חברת של פרסמה לאחרונה את התחזית שלה למה שהאנושות צריכה לעשות, מבחינת צריכת אנרגיה ממאובנים, כדי לעמוד ביעד ההתחממות שנקבע בהסכם פריז.
כ-70% מהיצוא של רוסיה מורכב מאנרגיה ממאובנים לסוגיה ומוצרים הקשורים לכך. כשמדובר באירן, היצוא הזה מהווה בערך 85% מסך היצוא. ערב הסעודית? 90% בערך. איך הכלכלה של המדינות האלו תיראה אם התחזית לירידת צריכת האנרגיה ממאובנים תתממש? ונצואלה מהווה דוגמה למדינה שציפתה להסתמך על נפט ולמה שקרה לה כשהמחירים אכזבו. גם רוסיה של ילצין, בזמן השפל במחירי הנפט, בסוף שנות התשעים.
גם רעיון השארת הגז באדמה, שהועלה בידי מתנגדי המתווה ליצוא הגז הטבעי שהתגלה לחופינו, נראה מהגרף הזה אווילי כפי שהוא באמת היה.
תמריץ , זה לא כזה פשוט כפי המוצג . קודם כל , ערב הסעודית עצמה , כבר פתחה בפרוייקט ענק , הגדול מסוגו , לייצור אנרגיה סולרית . הם כבר הקימו קרן ריבונית רצינית ביותר , על מנת לא להישאר תלויים בנפט מבחינה כלכלית. אז הם מודעים לכך . כך או כך , המחירים של הנפט , מאוד תנודתיים בעשור האחרון משהו . גורם כשלעצמו .
מעבר לזה , כבר ב – 2030 צפויה כנראה תחילתה של אנרגיית כור ההיתוך הגרעיני לחגוג ( תכל"ס להתחיל לספק חשמל בבריטניה , אבל , אם אכן , זוהי רק ההתחלה כמובן ) אז 2100 ? מאוד לא ריאלי כנראה . יש רק סקפטיות בגלל הביצועים ההנדסיים שנפט מייצר , שכרגע אין להם תחליפים באמת . אבל , נראה שהגרף פשוט הולך קצת רחוק לעת הזו . רחוק מדי .
כאן על הפרוייקט של סופטבנק וסעודיה :
https://www.cnbc.com/2018/03/27/softbank-and-saudi-arabia-announce-new-solar-power-generation-project.html
וכאן אנרגיית ההיתוך הגרעיני בבריטניה :
http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-4455248/Nuclear-fusion-reactor-switches-supply-power-2030.html
להתראות
אהבתיאהבתי
כל מדינה מדברית יכולה להקים פנלים סולריים.. זה לא מה שישמור על מעמדה של סעודיה.
אני חושב שלפי כל הסימנים האנרגיה הגרעינית קרובה לסוף דרכה. בעבר כולם חשבו אחרת והיה ברור שרק הגרעין יאפשר היפטרות מהפליטות הפחמניות. אבל מאז חלו פריצות דרך כאלו באנרגיות המתחדשות וגם בבטריות שנראה שמשם תבוא הישועה.
אהבתיאהבתי
תמריץ, אני כותב על היתוך גרעיני , לא אפקט ביקוע גרעיני . אתה לא מבין כנראה בדיוק על מה המדובר . לגבי סעודיה , מדובר בפרוייקט ענק , חסר תקדים באמת , רצוי שתקרא . טוב , פשוט , מעיד הדבר שיש להם מודעות , והם עובדים בכיוון באמת .
תקרא פשוט בוויקיפדיה כאן , על היתוך גרעיני :
https://he.wikipedia.org/wiki/%D7%94%D7%99%D7%AA%D7%95%D7%9A_%D7%92%D7%A8%D7%A2%D7%99%D7%A0%D7%99
להתראות
אהבתיאהבתי
תמריץ,
אנרגיה גרעינית רחוקה מלהיעלם. אמנם אין עדיין הוכחת היתכנות להיתוך גרעיני מבוקר אבל בארצות הברית יש פעילות רבה בפיתוח כורי ביקוע בטכנולוגיות חדשות הן באקדמיה והן במספר סטארטאפים. קבל דוגמא:
http://www.transatomicpower.com/
לגבי סעודיה, אם עוד 12 שנים נראה כור היתוך גרעיני אז כנראה נראה גם סמסונג וגוגל ערביות
אהבתיאהבתי
הגרדיאן על היתוך גרעיני וקשייו
https://www.theguardian.com/commentisfree/2018/mar/12/the-guardian-view-on-nuclear-fusion-a-moment-of-truth
אהבתיאהבתי
Plans For New Reactors Worldwide(Updated January 2018)
Nuclear power capacity worldwide is increasing steadily, with about 50 reactors under construction.
Most reactors on order or planned are in the Asian region, though there are major plans for new units in Russia.
Significant further capacity is being created by plant upgrading.
Plant lifetime extension programs are maintaining capacity, particularly in the USA.
Today there are some 440 nuclear power reactors operating in 30 countries plus Taiwan, with a combined capacity of over 390 GWe. In 2015 these provided 2571 billion kWh, about 11% of the world's electricity.About 50 power reactors are currently being constructed in 13 countries (see Table below), notably China, India, UAE and Russia.
אהבתיאהבתי
בזמנו, דיוויד גולדמן / שפלינגר טען שלפחות חלק מהמדינות שעתידן הדמוגרפי שחור משחור – יונעו לנקוט בצעדי ייאוש קיצוניים לפני שיהפכו לחלק מההיסטוריה. שהן לא תשלמנה בפסיביות עם אובדן עוצמתן וגסיסתן, ויהפכו לאלימות ביותר.
לטענתו, שיקולים רציונליים לטווח ארוך – פועלים רק לגבי מדינות / עמים / אנשים שמאמינים שצפוי להם עתיד.
נראה לי שאזהרה זו יכולה להיות תקפה גם לגבי עתיד של התרסקות כלכלית, שאותו לפחות חלק ממדינות הנפט לא תצליחנה למנוע.
עיקר החשש שלי מכוון לאיראן. גם לאיראן צפוי עתיד של התרסקות דמוגרפית. בנוסף, לא נראה שבשלושים השנים הקרובות איראן תצליח להשתחרר מההתמכרות הכלכלית שלה לנפט.
(סעודיה אולי תצליח להשתחרר, ולו חלקית, מההתמכרות שלה לנפט + מספר אזרחי סעודיה "נטו", ללא המוני עובדים זרים, קטן ביותר. היא יכולה להתפטר מחלק מהם או אפילו מרובם. תנאים שאינם קיימים באיראן).
אני תוהה האם איראן, בייאושה הכפול, אינה מתכוונת לבצע יציאה מאוד מרשימה מבמת ההיסטוריה. יציאה שבסופה תהפוך למופת שהמוסלמים בעולם (כולל הערבים הסונים שנואי נפשה) יהללו ויעריצו דורות על גבי דורות. כלומר, לנסות להשמיד את מדינת ישראל ולמחוק אותה ממפת המזרח התיכון. כפי שאכן הצהיר, ולא רק פעם אחת, מנהיגם הרוחני.
מעין "תמות נפשי עם פלישתים" (כשהאיראנים בתפקיד גוליית לאחר שאיבד את שערות ראשו / כוחו ואנחנו בתפקיד הפלשתים).
#########################################################
אוף טופיק
(אבל מתקשר עקיפות לדיון בפוסט קודם על חשיבות התורשה בקביעת האינטליגנציה),
התגלה גורם גנטי לאלצהימר.
המעניין במחקר הוא השוני בין התבטאות גנים אלו בעכברים לבין התבטאותם בבני אדם.
מה שיכול להסביר מדוע תרופות מבטיחות לאלצהימר, שעבדו נפלא בשלב הניסויים בעכברים, נכשלו בשלב הניסויים בבני אדם.
https://madaduhcom.wordpress.com/2018/04/14/new_alzheimer_treatment_breakthrough/
" … אלו תוצאות מרגשות, שעשויות לבשר על תרופה למחלת האלצהיימר, או לפחות חיסון למחלה, כבר בעשור הקרוב. … מדהים להבין שהגן apoE4 אינו גורם לתופעה דומה של הצטברות עמילואיד-בטא בתאי העצב של עכברים. זוהי תופעה אנושית ייחודית שאפשר היה לחשוף רק בטכניקות המעבדה החדשות, ומרתק לחשוב לאיזה תובנות נוספות נוכל להגיע באמצעותן. המתנגדים לניסויים בבעלי-החיים יקפצו בוודאי על הראיה הזו בשמחה, ויטענו שאין ערך לניסויים בבעלי-חיים ושצריך לחדול מהם. אלא מה? החוקרים במדעי הרפואה מוגבלים תמיד בטכניקות המחקר שלהם, ועד היום נעשה שימוש בעכברים בעיקר מחוסר-ברירה, ועם הבנה של מגבלות הניסויים בעכברים. גם עכשיו, כשגילינו מגבלה נוספת של המודלים העכבריים, המשמעות אינה שצריך להפסיק לחלוטין את הניסויים בעכברים, אלא רק להכיר במעלותיהם ובחסרונותיהם. … "
אהבתיאהבתי
זה נכון שהסינים עוד בונים כורים גרעיניים אבל במערב די התייאשו מהגרעין.
פינלנד כבר מנסה נואשות להכניס לפעולה כורים גרעיניים איזה עשור וזה קשה מאוד. היא תצליח בסוף אבל זה לא יעודד השקעות חדשות בעוד שבשמש וברוח יש פריצות דרך כל יום.
אהבתיאהבתי
קמיליה, מה שכתבת בחלק הראשון זה ספקולציות פרועות על פסיכולוגיה פוליטית של אומה שאין להן שום בסיס שהוא. אנשים לא מעונייניים בכיליון הלאום שלהם או בסיכון חייהם כפרטים בתוכו גם אם ממוצע הילודה של האומה שלהם הוא 1.7 ולא למשל 2.9.
אהבתיאהבתי
לתמריץ,
זו אכן ספוקלציה פסיכולוגית- תרבותית פוליטית.
אבל לא רק שלא אני חיברתי אותה אלא דיוויד גולדמן, אלא שאפילו הוא לא המציא אותה אלא מחברי הסיפור התנ'כי על שמשון והפלשתים. מה שיכול לרמז ש"ספקולציה" זו משקפת איזושהי תגובה אנושית אוניברסלית אפשרית לתחושת הסוף הקרב ובא. זו לכל הפחות תגובה אפשרית, שחובה להתייחס אליה ברצינות ולא לבטלה בנפנוף יד.
יותר מכך, אחד מהלקחים מאירופה של לפני 80 שנה הוא שאם מנהיג מעצמה מכריז מעל כל בימה אפשרית שבכוונתו להשמיד עם מסוים – כדאי מאוד להתייחס להצהרותיו ברצינות. לא להניח שאם ה"חזון" שלו אינו רציונלי, ויכול גם להסב לו ולעמו נזקים כבדים – הוא בכלל לא מתכוון לממש את "הבטחותיו".
כלומר, אני בהחלט מודאגת מכך שחזון שלושים השנה של הסעודים הוא להמשיך לשגשג ולמצוא דרכים להתגבר על תלותם בנפט, ואילו חזון שלושים השנה (או 25 השנה) של האיראנים הוא למחוק את ישראל מעל פני המפה.
זכור לי שאחד ממנהיגי איראן כבר הכריז שהם מוכנים לשלם בחיי עשרות מיליוני אזרחים איראנים על העונג לצפות בהרס המוחלט של מדינת היהודים.
בהחלט סביר שחלק משמעותי מאותם איראנים העלולים להיפגע במתקפת הנגד הישראלית / במכה השניה הישראלית יתחלחלו מהנכונות להקריבם לטובת ה"מטרה הקדושה". אבל השאלה היא האם יש בכוחם לשנות את מדיניות האייתולות ומשמרות המהפכה. זו לא החלטה שתתקבל לאחר משאל עם באיראן.
יתכן אפילו שבמשאל עם איראני המוני אנשים יהיו מספיק שטופי מוח בכדי לתמוך במתקפה על ישראל (ומספיק אופטימים בכדי להניח שלא הם אישית יפגעו אלא רק אחרים).
[ראה גם תמיכתו של רוב העם הגרמני בתוכניות ההתפשטות למערב ולמזרח של היטלר – כל עוד הנצחונות הצבאיים נמשכו].
מכאן לתפיסתי לישראל מטרה אסטרטגית קיומיות – לנסות, בכל האמצעים העומדים לרשותה, לגרום לחילופי משטר באיראן ו/או לפירורה ופירוקה.
אהבתיאהבתי
(המשך)
כתבת: "אנשים לא מעונייניים בכיליון הלאום שלהם או בסיכון חייהם כפרטים בתוכו גם אם ממוצע הילודה של האומה שלהם הוא 1.7 ולא למשל 2.9."
זהו אכן טיעון מאוד רציונלי.
אבל בעיני מאמינים דתיים בגן עדן ו/או בגיהנום בעולם הבא, כגמול או כעונש על מעשיהם בעולם הזה, אינם אנשים רציונלים. ואין לי ספק שבהנהגה הדתית והצבאית האיראנית קיימים גם "שהידים" פוטנציאלים רבים.
ברור לי שאנשים שאננים, המתייחסים לכל איומים מצד איראן כלדיבורים בטלים, נתפסים כהרבה יותר בוגרים, שקולים ו"קוליים" מאשר אלו שמודים שהם מפחדים. האחרונים עלולים להיתפס כפחדנים ילדותיים היסטריים.
אבל אני מוכנה לשאת פגיעה זו בתדמיתי. אני מודה שאני מפחדת מאיראן.. לא מספיק בכדי לרדת מהארץ, אבל מספיק בכדי לתמוך בכל פעולה שתפיל את השלטון הדתי באיראן. (המקבילה בעיני לנסיונות לרצוח את היטלר והנהגתו בשלב מוקדם ככל האפשר).
אהבתיאהבתי
ברור שאם האירנים מדברים ללא הרף על השמדת ישראל עולה החשש שבקונסטלציה מסוימת ינסו לעשות זאת. משבר כלכלי יכול מצד אחד להגדיל הרצון בגיוס השקעות מבחוץ ובהתקרבות למערב ומצד שני להעלות כוחם של נביאי שקר קיצוניים נוסח היטלר.
אני חושש שמצבנו נופל מאוד לעומת האירנים. אירן לא יכולה להיות מושמדת גם במלחמה גרעינית קשה. היא גדולה מדי בשטח ובאוכלוסיה ואין על גבולה פליטים שמחכים להיכנס ולהתיישב בשטח שנלקח מהם. ישראל כן.
אהבתיLiked by 1 person
מה שכן הקשר בין הילודה הנחלשת באירן לכל זה מפוקפק ואם כבר הפוך. אמהות לא מנדבות את ילדיהן למלחמות מיותרות כשיש להן 1.7 ילדים.
אהבתיאהבתי
מהפכה אזרחית באיראן תהיה בהחלט הפתעה נעימה לישראל (ואכזבה מרה לגרמנים שמיחלים לכך שאיראן תצליח במה שהם כשלו להשלים לפני שבעים שנה)
אהבתיאהבתי
קמיליה,
עם כל הכבוד לרטוריקה של האירנים, זה רחוק מאד מנכונות להקריב מליונים כדי להשמיד את ישראל.
ההוכחה פשוטה מאד, כמה הם הקריבו עד היום? בדיוק אפס. לא קופצים מהקרבת אפס להקרבת מליונים פתאום.
צריך להבדיל בין יחסי ציבור ורצון להסית ולתפוס עמדת כח, לבין אינטרסים קיומיים אמיתים. אין קונפליקט אמיתי בין ישראל לאירן. יש פוטנציאל לקונפליקט אמיתי עם טורקיה ורוסיה (והיה פעם עם עירק)
ולמי שטען שישראל לא יכולה להשמיד את אירן, זה טעות. מספיק להשמיד כמה ערי שלטון ותעשייה מרכזיות וכמה שדות נפט, כדי להשמיד מעשית את המדינה האירנית.
אבל כדאי שלא נדבר על דברים כאלו. אפילו כספקולציה רחוקה זה מצמרר אותי. לא חושב שיש מישהו שברצינות חושב על זה.
אהבתיאהבתי
תשמיד כמה ערי שלטון ותעשיה ונפט באירן ותעשה פסט פורוורד חמישים שנה ואירן תתקיים ואפילו תשגשג. כמו שגרמניה הושמדה במלחמת העולם ומשגשת היום. קיומה של ישראל שונה. הוא ממש תלוי על בלימה גיאוגרפית ודמוגרפית ואותה באמת אפשר להשמיד באמצעות פצצות אטום ומלחמת חורמה.
אהבתיאהבתי
הכסף מדבר.
המטבע באיראן מתרסק, האזרחים מחפשים דולרים
http://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1001231685
אהבתיאהבתי
תמריץ,
אתה טועה לגבי השמדת אירן. ניתן להפציץ את אירן כך שכל שטחה יהיה מזוהם למשך שנים רבות (בנוסף להשמדת הערים הגדולות)
אהבתיאהבתי
זה נכון כמו להגיד שהמעצמות יכולות להשמיד העולם. כלומר נכון, אבל לא יבוא לידי ביטוי במלחמת יום הדין עם ישראל.
אהבתיאהבתי
נראה לי שתפקידן של מערכות ההגנה להקטין את התשואה בלי לשנות את הסיכון באופן שיהפוך את המלחמה לפחות משתלמת.
אהבתיאהבתי
תמריץ,
אתה שוב טועה. זה בהחלט ישים כחלק ממכה שניה
אהבתיאהבתי
https://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3462840,00.html
פצצה אירנית, לפי הכתבה, יכולה להשמיד רק שכונה בתל אביב. אז פצצה שלנו יכולה להשמיד מיליון וחצי קמ"ר. אתמהה.
אהבתיאהבתי
למשתמש אנונימי,
במלחמת עירק – איראן, האיראנים גייסו לצבאם המוני ילדים, באמצע שנות העשרה שלהם ואפילו בני 12-13 בלבד. הם נתנו לכל אחד מהם מפתח פלסטיק זול (תוצרת סין), סיפרו להם שזהו המפתח לשערי גן העדן (והחיים הנהדרים המצפים להם בו), ושלחו אותם לשדות הקרב.
הילדים האומללים, שטופי המוח, הגיעו לשדות המוקשים עם חיוך על השפתיים רק בכדי למות בהמוניהם עם מפתח פלסטיק קשור בחוט לצווארם.
אמנם נכון שמנהיגי תנועות דתיות מטורפות לא נוהגים לנדב את עצמם, או את ילדיהם הפרטים היקרים, להפוך לשהידים. כפי שנוכחנו גם לגבי שולחי המחבלים המתאבדים בפלסטין הכבושה.
אבל להערכתי מסוכן מדי לפקפק בנוכונות מנהיגי איראן להקריב חיי המונים בכדי להתקרב לחזון המניע אותם. וגם באפשרותם לגייס מתוך אוכלוסייה של עשרות מיליוני איש – המוני מתנדבים להילחם בישראל עד מוות. (אם כי ברור שיעדיפו להקריב חיי אחרים לפני שיאלצו להתחיל להקריב את בני עמם).
בכל מקרה, שיפוט תנועות דתיות *רק* על פי קריטריונים רציונלים טהורים – נתפס בעיני כסוג של עיוורון.
אמנם נכון שלאיראן אין שום סיבה רציונלית להיות בקונפליקט או בעימות עם ישראל, ולכאורה שתי המדינות היו יכולות לחזור לתקופת שיתוף הפעולה, שהשתלם לשני הצדדים, שהיה קיים בתקופת השאח.
אבל זה מאוד לא רציונלי להתעלם מהעובדה שאיראן אינה מדינה שהיא במאה אחוז רציונלית. זו תיאוקרטיה מוסלמית, המונעת גם ע'י חזונות של "ייצוא" המהפכה לכל העולם המוסלמי ופנטזיות "משיחיות" על חזרת המהדי.
השמדת ישראל, או פגיעה מאוד קשה בה נתפסת בעיניהם כשלב חשוב (ואולי אפילו הכרחי) בהגשמת חזונותיהם.
#####################################
אם ניתן ללחוש בבלוג זה – עלי להודות שהשאלה מה תהיה עוצמת הנזק לאיראן, לאחר "המכה השניה" של ישראל, לא באמת מעסיקה אותי. אני עסוקה רק בשאלה איך להימנע מהמכה הראשונה שלהם עלינו.
אם ישראל תוחרב בגלל האיראנים – בשביל מה / בשביל מי לתקוף אותם? די צר לי על חיי המוני האיראנים הפשוטים שימותו במכה השנייה הישראלית. במילא לאחר שנמות – כבר לא נוכל להינות מהנקמה במשמידנו.
אני מבינה שאמירה זו עלולה לפגוע בהרתעה הישראלית ולפיכך אינני אומרת אותה. רק לוחשת באיזשהו בלוג מועט משתתפים.
אהבתיLiked by 2 אנשים
נראה שהבלוג הפך להיות מפלט לכל הסודות שאסור שייאמרו בקול. אני כן חושב שיהיה טעם במכה שניה למען ההרתעה של העולם המערבי. וכאמור בכתבה מווינט פצצת אטום מחסלת שכונות. לא מדינות. הרוב ישרדו.
אהבתיLiked by 1 person
תמריץ,
הטכנולוגיה של פיצוץ גרעיני התקדמה קצת מאז מלחמת העולם השנייה. יש לנו פצצות מימן ופצצות עם אפיון פיצוץ מיוחד כמו פצצת נויטרונים (מעט קרינה, פוגעת בעיקר ברקמות ביולוגיות רק ברגע הפיצוץ), פצצת פולס אלקטרו מגנטי (EMP), פצצות שניתן לכייל את תפוקת הפיצוץ שלהם ופצצות קורנות. כדי להשמיד עיר גדולה כמו טהרן (להרוג בסבירות גבוהה את כל תושביה) די בפצצת מימן אחת גדולה. בנוסף מפוצצים בגובה אטמוספרי מספר רב של פצצות קורנות (הפיצוץ לא מזיק. הנזק נגרם כתוצאה מהקרינה השיורית שמכסה שטחים גדולים והופכת אותם לא ראויים למגורי אדם)
אהבתיאהבתי