המוניות זקוקות למודל נטפליקס

אפליקציית מוניות חדשה מגיעה לישראל – יאנגו. החשדנים שבמגיבי הטוקבקים בטוחים שזו דרך של רוסיה, שממנה מגיעה האפליקציה, לרגל בישראל בעידן הסייבר. אבל גם אם נתעלם מפרנויה זו אין הרבה בשורה בעוד אפליקציית מוניות בארץ. חוקי הביקוש וההיצע לא כל כך עובדים בסקטור המוניות כי המחיר מפוקח ולא ניתן להעלותו וגם כי היצע הנהגים מוגבל ולא כל אחד רשאי לנהוג במונית. בעיית ההיצע המוגבל תיפתר רק בבוא הרכב ללא נהג (לפיניקס הוא כבר הגיע!) או כשנהגי המוניות יאבדו כוחם בליכוד (להבדיל מהרכב ללא נהג זה באמת מדע בדיוני). אבל את בעיית המחיר המפוקח לכאורה ניתן לפתור. משרד התחבורה אוסר על העלאת מחיר נסיעה במונית, אפילו בשעות השיא, ולכן מטבע הדברים קיים מחסור במוניות בזמן זה. התחום מתקיים בחוסר יעילות קיצוני בשל ההתעקשות על מחיר קבוע לכל נסיעה כששיקולי ביקוש והיצע – הס מלהזכיר. אבל אפליקציה יכולה לפתור זאת בצורה מקורית. היא יכולה לעבוד במודל נטפליקס, כלומר על בסיס דמי מנוי חודשיים. משרד התחבורה הרי לא יכול לאסור על גביית דמי מנוי באפליקציות; סמכותו אינה מגיעה עד לשם.

מנוייה של אפליקציית מוניות שתעבוד באופן כזה יקבלו קדימות בשעות השיא, פשוט מאחר שהנהגים שיגיעו אליהם יתוגמלו בעין יפה, כמובן מכספי דמי המנוי. בשעות השפל לעומת זאת ניתן יהיה להעניק למנויים הנחה. ההוצאה הכספית הממוצעת לנסיעה לא בהכרח תגדל אבל היא תתחלק באופן יעיל בהרבה.

רגולציה חונקת וכפייה כלכלית לא יעילה מתבררים לעתים קרובות כפחות מזיקים ממה שנדמה היה מלכתחילה, כי המוח הקפיטליסטי ממציא לנו פטנטים. אולי פטנט כמו זה המתואר יוכל לשרת היטב את סקטור המוניות.

27 תגובות על ״המוניות זקוקות למודל נטפליקס״

  1. קודם כל זה לא פיתרון למצב. השוק בישראל עדיין סובייטי ברובו, ותשאיר את זה למוחות הפורים של חברי הליכוד וכולנו למצוא דרך לחסום גם את זה.
    ברגעים אלה ממש מנסה רוע פולקמן לחוקק חוק לפיו כל חוזי השכרת הדירות במדינה יאלצו לעבור אצל "רשם השכירויות" – ג'וב חדש אותו הוא מיעד כנראה למקורביו. מעניין כמה התרגיל הזה יעלה למשלם המיסים ולשוכרי הדירות.

    Liked by 1 person

  2. מענין מאוד אכן . רק שאתה טועה לחשוב תמריץ , שמינויים זה לא רגולציה כשלעצמה . כל דבר כמעט מזקיק רגולציה , וממילא , הוצאות מוגברות . שהרי , אם יהיו מינויים , אז עסקינן נניח על פי החוק ( חוק הגנת הפרטיות ) ב – " מאגר מידע " ( מעל 10,000 מנויים נניח ואפילו פחות ) . מאגר מידע כזה , צריך להיות רשום אצל רשם מאגרי המידע . צריך להיות מפוקח . צריך לדאוג שתהא הגנה מפני וירוסים וחדירות שונות ומשונות לאתר , צריך אחראים עליו . גם מבחינה פיננסית אפילו . הרי הם ישלמו באופן חודשי לשיטתך , זה כלשעצמו גם כן מסבך רגולטיבית הדבר . גם זה מזקיק פיקוח .

    מאידך , ביזור רסמי , כאשר לא מדובר בנהגי מוניות גם כן סיבוך כפי בכל העולם . נניח , האם הנהג הוא עובד של חב' האפליקציה באם לאיו ( כלומר , האם יש בינהם יחסי עבודה , גם נושא של ביטוחים וכו…. ) .

    עם רגולציה , לא גומרים , ואי אפשר לגמור , וטוב שכך רוב הזמן .

    להתראות

    אהבתי

  3. בעבר כשתפסו מונית ברחוב ולא הייתה דרך לקבוע מחיר באופן דינמי זה היה הגיוני. היום כבר לא, לפחות לא למשתמשי האפליקציות.

    אהבתי

  4. תמריץ , טוב , במוניות זה לא מחיר בדיוק . זה תעריף כידוע לך ( מונה ) . אבל תשמע , ידועה התופעה , של נהגי מוניות , שפשוט מסבנים לקוחות . נניח תיירים . זה איום . מאיפה תייר יודע מרחקים ? יודע פקקי תנועה וכיוצא באלה דברים . יש גם אנשים חסרי ישע . או סתם לא מבינים בדבר . כל חרך כזה בשירות , כל פרצה דנן , הרבה בעלי מקצוע לא ישרים , מכניסים דרכם , בואינג דרים ליינר . ממלאים לך את היכל התרבות . כך שלא ברור למה אתה חושב , שמחיר הוא מחוץ לתחום לגמרי ? צריך הוגנות ויעילות . תמיד לשלב הוגנות ויעילות . להתראות

    אהבתי

  5. תמריץ
    א. מוניות נתפסות על ידי הממשלה כחלק ממערך התחבורה הציבורית. ככאלה, הן נתונות תחת פיקוח משמעותי כמו אוטובוסים ורכבות.
    המחיר המפוקח הוא חלק מכך ונובע מהתפיסה שתחבורה ציבורית היא מצרך יסוד ואין לאפשר בו הפקעת מחירים. אפשר להתווכח עם הגישה הזו אבל היא נהוגה ב -100% ממדינות העולם. אובר יקירתך כמובן עוקפת אותה וגבתה מחירים מופקעים מאנשים שנסו על נפשם מאזורי פיגועים. ללמדך שהיצע וביקוש לבדם יכולים לייצר מנגנון שהוא יעיל אבל בלתי נסבל מבחינה מוסרית וערכית.
    ב. האיזון בין היצע וביקוש בתחום המוניות אמנם לא מושג על ידי מחיר אבל הוא בהחלט מושג על ידי כמות הנהגים עצמם. היות ונהגי המוניות הם עצמאים ובוחרים את שעות עבודתם במידה רבה, הרי שבשעות השיא רבים מהם יוצאים לכבישים ביודעם כי הביקוש הוא גבוה, ואילו בשעות השפל רבים מהם בוחרים לנוח. לראייה, נסה פעם למצוא מונית באמצע הלילה, בשעה שהביקוש נמוך, ותראה שזה עלול להיות קשה פי כמה מאשר בשעות השיא של תחילת וסוף היום.
    ג. לכניסת אפליקציה חדשה אין יתרון עבור הנוסעים אבל יש יתרון עבור הנהגים, שכיום נאלצים לבחור בין עבודה מול תחנה ( == תשלום חודשי קבוע וגבוה ) לבין עבודה מול גט ( == דרישות רבות שהולכות ומחמירות ). גט למעשה הולכת ודורסת את התחנות (ובצדק), אבל זה יוצר מונופול לא בריא וראוי ליצור לה תחרות.

    אהבתי

  6. להביא דוגמאות ממקרי קיצון נדירים שבנדירים של פיגועים כדי להצדיק רגולציה גרועה – זה טקסטים של לוביסטים וזה לא רציני (לא שאני מזלזל חלילה באיכות טיעוניך. באופן כללי היא גבוהה).
    כבר היום יש באמת ויסות מסוים של ביקןש והיצע. אבל לא מספיק ולא יעיל. למה שנהגים שרוצים לעבוד בשעות שפל, לא יוכלו למצוא עבודה. רק בפחות הכנסה.

    אהבתי

  7. באתי להדביק קישור לפרשנות הפגנות הווסטים הצהובים בצרפת כקריאת המחאה של צרפת הפריפריאלית. נוכחתי שחייל זקן הקדים אותי כמעט ביממה. נראה שחופשת החנוכה לא מצליחה לשבש את שגרת חייו.

    בכל מקרה, אדביק את הקטע שלהערכתי הוא מוקד הבעייה – בעיית האבטלה הגבוהה בצרפת, ובעיקר האבטלה של הצעירים בפריפריה.
    די דומה לפריפריה האמריקאית שבחרה בטראמפ. או ליתר דיוק – שבחרה במי שיתן סטירת לחי מצלצלת לכל הממסדים הוושינגטוניים, הדמוקרטי והרפובליקאי גם יחד.
    השירותים הציבוריים הגרועים בפריפריה (תחבורה, רפואה, חינוך ועוד) הם רק הדובדבן שעל העוגה. כצפוי מראש, השלטון המרכזי מרשה לעצמו להתמקד ביקיריו שבמרכז, ולבצע אפליה לרעה של החלשים בפריפריה.

    מה שהזכיר לי גם את בעיית עיירות הפיתוח, שנבנו בפריפריה הישראלית, ללא חשיבה מספקת על מקורות תעסוקה מספקים ומגוונים. מה שיצר בעירות אלו סלקציה שלילית, בה החזקים עברו למרכז והחלשים נותרו בעיירות, רחוקות מהעין ורחוקות מהלב.

    אסוציאציה שנייה היא לפוסט שכתב בעבר הרחוק שי שפירא בו טען שיהיה צורך לרחם על אוכלוסייה שתהפוך מנכס בעיני השלטונות לנטל על השלטונות. בדומה ליחס של שלטונות מדינות המתבססות על ניצול משאבי טבע – לאוכלוסיית מדינתם. ומדינות מחצבים הן לרוב דיקטטורות.

    האלמנט המפחיד ביותר הוא שיתכן וגורל הפריפריפריה הצרפתית בהווה יהפוך לגורל רוב האנושות במחצית השניה של המאה הנוכחית. כאשר רוב האוכלוסייה האנושית תהיה מובטלת, ותהפוך לנטל על בעלי הההון והכוח.

    ______________

    " … היום הן (הערים בפריפריה הצרפתית) הופכות לאט לאט לערי רפאים של ממש. באיזור כמו בריטני בצרפת, לפעמים צריך לנסוע 50 קילומטר ויותר על מנת לראות רופא משפחה, בארדש, צריך לנסוע 15-20 קילומטר לפעמים בכדי לקנות מצרכים בסופרמרקט קטן בהרבה מסופרמרקט שנחשב קטן בפריז או מרסיי. הבעיה היא, ש60 אחוז מאוכלוסיית צרפת שעומדת על כ67 מיליון איש היום – גרים בצרפת הפריפריאלית. בצרפת הזו, התחבורה הציבורית לא יעילה. הרכבות (אם הן עדיין קיימות ולא הוחלפו באוטובוסים) באות בתדירות של שעה במקרה הטוב ופעם ביום אם בכלל במקרה הרע. בכדי לצאת לחופשה בחו״ל (שרוב האזרחים שם לא יכולים להרשות לעצמם) צריך לנסוע לפעמים שעתיים או שלוש לנמל התעופה הקרוב. כנ״ל בכדי לקבל שרותים מהמדינה שניתנים בד״כ רק בבירת המחוז. מיותר כמובן לציין ששיעור האבטלה בערים האלה ובאיזורים האלה מרקיע שחקים ומסוגל להגיע גם ל40 אחוז לפעמים בקרב אוכלוסיות מסויימות. הוא עומד, רובו ככולו על 25 אחוזים על פי אומדנים אחדים. (לעומת כ10 אחוז בצרפת המטרופוליטנית)

    אז תשאלו: למה אנשי הפריפריה לא עוקרים מהערים והכפרים האלו ועוברים ל״צרפת המטרופוליטנית״? יש לזה הרבה סיבות. דבר ראשון, אחוזי האבטלה בערים הגדולות לא מבוטלים בכלל. הערים האלו מוצפות כבר באנשים שמגיעים יום יום מהפריפריה על מנת שלא לחזור אליה לעולם. בנוסף מהגרי העבודה והפליטים מכבידים קשות על התשתיות האורבניות ועל העזרה הסוציאלית המפורסמת של צרפת, מה שהופך את תהליך הקליטה לארוך ומסורבל. בנוסף, הערים הגדולות פשוט לא יכולות להכיל כמות כזו עצומה של אנשים לפעמים פשוט בגלל בעיה של עתודות קרקע פנויות לבינוי. …. "
    __________________

    אהבתי

  8. קמיליה , הנושא הזה קצת יותר מורכב וסבוך רק . אסור לשכוח ,שפרפיריה בצרפת , גם מתקשרת , לפרו איחוד אירופאי נ' אנטי איחוד אירופאי . הרבה בפריפריה , מאשימים את האיחוד האירופאי בצרות שלהם . מקרון הוא פרו האיחוד , לא לשכוח . זוהי פרדיגמה שלמה באמת , אבל , אחד הווקטורים החשובים והעיקריים שבה , זה היחס לגלובליזציה ולאיחוד האירופאי . להתראות

    Liked by 1 person

  9. קמיליה,
    דווקא הייתי עסוק באירגון הפגנה של ווסטים צהובים נגד מכת הסופגניות המפונפנות (יעני רולאדין). יש רק סוג אחד של סופגניות כשרות לחנוכה והן גדולות, אווריריות, ומלאות בריבה אדומה שמטפטפת על החולצה. ותוספת למרוקאיות, ספינג' זה לא סופגניה.

    אהבתי

  10. תמריץ
    דוגמת הפיגועים של אובר היא כמובן לא טיעון בעד הרגולציה אלא דוגמת קיצון הממחישה את סלידתי מהחברה הזו ודרך התנהלותה.
    קביעת מחיר התחבורה הציבורית לפי היצע וביקוש היא עדיין בעייתית בעיני.
    סביר מאוד שמחיר חופשה, טיסה או מסעדה בעונת השיא גבוה יותר מבעונת השפל. אלו מותרות והאדם יכול להימנע מצריכתן בעונת השיא אם המחיר לא מתאים לו.
    תחבורה לעומת זאת איננה מותרות אלא צורך בסיסי המאפשר לאדם להתנהל ולהתפרנס, ושעות הביקוש קיחות למדי. לא סביר בעיני שאדם המבקש לנסוע במונית בחמש אחר הצהריים ישלם תעריף משולש לעומת בשעה שתיים. מה הוא אמור לעשות, לצאת מהעבודה שלוש שעות קודם? אין כאן אפשרות לוויסות הביקושים או שינוי התנהגות. זה רק מעלה את האטרקטיביות של רכב פרטי, שזו בוודאי לא תוצאה רצויה.
    לצורך העניין, סביר בעיני לקבוע את מחיר החשמל לפי שעות הביקוש, כי אפשר להפעיל מכונת כביסה בלילה ולא באמצע היום. אבל לקבוע את מחיר המים בצורה דומה זה לא ראוי – אנשים שותים ומתרחצים ביום ולא יכולים לעשות זאת בשלוש בבוקר.

    אהבתי

  11. תמריץ
    כוונתך שישנו מחסור בנהגי מוניות בגלל שהמחיר המפוקח נמוך מדי?
    אני לא בטוח שזה נכון. יש נתונים המצביעים על מחסור כזה? ואם כן, פתרון אפשרי אחד הוא העלאת המחיר המפוקח באופן אחיד.
    יציאת מחיר דיפרנציאלי תביא למצב אבסורדי הפוך: בשעות השיא יתמלאו הרחובות בנהגי מוניות עוד יותר מהיום, ובשעות השפל יתרוקנו לחלוטין. היות והביקוש לנסיעות הוא קשיח (כלומר, לא צפוי לפחות ובוודאי שלא לעלות בשעות השיא עקב המחיר הגבוה), במהרה יהיו בשעות השיא יותר נהגים מנוסעים. ואז יתחילו הנהגים להתחרות על הנוסעים על ידי הצעת מחיר נמוך יותר בשחור. לעומת זאת בשעות השפל ידרשו הנהגים מחיר מופקע, בשחור גם כן (תופעה שכבר מתרחשת באפליקצית גט).

    אהבתי

  12. תמריץ,
    לא בחלחלה, אני בהחלט בעד שוק חופשי ב 90% מהמקרים. גם במקרה המוניות אני חושב שיש מקום להורדת רגולציה, אבל לא עד כדי שוק חופשי מוחלט. מדוע? מכיוון שתחבורה (לראייתי) היא מצרך יסוד חיוני בעל ביקוש קשיח כמעט לחלוטין. אנסה להסביר:
    שוק חופשי הוא ראוי ויעיל כאשר הקונים יכולים להתאים את התנהגותם לתמחור, על ידי הפחתה או הגברה של הצריכה או על ידי שינוי התזמון שלה. שוק התיירות הוא כמובן דוגמה קלאסית לכך, אבל גם שוק המזון למשל: אדם יכול לבחור לקנות בסופרמרקט אחר או להפחית בצריכת הגבינה הצהובה מבלי להיפגע. במקרים כאלו, שוק חופשי מביא לתחרות בריאה, הורדת מחירים ויעילות.
    לעומת זאת, כאשר יכולתם של הצרכנים לשנות את הצריכה בהתאם למחיר היא נמוכה, שוק חופשי מביא בהכרח להפקעת מחירים וניצול מצוקת הצרכנים. שוק הבריאות למשל הוא כזה. תאר לך שבתי החולים יתמחרו את הטיפולים בהתאם לביקוש והיצע. האם אדם חולה יכול לבחור לוותר על טיפול או לדחות אותו לזמן בו מחירו יהיה נמוך יותר? כמובן שלא. על כן, התמחור הדיפרנציאלי מביא בהכרח לרווח עודף ליצרן ופגיעה בצרכן. אין כאן יעילות.
    תחבורה היא מקרה דומה. גם אם מחיר הנסיעה בשעה חמש אחהצ יהיה גבוה פי ארבע, לא יוכלו הצרכנים להגיב על ידי דחייתה או הקדמתה. מה תהיה התוצאה? אנשים יעדיפו לנסוע ברכב פרטי, שכן מחיר הדלק זהה בכל שעה…
    אפשרות אחרת היא ויתור מוחלט על מחיר מפוקח, וכך יוכל כל נוסע להיכנס לאפליקציה, לקבל הצעות מחיר מנהגים שונים ולבחור ביניהם. כאן כבר יש יעילות וגם הוגנות, אבל אני בספק לגבי היתכנותו של מצב כזה… נסיעה במונית היא מוצר מיידי, אנשים לא יעשו השוואה בכל נסיעה כמו שעושים לפני רכישה באמזון. הם יעדיפו מחיר ידוע מראש. גם הנהגים יתקשו להתמודד עם הכנסות כל כך תנודתיות. בסופו של דבר נהג המונית הוא לא חברת תעופה ואין לו יכולת לבצע תמחור חכם.
    ולגבי הערתך על ערבי חג וגשם, אלו בדיוק מצבים של ביקוש נמוך ולא גבוה… אתה מתקשה להשיג מונית לא כי חסרים נהגים, אלא כי הנהגים אינם עובדים, כלומר הם יוצרים איזון בין הביקוש וההיצע. נכון, העלאת המחיר בזמנים אלו תתמרץ אותם לעבוד, אבל היא גם תתמרץ אותך לנסוע באוטו.

    אהבתי

  13. איני מצפה שכל נהג מונית יערוך תימחור אלא האפליקציה. כפי שקורה בכל מקום שבו אובר פועלת.
    אם אפשר יהיה להרוויח הרבה כסף בשעה מסוימת יצטרפו לעבודה בה נהגים חדשים.

    אהבתי

  14. שוק הבריאות בעייתי ומסובך מאוד לדעתי בעיקר בשל פערי הידע העצומים. אין לדעת מה באמת הערך של ניתוח אצל רופא טוב יותר או טיפול של תרופה יקרה יותר. בנסיעה במונית אין בעיה של פערי ידע.

    אהבתי

  15. נק' מבט נוספת על המהומות בצרפת.
    ההפתעה מכך שקש כלשהו (העלאת מחירי הדלק) הצליח לשבור את גב הסוס (המעמד הבינוני נמוך ומטה / הפריפריה).
    מאמר המתחיל בסיבות לקריסת מעצמות בתקופת הברונזה, ובעובדה שנראה שהקריסות תמיד הפתיעו את המעמדות השולטים, שלא נערכו בזמן לסכנות).

    https://pjmedia.com/richardfernandez/surprise-collapse/

    קטע מהכתבה :
    The surprise outbreak of demonstrations against Emmanuel Macron are a recent example of a failure to connect the dots. Pearl Harbor, Hitler's invasion of Russia, the fall of the USSR, 9/11, 2008, Brexit, and Hillary's loss were alike nearly complete surprises because no one could interpret the significance of the precursor events until afterwards. The New Yorker notes that the protests now currently shaking France blindsided the press because they did not come from the usual suspects but mere motorists unable to make ends meet:

    The gilets jaunes confound traditional political divisions and have appeared seemingly out of nowhere. Its adherents are old and young, male and female (even if women were conspicuously underrepresented among the rampaging crowds in Paris), apolitical and activist, nonviolent and nihilistic. Facebook is its incubator. Supporters congregate on pages organized by region, whose tone and content vary according to their administrator.
    With the aid of hindsight it is abundantly clear that French working-class hardship had risen to levels unable to absorb any more Green taxes. Until the riots it didn't occur to environmental policymakers that they would "need better timing and a far defter political touch before they introduce similar measures to reduce carbon emissions." Already "dozens of countries and cities have introduced or drawn up plans for carbon taxes to speed the transition from fossil fuels that are warming the planet to increasingly dangerous levels. They are rarely easy to implement. There have also been protests and political backwards steps in Belgium, Tunisia, Algeria and Canada

    אהבתי

  16. כדאי אגב לקרוא כאן ( להלן לינק ) על כתב תביעה , למחוזי בסן פרניסקו , בקשר למוניות שיתוף וכדומה :

    Sidecar תובעת את Uber על פרקטיקות מעוולות בהגבלים עסקיים ( anti trust ) . למעשה : מעין התנהגות מונופולית דורסנית , אשר גרמה ל – Sidecar לפרוש מעסקי המוניות שיתוף וכדומה . בכתב התביעה נטען לכאורה , שאובר למעשה , עיוולה לא רק בתמחור , אלא אפילו , יצרה ביקוש מדומה באפליקציה של Sidecar , ואז , ברגע האחרון , היו ביטולים של הזמנות הנסיעה וכדומה. במוקדם או במאוחר , אשים ידי על כתב התביעה , ואדע יותר טוב .

    כפי שכבר הסברתי בעבר , אין דבר כזה שוק חופשי , ככל שהשוק יותר חופשי , יש יותר מתחרים , יותר חידושים , ויותר קניבליזם או תחרות מעוולת ולא הוגנת וכו…. יצרנים קטנים , פשוט נזרקים לקרשים בלי רגולטור ורגולציה והתערבות ממשלתית ( מבלי לנטוע מסמרות כאן , שהרי , אובר כמובן מכחישים , וטוענים , שזה התלכלכות בגלל ההנפקה שלהם הקרובה ) .

    כאן :

    https://www.reuters.com/article/us-uber-lawsuit/defunct-startup-sidecar-sues-uber-hell-bent-on-stifling-competition-idUSKBN1OA1VI?feedType=RSS&feedName=businessNews&utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+reuters%2FbusinessNews+%28Business+News%29

    להתראות

    Liked by 1 person

  17. רק תיקון קל :

    התביעה הוגשה על פי הכתבה , על ידי SC Innovations Inc אשר רכשה כנראה את Sidecar אחרי שהם נפלו בשווקים וכו….. ולא על ידי Sidecar עצמם כפי שכתבתי .

    להתראות

    אהבתי

  18. רק המינוח" קניבליזם " שאיזכרתי , מבאר תחרות , או הצלחה למעשה , שיסודה ב – " לאכול " את המתחרים בשוק נתון , אחרת , לא תצליח פשוט . מעין מינוח לאופי של תחרות קשה ואכזרית על עוגה נתונה . אם זכרוני אינו מטעה אותי , בישראל גורסים : קרניבליזם או בדומה …. לא עקרוני כרגע . להתראות

    אהבתי

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s

%d בלוגרים אהבו את זה: