ראיתי הערב את אהוד יערי אומר שבכירי הפרשנים בעולם הערבי מציינים שישראל היא לא מה שחשבו. היא הרבה יותר חלשה. זה היה הקול היחיד ששידר אמת בערב של חנופה לצה"ל. ההישגים של צה"ל במודיעין וביכולת הגנתית אכן מרשימים. בפרט שעכשיו מוכח שצה"ל אכן הצליח להוציא מפעולה את מנהרות החמאס. אבל הישגים לא כאלו מעניינים אם הם אינם מניבים תוצאה מכריעה, והתוצאה של המערכה אינה מכריעה. ואולי זו לשון המעטה. תוצאת המערכה מראה שבידי החמאס יכולת לשתק את ישראל מתי שיתחשק לו, להסעיר את ערביי ישראל על הדרך ולקבל תגובה פושרת שאינה מייצרת הרתעה של ממש. תגובה שאולי הייתה מרתיעה אנשים שפויים בני המערב, אבל לא ג'יהדיסטים שתשוקתם היא שהידיות וגן עדן עם בתולות.
ארגון טרור הולך ומתעצם, יכולות הדיוק של הטילים שלו משתפרות. הוא מפגיז את גוש דן כמו שאף מדינה ערבית לא העזה מעולם. מוכיח אסטרטגית לערביי יו"ש שהוא מסוגל לבוא להילחם למען הקדוש להם מכול, והמחיר שהוא משלם הוא מעורר גיחוך במונחים של שווי חיי אדם בעזה.
כתגובה ראויה בעזה לפני ישראל עומדות שתי אפשרויות – הרס עצום של תשתיות אזרחיות ("דוקטרינת הדאחיה"), דבר שיקומם עליה את ממשל ביידן ואת בית הדין בהאג, אך יבהיר לחמאס שניהול מדינה בעזה והפגזת גוש דן פשוט אינם הולכים יחד. או כניסה קרקעית שתגבה מחיר כבד מאוד מהעזתים, ובעטיה גם נקומם עלינו את ביידן ואת בית הדין בהאג (עיין ערך "יום שישי ברפיח") וגם נאבד חיילים רבים.
ההשוואה הפשוטה אומרת שהאופציה השנייה בוודאי לא סבירה – גם לשלם מחיר כבד בהרבה וגם לקבל את אותה תוצאה, אבל יש לה יתרון מוזר אך מכריע – היא זורמת באופן טבעי יותר לפרקליטות בצה"ל האמונה על דיני הלוחמה והמידתיות. אנשיה יאשרו במסגרת כניסה קרקעית פעולות יוצרות הרס קיצוני שלא יאשרו במסגרת לוחמה אווירית.
ביבי השיג מהמבצע את התוצאה הפוליטית הרצויה בדמות קריסת גוש השינוי (איני אומר חלילה שלשם כך יצאנו למבצע. זו תהיה עלילת דם. אבל אדם ערמומי כביבי ודאי אינו עיוור לתופעת הלוואי), ונראה שאינו מסוגל לקדם הכרעה ברורה. עדיף לסיים. אם נסיים מהר אפשר יהיה אולי איכשהו למסגר את האירוע כעוד מבצע חולף ונשכח, ולא ככושלת במערכות ישראל. כמה שקט אפשר יהיה להשיג מהמבצע הנוכחי? אולי כמה חודשים.
אין שום סיכוי למסגר את זה אחרת מכשלון קולוסאלי. אבל כמו שאומר הפתגם 'אם הפסדת לפחות אל תפסיד את הלקח': הגאונות האסטרטגית שאנשים ייחסו לביבי ראויה אולי לבחינה מחודשת.
אהבתיLiked by 2 אנשים
איתמר, לא בטוח שזו המסקנה.. מבחינתו זה היה ניצחון מזהיר – ממשלת השינוי נעלמה לה.
אהבתיאהבתי
תמריץ, אם אכן לא היה פה כשלון אסטרטגי שלו אלא דווקא הצלחה בגלל שהכישלון הזה דחה את ממשלת השינוי – הרי שהוא אכן לא אשם בכשלון אסטרטגי אלא במשהו חמור בהרבה
אהבתיLiked by 1 person
ואולי הרוויח קצת זמן. אבל לקרוא לזה ניצחון מזהיר שלו כמו שכתבת זה פשוט לא מחובר לכלום
אהבתיLiked by 1 person
טוב, לא צריך להתרשם מאהוד יערי ופרשנים בעולם הערבי. השאלה היא לא מה הם אומרים. אלא, אם הם מאמינים באמת ובתמים לדברים שהם עצמם אומרים. מאמינים ?
לא ממש. למעשה, ממש לא. הייתה איזושהיא נפילת מתח, אחרי לבנון השניה, ותחושה של כישלון של צה"ל . אבל, נפילת מתח, לא אומר, שמשהו באמת קרה.
העובדה היא, שהרבה מאוד מדינות ערביות עוינות סביבנו, ואין להן אפשרות, לעשות כלום מזה זמן רב. הן עצמן, מפוררות (אביב העמים הערבי). הרבה רטוריקה, שום יכולת לגבש איזשהוא צבא מינימלי ( אפילו לפני אביב העמים) ולהתמודד עם צה"ל. איראן נחרצת. אבל, המכות שחטפו פה לאחרונה, הבהיר להם, שהם רק משחקים בזנב של האריה, כפי הפתגם האיראני הידוע.
מה כן ? פשוט, נשק שהוא נשק טרור: רקטות וכדומה. יורים ובורחים. יורים על אוכלוסיה אזרחית, ובורחים כמו עכברים. אז כל זה קשקוש בגרוש. אפילו כך, כיפת ברזל מיירטת הרבה מאוד.
אנו פשוט לוקים בהסברה. לוקים בדימוי עצמי חולני ועוד…
כניסה לעזה, קרקעית, וביעור חמץ של ממש, לא אפשרי. לא רק מספר קורבנות עצום. בלתי נתפס.
נניח בצוק איתן נהרגו 72 חיילים, ו- 2000 אזרחים שם (בקירוב). אבל:
כניסה קרקעית, כיבוש טוטאלי, יביאו 500 הרוגים בשקט, ואלפי אזרחים לא מעורבים הרוגים. אי אפשר לתאר ההשלכות הבינלאומיות והמשפטיות.
על כך, נצטרך שם משטר צבאי. לחזור לכיבוש. ופיגועים מטורפים לגמרי. זה יחמיר המצב עוד יותר.
נהגנו לא נכון בקשר לעזה מלכתחילה. עכשיו קצת מאוחר. ולא נסביר למה ואיך.
צריך קור רוח. חוסן. הסברה נכונה. ולהשיג שקט לטווחים כמה שיותר ארוכים.
והרבה הרבה יצירתיות. שאין לנו.
להתראות
אהבתיLiked by 2 אנשים
" … ישראל … הרבה יותר חלשה … ההישגים של צה"ל במודיעין וביכולת הגנתית אכן מרשימים …. אבל הישגים אלו … אינם מניבים תוצאה מכריעה".
זה הציטוט שהבאת מאהוד יערי.
ואם זה לא מה שטענתי בפוסטים הקודמים שלך היום ואתמול, שהפכנו מיוזמים למגיבים, אז מה זה בדיוק?
אתה בעצמך כותב ש"כמה שקט אפשר יהיה להשיג מהמבצע הנוכחי? אולי כמה חודשים".
דוקטרינת הדאחיה שלך קרסה. היא לא ברת ביצוע.
העולם היה מאפשר זאת לישראל כשמדובר בלבנון, אבל לא בעזה.
אהבתיאהבתי
יאיר, זה היה ניסוח מטעה אולי. אני כתבת את העניין של התוצאה המכריעה. יערי רק אמר שהפרשנים הערבים מתפלאים על חולשתה של ישראל.
אני לא בטוח שהשכנים שלנו וגם אני עצמי מסוגלים להבין את הדקויות של מתי כן דאחיה ומתי לא דאחיה.. כושר ההרתעה של ישראל צנח ונקווה שזה לא יעשה תיאבון לאירן ולגרורותיה.
התוצאה שבה לעזה יש יכולת הולכת ומשתפרת של הרתעה רקטית מול ישראל עד כדי שיתוק מדינה מוחלט בעוד שישראל נשארת בערך עם אותו סל תגובות שהיה סביר אולי לפצמ״רים על שדרות (וגם אז לא בעיני תושבי שדרות) היא קטסטרופה אסטרטגית. אתה צודק שכל ההבטחות על שינוי פרדיגמה אחרי ההתנתקות עבדו רק חלקית, אם בכלל.
כמה פעמים בבלוג כתבתי שישראל בתור זהב בזמן נתניהו, וזה הגיע לשיא במבצע החיסונים. אני תוהה האם חלילה המבצע הזה וגם ההתפרעות של הערבים בתוך הקו הירוק הם אקורד סיום? מקווה ומאמין שלא וזו רק מעידה קטנה בדרך.
אהבתיLiked by 1 person
תמריץ,
יש הרבה מה לעשות אבל הליכוד איננו יכול לעשות את זה. בינתיים אנחנו תקועים עם הליכוד כמו שישראל הייתה תקועה על מפלגת העבודה אחרי הכישלון של מלחמת יום הכיפורים. נתניהו אולי חושב שדחה את הגזרה של ממשלת השינוי. אני לא מאמין שבטווח הארוך הוא צודק. גם אם הבלאגן בטווח הקצר שירת אותו, הוא נקנה במחיר כבד של חשיפת כשל המשילות של ממשלתו לכל עם ישראל. המשטרה נגלתה במערומיה ("יש מרדף בנגב, המשטרה הצליחה לברוח), מערכת המשפט בטירוף הדעת שלה עם כל שחרורי המעצרים שתדלקו את המהומות, והפוליטיקאים שפשוט נעלמו.
יש מאמר כל כך יפה בynet המשווה בין נתניהו לדוריאן גריי של אוסקר ויילד:
https://www.ynet.co.il/news/article/rJ9SPQ1100u
אהבתיLiked by 4 אנשים
זווית מחשבה נוספת על הנושא:
אינני פותר את ביבי מאחריות למה שקורה.
אבל אני לא חושב שהוא כל התשובה לחוסר המשילות כלפי ערביי ישראל ולחוסר התגובתיות כלפי עזה.
הצד השני של המטבע זה הפקידות הבכירה, כולל הקצונה הבכירה.
בתקופת ביבי התחזקה התופעה של קשירת ידי הדרג המדיני. זה נכון גם לשלטון היועצים המשפטיים וגם בנוגע לקצונה הבכירה בצה"ל וגם בכירי המוסד והשב"כ (מי יותר ומי פחות). תגובה שמטרתה לייצר סדר יום מנוגד. התגובה הזאת הייתה בעיקרה תגובה פרוגרסיבית כיון שביבי מזוהה כשמרן וימני.
זאת הסיבה שאנשים שבעבר היו עם סכין בין השיניים (כמו מאיר דגן) הפכו למתנגדים לסדר היום של ביבי. [דוגמה נוספת שאין לי איך להצליב את נכונותה היא יאיר גולן. שמעתי שרבים היו בטוחים שיאיר גולן הוא ימני עד שהוא פלט את הסיפור על "זיהוי תהליכים" ולאחר מכן פשט את מדיו והצטרף למר"צ].
אני חושב שהפקידות והקצונה פגעו בעצמם ובתפקידם רק בשביל לייצר סדר-יום מנוגד למדיניות ביבי.
כלומר הסיפור קשור לביבי:
מצד אחד לחוסר משילות מצידו במטרה להאריך את כהונתו, מה שהוביל אותו לא להסתבך עם מגזרים חזקים כמו ההסתדרות והוועדים הגדולים (ושאר מוקדי כח במדינה), לא לגרום לזעזועים, לא לגרום למבצעים מיותרים, לא לגעת במערכת המשפט, …. [במקביל להתעסקות אובססיבית במריבות ונקמנות אישית כלפי גורמים שמאיימים עליו כמו סער, בנט ושקד].
ומצד שני תגובה פרוגרסיבית מצד הפקידות והקצונה כנגד ביבי.
לא סגור על הנושא. מצריך מחשבה נוספת.
אהבתיLiked by 3 אנשים
תמריץ,
אתה מתנהל כמו חולה מניה דיפרסיה. לנתניהו יש אסטרטגיה מוצקה ועקבית בנוגע לעזה. נתניהו לא מחפש פיתרון לבעיה הפלשתינית אלא רק הורדת המחיר שלה. עיקרי שיטתו הם הפרד ומשול קלסי, קרי לנתק כל קשר בין יו"ש לעזה ולהפנות לחצים בינלאומיים לנקןדת השבר הזו. הסיבה שהוא מעודד הזרמת כספים לעזה היא כדי לנתק את עזה מכספי רמלה. באסטרטגיה זו יש לבחון את הסבבים מול עזה בערכים של שעת מנוע. כלומר, מה המחיר ששולם לצורך השגת שעה של שקט. צוק איתן היה מהלך כושל בגלל המינויים האומללים של רמטכ"ל ושר ביטחון (נתניהו מרבה להיכשל במינויים גרועים). הבעיה של נתניהו כעת היא איך להיצמד לאסטרטגיה שלו כאשר שר הביטחון שלו הוא מטורלל לעומתי כמוהו גם היושב בבית לבן.
אהבתיאהבתי
תובנה יפה, יאיר. דומה לרעיון הכללי של פרופסור מני מאוטנר:
באמצעות השינויים הנרחבים שחולל בית המשפט בפסיקתו בשנות השמונים והתשעים הוא הפך עצמו לזירה חשובה למאבקיהם של ההגמונים לשעבר בעידן החדש שהחל בשנות השבעים..
קבוצה חברתית שמצאה עצמה מאותגרת פוליטית ותרבותית הפכה את בית המשפט העליון – במקום הכנסת, שבה איבדה חלק משמעותי מכוחה – לאתר חשוב לפעילות הפוליטית שלה, תוך שהיא מצמצמת עצמה לקידום ענייניה… ונמנעת מפעילות פוליטית של ממש בקרב הקבוצות החברתיות האחרות
אהבתיLiked by 1 person
איפה הייתה המאניה? מאז המבצע אני בעיקר בדיפרסיה. ביבי רוצה לשמר את חמאס, ובצדק לדעתי, כי הם נכס שלנו בסופו של דבר כדי למנוע מדינה פלסטינית. אז הוא צריך לשמור על חמאס מורתע חזק. חמאס לא מורתע עוד יגרום לנו בסוף למלחמה הגדולה שממנה ביבי בורח. המבצע הנוכחי עם כל דברי הרהב לא מספק שום הרתעה ממשית. מח״טים של חמאס נכנסים לתפקיד ופוגשים בתולות כחלק ממעגל החיים. כך היה מאז אוסלו וכך יהיה תמיד. כדי למנוע מהפלסטינים להשתמש בצעצועים החדשים שאיתם יכולים לשתק את המדינה צריך הרבה יותר מזה.
אהבתיאהבתי
תמריץ,
ממשל טראמפ ניתק בברוטליות את הפלשתינים ממעגלי התמיכה שלהם. תחת ביידן תחזור התמיכה המורלית אבל אירופה שמתמודדת עם האיסלמיסטים שלה (יחד עם שלל בעיות אחרות) לא תמהר להשקיע אנרגיה מדינית כדי לסייע לפלשתינים. המבצע הנוכחי ישיג שקט למספר חודשים. מסכים איתך לגבי הרהב הצה"לי שבוקע מגרונות הכתבים הצבאיים. לדעתי נתניהו מפספס בגדול את המרד של ערביי ישראל. אחד מתוצרי הלוואי שלו יהיה חיסול הסכמי אברהם (פעולה שהיא מחוץ להישג ידו של החמאס) שעומדים על כרעי תרנגולת ללא גיבוי אמריקני.
אהבתיLiked by 3 אנשים
אוחנה הביתה
אהבתיאהבתי
תמריץ,
נראה לי כוכבי שמע אותך. בשעה זו צה"ל עושה ארגז אש ארטילרי על צפון הרצועה. אצל גנץ התירו את זה רק לצורך חילוץ. היידה כוכבי
אהבתיLiked by 1 person
אוחנה הביתה
אהבתיאהבתי
הכישלון אולי הגדול ביותר של מערכת הביטחון הישראלית הוא העובדה שניצחון הפך למשהו כל כך בלתי אפשרי שאנשים אפילו לא מעלים אותו על דעתם. כניסה לעזה תביא לאובדן חיילים ולא תביא תוצאות. אז בשביל מה אנחנו משלמים עשרות מיליארדים לצבא, שלא מסוגל לנצח את האויב המיידי ביותר שלנו? מישהו יכול להגיד לי כמה צריך לשלם כדי שכן נוכל לכבוש את עזה? עוד שלוש אוגדות, עוד שלושים אוגדות? או שעזה מוגנת באיזה קסם, להט החרב המתהפכת או משהו, ואף אחד לא יוכל לנצחה? אם צבאות ארה"ב וסין מתאחדים הם יכולים לנצח את חמאס?
אם אנחנו לא יכולים לנצח את אויבנו אז בסדר, ברמה המיידית בואו נחשוב על פתרונות אחרים, אבל לטווח הארוך איך אנשים מקבלים בשלוות נפש כזאת את המצב הזה?
אהבתיLiked by 1 person
שי שפירא אנחנו לא יכולים לנצח את עזה מאחר והנצחון הצבאי היחיד האפשרי כולל הגלייה של כל התושבים. לישראל אין את הפריבילגיה לעשות מה שעשו בסוריה, עיראק וכיו"ב.
אהבתיLiked by 2 אנשים
בקצב הזה אנחנו נאבד את הנגב, ותקום שם מדינה בדואית.
אהבתיאהבתי
האם יש מלחמה בה הפרשנים הערבים לא אמרו שישראל חלשה והפסידה?
המטרה שלנו צריכה להיות לא מה יגידו הפרשנים אלא המשך חיזוק המפעל הציוני מבחינת גידול אוכלוסיה וכלכלה.פה נקבע הניצחון אן ההפסד. הרי החלשת ישראל מבחינת אוכלוסיה וכלכלה זו המטרה האמיתית של החמאס, לא הריסת כמה בתים.
ממילא שנוי אסטרטגי בעזה הוא לא אפשרי או לא נכון (הגלית אוכלוסיה או החלפת חמאס).
תרשה לי הציג את הצד החיובי:
1) המשק ברובו המשיך לתפקד ברובם בצורה יעילה, למרות מצב כמעט חסר תקדים בעולם. כמות הנפגעים בצד שלנו מכיוון עזה נמוכה מאד. ההצלחה הזו דורשת מידתיות בתגובה מול הצד השני בעיני העולם.
2) אתה כתבת שאנו חיים בתקופה בה האלימות בעולם פוחתת, ברור שזה משפיע גם עלינו.
לגבי ערביי ישראל. הפוגה עם עזה תאפשר לטפל במחוללי המהומות בצורה שקטה וללא מיקוד של התקשורת העולמית. אני מאד מקווה שהשב"כ אוסף מידע על מחוללי המהומות. אבל בל נשכח שהמשטרה מזמן ויתרה על רצון לפזר מהומות מסיבות לא ברורות שלה (ע"ע אתיופים , נכים, וכל פעם שמתחשק להם לא לעבוד), כך שאותם ערבים ישאלו בצדק למה מי שחוסם את כביש 20 בלב ת"א או את צומת רעננה או את צומת עזריאלי מקבל טיפול בכפפות של משי, והם שחוסמים כביש נידח בנגב , ממותגים כאויבים ראשיים. בנוסף , המשטרה לא מטפלת כמעט ביריות בתוך המגזר הערבי, כך ששוב ישאלו, למה כשאותם עבריינים יורים על יהודים זה שונה?
נראה שהמבחן האמיתי הוא לא עזה, אלא ערביי ישראל. כך שהמבחן עוד לפנינו. וגם פה, לא יהיה נוקאאוט.
אהבתיLiked by 3 אנשים
"כך שאותם ערבים ישאלו בצדק למה מי שחוסם את כביש 20 בלב ת"א או את צומת רעננה או את צומת עזריאלי מקבל טיפול בכפפות של משי, והם שחוסמים כביש נידח בנגב , ממותגים כאויבים ראשיים" לא שאני מצדיק את הכפפות משי במקרים האלה אבל יש קו אדום ברור של שריפת נייידות משטרה והשחתת רכוש ואלימות פיזית
אהבתיLiked by 2 אנשים
כתבה בנושא ערביי ישראל, וההכחשה המתמשכת של חומרת הבעייה.
איני מעוניינת להגן על מחדלי משטרת ישראל (כיון שיש רבים מדי כאלו) – אך הבעייה אינה קשורה רק למשטרה.
https://www.makorrishon.co.il/opinion/348357/
קטע מהכתבה:
————————-
" … אירוע מכונן בגל ההקצנה של השנים האחרונות היה הפיגוע בהר הבית בשנת 2017. שלושה צעירים מאום אל פאחם שכל אחד מהם נקרא: מוחמד ג'בארין, רצחו ביריות שני שוטרים על הר הבית. פשע מזעזע תוצרת ערביי ישראל עם תעודה כחולה. לכאורה אירוע "בודד" של שלושה צעירים. "יוזמה מקומית", פוליטיקאים גינו את המעשה. אבל כל מי שראה את ההלוויה של הצעירים הללו, את נאומי ההספדים, החיבה והצער לשלושת "המוחמדים" ברשתות החברתיות הבין שזה לא "אירוע בודד". זה אירוע שזוכה לתמיכה והערצה בקרב רבים מהחברה הערבית.
מספיק היה להסתכל בתמונות המדהימות והסרטונים מהלווית השלושה. אלפי אלפים מתושבי אום אל פאחם שאגו בקול: "מוחמד, מוחמד, מוחמד ג'בארין". הערצה מופגנת, קולנית וזקופה לשלושה רוצחים שפלים, רוצחי שוטרים ישראלים. אנשי דת משפיעים הספידו אותם ביראת כבוד. זה היה אירוע המוני מופגן של עיר בישראל המצהירה: העולם שלנו, החלומות, גיבורי התרבות, השאיפות, נמצאים במקום אחר מאיפה שעומדת החברה הישראלית. לכם יש כבוד לחייל ולשוטר? לנו יש כבוד וההערצה לרוצחי השוטרים.
החברה היהודית ראתה וידעה על כל אותם אירועי לאומנות והערצת אלימות מצד החברה הערבית אבל תמיד סובבה את הראש הצידה. "זה לא הרוב", "זה לא מייצג", "אסור להכליל", "העיסוק בחומרים הללו פוגע בדו קיום", "הם מדוכאים" ועוד סיבות רבות שגרמו לחברה היהודית, לתקשורת, רשויות וגורמי אכיפה להתעלם מהמציאות הקשה, להכיל, לתרץ ולסבב את הראש.
אחת הדוגמות הבולטות ביותר לאותה גישה של "לא לדעת" היא ההתעלמות המוחלטת מהחיבוק וההערצה של הנהגת החברה הערבית בישראל לאנשים שעסקו בטרור וגאים בכך.
במשך לא מעט זמן, כותב שורות אלה, מפרסם תיעודים של אירועים המוניים בחברה הערבית כמו קבלות פנים למחבלים משוחררים שבהם משתתפים מאות רבות של ערבים ישראלים. לאירועים הללו מגיעים רבים, רבים מדי, מהנהגה פוליטית ודתית של החברה הערבית דרך עובדי רשויות ועובדי מדינה ועד לאזרח הערבי הפשוט.
מדובר באירועים המוניים. קבלות פנים חגיגיות שמטרתן להגיד לאותו אדם שישב בכלא תודה והערכה על פועלו ומסירות נפשו למען המאבק הפלסטיני. וזה קורה כל הזמן, בכל הערים הערביות בישראל, ואף אחד לא חושב שיש משהו מעוות בכך שמנהיגים ערבים ישראלים הולכים ללחוץ את ידם של אנשים שרצחו יהודים, חיילים וסייענים.
התקשורת הישראלית כמעט ולא מסקרת את התופעה הזו. היא מתעלמת במודע מאירועים כאלו … "
אהבתיLiked by 2 אנשים
קמיליה, אני יותר מוטרד מעזה מאשר מערביי ישראל כי עם ערביי ישראל יש מחזוריות, ואנחנו יודעים שבסוף הם נרגעים מהר באופן די מלא. עם עזה גם יש מחזוריות, אבל בכל פעם הם משפרים יכולות, בעוד שהתגובה הישראלית תקועה במקום.
אהבתיאהבתי
תגובותי למשפט מסיים של הפוסט: " … אם נסיים מהר אפשר יהיה אולי איכשהו למסגר את האירוע כעוד מבצע חולף ונשכח, ולא ככושלת במערכות ישראל."
————————
א. אנחנו אולי נרצה לשכוח ולהשכיח – אבל המוני אויבנו לא ישכחו ולא יתעלמו.
הפגנת משהו שנתפס באזור בו אנו חיים כחולשה – מהווה הזמנה פתוחה לתוקפנות קשה נגדנו.
זו סכנה ממשית.
למרבה השמחה אין צורך להתאמץ רבות בכדי למנעה או לצמצמה. מספיק עוד כמה רבי קומות שיפלו על צדם + משהו נוסף / שונה ממה שהיה בעבר.
לדוגמא: נסיון להשמיד / להעלות באש את כל (או לפחות מחצית) מכלי הרכב החונים בצידי הכבישים ברצועה. מאופנועים ומכוניות פרטיות ועד משאיות.
יהיה קשה לעזתים להסתדר עם חמורים ומריצות עד שיצליחו לשקם את ציי הרכבים שלהם.
למיטב ידיעתי – פגיעה בהם אינה אסורה ע'י בית הדין הבינ'ל.
תוצאת לואי חיובית של מבצע זה – נקמה סמלית על שורות כלי הרכב השרופים של יהודים החיים בערים מעורבות
ב. לתפיסתי היתרון הפוטנציאלי היחידי של הכרה בכישלון מבצע צבאי: אולי סוף סוף תתבצע הפניית משאבים לחשיבה על פתרונות ארוכי טווח לבעיית עזה.
נראה לי שכל עוד אנו חיים באשליה שנוכל להמשיך עד אין סוף, עם "סבב מלחמתי" לא יקר מדי, שיקנה לנו שקט למספר שנים, ישראל לא תשקיע בפתרונות עומק לטווח רחוק. אולי הכרה בכישלון – תיצור מספיק מוטיבציה לשינוי.
אחזור על מה שטענתי בעבר בבלוג זה:
להערכתי חמאסטאן אינה ישות / מדינה ברת קיום.
הרכב האוכלוסייה בעזה שונה מדי מאוכלוסיית סינגפור.
חמור מכך – ענף היצוא הרווחי העיקרי שלה הוא יזימת התקפות על ישראל ומרור חייה. מה שמזכה את עזה במימון מאיראן, מקטאר, מגופים באיחוד האירופי, מממשל ביידן ועוד.
הפיתרון ארוך הטווח היחיד לבעייה הוא הקטנה מאוד מאוד משמעותית של אוכלוסיית עזה.
השיטה: השקעה משמעותית, במהלך עשרות שנים, בעידוד סמוי של הגירת צעירים מתוך רצועת עזה. כולל סיוע בהגירתם לכל יבשות תבל.
חלק מההשקעה חייב להיות הורדה נוספת של רמת החיים בעזה. כולל הפניית כל התביעות שאנו נסייע לעזתים – לכך שיתחילו לבקש את סיוע אחיהם המצרים.
בשוליים, המתנה היחידה שאני הייתי מוכנה לתת לעזתים, ללא כל תשלום, היא אמצעי מניעת הריון.
אהבתיLiked by 3 אנשים
לתמריץ,
השוני העיקרי בין הפלסטינאים בעלי האזרחות הישראלית לבין אלו שבעזה אינו קשור ליכולתם ללמוד, להפיק לקחים ולהשתפר מסבב עימות לסבב עימות.
הוא קשור לשאלה מי נמצא אחרי גדר ההפרדה ומי לפניה.
ומכאן – מהו הפוטנציאל שלו להזיק לי.
הצוותים הרפואיים ברצועת עזה לא יהיו מסוגלים לנטוש, מהרגע להרגע, את המוני המטופלים היהודים שלהם. גם לא לשרוף את בתיהם, מכוניותיהם, עסקיהם ובתי הכנסת של שכניהם ליישוב.
נדמה לי שיהיה מאוד קשה להמשיך לחיות יחד עם אנשים שמאוד קשה להמשיך להתכחש לשנאה הנשקפת מעניהם. (את השנאה בעיני העזתים איני מסוגלת לחוש. הם יותר רחוקים ממני).
****
כתזכורת, מצ'ב קטע מתוך ערך הויקיפדיה על גייס חמישי:
————————————-
" … גיִס חמישי הוא כינוי לכוחות חתרניים חשאיים הפועלים בגוף מסוים, מתוך מטרה לערער את חוסנו של אותו הגוף ולסייע לכוחות המתנגדים לו מבחוץ.
היסטוריה
—————
הביטוי נולד במלחמת האזרחים הספרדית (1936–1939). כשנשאל הגנרל אמיליו מולה, מפקד הצבא הלאומני שעלה על מדריד, מה גודל צבאו, השיב כי לצבאו ארבעה גייסות, וכי בעיר עצמה ממתין גיס חמישי – כוח מיליטנטי אוהד שיפעל נגד נאמני הממשלה הרפובליקנית שהגנו על העיר. הגיס החמישי של תומכי פרנקו במדריד לא היה יעיל במיוחד, והעיר נפלה רק אחרי קרבות מרים בשנת 1939, אך השימוש בכינוי הפך רווח, במיוחד כדי להגדיר כבוגדים קבוצות מיעוט דתיות או אתניות, או קבוצות בעלות עמדות מקובלות פחות שלכאורה משתפות פעולה עם האויב. הגדרת קבוצת המיעוט כ"גיס חמישי" רווחת במיוחד במשטרים דמוקרטיים, שבהם לא ניתן לאפשר בנסיבות רגילות ועל־פי חוקי המדינה לבודד או לנדות את קבוצת המיעוט … "
אהבתיאהבתי
אם החמאס לא היה משתכלל, אז צוק איתן פעם בשבע שנים אולי היה הפיתרון הכי פחות גרוע. אבל ייתכן שכבר אינו פיתרון בר קיימא. להשבית חודשיים את כל המדינה פעם בכמה שנים זה מחיר כבד מאוד לנורמליות. לכן נדרשת עליית מדרגה גדולה בהרס ובחורבן שמומט על עזה. בינתיים קורה ההיפך. ביום הראשון של עופרת יצוקה היו יותר הרוגים בעזה מאשר בימי המבצע עד עכשיו. ועופרת יצוקה היה מבצע שסיפק הרתעה לשלוש שנים לכל היותר.
אבל אני לא רואה איך אנו מסייעים לפיזור העזתים בעולם. כל עידוד של התהליך בידי ישראל רק ייצור תגובת נגד ובכל מקרה החמאס, כמו הגוש הסובייטי, יכול להקים חומת ברלין משלו.
אהבתיאהבתי
לישראל יש הצלחה מוכחת בהרגעת ערביי ישראל באמצעות יותר שליטה וכוח. צריך יהיה לחזור לתרגל זאת.
אהבתיLiked by 1 person
הפרקליטות הצבאית רוצה להכניס חיילים לעזה מהסיבה הפשוטה – הם רוצים חיילים בארון (ואני מדברת על ארון מתים, לא הארון של תא"ל שרון אפק).
חיילי צה"ל הם בשר התותחים של הפרקליטות, ואפילו גנץ התוודה על כך שבשם המוסר הגבוה שלו הוא מעדיף לסכן את חיי לוחמי צה"ל על פני אזרחי האוייב.
הקמת חברות שמירה פרטיות (כתחליף למשטרה), לצד צבא מקצועי, הם הפיתרון המתבקש.
אהבתיאהבתי
קמיליה הפתרון שלך לא הגיוני. האוכלוסייה מתרבה הרבה יותר מהר מאשר מהגרת (בשנת 2013 הגיל החציוני בעזה היה בסביבות 18). אוכלוסייה ענייה ולא משכילה מתרבה יותר *מהר*, לא יותר לאט.
יש 2 דרכים לצמצם אוכלוסיה. או שגורמים להם לעוני קיצוני, כזה שלא מאפשר להם לגדל ילדים, ובמקביל פוגעים ברמת שירותי הרפואה שלהם כך שיותר אנשים ימותו בממוצע בכל שנה, או ש*משפרים* את איכות החיים וההשכלה שלהם במקביל לשינוי התרבות שלהם למערבית יותר. רק אחת מהדרכים האלה אפשרית בתנאים הנוכחיים.
הבעיה היא שכל עוד חלק מהאוכלוסיה נשאר במנטליות שאינה מערבית, בטווח הארוך הוא יתרבה מהר יותר מהאוכלוסיה ה"מודרנית" יותר.
אהבתיאהבתי
דבר נוסף, להבנתי למרות כל הרעש שהם עושים, ערביי ישראל לא באמת מהווים איום על המדינה. דמוגרפית הם כבר לא מתרבים יותר מהר מהיהודים. מי שכן מהווה איום קיומי למדינת לאום יהודית הם הבדואים.
אהבתיאהבתי
תמריץ,
יש שינוי בולט אחד בין הסבב הנוכחי לזה של צוק איתן. המערכת הפוליטית/מדינית במערב לא מגלה הפעם עניין רב בעזה
אהבתיאהבתי
אהבתיLiked by 1 person
לכאורה המבצע שדווח עליו הלילה עם השמדת מנהרות מלאות במחבלים משנה את התמונה.. אבל צריך לחכות לראות אם מדובר באמת או בסיפורי מעשיות צה״ליים. לא כזה קל להפציץ מהאוויר בצורה שקוברת חיים המוני אנשים.
אהבתיאהבתי
תמריץ,
אני מרבה לרדת על כוכבי אבל הפעם מגיע לו פרגון. מאז קרב אבו עגילה של אוגדת שרון ב67 לא היה בצה"ל מהלך מצביאותי כמו שנעשה אתמול בלילה. היידה כוכבי!
אהבתיLiked by 2 אנשים
הלוואי שאכן יתברר שמדובר במאות הרוגים במנהרות חמאס והפוסט שלי יתברר כרלוונטי כשלג דאשתקד. נעקוב.
אהבתיLiked by 1 person
תמריץ,
גם אם יתברר שהמספרים קטנים בהרבה עדיין מדובר בתופעה שלא ראינו כמוה בצה"ל בדור האחרון, חשיבה תחבלנית, ועל כך צריך לברך
אהבתיאהבתי
חייל, אנא פרט.
אני מבין את המבצע אבל מדוע זה מהלך מצביאותי מזהיר?
אני שמח לראות שמישהו יוזם, מתכנן, ומתנהג בערמומיות, אבל מדוע הפעם זה כל-כך מבריק לעומת פעמים קודמות? מה החידוש?
אהבתיאהבתי
יאיר,
"מזהיר" יחסית. אשתמש בגולני כדוגמא עיקרית
מלחמת יום הכיפורים. מח"ט גולני מבקש לתקוף את מוצב החרמון מעורפו, דרך הכפר הסורי חאדר. מקבל פקודה לעלות בשביל הפטרולים מדרום, דרך השטח הכי נחות שאינו מאפשר אפילו פרישה, היכן שהקומנדו הסורי התארגן להגנה.
משל"ג 2. גולני מקבל פקודה להיכנס (לצורך השתבללות) לבינת ג'בייל מול מרכז ההגנה של חיזבאללה ללא שיריון והנדסה.
צוק איתן. גולני מקבל פקודה להכנס לסג'עייה מול מרכז ההגנה של החמאס ללא סיוע ארטילרי ואש מקדימה לריכוך.
משל"ג 1. חטיבה ממוכנת מוגברת על בסיס חטיבת הצנחנים הסדירה מונחתת מהים בשפך הזהרני, מצפון לכל מערכי המחבלים בגזרת החוף (מהלך איגוף מבריק). הדרך לביירות, חצי שעה נסיעה, פנוייה לגמרי. ערפאת יכול להתחיל לספור בתולות. הכח מעוכב על ידי הפיקוד 24 שעות, זמן מספיק לחטיבת קומנדו סורי להגיע מאזור הבקע ולהתארגן להגנה מדרום לביירות.
כל הקרבות של צה"ל מבוססים על דפיקת הראש בקיר.
מבצע שומר חומות. גולני וחטיבה 7 מבצעים תנועה ואש לכיוון צפון הרצועה. החמאס מזרים כוחות דרך המנהרות לכיוון התקיפה של גולני/7. גולני/7 עוצרים על קו הגבול וחיל האוויר מקבל מטרת תקיפה מהחלומות. פעם ראשונה שצה"ל מצליח לתכנן ולבצע מבצע צבאי שבו אינו שוחק את עצמו ומשתמש בצורה אופטימלית בשטח וביכולות שלו.
אהבתיLiked by 2 אנשים
אגב, דו"צ מכחיש שזו היתה הטעיה, פשוט עילגות בשפה האנגלית. וכל השאר דמיון
אהבתיאהבתי
אם אומנם החמס הוטעה ונכנס למנהרות, זה נבע מרשלנות בהכרזה של דובר צה"ל ולא מתוכנית מכוונת. תוכנית למשוך את המחבלים למנהרות היתה מלווה בהכרזות קיצוניות, בפריצת הגדרות והכנסת טנקים לפחות מרחק קצר פנימה על מנת לעודד את התצפיתנים המקומיים לדווח ולא על ידי הכרזת טוויטר מעורפלת לעתונות החוץ.
גם ספק רב אם הנזק שנגרם להם גדול. מאכילים את הישראלים בעיקר בחדשות שהם רוצים לשמוע כדי לטפוח לעצמם על הגב ולא במציאות.
ולגבי העתיד:
בעבר השמידו את מערך הטילים והיצור שלהם כמה וכמה פעמים. הם מחדשים אותו בקלות רבה ובצורה יעילה יותר. זה כבר נהיה הרס יצירתי. כיום הם יכולים להגיע לכל נקודה בארץ בטילים כבדים ומגיעים, תחשבו על השינוי וההתעצמות ב 10 השנים האחרונות.
אין ברירה אלא להמשיך לכתוש אותם על בסיס יומי ללא הפסקת אש היות שבפעם הבאה כבר יהיו להם טילים מדוייקים וייצור עצמי של מטוסי נפץ מנמיחי טוס ומי יודע מה עוד.
ולהשליך מזה על לבנון. כדי לא להסתבך עם חיזבלה נתנו להם להתעצם והגענו כיום למצב שיש להם הרבה יותר טילים מהחמס והם יכולים לגרום לישראל את אותו הנזק שאנחנו יכולים לגרום לעזה. מי שלא משלם היום ישלם מחר בריבית דה ריבית.
האם זה מציאותי לחשוב שהטילים הלבנונים יחלידו במחסנים? תתארו לכם את מראות ההרס שאתם רואים בעזה מופצים באתרים החברתיים העולמיים אלא שהם מתוך תל אביב וירושלים. אם ישראל לא יכולה למנוע יריי רקטות מתוך שטח עשה בן 365 קמ"ר עם 160 מטוסים איך היא תתמודד עם לבנון? עם לבנון ועזה יחדיו?
אהבתיאהבתי
'מדינת כל תושביה' הנמצאת בהקמה
לא אכנס לוויכוח אודות ארץ ישראל השלמה או פחות משלמה. הנושא הזה כבר הוכרע, האחיזה הישראלית ביהודה והשומרון היא קבועה והיא מובילה לארץ ישראל השלמה על כל תושביה יהודים כערבים, פלסטינים כמתנחלים, עם או בלי זכויות אזרח. זו לא תהיה מדינת ישראל כפי שנוסחה במגילת העצמאות, גם לא כפי שחוקיה מחייבים. זו תהיה מדינה שבה נאבקים שני לאומים עד חורמה, עד לאין סוף.
https://www.xn--7dbl2a.com/2021/05/14/%d7%93%d7%91-%d7%aa%d7%9e%d7%a8%d7%99-%d7%a1%d7%99%d7%91%d7%95%d7%91-%d7%a0%d7%95%d7%a1%d7%a3-%d7%9e%d7%97%d7%a9%d7%91%d7%95%d7%aa-%d7%99%d7%a9%d7%a0%d7%95%d7%aa/?utm_source=mailpoet&utm_medium=email&utm_campaign=newsletter_33
אהבתיאהבתי
בואו נהייה מציאותים, רוב הפעולות של צהל הן תדמיתיות בלבד, הן נועדו לתת לציבור הישראלי את התחושות המספקות שההנהגה עשתה את שלה. הילד נפגע מהכסא ובוכה, מרביצים לכסא. הפגיעה בעזתים היתה מכה קטנה בכנף עבורם. הם עברו ארועים דומים בעבר לא יזיז להם.
הם רואים בזה ניצחון וגם מציגים דרישות "סבירות" לגבי ירושליים.
כעת כש"ניצחנו" אפשר להמשיך לחיות עם הבעייה. כל מה שניתן לעשות זה לדחות את ההחלטה ולהשאיר אותה למדינאי אחר. הרי היה ברור לכולנו, כולל לחמס שצהל לא יכנס דרך הקרקע כדי לא לאבד מאות חיילים. אנחנו לא רואים את תושבי עזה נחפזים לחלץ את לכאורה מי שנלכד מתחת לקרקע. יש להניח שחלק גדול מה 80 טון של פצצות ש 160 מטוסי קרב מתקדמים המטירו על עזה פשוט חוררו חורים בכבישים ובאדמה בין הבניינים.
צריך להתחיל להעניק להם אזרחות מצרית או ירדנית ולהעביר אותם למקום אחר. לאוגנדה? ארגנטינה? כל זמן שהם פה המצב רק יחמיר, הם כולל הפלסטינים הישראלים מפאראדיס יפו חיפה לוד הגליל הכנסת
אהבתיLiked by 1 person
גם המשטר באירן מקבל לגיטימציה מהמאבק בישראל ובכל אופן נמנע מלהילחם בישראל באופן ישיר ופעיל כי הוא מורתע מכך
אהבתיאהבתי
הפעולות של צה״ל במבצע הזה לא ירתיעו את חמאס. מה שירתיע את חמאס זה לבטל את יכולתו לנהל מדינת טרור. זה עושים בדרך הקשה על ידי כיבוש או בדרך הקלה על ידי זריעת כל כך הרבה הרס כך שיעלה בעזתים יאוש מניהול חיים מדיניים נורמליים תחת חמאס.
בסוף אף אחד ביו״ש לא יקנא בעזה אם החיים שם יתנהלו בין הריסות ולכך צריך לחתור.
אהבתיאהבתי
בבית, נראה לי שאתה לא לגמרי מבין את התפיסה הפלסטינית. לצערי לא נראה שיהיה שלום במאה ואולי אלף השנים הקרובות. אם תקים מחר מדינה עבורם ביהודה ושומרון, מה שתקבל יהיה פשוט עוד עזה.
אהבתיאהבתי
אמחייה, אני חזרתי והדבקתי מהכתבה והוא טוען בדיוק כמוך, קרא שנית
אהבתיLiked by 1 person
קטע מתוך ההפניה של בבית לדברי דב תמרי:
—————————
" … בשנים האחרונות קיימת מגמה בממשלות ובציבור וגם אצל מומחי כלכלה, כי צה"ל הוא גדול מידי ולכן גם יקר מידי וראוי לצמצמו, ע"מ לפנות תקציבים לתחומים חיוניים אחרים. אחד הביטויים לכך הוא קיצור שרות החובה וגריעת אלפי חיילי וקציני מילואים.
אפשר וכך ראוי, אבל… התפרעות חלק מהאוכלוסייה הערבית בערים המעורבות, בדרום הבדווי ובירושלים, מחייבת משטרה גדולה בהרבה מזו הקיימת. כיום משטרת ישראל לא מסוגלת להעניק ביטחון סביר לאזרחי ישראל, לא ליהודים ולא לערבים, לא לחקלאים ולא לפשיעה בערים, לא לשימוש נרחב בסמים ולא לביטחון הנוהג בדרכים, גם לא לחוגגים חגים דתיים בהמוניהם והחמור מכל – החברה הערבית בישראל היא כיום חברה חמושה. זו מציאות מתמשכת מטרידה. המשטרה קטנה מידי על מדינת ישראל ותושביה.
במשך 73 שנות קיום המדינה המילואים הצבאיים היו אחד מעמודי החוסן. את המודל הזה חייבים כיום להמשיך במשטרת ישראל. משמר הגבול ומשוחררי המשטרה בגיל צעיר המאורגנים ביחידות מקצועיות, שאפשר לגייסם כמו את מילואי צה"ל תוך שעות אחדות ובמספרים גדולים, הם שיכולים להעניק ביטחון בכל מקום ובכל מצב. זאת, לא רק במהומות כמו הנוכחיות, אלא בביטחון היום-יומי בכל מקום שדרוש; בעיר ערבית ובמרחבי הנגב. טוב עשתה המשטרה שהכניסה פלוגות מג"ב ללוד וגייסה מילואים. את זאת ראוי לעשות כל הזמן ובמספרים גדולים מה גם ששרות מילואים הוא השרות הזול ביותר. …"
———————————————-
#####################
תמרי מתעלם מהיחס המעוות, *גם* במשטרת ישראל בין דרגי השטח לבין "המנהלות" לסוגיהן ולמינהן והדרגים "המפקחים".
(* מה שמסביר, לדוגמא, את העדר הקשר בין גובה ההשקעות במערכת החינוך לבין תפוקות המערכת).
הוא מתעלם גם מהאפשרות שהמשטרה שלנו סובלת מעצלות מוגזמת ו/או משחיתות.
חמור מכך, אני חוששת שהמשמעות האמיתית של אימוץ הצעתו הוא שיטופלו רק ה"ש.גימלים" המתפרעים.
לא המנהיגים הדתים והפוליטים שמעודדים אותם ומסיתים אותם.
בניסוח שונה: שהמילואימיניקים ישלחו לצוד עוד ועוד יתושים, אך הביצות שבהן גדלים נחילי ענק של יתושים לא תיובשנה.
אהבתיאהבתי
תמריץ כתב:
" … אבל אני לא רואה איך אנו מסייעים לפיזור העזתים בעולם. כל עידוד של התהליך בידי ישראל רק ייצור תגובת נגד ובכל מקרה החמאס, כמו הגוש הסובייטי, יכול להקים חומת ברלין משלו."
——————————-
יתכן ואכן לא נצליח לעזור לפיזור העזתים בעולם.
אבל להערכתי אנו חייבים לנסות. בעיקר כיון שאיני רואה שום פיתרון סביר אחר לטווח רחוק. וסיכויי ההצלחה, לפחות לתפיסתי, אינם זניחים.
למדתי ממך שכוח הקניה שלנו בתוך ישראל אינו כל כך מרשים, אך לכספנו כוח רב בקניית מוצרים ושירותים בחו'ל. אולי גם מנהיגים.
יש בעולם (מדרום אמריקה ועד מזרח אירופה) הרבה מאוד מדינות …
– שזקוקות נואשות לכספי משקיעים ו/או
– שסובלות מקיטון מדאיג בילודה שלהן ו/או
– שמונהגות ע'י מושחתים שקל לשחדם ו/או
– שסובלות מטמטום מוסרני שמוביל אותן לאמץ לחיקן מוסלמים בעלי תעודות פליט
(כשל 70% מתושבי עזה יש תעודה כזו).
אני מניחה שלאחר מעט "עידוד", לפחות חלקן תסכמנה להעניק אפשרויות לימודים, רשיונות עבודה, מעמד תושב ו/או אזרחות, להמוני צעירים עזתיים.
רצויה כמובן גם אפשרות לאזרח את כל מי שירצו להביא מעזה במסגרת "איחודי משפחות".
ישראל תוכל לסייע לשוקלים להגר, באמצעות כל מיני עמותות סיוע עלומות שם, שיסבסדו עבורם כרטיסי טיסה, דמי לימוד ודמי מחייה למספר שנים, "סלי קליטה" במדינותיהם החדשות ועוד ועוד.
אני מסכימה שחשיפת מעורבות של ישראל במאמץ לשיפור חייהם של פליטי עזה האומללים – תחבל קשות בסיכויי ההצלחה של הפרויקט.
אבל איני מבינה מדוע לא נוכל לחקות, ואפילו לשפר, הקמת כל מיני מערכי רשתות מפותלות של ארגונים, מכונים ועמותות, שיובילו להסוואת מקורות המימון האמיתיים.
מה שעושים בהצלחה לא מועטה ארגוני פשיעה, הסי.אי.אי, הקרן לישראל חדשה ועמותותיה – כנראה יצליחו לעשות (אם רק ירצו) גם ישראלים ציוניים.
אסור לשכוח שבדומה לפעמים רבות בעבר – הפלסטינים יוכלו להתגלות כעוזרים הטובים ביותר שלנו. כבר היום רמת החיים בחמאסטאן מאוד עלובה. היא עוד הולכת וצונחת תחת שלטון החמאס (אפילו בהשוואה לרמת החיים ברשות הפלסטינית). המוני עזתים ישמחו להגר – אם רק ישראל תסכיל לעזור להם (במקום להקשות עליהם לעשות זאת).
המכשול הקשה ביותר בעיני הוא דווקא הקושי להמריץ משטר דמוקרטי להשקיע בפרויקט שתוצאותיו אולי יראו רק לאחר עשור או שניים או שלושה.
מה עוד כשאסור יהיה, לאף פוליטיקאי ישראלי, לגזור סרטים וקופונים ולהתהדר בהצלחותיו.
אהבתיאהבתי
קמיליה,
כבר שמענו את סיפורי ההרעבה של המשטרה (כמו על מערכת הבריאות). האמת היא שבתקופת נתניהו תקציבי המשטרה גדלו ב90%, לא כולל את עשרות המילייארדים שביבי שפך על הפנסיות שלהם. המשטרה היא גוף שמן ורופס עוד יותר מצה"ל והוא נשלט לחלוטין על ידי הפרקליטות והתקשורת. מי שרוצה ראייה לזלזול של המשטרה בממשלה ימצא אותה במינוי יועצי התקשורת של המפכ"ל. המפכ"ל הקודם מינה יועץ עויין לממשלה (חורב) והמפכ"ל הנוכחי החרה והחזיק אחריו (בניהו). זה לא מקרה ששמו של בו גביר צץ ועלה. לרוע מזלו שלל המפכ"ל בן גביר לא היה בהר מירון.
אוחנה הביתה וקח אתך את המפכ"ל
אהבתיאהבתי
לחייל זקן,
איני יכולה ואיני רוצה להגן על משטרת ישראל.
הדבר החיובי היחיד שאני מסוגלת לחשוב עליו, בנוגע למשטרה, הוא שיש בעולם משטרות שהן אפילו יותר גרועות.
מצד שני, בעיני אי אפשר יותר להמשיך לסבול את המצב הקיים. להשלים עם כך שמה שקיים עד היום הוא גם מה שיהיה (או אפילו יורע – כדרכם של ארגונים מסואבים).
נזכרתי שבצה'ל, גוף שמנמן ודי רופס (כהגדרתך) התייחסו למילואימניקים כאל הטראבל – מייקרים הפוטנציאלים המאיימים ביותר על המערכת.
סדירניקים הם זוטרים מדי, צעירים מדי ומפוחדים מדי מכדי להעז לא ללכת בתלם.
אנשי קבע חוששים מדי למקור פרנסתם ו/או לסיכויי קידומם מכדי להעז להתעמת עם הבכירים מהם. מילואימניקים הם די בוגרים ומנוסים אך גם לא מאוד תלויים במערכת הצבאית ובשביעות רצונם של הבכירים מהם. הם מסוגלים להתלונן, למרוד, לפרסם ועוד
מכאן שמצא חן בעיני הרעיון להכניס למשטרה המוני יחידות מילואימניקים. הם עשויים לשנות מעט את הארגון הזה. ואם יצליחו לשנות משהו – רוב הסיכויים שזה יהיה שינוי לטובה.
אהבתיLiked by 2 אנשים
חייל,
תודה על ההסבר
אהבתיאהבתי
פתיחה: לא אוהב להרוס חגיגות, אבל גם במלחמה צריך לשאוף לדיוק, שההשגים יוצגו כפי שהם ללא פירוטכניקה
חשיפה: מסתמן מבצע המטרו של צה"ל לא השיג את התכלית המבצעית שלו- "התנאים לביצועו לא הבשילו"
המבצע האסטרטגי הזה תוכנן במשך שלוש שנים לפחות, תוכנית עם רעיון מבריק ומודיעין מרשים.
הריסת רשת המנהרות בצפון הרצועה ( גם כאן תידרש בדיקה), המטרו כפי שמיתגו בצה"ל, היא חלק מאותה התוכנית, אבל לא המרכזית, שכן את זה אפשר היה לעשות אחרת. תוכנית ההונאה של צה"ל הייתה אמורה למשוך פנימה לתוך המנהרות מאות רבות של מחבלים, שכנראה לא השתכנעו, ההערכות דיברו על 300-400 הרוגים.
כוחות החמאס, אמורים היו להיכנס למנהרות כחלק מהמוכנות לתמרון הקרקעי של צה"ל, אבל מסתמן שזה לא עבד, או חלקית מאוד, בטח לא בהיקפים שציפו.
בתוך הצבא יש הטוענים כי היה צריך להמתין, התנאים לא הבשילו והיה צריך לחכות לשלב שבה האופציה הקרקעית הייתה נתפסת אמינה.
אהבתיאהבתי