבינים. אני רוצה ליישובים היהודיים שלי את מה שמקבלים השכנים הבדואים שלהם. את האפליה הזו אני דורש להפסיק. זה הכל. …"

    Liked by 1 person

  6. תשובותיו של חנן עמיאור לשאלת החייל הזקן:

    עמיאור Hanan Amiur 🇮🇱
    3 שע׳
    המטס: "מפגן כיבוש משפיל".
    הזיקוקים: "התעללות בהלומי קרב ובחיות המחמד".
    המנגלים: "שחיטה של כ"כ הרבה בעלי חיים" ו"זיהום אויר".
    "המנהג לתלות דגלי פלסטיק כעורים" – לבטל!
    בכל שנה מחדש מלבב לראות את
    @Haaretz
    נערך לחגיגות העצמאות של מדינתו האהובה עליו

    ·
    3 שע׳
    (שני ליטמן)
    "אפשר לבטל את המנהג לתלות דגלי פלסטיק כעורים בהמוניהם. בגדול, יום העצמאות מזמן היה צריך לעבור עידון ומיתון."
    #דעותהארץהמיטב

    ·
    4 שע׳
    שני ליטמן שוכחת לרגע את משמעת הקמפיין ופולטת הבוקר ב
    @Haaretz
    את הסיבה האמיתית להתנגדות לזיקוקים ביום העצמאות

    חנן עמיאור Hanan Amiur 🇮🇱
    @hananamiur

    ……
    ·
    14 שע׳
    כל מילה של שמואל רוזנר.
    כמו שהוא אמר, בכל העולם הזיקוקים הם ביטוי לעצמאות מדינית. וגם אצלנו הם רגע שיא, לא רק של הפגנת ריבונות, אלא של חגיגת ריבונות.
    לא סתם הציבור כ"כ אוהב אותם. צריך כמובן למצוא דרכים להקל על סבל הלומי הקרב, ויש הרבה דרכים, אבל לבטל?
    החלטה נמהרת, פחדנית ומבאסת .."

    אהבתי

  7. חייל הצטרפת לטים אוקראינה? בתחילת המערכה הנימה שנדפה מקישוריך הייתה שונה ותהיתי איך מי שמעריך את יצחק בריק לא רואה מה קורה לצבא רוסי נטול כל בריקים.

    אהבתי

  8. תמריץ,
    אני בטים בריק. צה"ל, חוץ מחיל האוויר, היה מת להגיע ליכולות של הצבא הרוסי. להזכירך, בצוק איתן נדחסו 3 אוגדות העילית של צה"ל לרצועה באורך 60 ק"מ וברוחב ק"מ אחד והתבחבשו בה מספר שבועות. לקינוח הצמידו את שטחי הכינוס של האוגדות לגדר כדי לספק מטרות לרגמי החמאס.

    Liked by 2 אנשים

  9. תמריץ! מאיפה אתה יודע מה קורה בסן-פרנציסקו?
    בשום מקום לא בעתון ולא באינטרנט שמעתי על מה שאתה אומר.
    מהם המקורות שלך?
    ונניח שאיזה אלמוני כתב דברים אלו באינטרנט, מנין לך שהוא לא משקר? מנין לך שהוא לא ממציא סיפורים כדי לקדם את התאוריות שלו? מנין לך שהוא לא גזען שרוצה להצדיק את הפגיעות והאלימות נגד שחורים?

    בכל אופן טיפול דאגה להומלסים או לעניים לא קשורה לאלימות ולשוד בבתים ובסופרמרקטים. אפשר לדאוג לשכבות החלשות ויחד עם זה להעניש את כל פורעי החוק מבינהם.

    אהבתי

  10. בשביל מה לי לכתוב משהו שכבר נמצא בעיתון או באינטרנט בישראל? אני מבקש לחדש. כמובן שאם מחפשים מידע מקומי מסן פרנסיסקו באנגלית לא קשה למצוא את מה שאני אומר.

    אהבתי

  11. חייל
    צה״ל כמו כל צבא משתפר ומתמקצע על ידי חיכוך עם אויב. ככל שהאויב חזק יותר כך הצבא נהיה טוב יותר. צה״ל (לשמחתנו) אינו חווה חיכוך עם אויב חזק כבר שנים רבות ועל כן אין להתפלא שיכולותיו נמוכות. קשה לצפות שמג״ד ידע כיצד לפקד על לוחמת שטח בנוי מול גדוד של חמאסניקים, כאשר כל הניסיון הקרבי שלו הוא הכנסת גדוד שלם לכפר בגדה כדי לתפוס מחבל אחד עם קלצ׳ניקוב, שגם עליו בסוף מפילים את הבית עם די-9.
    בנוסף כמובן שהצבא מתנהל בטמטום וחוסר יעילות מדהימים אבל גם זה מתאפשר בגלל חולשתו של האויב. אם היינו מצויים באיום קיומי אמיתי כמו עד 1967 הצבא היה נאלץ להיות טוב יותר.

    אהבתי

  12. רינגו,
    אתה צודק (ועדיף שלא יהיה מולנו איום רציני) אבל זה לא מצדיק את ההתעסקות האווילית של הצבא בסוגיות פרוגרסיביות על חשבון בטחון והתמודדות עם איומים עתידיים.

    אהבתי

  13. רינגו,
    צבא שיש לו פיקוד מקצועי לומד מ5000 שנות היסטוריה של מלחמות. על בסיס כזה החיכוך ישפר אותו. אבל זה לא המצב בצה"ל שהולך ומדרדר ללא קשר לחיכוך. לפני מספר חודשים ראינו כיצד צלף נורה בעמדתו המבוצרת על גבול רצועת עזה ממרחק של חצי מטר. כלל יסוד בהגנה הוא בניית עמדות שמחפות אחת על השנייה. זה לא נעשה במכשול שהקימו מול עזה למרות שהמכשול הוקם לאחר חיכוך ממושך על קו הגבול.
    לגבי דרישתך לניסיון קודם של מפקדים כבר אמר נפוליון שעל פי קריטריון זה הסוס שלו הוא גדול הגנרלים. אריק שרון פיקד בהצלחה מזהירה על אוגדה משוריינת למרות שעיקר נסיונו היה פיקוד על פשיטות חי"ר ברמה פלוגתית.
    כדי להבין על מה אני מדבר אתה מוזמן לקרוא את הגיגיו של ראש אט"ל (שנכתבו עבורו על ידי יועצת אירגונית) "ניווט במרחבי זרות – מנהיגות רשתית בעידן רב מימדי". אם תאמין אחרי הקריאה שלצה"ל יש לוגיסטיקה אני מאשפז את עצמי

    יש ללחוץ כדי לגשת אל

    Liked by 3 אנשים

  14. חייל זקן,

    המאמר נראה לי כהגיגים בסגנון "בואו נהיה כמו הייטק", לא הייתי מייחס לו חשיבות רבה. וטוב שיועצת כתבה אותו, כך שהוא לא בזבז זמן על השטות הזו.

    אני מקווה שאת הזמן שלו הוא משקיע בפתרון בעיית ההסתמכות על נהגי תובלה ערביים במבצע שומר חומות, אם הוא לא מוצא פתרון לנושא, צריך לתלות אותו.

    אגב, בכתבה הזו גם מדברים על הקמת משמר לאומי מחוזי כפוף למשטרה.

    https://www.ynet.co.il/news/article/hjjesna6d

    Liked by 2 אנשים

  15. חייל
    אין ויכוח, רמתו של צהל נמוכה. אני לא יודע אם הוא "הולך ומתדרדר" שכן גם כשאני הייתי בסדיר לפני 20 שנה היא היתה נמוכה.
    הנטייה לבלבולי מוח על חשבון מעשים גם היא התקיימה אז כמו היום גם אם המסמך עליו דיברת מעלה זאת לרמת פארודיה.
    לגבי ניסיון קרבי, אכן אפשר ללמוד תאוריה צבאית אבל כשאין אתגר אמיתי קשה לשמר רמה ולצבור ניסיון מהותי. שרון היה קצין מבריק שעבר מבחני אש קשים מאוד (גם אם בסדר גודל פלוגתי או גדודי) לפני שפיקד על אוגדתו בששת הימים. קצינים אחרים שכשלו באותם מבחנים לא קודמו לתפקידים בכירים אז. היום פשוט אין מבחנים כאלו במסלול השירות והפיקוד הצבאי. התוצאה היא שגם קצין בינוני לחלוטין יגיע לפקד על אוגדת שריון אם יישאר מספיק זמן במדים, שכן לנחול הצלחה בתפיסת מחבלים מבוהלים או בפיזור מתפרעים על גדר עזה כשלרשותך מאות חיילים, רחפנים ודחפורים זו לא חוכמה כזו גדולה.
    יאיר, לא רואה מהו העיסוק בסוגיות פרוגרסיביות שאתה מדבר עליו. לתת פרס הצטיינות לטרנס זה לא עיסוק בסוגיה פרוגרסיבית, אלא אם הפרס ניתן לו (לה?) על עצם היותו טרנס.

    Liked by 2 אנשים

  16. יאיר וחייל אני לא רואה מה הבעיה עם חיילים טראנסים. כל עוד הוא חייל טוב מצידי שיהיה דולפין.

    עם זאת ברור, כפי שרינגו אמר, שיש בעייתיות אם מתעסקים בתפל (היות חייל כזה או אחר טראנס) ולא בעיקר (האם מדובר בחייל מוכשר).

    אהבתי

  17. הנושא הוא לא חייל טראנס (או חייל דולפין או חייל חד-קרן) אלא מה הצבא עושה עם זה.
    הצבא היום משקיע במימון ניתוחי מין לחיילים למשל. אני מעדיף צבא שעוסק באחדות מגזרי העם ולא בחגיגת טראנס. יש פה שימוש בצבא לכפיית דעות של מגזר צר על כל השאר*. אין לי בעיה עם החייל הטרנס. שיחיה את חייו ושישרת היטב. יש לי בעיה עם הקצונה הגבוהה שמשתמשת בנושא לעיצוב מחדש של התרבות הארגונית של צה"ל.

    * מזכיר לי את טענת חולדאי להפסקת הזיקוקים – לא לפגוע בהלומי קרב. כמה הלומי קרב יש בת"א ובכלל כמה קרביים יש בכלל בת"א (יחסית למקומות אחרים)?

    אהבתי

  18. רינגו,
    "קצינים אחרים שכשלו באותם מבחנים לא קודמו לתפקידים בכירים אז"? אתה מדבר על צה"ל?
    אין קשר בין הצטיינות לקידום ו/או בין כשלונות לעצירת קידום.
    צה"ל השתפר שיפור עצום בין 48 ל67 לא בגלל איום אלא בגלל שדוקטרינת הביטחון/בניין הכח/תו"ל נכפו עליו על ידי הדרג הפוליטי. דרג פוליטי זה 99% בן גוריון. אחריו הממשלה הפסיקה לעסוק בכך והעבירה את המשימה הזו לפיקוד הבכיר ועל זה כבר אמרו חז"ל "אין חבוש מתיר עצמו מבית האסורים"
    הדבר היחיד שהשתפר בצה"ל הוא הטכנולוגיה אבל לזה אחראים בעיקר המהנדסים והמדענים. הגנרלים אחראים לפנסיות התקציביות

    אהבתי

  19. 3718,
    שמע סיפור. לפני 40 שנה הייתי חייל מילואים צעיר. כשיצאנו למלחמת של"ג היו לחטיבה שלי (חטיבת קו ראשון) משאיות ריאו בנזין שיוצרו בשנות ה50. הנהגים היו לוחמים מבוגרים שעברו לשרת במפקדות. הבן שלי התגייס 30 שנה אחרי ומשרת כיום באותה חטיבה. אותן משאיות ששירתו אותנו בשל"ג עדיין בימ"ח (אינן מורשות לנוע על כבישי ישראל). נהגים אורגנים אין. החלום של אט"ל זה להקים מן "אובר" למשאיות אזרחיות שיעבירו אספקה לחזית. ללוגיסטיקה של אוגדה מתמרנת אין שום קשר ליועצות האירגוניות שמנהלות היום את הצבא. החכמולוגיה הפוסט מודרנית החלה עוד בימי הרמטכ"ל דן שומרון והיתה משותפת לכל הרמטכ"לים מאז למעט גבי אשכנזי. חיילים זקנים זוכרים עדיין את דוקטרינת מופז שחילק לקציניו ספר בשם "מי הזיז את הגבינה שלי"

    Liked by 4 אנשים

  20. יאיר כתב:
    " …זה לא מצדיק את ההתעסקות האווילית של הצבא בסוגיות פרוגרסיביות על חשבון בטחון והתמודדות עם איומים עתידיים. .. " + " … אני מעדיף צבא שעוסק באחדות מגזרי העם ולא בחגיגת טראנס. יש פה שימוש בצבא לכפיית דעות של מגזר צר על כל השאר*. אין לי בעיה עם החייל הטרנס. שיחיה את חייו ושישרת היטב. יש לי בעיה עם הקצונה הגבוהה שמשתמשת בנושא לעיצוב מחדש של התרבות הארגונית של צה"ל. …."
    ——————–

    מאז הקמתו צה"ל עסק במגוון נושאים שלא היה להם דבר או חצי דבר עם ביטחון והתמודדות עם איומים עתידיים.
    צה"ל עסק לא רק ב"משימות לאומיות" חשובות (לפחות בזמנו) כמו עזרה בפינוי דרכים שנחסמו בשל שלג, קליטת עלייה וסיוע בלימודי עברית ו/או בגיור, עזרה בקטיף בישובים חקלאיים, סיוע למערכת החינוך הכושלת בעיירות פיתוח, טיפול בנוער שוליים נושר ( כמו "נערי רפול") .
    צה"ל תמיד השקיע רבות גם ב"חינוך" חיילי הסדיר והקבע. כמו באמצעות סדרות חינוך וטיולים להכרת הארץ ו/או למחנות הריכוז שהוקמו על אדמת פולין.

    נדמה לי שהשוני בין אז להיום הוא במידת הקונצנזוס בעם לגבי המשימות הנוספות שבהן צהל עוסק.
    אני חושדת שהקצונה הבכירה של צה"ל הושפעה מדי מהלכי הרוח באקדמיה האולטרה – פרוגרסיבית (בארץ ובעולם), מקרן וקסנר וכד'. מכאן שהיא התרחקה מדי, ואילו התנתקה, מהלכי הרוח השכיחים ברוב שדרות העם ששולח את ילדיו לצה'ל.

    חשד נוסף הוא שבימנו צ'הל סובל מביטחון יתר בעוצמתו (יחסית לאויבנו). מכאן שהוא נוטה לזלזל בחשיבות ההגעה לעוצמה הצבאית המקסימלית + מייחס חשיבות יתר למטרות החינוכיות * הנוספות* שלו. הנכונות להוריד את הסטנדרטים הנדרשים של הכושר הקרבי הנדרש, בכדי לקדם את מטרת השגת שיוויון בין נשים וגברים, היא לתפיסתי סימפטום לסדרי עדיפויות פגומים של צה"ל, וקושי שלו להבחין בין מטרות חיוניות ללב תפקודו לבין מטרות רצויות אך לא חיוניות.

    Liked by 2 אנשים

  21. חייל זקן כתב:
    " … צה"ל השתפר שיפור עצום בין 48 ל67 לא בגלל איום אלא בגלל שדוקטרינת הביטחון/בניין הכח/תו"ל נכפו עליו על ידי הדרג הפוליטי. דרג פוליטי זה 99% בן גוריון. אחריו הממשלה הפסיקה לעסוק בכך והעבירה את המשימה הזו לפיקוד הבכיר ועל זה כבר אמרו חז"ל "אין חבוש מתיר עצמו מבית האסורים" …."
    —————————
    מסכימה לקביעה שהדרג הפוליטי בישראל (מאז בן גוריון) חלש בהשוואה לעוצמה האדירה של בכירי מערכת הביטחון. העובדה שמתקני הגרעין של איראן לא הופצצו ע'י צה'ל, למרות רצונם המפורש של ראש הממשלה נתניהו ושר הביטחון אהוד ברק, היא עדות להיפוך של סדרי הכוח בין הדרג הפוליטי לבין הצבא. היפוך של מי כפוף למי, מי נותן הוראות למי, ומי יצא פטור מכל עונש.

    בהעדר פיקוח מחייב, מערכת הביטחון הישראלית למדה לנקוט בשתי טקטיקות:

    1. דחייה של הטיפול באיומים לעתיד רחוק ככל האפשר.
    גם אם מחיר הדחיות הוא הגדלת הבעיות העתידיות.
    כל זאת בתקווה ש"הטילים יחלידו" / שהבעיות יתפוצצו רק לאחר שהם אישית יסיימו את תפקידם. מה שמזכיר לי את הסברי היהודי שהתחייב ללמד, תוך 5 שנים, את כלבו של הפריץ לדבר: עד אז, תוך 5 שנים, או שהכלב ימות, או שהפריץ ימות או שאני אמות. למה לדאוג כבר מעכשיו?

    2. הפחתת המשימות המוטלות על צה"ל, ורכישת כל מה שרק אפשר באמצעות "מיקור חוץ" / אאןטסוקסינג.
    יהיה אשר יהיה מחיר הרכישה שתשלם מדינת ישראל, ותפקודם הצפוי ב"שעת המבחן".
    לא מדובר רק על רכישת השירותים (הן היקרים והן הפגומים) של גורמי רפואה וחינוך אזרחיים, חברות הסעדה, חברות תובלה ושו'ת.
    אלא גם ברכישת "השירותים" הזמנים של גורמים שהם עוינים בבסיסם למדינת ישראל כמו אונרא, קטאר, יאסר עראפאת, מלך ירדן ואבו מאזן. כנראה גם של החמאס בעזה.

    (המשך יבוא)

    Liked by 1 person

  22. (המשך, אם כי באיחור ניכר, לתגובתי הקודמת)

    לצד הביקורת הקשה שלי על בכירי צה"ל – אני חשה גם חובה לסנגר עליהם.
    לתפיסתי החברה הישראלית מעמידה בפניהם משימה בלתי אפשרית.

    צה'ל נדרש להצליח:
    1. להגן על ישראל מפני כל האיומים. הן העכשווים והן העתידיים +
    2. להקפיד שלא יהרג או יפצע אף לוחם + שאף חייל צה'ל לא יפול בשבי (כלומר הנכונות לשלם מחירים בכוח אדם קרובה מאוד לאפס) +
    3. להימנע מלעבור על איזושהי אמנה בינ'ל המתייחסת למלחמות ( גם אם דיני המלחמה מותאמים יותר למלחה'ע השניה (למלחמות בין שני צבאות סדירים, שפחות או יותר מצייתים לאותם כללי משחק), יותר מאשר למלחמה של צבא סדיר עם כוחות גרילה (חסרי מעצורים, שמתחבאים באוכלוסייות אזרחיות ולא נרתעים מפגיעה בהם).
    4. להתנהג בצורה מוסרית דייה אפילו בעיני גדולי שונאינו (כלומר בעיני שונאי הקולוניאליסטים המערבים שנלחמים בעמים ילידיים אומללים וחפים מכל פשע) מהאיחוד האירופי ומהמפלגה הדמוקרטית בארה'ב. מה שאפילו היומרה להיות "הצבא המוסרי ביותר בעולם" לא תוכל לספק.

    ברור מראש ששלוש הדרישות האחרונות סותרות את הדרישה הראשונה.
    אולי צבא יוכל להצליח אם חיי חייליו יהיו מאוד זולים בעיניו ו/ או אם יהיה מוכן להתנהג בברוטליות חסרת כל מעצורים. (צבאו הברוטלי של פוטין, אגב, לא מצליח בינתיים באוקראינה למרות נכונותו גם להקריב את חייליו וגם לעבור על דיני המלחמה. אבל אולי ניתן לתלות זאת בסיוע המסיבי שמקבלת כעת אוקראינה מהמערב).

    לפיכך די מובן שצה'ל, שמעמידים בפניו משימות הסותרות זו את זו, עושה כמיטב יכולתו בכדי לברוח מכל מלחמה. הוא מנסה לדחות אותן לעתיד המאוד רחוק ו+ לתגמל גופים אחרים בתקווה שילחמו את מלחמותינו במקומנו.
    את הזמן, האנרגיות והכסף שהתפנו לצה'ל מהעיסוק בהצלחה במלחמות – הוא יכול להקדיש ל"חינוך מחדש" (שנדרש בעיני בכיריו) של חיילי צה"ל ושל החברה הישראלית.

    Liked by 4 אנשים

  23. קמיליה, תארת נכונה את המצב לדעתי. אך לא הייתי מוריד אשמה מהקצונה הבכירה שמעדיפה מסיבותיה שלה את 3+4 על-פני 1.

    אהבתי

  24. וחג שמח !!
    חייבים להודות על מה שיש לנו ולמי שמסר את חייו בכדי שנקבל זאת ונקיים זאת.
    חג עצמאות שמח.

    Liked by 2 אנשים

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s

%d בלוגרים אהבו את זה: