התומך המפתיע של ביידן

הבלוגר המחונן היהודי האמריקני – ליון מביע תמיכתו בג'ו ביידן לנשיאות ארה"ב. זה מעניין כי ליון הוא ימני, אפילו ימני קיצוני וכי כתיבתו מבוססת על שכל ישר נטול שמץ של תקינות פוליטית. ליון תמך בדונלד טראמפ עוד בשלב מוקדם בבחירות 2016. כדאי לקרוא את הפוסט (באנגלית).

17 תגובות על ״התומך המפתיע של ביידן״

  1. מענין ואופייני מאוד. רק כמו רבים, רק בקורונה נזכרו למעשה בטראמפ וחסרונותיו לגבי דידם. אז מה יש לו להלין על בנגזי לא מובן ? וגם בקשר לקורונה, ברור שכאן כפי שהבהרתי כבר, האינסטינקטים והגישה של טראמפ הרגו אותו. אבל, האם לגמרי הרגו? לא בטוח עדיין. הקורונה זה לא הוא. זה " וירוס סיני" לגבי הבייס שלו. טראמפ לא יכול היה לעשות הרבה לכאורה. יש טענות ומענות כלפי המדינות עצמן בארה"ב, ולאיו דווקא רק לגבי המימשל הפדרלי בקשר לקורונה וכו…. . כותב הפוסט גם, מבלבל אגב, בין שני סוגים של תאגידים גדולים ויחסם לטראמפ:

    הוא מתכוון מחד להייטק ( בכך שטראמפ הוריד מיסים לטובתם, אבל, לא יצביעו בעדו ) אבל, ההייטק, זה לא תעשיה מסורתית או תאגידים פיננסים גדולים הרי.האחרונים, הם יותר מוטים לטראמפ או שכמותו. טוב, תקצר היריעה כאן……

    אהבתי

  2. פינת הטרלול ישראלי

    אהבתי

  3. הנקודה העיקרית של ליון היא שטראמפ חיבל במאמצים לטפל במגפת הקורונה. הרפובליקנים כעסו על ארבעה הרוגים בבנגזי ומתעלמים מ-700 אלף מתי המגפה.

    בנוסף הוא כותב שביידן הוא המועמד הטוב ביותר שהדמוקרטים היו יכולים להוציא. הוא לא באמת ליברל וגדל על הערכים של אמריקה בשנות החמישים.

    אהבתי

  4. היידה ביבי

    אהבתי

  5. א. כיאה לבלוג שהוא גם כלכלי – אפתח בהתייחסות אריה הבלוגוספרה לכלכלה. .

    הוא כתב: "… Trump lowered taxes for the top 1% and the biggest corporations. Yet all of the biggest corporations have gone liberal and they support Joe Biden. What was the point of doing that? Instead of doing anything to help the people who voted for him, Trump helped the people who hate him. People who’d rather pay higher taxes than see Trump in office for another four yearsז

    לעניות דעתי – טיעון מאוד צולע. החל מההנחה שטראמפ קיצץ במיסי העשירים בכדי להניע אותם – אישית להצביע עבורו ועד להתעלמותו המוחלטת מהשפעות הקיצוץ במיסים על הכלכלה.
    כולל לדוגמא על אחוזי האבטלה הנמוכים בתקופת טראמפ – כולל בקרב השחורים (לפחות עד פרוץ הקורונה).

    ב. ליון מתמקד בהשוואה בין טראמפ לבין ביידן. וטוען שהוא יודע מהן עמדותיו האמיתיות מתוך הכרת הרקע שבו ביידן גדל וחונך. די סביר. לפחות לא הייתי פוסלת זאת על הסף.

    אך ליון מתעלם לחלוטין מהאפשרות שבחירה בבידן תהיה למעשה בחירה בקמלה האריס ו/או במושכי חוטים, נסתרים מהעין, מתוך הממסד הדמוקרטי – פרוגרסיבי.
    הוא מתייחס לכל הרינונים שביידן סנילי (או בדרך לשם) כאל עוד פיסת פייק ניוז.
    אולי. אבל אולי לא.
    בהתחשב בגילאי המועמדים לנשיאות, ובשכיחות הפרעות דמנטיות בקבוצות גיל אלו, זו אפשרות שחובה להביאה בחשבון.

    ג. בניגוד לליון, איני משוכנעת, בביטחון מוחלט, שביידן היה מתמודד טוב יותר מטראמפ עם מגפת הקורונה.
    זכור לי שביידן / שהממסד הדמוקרטי התנגדו קשות להגבלות של טראמפ על הטיסות מ/אל סין. נדמה לי שהם טענו שטראמפ מונע מגזענות אנטי סינית. אבל אולי, בניגוד לטראמפ, הם יהיו מוכנים יותר להודות בטעויותיהם ולהקשיב לעצות הממסדים הרפואיים. בכל מקרה – סביר שיפלטו מפיהם פחות שטויות.
    אבל אני מוכנה להניח שביידן יתמודד טוב יותר עם הקורונה לאור העובדה שארה'ב היא מדינת העולם הראשון שהתמודדותה עם הקורונה היא הגרועה ביותר.

    מצד שני, המלחמה בקורונה עדין רחוקה משלב הסיכומים.
    (((אגב, בכלל לא ברור לי מדוע בכל המערב מתחיל גל שני רציני, שלמרבה הפלא כנראה / אולי (?) פסח על סין, ארץ הולדתה של מגפה זו. מה שמשאיר מקום להרבה תיאוריות קונספירציה))).

    ד. למיטב זכרוני אריה הבלוגוספרה תמך בבחירות 2016 בטראמפ (מול הילארי קלינטון) בעיקר בגלל החשיבות שייחס :
    – להרכב בית המשפט העליון האמריקאי +
    – לעצירת ההגירה החופשית ההמונית לתוך ארה'ב + לנכונות לתת אזרחות אמריקאית למיליוני שוהים בלתי חוקיים. (מדיניות העלולה לשנות לנצח את הדמוגרפיה האמריקאית)

    מאוד לא ברור לי מדוע לקראת בחירות 2020 הוא החליט להתעלם משני נושאי על אלו.
    זאת בהנחה שעמדות המפלגה הדמוקרטית / קמלה האריס לגביהם לא השתנו מהותית מעמדות הילארי קלינטון.

    ה. אני תמיד נדהמת מחדש מהעובדה שרוב האמריקאים, כולל רובם המכריע של האינטליגנטים והמשכילים ביותר שבהם (כדוגמת אריה הבלוגוספרה), מתעלמים לחלוטין מנושאי מדיניות חוץ.

    הדוגמא הבולטת ביותר – העמדות כלפי עליית המעצמה הסינית והאסטרטגיה האמריקאית הרצויה כלפיה (כולל האסטרטגיה הכלכלית) / כלפי המדינות שעליית סין מאיימת עליהם.
    בשולים גם המדיניות כלפי רוסיה ושכנותיה, האיחוד האירופי / ברית נאטו, איראן טורקיה ועוד ועוד.

    האם ליון מניח שעבור אזרחי ארה'ב אין כל חשיבות לשוני האסטרטגי במדיניות החוץ בין טראמפ לבין בידן & האריס?

    Liked by 2 אנשים

  6. אני חושב שזה מסכם היטב את הדברים:

    "..Better the sleepy senility of Joe Biden who will listen to his advisors than the bozo senility of Trump…"

    וקשה לי להאמין שהוא היה צריך 4 שנים של נשיאות טראמפ כדי להבין שהאיש ליצן, זה היה ברור גם קודם. כנראה שבעיתות משבר, ליצן זה הדבר האחרון שאזרחים רוצים לראות מנהיג אותם.

    טראמפ פשוט מביך. גם אם היה איזה גאון גדול, והוא לא, הוא פשוט מביך. מביך לשמוע אותו, מביך לקרוא אותו, מביך לראות אותו בראש מעצמה עולמית. הוא כמו טעות בהיסטוריה. ואני בכלל לא אמריקני, אז נראה לי שהם מזועזעים יותר.

    Liked by 1 person

  7. תזכורת לכך שזהות נשיא ארה'ב אינה משפיעה על כל בעיות העומק הקשות של מדינה זו.
    כולל על בעיית הרוחב המוגזם של חלק משמעותי מתושביה.
    וגם לכך שהמתים הישירים ממחלת הקורונה מהוים רק חלק מהתמותה בגלל מגפה זו.

    הטענה: הקורונה כולאת חלק ניכר מתושבי ארה'ב במדבריות מזון (טרי), ומאלצת אותם לאכול *רק* ג'אנק פוד.

    https://www.calcalist.co.il/world/articles/0,7340,L-3846218,00.html

    קטע מהכתבה:
    ————————–
    " … עובדה צינית ואכזרית שבאומה העשירה בתבל, שהיא גם השמנה ביותר, קיימת תופעה מטרידה ורחבת היקף של "מדבריות מזון טרי". התופעה, שהיא מאז שנות התשעים בעיה דחופה, הפכה בימי קורונה לאסון שדוחף מיליוני אמריקאים לבחור בין רעב לבין חיקו המנחם של מזון מהיר, רעיל ומחליש מערכות חיסוניות, שהן כה חשובות להתמודדות עם הנגיף.

    את הביטוי מדבריות מזון מגדירים במשרד החקלאות האמריקאי (USDA) כשממה שבה לפחות לשליש מהאוכלוסייה באזור נתון אין גישה סבירה — מתחת למייל באזור עירוני או 10 מייל באזור כפרי — למזון טרי סביר במחיר סביר. ההגדרה תקפה רק לאוכלוסייה שנופלת תחת הקטגוריה "חלשה", זאת אומרת, לפחות 20% מהאנשים שבה נמצאים מתחת לקו העוני או משתכרים לכל היותר 80% מהשכר החציוני המקומי.

    לפי ההערכות העדכניות ביותר שפרסם ה־USDA ב־2017, מעל 39 מיליון אמריקאים מתגוררים בכ־6,500 מדבריות כאלה ברחבי ארה"ב. בחישוב משקי בית, 2.2% מהם חיים במדבריות מזון, ואין להם גישה לרכב.

    מאז התפרצות המגפה המצב רק מחמיר. מצד אחד, החריפה בעיית הנגישות הפיזית למזון טרי. זאת בעקבות צמצום שעות הפעילות של חנויות מזון, הרחוקות גם כך, והעובדה הפשוטה שההגעה אליהם מחייבת נסיעה בתחבורה ציבורית, מעשה שכשלעצמו נחשב לסכנת נפשות. מצד שני, החריפה גם הנגישות הכלכלית, כאשר כ־40% ממשקי הבית שמשתכרים פחות משכר מינימום איבדו את עבודתם ומחירי המזון הטרי האמירו לרמה הגבוהה ביותר זה חצי מאה. כך, למשל, בין פברואר ליוני זינק מחיר בשר הבקר בכמעט 20%, העוף ב־11% והביצים ב־10%. …"
    ..

    Liked by 2 אנשים

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s

%d בלוגרים אהבו את זה: