בנאום מעורר הדים התייחסה חברת הכנסת תהלה פרידמן בשבוע שעבר לנבואת זכריה שקרמה עור וגידים בימינו על הילדים שעוד ישחקו בחוצות ירושלים. אם נביא בן ימינו היה רוצה להכריז בשורת פלא ברוח מודרנית יכול היה להדהים את שומעיו בנבואה על מטוסי אמירטס שעוד ייצאו מנמל התעופה בלוד, והנה גם את זה נזכה לראות. מי היה מאמין. הכרטיסים זולים והשירות מעולה.
אבל יש סיבה עמוקה יותר לכך שבשורת השלום עם איחוד האמירויות היא נהדרת.
העם הפלסטיני הוא במובנים רבים המצאה. היהודים חפצו ברצועת החוף הצרה בקצה הלבנט. הערבים לא ששו לאפשר להם לזכות בה. כדי לתרגם את המאבק בהם למונחים שיתאימו למושגי הלאומיות המודרנית המציאו הערבים את העם הפלסטיני. אבל זו המצאה על בסיס חלוקת גבולות קולוניאליסטית שרירותית. אין בה אותנטיות. אם כי יש להחמיא לערבים על כך שהצליחו למצוא דרך לשווק את שנאתם לחזרתם של היהודים למולדתם העתיקה במונחים לאומיים שהעולם כולו יידע להבין. לא תמיד הם היו מוצלחים כל כך בשיווק כלפי חוץ.
האם עוד מאה או מאתיים שנה בכלל יהיה עם פלסטיני? אין לדעת. ייתכן מאוד שחלקו העזתי ייטמע במצרים וחלקו שביהודה ושומרון יתערבב בירדן. השפה היא אותה שפה. הדת אותה דת. התרבות אותה תרבות. מה כבר ההבדל מלבד הזיות של קולוניאליסטים מלפני מאה שנה.
אבל אין ספק שתהיה בעתיד אומה ערבית. האומה הערבית העתיקה תישאר איתנו לעוד אלפי שנים כפי שהייתה כאן לפני אלפי שנים. ובניגוד לעמי המערב, דמוגרפית עתידה לפניה. לכן בטווח הארוך ההיסטורי יש מקום לטעון שהאתגר הגדול של ישראל הוא השלמת המרחב הערבי עם קיומה, לא הפלסטינים. ואילו הפלסטינים – מהמרחב הערבי באו ואל המרחב הערבי יחזרו. הם לא פקטור בפני עצמם. במובן זה ההסכם עם איחוד האמירויות, שנעשה בברכת סעודיה, המדינה ששולטת במרחב הערבי ההיסטורי, הוא אחת מפריצות הדרך הגדולות בהיסטוריה הציונית. אמנם לא גדולה כמו השלום עם מצרים, אבל בניגוד לשלום עם מצרים – הפעם ייתכן שלום חם ואמיתי.
אירן שמהלכת עלינו אימים ממלאת עבורנו גם תפקיד חיובי. היא השוט שכדי להימלט ממנו הערבים פונים אלינו (ואחד מחברי הפרלמנט באירן היכה בפומבי על חטא בנושא זה אתמול). כל המומחים היו תמימי דעים שהערבים לעולם לא יכוננו שלום ללא פתרון לבעיה הפלסטינית ושכחו להוסיף את המשפט המסתייג שתמיד יש להוסיף להצהרות כאלו:״אלא אם התמריצים יהיו גדולים מספיק״. נראה שהאיום האירני והרצון למנוע את בלגן הסיפוח היו תמריצים גדולים דיים.
הלגיטימיציה לקיום המדינה מצד הערבים היא מרגשת וחדשה, אבל חשוב עוד הרבה יותר לא לאבד את הלגיטימציה שקיבלנו מהמערב כבר ב-1948 ולכן ביטול הסיפוח, שהיה נתפס בעיני העולם ככינון אפרטהייד, הוא הבשורה הגדולה ביותר. והלוואי שרעיון העיוועים הזה ייגנז מעתה והלאה (אלא כמובן אם שטיק יכול לעבוד פעמיים וניתן יהיה להמשיך להשתמש בו גם בעתיד כעז מתוחכמת).
תמריץ, גם בעיני כל ענין נירמול היחסים עם מדינות המפרץ הוא בשורה טובה. אבל משהו כל הזמן מציק לי בשולי המחשבה. הייתה פעם מדינה אחרת, שאין לנו גבול איתה, ושהיו לנו איתה יחסים נהדרים. למדינה הזו קוראים אירן. היו לנו יחסים נהדרים עם השאח, שיש שיאמרו שהיה מושחת ולא זכה לאהדה מעמו, עד שהוא נפל במהפכה "עממית".
לא ברור לי עד כמה המצב באמירויות ושאר הממלכות דומה, אולם זה לא סוד שהשחיתות שם לא נופלת ואולי אף עולה על השחיתות של השאח באירן. ייתכן שיום אחד גם באיחוד האמירויות, בסעודיה וכו' תהיינה מהפכות ונגלה לפתע שיש לנו אויבים מרים בנפש, לא פחות גרועים מאירן. זה המקום להזכיר שישראל מסייעת למדינות אלה בין השאר כנגד אזרחיהן שלהן – ישראל מספקת להם אמצעי מעקב וכיו"ב אשר משמשים כנגד האופוזיציה בארצות אלה (עפ"י פרסומים זרים, כמובן).
אהבתיLiked by 2 אנשים
אני מסכים שיש חשש כזה. בפרט מאחר שמדינות הנפט במפרץ צפויות מתישהו לחוות קריסה כלכלית מטלטלת. הנפט כבר לא יידרש. מה ייצא מהטלטלה הזו ימים יגידו.
אהבתיLiked by 2 אנשים
טוב תמריץ, הנאום יפה מאוד. לא מובן הקשר בדיוק לפוסט.
ואנחנו רגילים לתפוס לאומיות, ממרומי היסטוריה של אלפי שנים. אבל, זה לא כך בתולדות העמים בדיוק. בתולדות העמים, הרבה לאומים התגבשו כתוצאה מהליך של התפרקות, איחוד, או יצירה של מה שנקרא "מדינה משנית" ( לעומת: מדינה ראשונית). מדינה ראשונית, כאילו קיימת מקדמת דנא. נניח מצרים. ואילו מדינה משנית, נוצרת כתוצאה מהליכים גיאופוליטיים. נניח יוגוסלביה שהתפרקה לכמה לאומים. חבר העמים הקומוניסטי. מזרח טימור למשל וכו…. אז אנו רגילים כך. להשוות ההיסטוריה העמוסה שלנו לזו של הפלסטינאים, אבל, מבחינה משפטית, הם כלל וכלל לא עם מומצא אגב בעיני הקהילייה המשפטית הבינלאומית והכללית. יתירה מזו:
אם כבר, מה שגיבש אותם קולקטיבית (מבחינה עניינית) זה דווקא המאבק היהודי על ארץ ישראל. המאבק נגד המנדט הבריטי וכדומה. אז אפילו כך, זוהי נקודת ההתגבשות הסובייקטיבית שלהם.
ואפילו עזה הייתה נעלמת, מה היית עושה או עושה, עם 3 וחצי מליון בקירוב בגדה לא מובן. אתה הרי לא רוצה אותם להתערות פה. אז מה לעשות. ובכלל, למן מלחמת העצמאות והפליטות, מדינות ערב, סירבו להערות אותם אליהם. למה יסכימו עכשיו ?
וההסכם עצמו חיובי. ברור. אבל, לא לשכוח, כפי שהסברתי, טראמפ ונתניהו ירדו באלגנטיות יחסית, מהעץ הגבוה של הסיפוח. הם עלו לעץ, בלי מושג אפילו, מה הם מדברים, מה הם כותבים. וההסכם הוא מסך עשן. אבל, לפחות חיובי הדבר כשלעצמו אכן.
להתראות
אהבתיLiked by 1 person
תמריץ,
גם האומה הערבית היא פיקציה. יש אמנם מרחב ערבי אבל הוא לא ניתן לגיבוש לכדי ישות ברת קיימא. הליגה הערבית מעולם לא הייתה גוף בעל משמעות. הכח הכי משמעותי באזורנו הוא האיבה הסונית-שיעית שמפלג את המרחב הערבי והוא הבסיס ליחסים המשתפרים עם המדינות הערביות הסוניות.
אהבתיאהבתי
כיוונתי לדעת גדולים…
"המסר השקט של איחוד האמירויות לאיראן הוא: 'עכשיו יש לנו ישראל בצד, אז אל תתעסקו איתנו', ויש עליו מסר עמוק עוד יותר", לדברי פרידמן. "איחוד האמירויות אומרת לאיראנים ולשלוחותיה: 'יש כיום שתי קואליציות באזור – זו שרוצה לתת לעתיד לקבור את העבר, ומי שרוצה לתת לעבר להמשיך ולקבור את העתיד. האמירויות לוקחות ההגה של הראשון, ומשאירות לאיראן את האופציה השנייה".
https://www.israelhayom.co.il/article/791243
אהבתיאהבתי
פינת הטרלול הישראלי
אהבתיאהבתי
יתכן שמדובר על ברית גדולה יותר. יתכן שארצות-הברית מקימה קואליציה של כמה מדינות ערביות + ישראל נגד קואליציה אפשרית של סין, רוסיה, אירן ואולי עוד כמה מדינות.
אהבתיLiked by 1 person
בנוגע לשאלה האם הפלסטינאים הם בכלל עם /לאום:
א. כל עם, על פני כדור הארץ, עבר תהליכי התגבשות ואיחוד (ו/או תהליכי התפוררות והתפצלות).
הפלסטינאים החלו את התהליך מאוחר יחסית.
אם כי הרבה לפני גיבוש הזהות הבנגלדשית (שהחלה להיווצר רק לאחר הפיצול בין ההינדים למוסלמים + הפיצול הגיאוגרפי לפקיסטן המערבית ולפקיסטן המזרחית.
הלאום הפלסטיני החל להתגבש רק ממועד התפוררות האימפריה העותמנית וההגירה ההמונית של ערבים לשטח המנדט הבריטי מכל המדינות השכנות.
ב. קשה למצוא כוח מאחד חזק יותר מאויב משותף. אפילו יותר ממטרות משותפות.
מכאן שעל הפלסטינאים להכיר לנו תודה על החלק הדומיננטי שלנו בגיבוש הלאומיות הפלסטינאית.
ג. התזה של מרדכי קידר טוענת שהפלסטינאים מורכבים ממספר "שבטים". שבטים הנמנעים מלהתחתן זה עם זה + לכל אחד מהם תרבות שונה במעט. לטענתו רוב ערביי עזה הם בכלל בדווים, ולפיכך קרובים יותר לבדווים בנגב ולבדווים במדבר סיני מאשר לערביי יו'ש או לערביי מצרים.
ד. תזת העל של קידר מדגישה שמושג העם / הלאום הוא נטע זר אירופי במזרח התיכון. לטענתט אין בכלל דבר כזה כמו עם ערבי או עם ערבי-סוני, או עם עירקי או עם סורי וכד'. יש רק שבטים שבטים.
לתפיסתו עובדה זו מסבירה את כישלון כל המדינות הערביות. המדינות הערביות מפוצלות מדי ומסוכסכות מדי בתוכן מכדי להצליח. כל מנהיג דואג בעיקר לבני שבטו שלו. מה שמסביר את רמת השחיתות הגבוהה במדינות הסמוכות. (ובתוך הרשויות המקומיות הערביות – ישראליות)
ה. בהקשר להווה האקטואלי – קידר מסביר את הצלחה היחסית הגדולה של איחוד האמירויות (בהשוואה לשאר העולם הערבי) בעובדה שכל נסיכות /שבט היא מאוד אוטונומית בניהול ענייני הפנים שלה. זו למעשה פדרציה רופפת של שבטים – שרק היא מתאימה נהדר למציאות הערבית השבטית.
(זהו גם מקור ההשראה שלו לרעיון איחוד האמירויות הפלסטיניות).
ו. אם הוא צודק – אזי סביר להניח שדווקא איחוד האמירויות ישכיל להתמודד היטב עם התרסקות מחירי הנפט.
עובדה שכבר כיום הם מצליחים גם בתחומים חלופיים לנפט כמו חברת תעופה.
אהבתיLiked by 1 person
המכון של הגנרלים, INSS:
ועם כל זאת, החזון של ישראל לנרמל את יחסיה עם מדינות ערב ללא הסכם עם הפלסטינים הוא דמיוני, ואפילו צעדים מתונים לנורמליזציה ידרשו ממנה לעשות הרבה יותר מכפי שרבים בישראל משערים. בסופו של דבר, הדרך לנורמליזציה עם מדינות ערב עדיין עוברת דרך הבעיה הפלסטינית, ולא להיפך.
https://www.inss.org.il/he/publication/%D7%99%D7%A9%D7%A8%D7%90%D7%9C-%D7%9E%D7%93%D7%99%D7%A0%D7%95%D7%AA-%D7%A2%D7%A8%D7%91-%D7%95%D7%90%D7%A9%D7%9C%D7%99%D7%99%D7%AA-%D7%94%D7%A0%D7%95%D7%A8%D7%9E%D7%9C%D7%99%D7%96%D7%A6%D7%99%D7%94/
אהבתיLiked by 1 person
קמיליה, לבנגלים יש שפה משלהם באלף השנים האחרונות.
אני מסכים עם מרדכי קידר שהמבנה השבטי אפקטיבי, אבל ברור שזה כבר לא מתאים לכל מדינות ערב.
אהבתיאהבתי
פה למעונין ( The hill) טראמפ בונה על מומנטום לבחירות, עם הסכם האמירויות כאמור:
https://thehill.com/policy/national-security/512125-trump-seeks-to-build-campaign-momentum-with-middle-east-deal
אהבתיאהבתי
אל רום,
האם שחיטה של שוחט גרמני בברצלונה כשרה היא?
אהבתיאהבתי
תעשה לך שאלת חכם חייל זקן (אתה יודע מה זה). אם יש לך זמן לבזבז על שכאלו. לא כל שכן, תחת קורונה…….
אהבתיאהבתי
חייל זקן, אגב, לא יודע מאיזה "הכשר" אתה. אבל, אליו כבר לא תוכל לפנות בשאלת חכם:
"אחרי החתונה ההמונית של נכדו: האדמו"ר מבעלזא פונה למחלקת טיפול נמרץ קורונה"
" הרב ישכר דב רוקח, מנהיג אחת מחצרות החסידויות הגדולות והמשפיעות ביותר בישראל שנפגעה קשות במהלך המגפה, פונה לבית החולים. מצבו עדיין לא ידוע "
חפש לך רב חייל זקן. או מישהוא אחר שיענטז לך בחתונה.
https://www.ynet.co.il/article/By2Q8aUfv
אהבתיLiked by 1 person
אל רום,
הרב מסי ירד מהפרק אבל גם הרב רונאלדו נעלם. נשארנו עם שאלת הצ'מפיונס ליג – האם הצפייה מותרת כשנותרנו רק עם צרפתים וגרמנים ימ"ש?
האם האשפוז של הבעלזער מוכיח שיש אלוהים?
אהבתיאהבתי
חייל זקן, אתה במוד פילוסופי או איזה איפכא מסתברא זני ? תן לי להבין פה….. או שאתה על איזה חומר מן העולמות.
אהבתיאהבתי
אל רום,
הקטע עם הבעלזער הוא אדיר
אהבתיאהבתי
מדובר בפייק ניוז. ווינט נפל בפח.
אהבתיאהבתי
תמריץ,
למה להרוס סיפור טוב?
אהבתיאהבתי
תמריץ, איך אתה יודע שזה פייק ניוז ? תוכל להפנות, להוכיח, להמחיש ?
אהבתיאהבתי
יכול להיות שיש פה איזה אנכרוניזם קדומני. על פי "חרדים 10 " הוא לא מרגיש טוב. אבל, לא התאשפז עדיין. אבל, גורסים שייתכן שבהמשך. כאן:
https://ch10.co.il/news/618765/#.XzlZv3dR1Lw
טוב, אבל עכשיו ברצינות: החתונה הזו, קטליזטור רציני הייתה לשנאת חרדים שפשתה בקרב הרבה ציבורים אגב.
אהבתיאהבתי
עמדתי בנוגע למאבק על זכות הכניסה החופשית לנחל בשטחי הקיבוץ
(הנושא שחייל זקן חוזר ומעלה):
א. אני תומכת בטענה שלאלו שסללו כבישים, הפריחו שממות, יבשו ביצות עם יתושי מלריה, קבעו במחרושותיהם את גבולות המדינה ונלחמו במלחמה הקשה מכל (ב 1947-8) – מגיעות זכויות יתר.
זכויות גבוהות מאלו המגיעות מגיעות לאלו שעלו למדינה שכבר הייתה די "מוכנה מראש" ונאלצו רק לשפרה.
אני גם מסכימה להנחה המובלעת שגם לדור השני, בניהם ובנותיהם של בוני המדינה ומקימיה – עומדת איזושהי "זכות ירושה".
מה עוד שרבים מהם סבלו מילדות בצל הורים שהם "נוכחים – נפקדים". לדוג' הפכו לקורבנות "הלינה המשותפת".
אבל אני כבר די מפקפקת בזכויות הדור השלישי.
שלא לדבר על זכויות הדור הרביעי והחמישי. אלו שנאבקים כיום על זכויות הכניסה לנחל.
ב. לא אמור להיות שום קשר בין מקום מגורים נוכחי (בעיר או בקיבוץ) לבין אותה "זכות אבות".
רוב צאצאי מקימי ההתיישבויות החלוציות המרוחקות ובוני המדינה שבדרך – לא חיים כיום בשום קיבוץ או מושב.
לאחר שנים רבות של מאבקים, עבודה קשה וסיכון חייהם – רובם עזבו את הקיבוצים. עם מזוודה מרופטת אחת,8 לכל היותר. ללא שום זכויות סוציאליות אחרי שנתנו את מיטב שנותיהם וכוחם לתנועה / לקיבוץ / למדינה.
סביר גם להניח שרבים מחוסמי שערי הכניסה לקיבוץ – התקבלו לחברות בו רק הרבה אחרי הקמת המדינה ועיירות הפיתוח שסביבה.
מכאן שבכלל לא ברורר לי בשם מה בדיוק הקיבוצניקים של הצאה ה 21 טוענים שמגיעות להם זכויות יתר על הנחל. בשל תרומתם למדינה של אנשים זרים להם בתחילת המאה הקודמת?
ג. בשל ההפרדה שאני מבצעת בין זכוויות היתר המגיעות לבוני המדינה (והדור השני – אם הם עדיין חיים) לבין מקומות היישוב הנוכחיים – זכויות היתר אמורות להיות פיננסיות (כמו קצבאות זקנה ונכות מוגדלות) ו/או כשל אח'מים. לדוגמא קבלת 7קדימויות בתורים למוסדות ציבור, לנתב'ג ולבתי חולים.
זכויות היתר *לא* יכולות לכלול הרשאה לקבוע את קוי הגבול בין רשויות מקומיות ואזוריות, להשתלט על שטחי ציבור. על אחת כמה וכמה לא להשתלט על אוצרות טבע נדירים בישראל כמו גדות נחלים וחופי ים (או לזהמם).
בהיבט זה אני תומכת נלהבת במאבקי "ישראל השנייה", בני עיירות הפיתוח, ושאר "סובבי הקיבוצים", על רמיסת זכויותיהם.
ד. לא סביר ולא הוגן שיישוב קהילתי קטנטן יאלץ לנקות בעצמו את כל הזוהמה שישאירו אחריהם מאות או אלפי מבקרים.
מכאן שרצוי למצוא דרך להעביר לידי רשות הגנים הלאומים לפחות את חלק מגדות הנחל.
רשות זו מתמחה במתן שירותים למבקרים, כולל ניקיון ואיסוף אשפה, תמורת דמי כניסה לא גבוהים מדי.
אם צריך – ניתן יהיה לפצות את הקיבוץ על השטחים שהועברו ממנו אל הרשות לגנים לאומים.
.
אהבתיLiked by 3 אנשים
קמיליה,
יש עוד נתון שלא פורסם. מי האסי מזינים את בריכות הדגים של הקיבוץ ולאחר מכן הם מוזרמים יחד עם החרא של הדגים לנחל חרוד שעובר בבית שאן. עד שנות ה90 השפכים כללו גם את הביוב של הקיבוץ. כיום עדיין מזרימים לנחל חרוד שפכים (לא ביוב) של מספר קיבוצים. אם אני ראש עיריית בית שאן (במקום הנמושה לבית לוי) הייתי דורש להזרים את שפכי בית שאן לאסי
אהבתיLiked by 1 person
קמיליה, הנושא לא פשוט אכן. אבל רק נקודה אחת, בקשר לצאצאים מאוחרים וזכויותיהם. את מתעלמת מן המהות עצמה, שזה הקיבוץ. הקיבוץ הוא מעין מורשת עולמית. מעין פנינה אנושית בתוך ההוייה והתודעה האנושית לדורותיה. היא מפעל מיוחד. כך זה נתפס בארץ, ובכל העולם אגב. אז כשם שצריך לשמר מורשת לא פעם, כך גם צריך וזכותם לשמר את אורח החיים הזה. כפי זכויות נניח של קבוצה אתנית דתית.
ומה המורשת:
השלווה. החיים בחיק הטבע. הרחק מן הכרך הסואן. הניתוק מן המירוץ האכזרי לכסף והצלחה. הסתפקות במועט. חיים של קומונה. כולם עובדים ומרוויחים את אותו הערך ( ככלל, תלוי איזה קיבוץ היום). הם מוותרים על הרבה בשביל כך ( הקיבוצניקים). נראה את אחד מאלה, שמגיע עם איזה אללה של איזה מזדה חדשה, עם איזה ג'י פי אס ואיזה מסך יו טיוב ברכב. בית שלו באיזה נניח מיתחם חדש. נותן את רכושו לטובת הקומונה, וחולק את המכונית שלו נניח עם הכלל. ברור שהוא יגחך. יגיד לך: אני נראה לך איזה קומוניסט טיפש ? אז הוא לא. וזכותו. אבל, גם זכותם לשמר את אורח החיים שלהם, ושלא יחדרו להם באכזריות כזו ( מבחינתם ובצדק מבחינתם) לקיבוץ. אם הם יושבים על משאב טבע, אז הוא חלק מן הקיבוץ.
אולי אפשר למצוא פשרה. אבל, צריך להבין גם הצד שלהם. מעבר לזכות אבות מייסדים וכו… הם הרי שפכו אגב דם וקדחת על הנחל הזה.
להתראות
אהבתיאהבתי
אגב, מצטט מוויקיפדיה:
באוגוסט 2020 בעקבות מאבק לפתיחת הנחל לציבור הרחב הגיעו להסכמה ראש עיר בית שאן והנהלת קיבוץ ניר דוד על פתיחתו של קטע של כ-150 מטר מהנחל למבקרים. נכון לחודש זה הכניסה מוגבלת ל-50 איש ביום. הואיל ומובילי המחאה לפתיחת הנחל לגישה ציבורית חופשית לא היו חלק בהסכם, המחאה נמשכת נכון לאוגוסט 2020.
כאן:
https://he.wikipedia.org/wiki/נחל_עמל
אהבתיאהבתי
קמיליה, כאן על המאמצים, לדחוף את אונסק"ו, להכריז על הקיבוץ, כעל אתר מורשת עולמית ( נניח כמו הפירמידות במצרים וכדומה…):
https://www.haaretz.com/1.5097670
אז מה נעשה מיצירה כל כך ייחודית והיסטורית ? לא מתאים במובן הזה.
אהבתיאהבתי
וכאן באתר אונסק"ו, על דגניה ונהלל:
https://whc.unesco.org/en/tentativelists/1478/
אהבתיאהבתי
יכול להיות שהאיום האירני מהווה תמריץ לאיחוד האמירויות להתידד עם ישראל (למרות שקשה להבין איזה עזרה צבאית יכולה ישראל להגיש לה).
אבל אם זה נכון הרי ברגע שאיום זה יעלם יעלם איתו גם התמריץ והידידות תופסק.
איך יכול הסיפוח להיות תמריץ לאמירויות להתידד עם ישראל?
תמריץ:
אם הסיפוח מזיק לדעתך לישראל.
אם הם שנאו את ישראל (לפחות עד לרגע שבו החל האיום האירני).
אז הם היו צריכים למחות בכעס על הסיפוח (לעשות כאילו הם כועסים) אבל בסתר ליבם לשמוח על כך שישראל מסתבכת.
אם לא שנאו את ישראל (כלומר לא איכפת להם מישראל) אז גם לא איכפת להם מהסיפוח.
אהבתיאהבתי
כאן להלן, רשימה של סלבים ( בעולם) שהיו או עבדו כמתנדבים בקיבוצים. כמה הדבר הזה, העצים המוניטין של מדינת ישראל בעולם:
https://facebook.kibbutzvolunteers.org.il/celebs/app.html
אהבתיאהבתי
את רשימת הסלבים אגב, חותם בוריס ג'ונסון.
אהבתיאהבתי
arn,
סיפוח יוצר כאוס ואף אחד לא יודע לאן כאוס יתגלגל. אפילו אם אינם אוהבי ישראל באמירויות לא רוצים כאוס.
אהבתיאהבתי
כאן לגבי האדמו"ר מבעלזא. אכן, כנראה שזה התיקון היותר מכוונן כרגע:
https://www.ynet.co.il/article/By2Q8aUfv
אהבתיאהבתי
פינת הטרלול האמריקאי
A Black Marxist Scholar Wanted to Talk About Race. It Ignited a Fury.
The cancellation of a speech reflects an intense debate on the left: Is racism the primary problem in America today, or the outgrowth of a system that oppresses all poor people?
אהבתיאהבתי
קמיליה, ומה בנוגע לגיבוש הלאומיות המזרח גרמנית והצפון קוריאנית? הטאיואנית? ההונג קונגית בת כמעט 200 שנים? המקאואית בת 600 השנים? הטקססני והניומקסיקנית שהיו חלק ממקסיקו ורק "לאחרונה" קיבלו לאומיות אמריקקית? הצ'כוסלובקית שנעלמה? הארמנית הצ'רקזית הדרוזית הארמית? יש לאומיות ירדנית? יש לאומיות לובית?? כולם כבשו את כולם וכולם שיחקו כסאות מוסיקליים עם כולם. ומה עם הלאומיות של אלי אביבי?
הרי על פי בעלי האי קיו הגבוה אוסטרליה וניוזילנד הם מדיניות קולוניאליות חסרות לאומיות שדינן כשל רודזיה, לאופולדוויל ודרום אפריקה .
לאום זה כמו אהבה, צריך לבנות אותו, לתת, לקבל, לתת אמון. מה שיש לפלסטינים זה תאווה.
לטענת חייל שכל הסכם אזורי חייב לערב את הפלסטינים, לא הוא. ההסכמים האחרונים הם עוקפי פלסטינים מאחר וברור למדינות הערביות שמנהיגי הפלסטינים נהנים מהמצב לטובת כיסם האישי.
אהבתיאהבתי
לתמריץ:
נניח שסיפוח יצור כאוס. הכאוס יהיה בישראל ואולי במדינות הקרובות לה. אולי אינתיפדה חדשה אבל לא יותר מכך וזה לא יגיע לאמירויות.
אהבתיאהבתי
ענק,
מאיפה הקרצת את זה: "לטענת חייל שכל הסכם אזורי חייב לערב את הפלסטינים"
אהבתיאהבתי
פינת הטרלול השבדי
אהבתיLiked by 1 person
רק כאן לכל המעונין, קוקטייל דיעות של כלכלנים על הקורונה והמדיניות הממשלתית:
https://www.ynet.co.il/economy/article/H1Lz6sDfP
אהבתיאהבתי
האמירויות לא מעוניינות במתחים שיעודדו את הגורמים הקיצוניים.
אהבתיאהבתי
פינת הטרלול הישראלי
אהבתיאהבתי
בלארוס
אהבתיLiked by 2 אנשים
איפה תהילה פדרמן דיברה על זכריה?
אהבתיאהבתי
היום-יום הכי פשוט ובסיסי שלי הוא התגשמות הנבואות הגדולות ביותר של נביאי ישראל: זקנים וזקנות ברחובה של עיר, ילדים וילדות משחקים.
זה מתכתב עם זכריה ח, ד-ה.
אהבתיאהבתי
צדיק בסדום…
אהבתיLiked by 1 person
היחידה הרב מימדית של כוכבי
אחרי שהקים את פיקוד אירן ופיקוד האימונים כוכבי ממציא עוד מפקדה (אייזנקוט פיטר את הנגדים וסגר חטיבות, כוכבי מביא במקומם גנרלים)
חדש: מערך התמרון בזרוע היבשה
https://www.israeldefense.co.il/he/node/44732
אהבתיאהבתי
לתמריץ:
זכריה דבר על שלום אמיתי לא על "חוזה שלום".
אהבתיאהבתי
זכריה לא דיבר על שלום אלא על ילדים משחקים
אהבתיאהבתי
תמריץ:
תקרא את הפרקים העוסקים בכך בספר זכריה ותראה שהרושם הכללי זה של שלום ושלוה.
סתם ילדים משחקים וזקנים יושבים – זה קיים בכל עיר בעולם. זה היה קיים בישראל מאז ומתמיד. לא צריך בשביל זה חלומות וחזיונות.
מאיפה חברת הכנסת הביאה את מנהיג קנאים בשם "אבא סיקרא". יוסף בו-מתיתיהו לא מזכיר שם זה בכלל ושמות מנהיגי הקנאים אז היו שונים.
אהבתיאהבתי
בהמשך להתייחסות לנסיונות ההפיכה בבלרוס נגד הרודן לוקשנקו ולנסיונות הדיכוי הברוטליות של המשטר.
מאמר פרשנות המתמקד ביחסי רוסיה – בלרוס / מדינות הלווין של רוסיה.
בשוליים גם לארה'ב.
כותרתו "הפוקר של פוטין".
אולי רמז לכך שעלינו לשמוח שאין לנו גבול משותף עם רוסיה. וגם לא עם סין.
https://www.ynet.co.il/article/SyqH0Buzw#autoplay
הקטע החותם את הכתבה:
——————————
" … ביום שבת האחרון, במה שנראה כצעד כמעט נואש, התקשר לוקשנקו לפוטין כדי להתייעץ איתו בעניין המשבר, ואחר כך הכריז כי נשיא רוסיה הסכים לספק למשטר בבלארוס סיוע ביטחוני אם יבקש זאת. עם זאת, בתקציר של השיחה שפרסמו השלטונות במוסקבה רק הודגשה חשיבות השמירה על הסכם האיחוד בין רוסיה לבלארוס, ולא היה זכר לאפשרות שרוסיה תספק סיוע ביטחוני למשטר במינסק. גם רמזים אחרים בנוגע לעמדתה של רוסיה בנוגע להתפתחויות בבלארוס לא נמצאו בהודעה.
בהתחשב בדאגה ארוכת השנים של לוקשנקו משאיפותיה של רוסיה ובאגו העצום שלו, הוא נדרש ודאי לבלוע הרבה רוק כדי להודות בחולשתו ולפנות לפוטין בבקשה לעזרה. רוסיה יכולה לנצל את עמדת הנחיתות הזו שלו כדי לנסות לדחוק אותו לשוליים או אפילו לסלקו מהשלטון ולהעלות במקומו מנהיג שמתאים יותר לאינטרסים שלה.
הערכות: 200 אלף הפגינו נגד לוקשנקו. מפגן המחאה במינסק ביום ראשון
הערכות: 200 אלף הפגינו נגד לוקשנקו. מפגן המחאה במינסק ביום ראשון (צילום: AFP)
נוכחותם לכאורה של שכירי חרב רוסיים בבלארוס (השלטונות במינסק טענו החודש שעצרו כמה עשרות כאלה) והיחסים הקרובים של רוסיה עם איש האופוזיציה ויקטור בבריקו, שעמד בעבר בראש בנק רוסי והמשטר הבלארוסי אסר עליו להתמודד בבחירות, מגדילים את הסיכוי שרוסיה משחקת משחק אסטרטגי ארוך טווח כלשהו, שמטרתו להחליש את לוקשנקו.
רוסיה לא אותתה עד כה איזה סוג של סיוע ביטחוני תסכים לשלוח לבלארוס אם זו תבקש ממנה סיוע כזה, וגם לא הבהירה מה יהיה ההיקף של סיוע כזה. נוסף על כך, ארגון "ברית הקולקטיב הביטחוני", שאליו משתייכות שש מדינות, בהן רוסיה ובלארוס, הדגיש כי בקשת סיוע מבלארוס תצטרך להיבחן על-ידי כל חברות הברית, וייתכן שזהו רמז לכך שהן לא ימהרו מדי להיחלץ לעזרתו של לוקשנקו.
הפרשן מקסים סמורוקוב מעריך כי לא סביר שרוסיה רוצה לסלק את לוקשנקו. "העדיפות העליונה של הרוסים בבלארוס היא למנוע השתלבות של המדינה במערב, והדמות הרעילה של לוקשנקו היא הדרך הטובה ביותר להכשיל את התהליך הזה", כתב במאמר שפרסם במכון Carnegie Moscow Center. "האינסטינקטים והמזל שלו שמרו את הראש שלו מעל המים – גם רוסיה וגם המערב מאמינים שהסכנה הטמונה בנפילתו עולה על התועלת".
האנליסט טימותי אש, מנגד, מעלה את האפשרות שמבחינת העיתוי הפוליטי, זהו זמן טוב עבור פוטין לנהוג באגרסיביות בכל הקשור לבלארוס, בהתחשב בהתקרבות הבחירות לנשיאות ארה"ב שבהן דונלד טראמפ מתמודד מול ג'ו ביידן הדמוקרטי. "יכול להיות שפוטין מביט בכל זה דרך משקפת הבחירות בארה"ב", כתב. "אם הוא רוצה לפעול נגד בלארוס, זה זמן מצוין – כשטראמפ עדיין בשלטון, חלש, לא ממוקד וחסר יכולת להנהיג, ולפני שאנשי ביידן, הנחשבים לניציים כלפי רוסיה, חוזרים לבית הלבן."
אהבתיLiked by 1 person
יש ערך ויקיפדיה על אבא סיקרא. מוזכר בתלמוד
אהבתיאהבתי
מעניין קמיליה, תהיתי לגבי פוטין ותוכניותיו
אהבתיאהבתי
תמריץ,
קריאתך נשמעה
אהבתיאהבתי
ברוח פרופ' יורם לס שתובע "קצת פרופורציות"!!!
אחת החלופות לטרלול הפרוגרסיבי ההולך ומתפשט במדינות המערב.
https://www.dfn.co.il/article/10246/
מתוך חדשות DFN
" … הדיקטטור קים הודיע בחודש יולי, כי בעלות על חיית מחמד מנוגדת לחוק, הרשויות עוקבות אחר משקי בית עם חיות מחמד ומאלצות אותם לוותר עליהן, או להחרים אותם בכוח, כך אמר גורם בצפון קוריאה לעיתון "צ'וסון אילבו" בדרום קוריאה .
הגורם הוסיף: כי "חלק מהכלבים נשלחים לגני חיות המנוהלים על ידי המדינה או נמכרים למסעדות בשר כלבים". כך מדווח ה"דיילי מייל".
בדו"ח של האו"ם שפורסם לאחרונה נאמר כי 60 אחוז מכלל 25.5 מיליון תושבי צפון קוריאה מתמודדים עם "מחסור במזון נרחב" שהוחמר לאחר סנקציות בינלאומיות שהוטלו על המשטר עקב תכניות הטילים הגרעיניים שלו.
בשר כלבים נחשב למעדן בחצי האי הקוריאני, אם כי המסורת של אכילת כלבים הולכת ונמוגה בדרום קוריאה. ובכל זאת, כמיליון כלבים מגודלים בחוות לצריכה כל שנה בדרום קוריאה.
יחד עם זאת, בשר כלבים עדיין נחשב מצרך מצומצם בתפריט בצפון, עם מספר מסעדות כלבים ייעודיות בפיונגיאנג. בשר כלבים פופולרי ביותר בחודשי הקיץ החמים והלחים בחצי האי הקוריאני. הבשר מעלה את חום הגוף בחודשי החורף הקרים.
המדינה הסגורה סובלת ממחסור חמור במזון, שהחמיר בגלל ההחלטה לסגור את הגבול עם סין בגלל נגיף הקורונה, בייג'ינג היא באופן מסורתי התומכת העיקרית של פיונגיאנג, והמקור הכמעט יחיד של האוכל הנדרש להאכיל את תושבי צפון קוריאה.
צפון קוריאה נפגעה קשה גם ממספר אסונות טבע בשנה שעברה, שהשפיעו על היבול, …. "
אהבתיאהבתי
לכל המעונין, פסק הדין של הבית דין הבינלאומי לרצח רפיק חרירי, ניתן היום.
כאן אפשר לקרוא ידיעה כללית על הפסק דין ( ולינקים שונים גם לפסק הדין):
https://www.jurist.org/news/2020/08/un-backed-tribunal-convicts-hezbollah-member-of-killing-former-lebanon-pm/
ותיכף אשאיר לינק ישירות לפסק הדין עצמו…..
אהבתיאהבתי
כאן לפסק הדין ( מי שלא מבין משהו, יכול לשאול כמובן):
https://bit.ly/34bgNZH
אהבתיאהבתי
רק הבהרה:
הלינק לפסק דין לעי"ל, הוא לינק לתקציר פסק הדין. אבל, תקציר רשמי של פסק הדין ( הפסק דין עצמו, מכיל מעל: 2000 עמודים).
אהבתיאהבתי
תמריץ,
איזה גדול נתניהו? כל עיסקת נשק בעולם המערבי צריכה לקבל אישור שלו.
היידה ביבי
אהבתיאהבתי
פינת הטרלול האמריקאי
Twitter’s purge of the anti-woke satirists
https://www.spiked-online.com/2020/08/18/twitters-purge-of-the-anti-woke-satirists/?fbclid=IwAR1yjgK6cyD_OdV11gp-i544kOsZxeMkfwKLgNu9auAddAQmQASvlemNOF4
אהבתיאהבתי
לכל המעונין, בג"צ הפגנות בלפור/ נתניהו, כאן:
https://bit.ly/3iUa76d
אהבתיאהבתי
שימו לב לבג"צ הזה:
איזה רב מקרית גת. מתחרע לך על איזה קייטרינג, יש בו עובדים לא "כשרים" לטענתו, בבחינת עובדי כוכבים שלא יגעו בסיר ישראל. עכשיו מצטט מה עשה לטענת העותרות:
" בתוך כך, טוענות העותרות, כי מאז חודש מאי 2018 החל המשיב לדרוש מהחברה לחבר את המצלמות המוצבות בה למחשבי המועצה הדתית קריית גת ולטלפונים הניידים של המשגיחים מטעמה, כתנאי למתן תעודת כשרות (הן כשרות למהדרין והן כשרות רגילה), בשל החשש שהתעורר בו לעיסוקם של עובדים שאינם יהודים בבישול, טיגון, צלייה ואפייה (להלן: בישול). העותרות מצביעות על כך שהמצלמות אינן מאפשרות להבחין בדתם של העובדים, אלא במראם החיצוני ובצבע עורם בלבד, ולכן, לטענתן, דרישה זו מבטאת גישה גזענית. העותרות מוסיפות וטוענות כי המשיב ביטא בפני נציגי החברה את עמדתו לפיה קיים ספק בדבר יהדותם של עובדים שעלו לארץ ממדינות מסוימות, ומשכך אין להעסיקם בבישול עד שתבוצע בדיקה אשר תוכיח את יהדותם. עוד נטען כי המשיב אף הרחיק לכת והורה כי כל עובדי החברה ממוצא אתיופי לא יעבדו בתפקידי בישול, בשל הספק שמוטל ביהדותם, וזאת עד שתסופק לרבנות המקומית הוכחה בדבר היותם יהודים. "
מה נאמר, מה נוסיף ?
כאן:
https://bit.ly/2Q8afml
אהבתיאהבתי
אל רום כתב על מורשת הקיבוץ:
"השלווה. החיים בחיק הטבע. הרחק מן הכרך הסואן. הניתוק מן המירוץ האכזרי לכסף והצלחה. הסתפקות במועט. חיים של קומונה. כולם עובדים ומרוויחים את אותו הערך (ככלל, תלוי איזה קיבוץ היום). הם מוותרים על הרבה בשביל כך (הקיבוצניקים)".
הקיבוץ כלל וכלל לא דומה למה שתארת. משיחות עם אנשים שעזבו את הקיבוץ הם מתארים גם כוחניות, חוסר שיויון בחלוקת משאבים ובחלוקת העבודה ופגיעה בחלשים.
אהבתיאהבתי
פינת הטרלול האמריקאי
אהבתיאהבתי
arn , בכלל לא? משיחות שלך עם אנשים ? וכמה אנשים שעזבו הרי ? בטח שעזבו בגלל שמשהו לא מצא חן בעיניהם. ואיזה דברים לשיטתך:
כוחניות, חוסר שיויון בחלוקת משאבים ובחלוקת העבודה ופגיעה בחלשים.
אז על מה התלוננו אותם כמה אנשים שדיברת איתם:
על היפוכם של הדברים. כלומר, שהמודל הוא זה בדיוק. זה כמו נניח:
שמישהו יעזוב את " ימינה " יעבור ל- " עוצמה " יטען ש-ימינה הם פרווה . קולט מה כתבת ?
אהבתיאהבתי
חייל נראה שארה"ב מחוייבת לדאוג לעליונות הצבאית של ישראל עפ"י חוק. ראה כאן:
יש ללחוץ כדי לגשת אל RL33476.pdf
"By law, U.S. arms sales cannot adversely affect Israel’s “qualitative military edge” over other countries in its region"
ראה גם כאן, הטענה היא שהחוק משנת 2008:
https://2009-2017.state.gov/t/pm/rls/rm/176684.htm
"This commitment was written into law in 2008 and each and every security assistance request from the Israeli Government is evaluated in light of our policy to uphold Israel’s Qualitative Military Edge."
נדמה לי שאז אולמרט היה ראש הממשלה. היידה אולמרט…?
אהבתיאהבתי
זה אגב מחזק את הטענה שאחד הגורמים המרכזיים להסכם השלום ("נרמול יחסים"?) עם איחוד האמירויות הוא בכלל הרצון שלהם לרכוש ציוד צבאי מתקדם מארה"ב, והרצון של ארה"ב למכור ציוד כזה. ולגוזרי הקופונים אורה ושמחה.
אהבתיאהבתי
amehaye,
זה חוק חסר משמעות שנוצר כדי לתמוך בממשלת שמאל. ישראל לא הצליחה מעולם למנוע עיסקת נשק אמריקאית עם מדינה עויינת לישראל. תורכיה מסוכנת לישראל הרבה יותר ממדינות המפרץ אבל זה לא הפריע לאמריקנים לצרף אותה לקבוצת המדינות השותפות בפרוייקט הF-35. אלמלא הטרלול הארדואני של רכישת מערכת נ.מ רוסית, מעשה שגרר איסור על יצוא המטוס לתורכיה, היא היתה היום בעיצומו של הליך הצטיידות ב200 מטוסי F-35
אהבתיאהבתי