אני מאמין גדול שאנו מצויים בתקופה שבה עולים הערכים הליברלים ודועכת האלימות, כמו שטוענת התזה החשובה של סטיבן פינקר בנושא. האם אנחנו אכן מתרחקים מהברבריות מדי שנה, או שמא ההיסטוריה מעגלית ולעולם לא תגיע אל הקץ שהבטיח לנו פוקויאמה (לפי השמועה, לא קראתי את הספר): עידן של שלום ושגשוג שאותו מנחים הערכים הנאורים. הכנתי שרבוט מהיר, רשימה לא בהכרח מלאה של האירועים בשנים האחרונות שעלו בקנה אחד עם התיאוריה ואלו שלא. בעיקר במישור הגלובאלי ועם זום אין קל על המדינה שלנו. נראה לי שבסך הכול המאזן נוטה לחיוב.
מה קרה בשנים האחרונות והולם את התיאוריה
- בחירתו של ג'ו ביידן
- דונלד טראמפ שומר על השלום בעולם
- הבנק הפדרלי שכלל יכולתו לשמור על זרימת הכסף במשק העולמי באמצעות קניית אג"ח תאגידי, גם בשיא המגפה
- טראמפ הוכיח שגרעונות אינם בעיה, והקבינט הכלכלי של ג'ו ביידן מתמלא באנשים שגם מבינים זאת
- העולם מוכן להיכנס לשיתוק עבור מגפה שפוגעת בעיקר בזקנים
- חיסונים לקוביד מפותחים במהירות שיא
- רגיעה במלחמת האזרחים הסורית
- דעיכה בקצב הילודה במדינות האיסלאם (וגם אצל המוסלמים בארץ)
- הסכם עם טורקיה מסיים את משבר ההגירה הגדול באירופה
- סין חדלה ממדיניות הילד האחד
- נסיך הכתר הסעודי מוביל ליברליזציה בארצו. גם באמירויות יש ליברליזציה.
- שלום בין אתיופיה לאריתריאה
- יוון יוצאת משיא הקטסטרופה הכלכלית
- התחזיות הקשות ביותר להתחממות גלובאלית מתבדות לאור הירידה החדה בצריכת הפחם בעולם
- למרות אירוע הבואינג מקס התעופה ממשיכה להיות בטוחה יותר ויותר
- אירן חותמת על הסכם הגרעין
- חיזבאללה שומר על השקט בגבול
- ישראל והחמאס מסתדרים איכשהו
- חוזר התיאום הביטחוני עם הרשות והסיפוח מתבטל
- השלום עם האמירויות והקשר ההדוק עם סעודיה
מה קרה בשנים האחרונות ולא הולם את התיאוריה
- האישיות של דונאלד טראמפ
- סירובו של דונאלד טראמפ להודות בהפסד
- סין ויחסה אל המיעוט האויגורי
- סין משתלטת על הונג קונג
- ונצואלה ממשיכה להידרדר תחת מאדורו
- טורקיה תחת ארדואן
- פוטין שומר על כוחו ברוסיה
- אירן מדכאת באכזריות את ההפגנות נגד השלטון
- צרפת לא מצליחה להשתלט על הטרור האיסלאמי
- גידול האוכלוסיה הלא מרוסן נמשך באפריקה
- נתניהו מכניס את ישראל למשבר פוליטי משתק, מוליך שולל ולא משלם מחיר
- גל הרציחות במגזר הערבי
- מוסיף בעקבות הדיון בתגובות:
- בזיזת החנויות בערים באמריקה
- סתימת פיות באקדמיה
תמריץ,
אתה לא ממהר קצת להעניק פרס נובל לשלום לביידן? לאן נעלמו אובמה ותהליך השלום? בזיזת החנויות בערים הפרוגרסיביות? סתימת הפיות באקדמיה ובמדיה?
השלום בין אתיופיה לאריתריאה הוחלף במלחמת אזרחים באתיופיה
המלחמה בסוריה לא דעכה, הדיווחים עליה דעכו.
אהבתיLiked by 1 person
חייל זקן צודק. בזיזת החנויות וסתימת הפיות באמת היו צריכות להופיע בטור השלילה ומוסיפן. האישיות של טראמפ היא נסיגה בתהליך הציבילזציה גם למי שחושב (כמוני) שעשה הרבה דברים טובים. אולי לא נסיגה כזו קריטית אבל מאוד בולטת.
אהבתיאהבתי
נושא חשוב מאוד. רק למרות שזה פוסט ולא עבודת מחקר של ממש, צריך רק מתודולגית להעיר:
תחילה, בקשר לפרוגרסיה, יש להבדיל בין פרוגרסיה דה יורה, לבין דה פקטו כמובן. פרוגרסיה דה יורה היא משמעותית מאוד. קונסיסטנטית הרבה יותר. דה יורה, משמע: נקודות ייחוס נורמטיביות תיאורטיות ( למשל: חקיקה). במובן הזה, הפרוגרסיה ברורה ויציבה. אין ספק לגביה. למשל, הסינים אמנם, מחזיקים במחנות אוייגורים ( עבודה בכפיה, חינוך מחדש וכו..) אבל מאידך, הם הצטרפו למשל, לארגון הסחר העולמי, ומקבלים על עצמם, את עיקרון שלטון החוק, ללא שום סייגים ופשרות. ההצהרות שלהם, נקודות הייחוס, מהווים פרוגרסיה דה יורה, משמעותית ביותר אכן כהמחשה אחת מיני רבים.
מה קורה דה פקטו:
דה פקטו, יש כאוס. יש המון תנודות. ככל שיש תנודות, צריך למתוח אינטרוול זמן ארוך יותר, היסטורי, בין : A לבין – B. ולבדוק מגמות לאורך זמן.
כל זה מעבר לגופו של ענין, בקשר לשורה או כותר זה או אחר. טראמפ למשל, לא שמר על השלום בעולם. אם בפועל הייתה תוצאה כזו, הוא לא כיוון אליה, אלא כיוון, לעיקרון "אמריקה תחילה". העיקרון זה האחרון, משמיע לנו, שהוא לא מוכן להילחם מלחמות של אחרים. אבל, הוא חושב על אמריקה, לא על העולם.
צריך לשים לב גם, זה לא ממש מה שכתוב במאמר שהפנית אליו. המאמר מציין שני דברים עיקריים:
אחד, הפרמטר זה הפעילות הכלכלית. הפחם משני. המאמר מציין, שיש סטיה מן הצפיה בקשר לרמת הפעילות הכלכלית בעולם, ומכאן שפליטת גזים, מופחתת. ועוד, המאמר רק מציין, שנקודות הייחוס עד כה (ההנחיות והמחקרים של האו"ם) הם גורפים. אבל, הם גורפים ביחס למחקרים כאמור, זה עדיין לא מציין מה המצב האובייקטיבי לגופו של ענין (מצב שינוי האקלים). אז, זה סבוך. מכיוון, שמה שנעשה עד כה, מספיק חמור וקשה, ובלתי הפיך למעשה, בלי קשר, לנקודת הייחוס.
להתראות
אהבתיאהבתי
כאן, מאמר מאוד פשוט ובהיר, שמסביר, שאפילו לא הייתה פליטה של גזי חממה, הנזק כבר נעשה, וייקח עשרות אם לא מאות שנים, בשביל להרגיע את האטמוספירה.
אז המאמר שהפנית אליו, לא מתמודד עם זה כמובן, אלא, נקודות ייחוס תיאורטיות ויחסיות.
כאן:
https://climate.nasa.gov/faq/16/is-it-too-late-to-prevent-climate-change/
אהבתיאהבתי
כאן למשל, אפשר לקרוא, מסיבת עיתונאים, דובר משרד החוץ הסיני. לגבי שאלה או הערה, בקשר למינוי שופט סיני ( או חידוש המינוי) לבית הדין הבינלאומי לצדק, כך הוא מציין:
Shenzhen TV: Do you have any comment on the re-election of Chinese candidate Xue Hanqin in the elections of judges of the International Court of Justice (ICJ) that were just held at the UN?
Wang Wenbin: Chinese candidate Judge Xue Hanqin, currently serving as the Vice-President of the ICJ, was re-elected to a new term from February 2021 to February 2030 with high votes, 155 at the UN General Assembly and 13 at the Security Council, in ICJ judge elections held on November 11 to 12 New York time at the UN headquarters. This embodies member states' high recognition for Judge Xue's eligibility and their shared will to work together with China to promote international rule of law. I would like to take this opportunity to thank all member states who supported the Chinese candidate and congratulate the candidates from Japan, Germany, Slovakia and Uganda who were also elected. We hope all judges-elect will make new contributions to the work of the ICJ.
As the principal judicial organ of the UN, the ICJ plays an important role in promoting the peaceful settlement of disputes and upholding international rule of law. The Chinese government is firmly committed to safeguarding multilateralism and the international order based on international law and stands ready to strengthen cooperation with other countries to support ICJ's role in this regard.
ואכן, לשים לב, הוא מציין את חשיבות בית המשפט הזה, לסדר עולמי, לשלטון החוק בעולם וכדומה. אז הסינים מאוד השתנו מן הבחינה הזו. זוהי המחשה לפרוגרסיה דה יורה.
כאן:
https://www.fmprc.gov.cn/mfa_eng/xwfw_665399/s2510_665401/t1832285.shtml
אהבתיאהבתי
תמריץ,
תוסיף את זה לרשימה
https://www.businesswire.com/news/home/20201203005732/en/Aevum-Rolls-Out-Ravn-X-The-World%E2%80%99s-First-Autonomous-Launch-Vehicle-and-the-Largest-Unmanned-Aircraft-System-UAS
אהבתיאהבתי
רק פה אפשר לקרוא תכל"ס:
כל שנה, בין 35 מיליארד, ל- 40 מיליארד טון של CO2 נזרק לאטמוספירה. אפשר להכפיל כמובן, ולהגיע למספרים מטורפים ממש. נניח במשך 20 שנים. 35 מיליארד טון כל שנה, אנו מגיעים ל- 700 מיליארד טון באטמוספירה. זה רק 20 שנה.
לכן, זה מטורף, ולמעשה בלתי הפיך. בטח בטווחים קצרים בינוניים.
כאן למשל:
https://slate.com/technology/2014/08/atmospheric-co2-humans-put-40-billion-tons-into-the-air-annually.html
https://www.climate.gov/news-features/understanding-climate/climate-change-atmospheric-carbon-dioxide
אהבתיאהבתי
התעלמת לגמרי מעליית הפשיזם, ההסתה נגד קבוצות מסויימות והקיטוב הקיצוני עד שנאה בין שמאל וימין
. במספר מדינות.
ונראה שזה כיוון שיגבר ויתודלק עי ההגירה ההמונית לאירופה והטרור בעקבותיה.
העתיד נראה אלים.
אהבתיאהבתי
באופן עקרוני בעולם כל הזמן יש תופעות רעות וטובות אבל צריך לציין שמה שקורה בשנים האחרונות איננו אינדיקציה. אנחנו נמצאים כבר 75 – 65 שנים של ירידה במלחמות ובאלימות אבל דבר זה יכול להשתנות. בשנים 1871 – 1914 היתה תקופה של שלום יחסי והאנשים היו בטוחים שזה ילך וישתפר. בשנה 1914 זה נקטע ופרצו מלחמות קטלניות, מגפה קשה, משברים כלכליים ועלו לשלטון 2 רודנים רצחניים (שלא היו כמותם לפני כן) ולראשונה בהיסטוריה הומצאו כלי נשק רצחניים שמסוגלים להשמיד את העולם כולו. ב-1950 היו הרבה אנשים בטוחים שעוד מעט יבוא קץ לעולם. אבל המלחמות הסתיימו ובאה תקופה ארוכה של שלום. כמו שהדברים השתנו בחדות ב-1914 וב-1945 (או ב-1953 עם מותו של סטלין) הם יכולים לפתע להשתנות בחדות גם בשנים הבאות.
אהבתיLiked by 4 אנשים
אני בספק אם פליטת גזי החממה יוצרת נזק משמעותי.
לפי מה שאמרו כל אלו שיש להם טענות לגבי ההתחממות הגלובלית, הטמפרטורה בעולם עלתה במעלה אחת במשך 150 השנים האחרונות.
אבל יש עוד דבר נוסף: ההתחממות הזו ארעה אחרי תקופה של 400 שנה של התקררות (השנים 1400 – 1800 בהן היתה התקררות נקראות "תקופת הקרח הקטנה").
מעלה אחת ב-150 שנה (ועוד אחרי תקופת התקררות) זה נראה מעט ולא כל כך משמעותי.
אהבתיLiked by 1 person
לאל-רום:
הנתונים שלך לגבי כמו ה-CO2 שנפלטים לאטמוספירה לא אומרים כלום.
אתה טוען ש-700 מיליארד טונות CO2 נפלטו לאטמוספירה במשך 20 השנים האחרונות. איך אנו יכולים לדעת אם זה הרבה או קצת? אתה צריך להשוות את זה למשקל כל הגזים באטמוספירה. למה לא הבאת את הנתון הזה? אולי 700 מיליארד טונות זה הרבה? אולי זה שבריר של השבריר של אחוז הגזים באטמוספירה? איך נדע אם לא תביא לנו את הנתונים במלואם (כלומר את משקל כל הגז באטמוספירה לשם השוואה)?
בכל אופן לפי חישוב שלי שטח כדור הארץ הוא 510 טריליון מטרים מרובעים. גובה האטמוספירה הוא 11 אלף מטרים. מכפלת המספרים נותנת 5.6 כפול 10 בחזקת 18 מטרים מעוקבים (5.6 כפול מיליארד מיליארדים). נכפיל את זה במשקל האויר שזה 1.3 קילוגרם למטר מעוקב. נקבל בערך 7.3 כפול 10 בחזקת 15 טונות (כלומר 7.3 מיליון מיליארדים של טונות). זה בערך 1 חלקי 10000 (כלומר 0.01%) ממשקל האטמוספירה. לדעתי זה מעט.
אהבתיLiked by 1 person
היידה שוקן
לא זוכר, לא יודע, נשמע לי הגיוני: עדות גנץ בפרשת הצוללות
יו"ר כחול לבן הודיע על הקמת ועדת בדיקה למה שהגדיר לא פעם כ"פרשת השחיתות החמורה בתולדות המדינה". בעדותו במשטרה ב–2017 הוא לא מצא דופי בעסקות עם תיסנקרופ
https://www.haaretz.co.il/news/politics/.premium.HIGHLIGHT-1.9347672
אהבתיאהבתי
תיקון למה שנכתב:
700 – 800 מיליארד טונות CO2 שנפלטו לאטמוספירה הם בערך רק 0.01% ממשקל האטמוספירה.
אהבתיאהבתי
arn, הנתונים הם לא שלי. זה קודם כל. שנית, אתה משחק אותה רטורי. אבל, הרי מה שאתה טוען, ביחס לכלל האטמוספירה, נלקח וכתוב למעשה, מן המאמרים שהפניתי אליהם. המאמרים שהפניתי אליהם. מתמודדים עם כך.
אז קודם כל, תוריד אוונטה מבין עיניך.
מעבר לזה, אתה מרבה פה בדברי הבל:
אם היית קורא המאמר ובאמת מבין הדבר ומתמודד איתו באמת ( במה שאתה בחרת להתמודד עלק) היית לא רק רואה שזה כתוב שם, אלא, למרות המשקל היחסי הנמוך, יש לזה משמעות קשה.
זה כמו רעל בגוף האדם. הרעל הוא קטן מאוד, זניח מאוד, ביחס לכלל המסה של הגוף, או של הדם, השאלה, מה זה עושה, ולא מה המסה בכלל.
וזה כלל וכלל לא מעלה אחת. ואפילו באם מעלה אחת, זה לא כמו חדר עם מזגן, ומה ההבדל כבר בין : 18 מעלות, לבין 19 מעלות. זה אקלים. גלובלי. ההבדלים שזה מייצר עצומים ממש.
אהבתיאהבתי
הנה, מן המאמר הראשון שהפניתי אליו. arn, טרח עלק לחשב. טרח עלק לבוא בטענות. אבל, לא טרח לכאורה לקרוא המאמר שהפניתי אליו, שהתמודד עם כך מפורשות ממש. מצטט:
Funny, though, it’s small compared with the total mass of the Earth’s atmosphere, which is a staggering 5 x 1015—5 quadrillion— tons! By mass, this extra CO2 is only about 0.0008 percent of the Earth’s total air.
נתרגם:
קצת משעשע. זוהי כמות קטנה ביחס למסה הטוטאלית של האטמוספירה. שהיא כשלעצמה מהממת ממש. 5X 1015-5 קאודירליון של מסה. בקשר למסות, הכמות הזו של CO2 היא רק 0.008 מן המסה הטוטאלית.
אני כמובן, לא יכול לכתוב על הכל כל הזמן. נקודת הייחוס שלי, הייתה מה נקודת הייחוס האסטרטגית צריכה להיות. הכל בקשר למאמר שהפנה אליו תמריץ.
אז אוונטות מגוחכות , לא עושות פה רושם arn. על אף אחד. בטח לא עלי.
אהבתיאהבתי
כאן במאמר הבא, אפשר לקרוא מה המשמעות העצומה, של מעלה אחת אפילו הבדל. זה לא מה שאנו חשים. זה ההשפעה הגלובלית שזוהי השפעה שונה לגמרי.
https://climate.nasa.gov/news/2865/a-degree-of-concern-why-global-temperatures-matter/
אהבתיאהבתי
לכל המעונין:
מועצת משמרות המהפיכה, אישרה הצעת חוק של הפרלמנט. באם תוך חודשיים, לא יוסרו סנקציות, תתחיל העשרה של 20 אחוז של אורניום (כידוע, 3.5 עד – 5 אחוז, זה לחשמל, מעבר לזה, בעיקרון, זה לצרכים צבאיים או מחקריים). ועוד, אם לא יוסרו סנקציות, ימנעו פיקוח של פקחים מן הסוכנות לאנרגיה אטומית ( הכל על פי הסכם הגרעין וכו…).
כאן בג'וריסט, ולינקים שם אפשר לקרוא:
https://www.jurist.org/news/2020/12/iran-guardian-council-approves-bill-to-ease-commitments-to-nuclear-deal-if-sanctions-not-lifted/
אהבתיאהבתי
רק D9
https://www.maariv.co.il/journalists/opinions/Article-806344
אהבתיLiked by 1 person
תמריץ
קשה לשפוט תהליך היסטורי על פי מקבץ מאוד מסוים של אירועים על פני שנים בודדות.
מלבד זאת אתה מערבב בין אירועים שבפירוש מעידים על התקדמות (למשל פיתוח חיסון תוך פחות משנה) לבין אירועים שהולמים את השקפת עולמך אבל אין שום קונצנזוס שאכן מייצגים התקדמות כלשהי (בחירתו של ביידן??)
הרשה לי לקלקל את החגיגה מעט: הסיבה לשלום העולמי השורר מאז מלחה"ע השנייה הוא אך ורק הנשק הגרעיני, שמרסן כל שאיפות מגלומניות של טיפוסים כמו פוטין וארדואן. בלעדיו כבר מזמן היו הסינים והרוסים שועטים על פני אסיה ואירופה.
לגבי הקוביד העולם נכנס לשיתוק פחות בגלל דאגתו לזקנים כמו בגלל דאגתו למערכת הבריאות. אם היה הקוביד הורג כל זקן תוך עשר שניות בלי כל עומס על בתי החולים לא בטוח כלל שכולנו היינו כל כך צייתנים לסגרים.
אהבתיLiked by 4 אנשים
רינגו אני בהחלט שותף לך בהערצת הנשק הגרעיני. נדמה לי שאחד מחתני פרס נובל על תורת המשחקים נאם על כך.
בחירת טראמפ פעמיים הייתה נסיגה בוטה בתהליך הציביליזציה לא בגלל מדיניותו שאולי היא סבבה וביטאתי הערכה לחלקים ממנה, אלא בשל אישיותו שהיא גסה באופן חריג מאוד. דבר שבשום פנים לא ניתן לומר על ביידן.
לגבי הקוביד לכאורה אם היו נותנים לזקנים למות כמו שכבר קרה בשוודיה כמדומני, גם בעיית העומס הייתה מסתדרת.
אהבתיאהבתי
לאל-רום:
קודם כל בניגוד למה שכתוב במאמר אתה טרחת לתת נתונים חלקיים בלבד. הנתונים שנתת לא מאפשרים לאף אחד לדעת אם זה הרבה או מעט. אם כבר אתה כותב את הנתונים הנ"ל למה שלא תמסור תמונה מלאה?
שנית במאר עצמו כתוב שיש שמספר חלקיקי ה-CO2 הוא 400 למיליון והוא עולה ב-2 כל שנה כלומר הוא עלה ב-10% ב-20 השנים האחרונות. זה לא נשמע הרבה.
שלישית CO2 איננו גז רעיל. אומנם יש סכנה כאשר נוצר CO2 במקום סגור אבל זה רק בגלל שהוא מחסל את החמצן במקום ולא בגלל שהוא עצמו רעיל. במקום פתוח אין סכנה.
רביעית אם עליה של 1 מעלה זה אסון אז איך חיו האנשים לפני שנת 1400 (בין השנים 1400 – 1800 היתה תקופת התקררות שקוראים לה "תקופת הקרח הקטנה")?
אהבתיאהבתי
אני שותפה לאמונה שקיימת איזושהי מגמה כללית, אם כי מאוד לא עקבית, של שיפור המצב האנושי.
לפחות מאז יצא לי לבקר בנעורי במוזיאון אירופי שהציג מכשירי עינויים מבהילים
ומבחילים, שנועדו להענשת אויבים ו/או להוצאת הודאות מפיהם. כנ'ל במוזיאון שהציג "חגורות צניעות" לנשים שבעליהן יצאו למסעות הצלב. לא יכולתי להימלט מהמחשבה שהיו מאות שנים שבהן מיטב כח ההמצאה האנושי ומיטב המיומנויות הטכנולוגיות הופנו לעינוי אנשים ואמלולם. לא להזנתם, ריפויים והשכלתם. מטיול זה זכור לי גם כמה התרשמתי מהשלכות התקנת מערכת הביוב בעיר לונדון והפרדת השפכים ממי השתייה.
מה שגרם לי לשמוח שנולדתי במחצית השניה של המאה העשרים, אם כי להתעצב מעט שלא נולדתי ב 2525.
מצד שני, מעולם לא נתקלתי בגרף, המיצג תופעה המתמשכת עשרות או אפילו מאות שנים, בצורת קו מגמה די ישר. בין אם דנים בנתוני בורסה מאז המאה ה 19, ובין אם עוסקים באקלים. לא רק שהקו מלא זיגזגים פראיים, אלא שקיימים בתוכו גם תקופות משבריות קשות. תקופות שבהן נדמה שנמחקו, בהרף עין, כל התקדמויות שארעו בעשרות השנים הקודמות.
נראה לי שאם התקדמות האנושות תוצג בגרף – גם הוא יהיה מאוד רחוק מקו התקדמות ישר. אולי הקירוב הוא לגרף תלת – מימדי המציג התקדמות ספירלית מרובת זוויות מיותרות (כדוגמת קפיץ מאוד מעוקם).
להערכתי חשוב שנתנתק ממיקוד היתר (הטבעי) שלנו בעולם המערבי.
– די ברור שמצב רוב אפריקה שמדרום לסהרה – אינו מעורר תקוות גבוהות לגבי עתידה של יבשת זו. וזאת בלשון המעטה קיצונית.
– – – מאוד קשה לי להעריך לאן מתקדמת (או נסוגה) סין. נדמה לי שאפילו המפלגה הקומוניסטית הסינית עדין לא החליטה סופית לאן מועדות פניה. כנ'ל לגבי רוסיה ויבשת דרום אמריקה.
– אם נתמקד בתת היבשת ההודית – מצבה הנוכחי רחוק מלהיות מזהיר אך (עדין?) אין סיבה לאבד כל תקווה לשיפורים עתידיים. (((נתקלתי לאחרונה בכתבה של הודי המקונן על אובדן החלומות שהיו לו בעשורים האחרונים לגבי התקדמות ארצו. לטענתו הודו היא כנראה במקום השני בעולם, לאחר ארה'ב, בהידבקות בקורונה, ומראה סימנים של היכנסות פנימה. לא רק שאין להודו סיכוי אפילו להתקרב לאחוזי הצמיחה של סין – היא כנראה תצמח כלכלית פחות מאשר בנגלדש.)))
מצד שני, לא ניתן לשכוח שבשלהי האימפריה הבריטית ולאחריה – עשרות מיליוני הודים מתו מרעב. תופעה שבגדול – פסה מהעולם. כולל מהעולם השלישי.
אהבתיLiked by 1 person
הכתבה על הודו אליה התייחסתי
מבלומברג – "מדוע אני מאבד תקווה מהודו"
https://www.bloomberg.com/graphics/2020-opinion-india-and-modi-are-losing-china-battle/
אהבתיאהבתי
arn, מספיק עם זיבולי שכל. לא טרחתי לתת שום נתונים חלקיים. אלא ציינתי, שהנתונים האבסולוטיים הם החשובים יותר, או שמהם מתעלמים תדיר. ומה הם הנתונים האבסולוטיים כפי שכתבתי :
כמה CO2 שוחרר לאטמוספירה סך הכל. ועד כמה זה בלתי הפיך בטווחים קצרים ובינוניים לפחות.
שהרי, זה נושא הלינק שהיה בפוסט. אני לא יכול לכתוב תדיר על הכל.
אז אם נתונים אבסולוטיים וההשפעה שלהם, אז זה מספיק. אחרת:
אולי תטען כמו הרבה מפגרים, שכל נושא של שינוי האקלים, אין לו משמעות כלל. למה לא ? אם יש לו משמעות, אזי:
מה המשמעות תכל"ס ? מה ששוחרר לאטמוספירה ! ואפילו פחות חשוב הרי החלק היחסי של ה- CO2 ביחס לאטמוספירה. אחרת, אין בעיה בעיקרון.שהרי, זה זניח באחוזים. אז איפה הבעיה. קצת מחשבה.
אהבתיאהבתי
תמריץ
לגבי ביידן, יש שיגידו שבחירתו של ממשל שדמויות מפתח בו מגלות סובלנות ואהדה כלפי מוסלמים קיצוניים, טינה כלפי ישראל והערצה לקשקושים סוציאליסטיים ופרוגרסיביים היא בפירוש צעד אחורה ולא קדימה. טראמפ הוא דפוק וגס רוח אבל דווקא קידם ערכים ליברליים רבים, החשוב שבהם הימנעות ממלחמות מיותרות.
לגבי הקוביד מסכים אתך אך חושב שחלק מהרגישות היתרה שמגלה העולם לרווחת הזקנים נובעת בחלקם הגדול באוכלוסיה. בעבר בני שישים פלוס היו נדירים ואף אחד לא היה חושב לעצור את הכלכלה בשבילם. היום הם כח אלקטורלי וכלכלי משמעותי. כלומר יותר משיש פה עלייה של ערכי סולידריות וקידמה יש פה שיקולים תועלתניים.
אהבתיLiked by 3 אנשים
במחשבה שניה, בפוסט על תהליכי ההשתנות, לטווחים מאוד ארוכים, של הציויליזציה האנושית – יש להביא בחשבון גם את נבואות החורבן. או הדיסטופיות.
לפיכך אני מצרפת את מילות השיר בו נזכרתי בתגובתי הקודמת.
למעוניינים – יש גם תרגום. אם כי צולע בהשוואה למקור האנגלי.
מה עוד אנשים מחפשים
בשנת 2525, אם האדם עדיין חי
In the year 2525, if man is still alive
אם אישה תוכל לשרוד, הם עשויים למצוא
If woman can survive, they may find
בשנת 3535
In the year 3535
לא תצטרך לומר את האמת, אל תגיד שום שקר
Ain't gonna need to tell the truth, tell no lie
כל מה שאתה חושב, עושה ואומר
Everything you think, do and say
נמצא בגלולה שלקחת היום
Is in the pill you took today
בשנת 4545
In the year 4545
אתה לא תצטרך את השיניים שלך, לא תזדקק לעיניים שלך
You ain't gonna need your teeth, won't need your eyes
לא תמצא דבר ללעוס
You won't find a thing to chew
אף אחד לא יסתכל עליך
Nobody's gonna look at you
בשנת 5555
In the year 5555
הידיים שלך תלויות בצלעותיך
Your arms hangin' limp at your sides
לרגליים שלך אין שום דבר לעשות
Your legs got nothin' to do
מכונה כלשהי עושה את זה בשבילך
Some machine's doin' that for you
בשנת 6565
In the year 6565
לא תצטרך שום בעל, לא תזדקק לאישה
You won't need no husband, won't need no wife
אתה תבחר את הבן שלך, תבחר גם את הבת שלך
You'll pick your son, pick your daughter too
מתחתית צינור זכוכית ארוך
From the bottom of a long glass tube
בשנת 7510
In the year 7510
אם אלוהים יבוא, הוא צריך להגיע עד אז
If God's a coming, He oughta make it by then
אולי הוא יסתכל סביב עצמו ויגיד
Maybe He'll look around Himself and say
מניח שהגיע הזמן ליום השיפוט
Guess it's time for the judgment day
בשנת 8510
In the year 8510
אלוהים עומד לנער את ראשו האדיר
God is gonna shake His mighty head
או שהוא יגיד שאני מרוצה איפה שהאדם היה
He'll either say I'm pleased where man has been
או לקרוע אותו ולהתחיל מחדש
Or tear it down, and start again
בשנת 9595
In the year 9595
אני קצת תוהה אם האדם יחיה
I'm kinda wonderin' if man is gonna be alive
הוא לקח את כל מה שהאדמה הישנה הזו יכולה לתת
He's taken everything this old earth can give
והוא לא החזיר כלום
And he ain't put back nothing
עכשיו עברו עשרת אלפים שנה
Now it's been ten thousand years
האדם בכה מיליארד דמעות
Man has cried a billion tears
בשביל מה, הוא מעולם לא ידע, עכשיו שלטונו של האדם חלף
For what, he never knew, now man's reign is through
אבל דרך לילה נצחי, נצנוץ אור הכוכבים
But through eternal night, the twinkling of starlight
אז רחוק מאוד, אולי זה רק אתמול
So very far away, maybe it's only yesterday
בשנת 2525, אם האדם עדיין חי
In the year 2525, if man is still alive
אם אישה תוכל לשרוד, הם עשויים למצוא
אהבתיאהבתי
היידה אוחנה!!!
חוק דרומי לא נועד להגן על האזרח מפני פורצים אלא מפני המשטרה והפרקליטות. יאללה חוק שיף…
אהבתיאהבתי
תמריץ,
אני מתחיל לקבל את תיאוריית הIQ שלך
היום מינתה מפלגת הIQ על הראש שלנו 61 שופטים שמתוכם אין אף אחד משלנו, הבבונים.
ביבי הביתה
אהבתיאהבתי
Adam Gold אדם גולד, [07.12.20 00:07]
כמה הערות על מפעל הנקניקיות של אסתי חיות וניסנקורן
1. כולנו הולכים לשלם עוד הרבה שנים על הערב הזה. ערב שהוא מיקרוקוסמוס של הפער בין ימין ושמאל במשילות וניצול הזדמנויות. בזמן שהימין מצייץ, מתבכיין, מקים ועדות ומטריל שמאלנים – השמאל הפוליטי (בהובלת מפלגת פרקליטות-בגץ) דוהרים ב-250 קמ"ש ללא שום עכבות כדי לעצב מציאות ולקבוע עובדות בשטח.
2. זה בלתי נתפס: מחנה הימין שכבר שנים רבות מהווה רוב מוחלט מפחד להזיז מהדק בלי אישור, הנהון, תג ממלכתיות, לגיטימציה מקיר לקיר ובדיקה קפדנית שאף אחד במדור הדעות של הארץ לא התעצבן יותר מדי. ואילו השמאל שמייצג מיעוט שרק הולך ומצטמצם לא מהסס שניה בדרך לדריסה מוחלטת של היריב. עולם הפוך.
3. העובדה שהימין כבר 700 שנה 'בשלטון' ועדיין במצב בו השמאל (ובפעם המיליון: שופטי בגץ הם הנציגות הפוליטית האותנטית והמשפיעה של השמאל בישראל) מגיע עם רוב מובנה וממנה שופטים בלי לספור את רוב העם היא חרפה. מחדל בלתי נתפס. אימפוטנטיות איומה של חבורת הכלומניקים בכנסת שמפחדת מהצל של עצמה.
4. אגב, זוכרים איך ממש לא מזמן המקהלה (החל מברוך קרא ועד אליעד שרגא) 'הזדעזעה' מהעדר נציג אופוזיציה בוועדה? זוכרים את ההסברים הנרגשים על כך שמינוי שופטים בלי גיוון וייצוגיות זה אקט לא חוקתי, סביר או מידתי שנוגד את עקרונות היסוד ופוגע בדמוקרטיה?
בטוח שהם שבורים עכשיו, הרי זה לא שהם דיברו מתוך פוזיציה.
5. וברצינות, יש פה טרגדיה אמיתית. אין לנו בית משפט אחר. בית משפט לגיטימי שזוכה לאמון הציבור הוא אלמנט קריטי בכל דמוקרטיה מתפקדת. השופטים שמונו היום הם שופטים עם כוכבית, שופטים עם כתם. שופטים שלא מונו על ידי נציגי הציבור אלא על ידי קומץ עסקנים ופוליטיקאים עם גלימה שאיבדו כל רסן. חבורה מסוכנת שמחריבה את מערכת המשפט הישראלית.
אהבתיאהבתי
אהבתיאהבתי
אהבתיLiked by 1 person
כדאי לשים לב פה:
בריטניה, לא רק אישרה כידוע (מניח כידוע) את החיסון של פייזר (אישור חירום) אלא גם נתנה חסינות כמעט גורפת, על כל נזק שייגרם. כלומר, רק במקרים חריגים, של נכות קשה כתופעת לואי, יש מיתווה של תשלום חד פעמי של 120,000 שטרלינג לניזוקים.
פה בארץ, אין דבר כזה. זה יכול להיות פקינג מסובך באם חס וחלילה.
כאן בג'וריסט:
https://www.jurist.org/news/2020/12/uk-government-grants-pfizer-civil-legal-indemnity-for-covid-19-vaccine/
אהבתיאהבתי
היחידה הרב מימדית של כוכבי
בכירים במשרדי ממשלה: צה"ל מתנהל בבזבזנות ובחוסר רגישות בעת המשבר
נתונים שהגיעו לידי "הארץ" חושפים שהצבא קיבל קרוב ל-6 מיליארד שקל למאבק בקורונה, אך סכומים רבים הושקעו ביועצים חיצוניים, בגיוס קצינים בכירים למילואים ובתשתיות מנופחות. באותו זמן דרש צה"ל וקיבל כ-3 מיליארד שקל לתקציבו השוטף
https://www.haaretz.co.il/news/politics/.premium-1.9352816
אהבתיאהבתי
הוא זכאי, הוא זכאי, הוא זכאי…
2 אחיו של הפורץ שנורה למוות על ידי אריה שיף, מתו בנסיבות דומות בעבר, גם אז המשפחה התרעמה.
https://rotter.net/forum/scoops1/670537.shtml
אהבתיLiked by 1 person
הליכוד כוחו בפיו.
אהבתיאהבתי