אוניברסיטת שיקגו עורכת מדי שנתיים סקר גדול שבוחן עמדות ומאפיינים דמוגרפיים בקרב הציבור האמריקני. זהו הסקר החברתי הכללי (GSS) ותוצאותיו הן מאגר מרתק של מידע. הוא כולל בתוכו גם מבחן אוצר מילים, עשר מילים מהרובד הגבוה של השפה האנגלית, שהמשתתף בסקר מתבקש לבחור להן פירוש מתוך רשימה סגורה. מה הקשר בין היכולת למצוא פירוש נכון לעשר מילים לבין שלל משתנים דמוגרפיים ולבין עמדות והשקפת עולם? קשר הדוק. הקשר הזה הוא דוגמה לכך שמדעי החברה במיטבם מסוגלים להשתמש בכלים מאוד פשוטים כדי לפענח סוגיות מורכבות.
תוצאות המבחן מלמדות על פער האזורים בארצות הברית. בחלקים הצפון מזרחיים של ארה"ב ההישגים טובים במיוחד, ולעומת זאת במדינות חגורת התנ"ך כמו אלבמה ומיסיסיפי הציונים נמוכים. מעבר להבדל האזורי קיים גם פער בין שחורים ולבנים במידת ההצלחה. אדם לבן ממוצע מצליח למצוא פירוש נכון ל-6.5 מילים, אדם ממוצא היספני מצליח למצוא פירוש ל-5.5 מילים, ואדם שחור מצליח לענות נכונה על 5 מילים. במבחן השתקף לאורך השנים צמצום הפערים בין שחורים ולבנים, שאובחן במבחנים רבים אחרים וביטא את הקפיצה המרשימה בהישגיהם של שחורים באמריקה לאורך שנות השבעים והשמונים. עם זאת בעשורים האחרונים נעצרה מגמת צמצום הפערים וההפרש נותר בעינו, למרבה תסכולם של אנשי החינוך בארצות הברית. בשל האופי של עקומות פעמון סטטיסטיות – ההפרש בין לבנים לשחורים משתקף בממוצע, אך יותר מכך משתקף בקצוות. יש הרבה יותר שחורים בקצה הנמוך של התפלגות הידע, והרבה פחות שחורים בקצה הגבוה שלה.
נראה שיש ערך כלכלי להבנת מילים מסובכות. 16% מהמרוויחים למעלה מ-250 אלף דולר בשנה מצליחים לענות על 9 או 10 שאלות נכונה, ורק 8% מאלו השייכים לרמת ההכנסה הנמוכה. למעשה אולי מה שמרעיש באמת הוא ש-84% מאלו שמרוויחים יפה כל כך לא מצליחים לפענח 9 או 10 מילים.
המבחן מלמד על יכולותיהם המילוליות יוצאות הדופן של יהודים. שליש מהיהודים עונים נכונה על 9 או 10 שאלות. זאת לעומת 16% מהלבנים ו-3% מהשחורים. 17% מאלו שמגדירים את עצמם ליברלים מגיעים לרמה כזו, אך רק 11% מהמגדירים עצמם שמרנים. 26% מהאתאיסטים והאגנוסטיקנים נמצאים ברמה זו של תותחי אוצר מילים, אך רק 9% מאלו הרואים עצמם כמאמינים אדוקים ורק 4% מאלו המאמינים שהתנ"ך הוא דבר האלוהים ממש. אני חושד שבארץ היה קשה לשחזר את הקשר השלילי בין אוצר מילים לבין דתיות, ולו רק כי העברית ברמתה הגבוהה כוללת מילים ששכיחות יותר בהקשרים דתיים, בתפילה ובתלמוד. בנוסף הדתיות בגרסתה היהודית מבוססת פחות על הצהרות אמונה ריקות ממחויבות ויותר על דבקות בכללים קפדניים לניהול אורח חיים, וזה דבר שדורש שליטה עצמית. שליטה עצמית גבוהה תהיה קשורה מן הסתם ביכולת מילולית גבוהה.
איך מצליחים במבחן אוצר מילים? מן הסתם על ידי זה שקוראים טקסטים ברמה גבוהה. התוצאות מלמדות אותנו אם כך שהציבור שקורא טקסטים כאלו נבדל משמעותית מציבורים אחרים ואפילו מרוויח יותר כסף. אלו מהקוראים שחוששים שהם משחיתים זמנם פה בבלוגוספירה יכולים לראות בכך צפירת הרגעה. קריאה היא לא לשווא.
תודה על הפוסט המענין תמריץ , רק שצריך ברשותך לקחת בחשבון :
נניח שאתה מעמיד מבחן :
מה המשותף בין : אוקיאנוס , חלל , מדבר ……. אם כך , לא הרבה מדי , יצליחו מיד להביע :
הומוגניות , מרחבים , בריאה , אלוהים , קיבעון , מדיטציה , עוצמה , עויינות , סיעור מוחות , אלווציה רוחנית וכו…. אלא ש :
הרבה מדי , יחושו בזה , מבלי יכולת להביע את זה . היכולת לחוש , מבלי להביע , יש לה ערך מנטלי ואינטלקטואלי , לא מבוטל , אלא שהוא לא יכול להיות מבוטא כראוי בחברת עושר או חברה סיזיפית , והיטיב לצטט זאת , הגאון של המאה התשע עשרה , הונורה דה בלזק ( בספרו : "הדודן פונס " ) על החוזים והנביאים , הנה :
" כל אימת שהמחשבה נשארת בכוליותה , כמקשה אחת ואינה נפרטת בשיח ושיג , בתככים , או ביצירות – ספרות , בדמיונות של מלומדים , במאמצים מנהליים , בתפיסות של ממציאים , או במהלכי מלחמה , חזקה עליה שתהיה קורנת אור גנוז ומופלא בעצמתו כזוהר האצור בכל פן מפניו של היהלום הגלמי ………"
ועוד משם :
" אנשים חריפי המוח שכל פן של תבונתם בלה ודהה , לעולם לא יוכלו להפגין כוח עילאי זה ………. "
תודה
אהבתיאהבתי
אל רום, אני קצת זהיר לגבי כישורים שלא ניתן לתת להם ביטוי קונקרטי בעולם העובדות, אבל אולי תמצא אוזן כרויה אצל גיא הידוע בחיבתו לרוחניות מזרחית.
אהבתיאהבתי
אכן תמריץ , אפשר להבין אותך , וגם כתבתי : לא " אוכל " בחברה סיזיפית כמובן , אלא שעדיין , גיא ידוע בחיבתו , והוא היה קרוב לוודאי גם מיד מטריף את הבוחן , גם זה משהו , שהרי יש כמוהו , שיש להם משני העולמות ….. להתראות
אהבתיאהבתי
תודה חברים.
קראתי עכשיו שאונורה דה בלזק היה נטורליסט , כלומר הדגיש את הקשר אדם-סביבה. כנראה שהנטורליזם היתה אחד התנועות שיצאו נגד רוחה השתלטנית של תנועת הנאורות אחר המהפכה הצרפתית.
גם התנועה הרומנטית יצאה נגד שטלטנות זו. היא כמובן לא קראה לבטל את ההשכלה אלא לשלב לסנכרן ולסרג.
הנה קטע מ
[נישואי העדן והשאול] מאת ויליאם בלייק (סוף מאה ה18 תחילת ה19)
Without Contraries is no progression. Attraction and Repulsion, Reason and Energy, Love and Hate, are necessary to Human existence.
From these contraries spring what the religious call Good & Evil. Good is the passive that obeys Reason. Evil is the active springing from Energy.
Good is Heaven. Evil is Hell.
מתוך ויקי
————————————————————————-
הרומנטיקה העלתה על נס את האינדיבידואליזם הפרטיקולרי, כלומר, את החד-פעמי שבאדם מסוים, המכונן לעצמו, מתוך עצמו, את האמת האישית שלו, שאינה בהכרח משותפת לאחרים. [כאשר מוכל הרעיון הרומנטי על אומה שלמה, הוא מתבטא ברצון לתת ביטוי לייחודי ולאותנטי שברוח העם]. מבחינה זו, הרומנטיקה היא אחת מהתנועות הרוחניות שהביאו להתעוררות הלאומיות באירופה במאה ה-19.
————————————————————————-
נראה לי שאירופה זקוקה עכשיו נואשות לתנועה נאו-רומנטית שתצא נגד
הרוח הליברלית המוגזמת סותמת הפיות והביקורת שהשתלטה עליה.
אהבתיאהבתי
גיא , אלא ש- הונורה דה בלזק , הוא אומן הריאליזם של הממוצע והפסיכולוגי , ככזה , הוא מעמיד את האוירה , את נבכי הנפשות , את ניתוח האופי של גיבוריו הממוצעים , כמוקד כתיבתו ( מבלי למעט מאבחנתך שלך אלא למעשה משלים אותה ) . להתראות
אהבתיאהבתי
תודה. אני לא הכרתי אותו (חור בהשכלה) אבל ממה שציטטת חשבתי שהוא שייך לזרם הרומנטי ואז בדקתי וראיתי שהוא נטורליסט שזה אגב גם דומה לדאו של המזרח. מכאן כנראה תמריץ הגיע להבחנה היפה שלו. בכל המקרה הכוח של השילובים ושל השילוב של זה הניתן להגדיר וזה הלא ניתן הזכיר לי
לי את היצירה של בלייק מאותה התקופה.
אהבתיאהבתי
לא נראה לי שיש קשר בין הבנת מילים קשות בשפה לבין הצלחה. איזה תועלת יכולה לצמוח מידיעת מילים כמו: "גזוסטרא", "אסקופה" או "גבח"? כלום.
אולי המבחן הוא מגמתי או נעשה בצורה שגויה? אולי מי שלמד את השפה ברמה גבוהה (דבר שלא מביא כל תועלת) למד יחד גם דברים אחרים מעשיים יותר ברמה גבוהה? יתכן שרבים מהנשאלים הם כאלו ששפת האם שלהם איננה אנגלית וזה גם מפריע להם להסתדר בחיים?
אהבתיאהבתי
גלגל, יש בדיקה של רכיב האנגלית כשפת אם, בפרט בהקשר של היספנים שאצלם זו יכולה להיות בעיה שתשבש את הממוצעים באמת.
זה ברור שלא המילים עצמן הן העניין, אלא העובדה שידיעת המילים היא עדות נסיבתית להקדשת זמן לקריאה, וזה כן קשור להצלחה בחיים. אם בקשר ישיר, ואם בשל העובדה שעניין בקריאה מרובה נובע מיכולת חשיבה מפותחת, שהיא בתורה תורמת לדברים אחרים.
אהבתיאהבתי
גלגל 581 , תקצר היריעה כאן , מלהפריך את ההשערה או הקביעה עושה רושם , שלימוד שפה ברמה גבוהה , אינו מביא כל תועלת . גם לא ברור מה זה לגבי דידך ובכלל , לימוד שפה ברמה גבוהה .
אבל : כל אמירה שהיא , וכל קביעה שהיא , כל דיעה שהיא , מבוטאים ככלל במלל . משמע , המלל , הוא החזות והמהות של הדברים .
אז נתחיל מאקונומיה : מלל יכול להיות אקונומי , מצומצם , בהיר , תמציתי, ויכול להימרח כמו חרטא מפגרת , ולהטריף מתוקשר וקורא . בכלל , למה עשר דפים , אם אפשר בדף אחד .
נעבור לניווט : עריכה של המלל , עריכה ראויה , מייצרת ניווט זריז בתוך מסמכים , ממילא גם אקונומיה .
נעבור למהות : נעשה איתך תרגיל – ניקח המילה : "סיזיפי " וננסה לתרגם אותה לעברית , מה נקבל ?
חותר ללא ליאות ( אבל זה לא מספיק ) , נכשל וממשיך ( גם לא מספיק ) , רואה מלפניו רק יעד סופי ( לא מספיק ) ,המוזכר לעי"ל טבוע באופי שלו ( לא מספיק ) , מסתפק במועט סגפני ( לא מספיק ) , ספרטני ( לא מספיק ) , פורץ גבולות ( לא מספיק ) ……ועוד ועוד …..
עיניך הרואות , רק אם תשתמש במילה : סיזיפי ….תביע כל זה ביחד !! בעברית , לא תוכל להביע במילה אחת כל זאת ביחד , גם לא בשלש מילים. עכשיו , ברור לך , שככל שהרמה המילולית של אדם , גבוהה יותר , הרי יותר סיכוי שהוא ישתמש במינוח אוצר עולם ומלואו זה .
אני מציע שתחשוב שוב , כי זה ממש על קצה המזלג ….. להתראות
אהבתיאהבתי
אפרופו "עכשיו , ברור לך , שככל שהרמה המילולית של אדם , גבוהה יותר , הרי יותר סיכוי שהוא ישתמש במינוח אוצר עולם ומלואו זה . "
חבל, אלרום שלא קיימת זאת בתגובתך.
"תמצית היא התחכום האולטימטיבי". דה וינצ'י…..
……
ולך אין את זה.
אהבתיאהבתי
לא אטרח ג'וש , להוכיח לך , עד כמה אתה רפה שכל , ולו רק מחמת העובדה , שכתבתי על תמצות כמעלה גדולה , ואתה , כמו אינפנטיל גם מחרה אחרי , גם מביא את דה וינצ'י הגדול , וגם מצפה שנאמין לך , שכתבת זאת , מתוך :
כנות , יושר , בהירות , ראיה נכוחה ……אני תוהה , אם מפגר כמוך , יכול לתפוס התחת שלו בשני ידיים ……
נ.ב. : עצתי לך , אל תתגבב איתי , לטובתך שלך !! אלא אם כן , אתה מבקש לחשוף בפרהסיה את רפיסות השכל שלך , או כי אז , אתה תהיה יעיל בטירוף !!
אהבתיאהבתי
אל רום , עוד רגע אני מביאה מים וסבון , ושוטפת לך את המלים הגבוהות מהפה !!
אהבתיאהבתי
יפה דרשת תמריץ
עתה כשאנוכי מתקן את ילדי בין ארבע וארבעה או שבע ושבעה , והם פותרמיני ב"לא משנה" , אשלחם כלאחר כבוד לעיין בהנ"ל.
ואכן
תמצית רבותי , תמצית
אהבתיאהבתי
לא רק תמצית .אדגיש פעם נוספת בחוסר תמצות :
תמצית אולטימטיבית היא סימפטום של חברה סיזיפית הרואה מלפניה רק יעדים סופיים. הספרטנים שגרו בחבל לאקוניה היו תמציתיים ללעילא ולעילא. מכאן שם החבל הפך לשם הפעולה. האתונאים היו פלצפנים לעילא ולעילא אך רק השילוב של שניהם ניצח את הפרסים שכנראה לא היו אז קמצנים כי שלחו ליוון את הצבא הגדול אי פעם שנבנה עד אז.
ובפאראפרזה על הנאמר לעיל : תרבות שתקדש רק אחד מהקטבים
לעולם לא תוכל להפגין כוח עילאי שנוצר מנישואי גן העדן והשאול.
(אר-תגובו)
אהבתיאהבתי
הגננת של הקיבוץ ,
השם שבחרת , מעיד על פחדנות ושפלות מתועבים . מאחורי שם בדוי , את מתעמרת , באדם , שלפי כל מה שנחזה להיראות ,בעליל , הוא עצמו קורבן של פרובוקציה והתעמרות נאלחים .
ומה הקשר ? פשוט , בעולם של הגדולים באמת , אין לך סיכוי קלוש אפילו , קלוש בגרוש , אז , את חכמה על קטנים !!
ומה הפלא , מילדות , אביך ואימך , היו מכים אותך , מכות רצח , ללא הפסקה , על כל דבר של מה בכך , אפילו קצת חלב שנשפך , מכות בלי הכרה היית חוטפת . כך :
ספגת אלימות , ללא הפסק , וזה כל עולמך הצר כעולמה של נמלה . כל התפיסה שלך , קשורה לאלימות , אכזרית , ברוטלית , ספגת בקריזה אלימות , ואת פורקת אותה בקריזה .
עם השנים , נטשטשה אצלך האבחנה , בין קורבן לבין אגרסור , ולגבי דידך , משל היה העולם :
כל כולו אלימות לשמה !!
מן עלובי החיים והנדכאים , אני תוהה , אם מפגרת כמוך , תועיל לה המתת חסד …
אהבתיאהבתי
תמריץ, נא מחוק את התגובה של החולה.
שוב התבלבל בין הכדורים.
אהבתיאהבתי
אני מעדיף שלא לצנזר תגובות במידת האפשר.
אהבתיאהבתי
גו'ש , שרץ פחדן , אם יש לך אומץ , לתגובות כאלו , תשאיר את השם המלא שלך פה……. הראש שלי מתחת לגיליוטינה שתפחד כדבר הזה לעשות , ולמה ? זה פשוט :
אדם מן היישוב היה גורס , שאתה פחדן שפל ומתועב , ועושה כל זאת , כי אתה מסתתר מאחורי אנונימיות מתועבת , והואיל וכך , אתה עושה זאת , ומתוך מחשבה שלא תשלם על כך .
אבל , בין אם תשאיר השם , בין אם לאיו , אתה תשלם על כך !! היה סמוך ובטוח ……
אהבתיאהבתי
נישואי גן עדן והשאול?
תפרט תפרט,
בעיניני ספרטנים במילים
היה פעם איזה נזיר בודהיסטי שהתאהב בנסיכה ורצה להגיד לה אני אוהב אותך אבל הוא נדר נדר שידבר מילה בשנה אחת, חיכה שנתים אבל אחרי שנתיים כל כך היה מאוהב שהחליט להגיד האם תנשאי לי, חיכה עוד 4 שנים ואחרי 6 שנים של שתיקה אחז בידה ירד על בירכו ואמר: אני אוהב אותך, האם תינשאי לי? הנסיכה התבוננה בו ושאלה פארדון?
אהבתיאהבתי
פארדון?
מזכיר את הילד התמציתי שלא דיבר עד גיל שמונה עשרה כי לא היה לו משהו חשוב להגיד.
נישואי גן עדן והשאול?
קצת קשה לפרט ולהתרכז בתגובות בזמן החגים כשכל הילדים והחברים שלהם
צועקים בכל האוקטובות ,מחרישים לי ת'שכל וגורמים לי להתבלבל בין הכדורים . אז הנה הרצאה בנושא מאוניברסיטת הרווארד שלפחות נרגיש אינטילגנטים.
בגדול , מדובר על שינוי המבט ההיררכי שהשכל למעלה והתשוקות למטה או היפוך הערכים שהתשוקות למעלה והשכל למטה אלא מבט של נישואים חסרי היררכיה בין
השכל והתשוקות.
בתימצות אולי המזרח במערב והמערב במזרח.
(הרצאה של חצי שעה מחולקת ל3 חלקים , מומלץ).
————————————————————————————
Blake's work was neglected for a generation after his death and almost forgotten when Alexander Gilchrist began work on his biography in the 1860s.
————————————————————————————
Blake had an enormous influence on the beat poets of the 1950s and the counterculture of the 1960s, frequently being cited by such seminal figures as beat poet Allen Ginsberg, songwriters Bob Dylan, Jim Morrison,[115] Van Morrison,[116][117] and English writer Aldous Huxley. Much of the central conceit of Philip Pullman's fantasy trilogy His Dark Materials is rooted in the world of Blake's The Marriage of Heaven and Hell. After World War II, Blake's role in popular culture came to the fore in a variety of areas such as popular music, film, and the graphic novel, leading Edward Larrissy to assert that "Blake is the Romantic writer who has exerted the most powerful influence on the twentieth century."[118]
————————————————————————————
ממה שקראתי בזמנו הוא כנראה גם השפיע על קארל יונג.
אהבתיאהבתי
גיא
שוב
חפרת חפרת..
סע לספרטה
אהבתיאהבתי
שמשון ,ממליץ לערוך טראנספורמציה נוספת לשם לשמעון (סאשה) פן.
כי אתה פשוט משורר 🙂
מדובר להזכירך בחפירות לבקשת הקהל
ולא בחפירות פטרנאליסיטיות.
חוצמזה , הייתי בספרטה ואין שם מה לראות והרבה מה לחפור.
בברכה.
אהבתיאהבתי
תמריץ,
הבאת אוסף של תוצאות מעניינות ביותר.
הממצא המעניין ביותר בעיני הוא כי בממוצע:
אדם לבן מצליח למצוא פירוש נכון ל-6.5 מילים
אדם היספני מצליח למצוא פירוש נכון ל-5.5 מילים
ואדם שחור מצליח מצוא פירוש נכון ל-5 מילים
התוצאה של האדם הלבן אינה מעניינת והיא משמשת כרפרנס להשוואה בלבד. ובהינתן התוצאות של היספנים ושחורים, נשאלת השאלה מדוע היספנים מצליחים יותר משחורים?
הם הגיעו יחסית לאחרונה לארה"ב*, לעומת עשרות שנים שהשחורים בארה"ב.
האם קיימת יותר גזענות כלפי שחורים מאשר כלפי היספאנים? האם זה קשור לשוני בדת שלהם? (היספאנים קתולים מה שנכנס להגדרה שלך כ"שליטה עצמית" לעומת הכנסיות השחורות)?
מה המקור לשוני הזה?
ויותר מעניין, מדוע מגמת צמצום הפערים בין שחורים ללבנים פסקה בעשורים האחרונים?
האם יש קשר לכניסת ההיספאנים לארה"ב?
* רק אחרי מלחה"ע ה-2:
http://www.e-mago.co.il/magazine-380.htm
אהבתיאהבתי
מדינות היספניות כמו מקסיקו מתפקדות טוב יותר ממדינות אפריקניות, כך שלא מפתיע בעיניי שההיספנים מצליחים יותר משחורים. בדרך כלל יש הלימה די משמעותית בין הצלחת מהגרים לבין הצלחות מדינות המוצא שלהם (עם יוצאת דופן אחת גדולה – הודו. מדינה כל כך ענייה עם מהגרים כל כך מצליחים). מה שכן מעניין הוא ששיעור הפשיעה ההיספני בארה"ב אינו מאוד גבוה, בניגוד למה שקורה במרכז אמריקה. אולי בגלל שדור המהגרים הראשון מתרחק מפשיעה, ואולי מסיבות שיחזיקו מעמד לאורך דורות. כתבתי בעבר: http://tinyurl.com/oyhmzxn .
אהבתיאהבתי
יאיר המאמר שהבאת מעניין. תודה.
הכותבת מתייחסת לאתגר לפי הנטינגטון שמציבה ההגירה ההיספאנית
לזהות הלאומית האמריקנית:
—————————————————————–
הנטינגטון הקדיש את סיפרו (The Challenge to America's National Identity)לאתגר הזה. הוא טוען שללאומיות האמריקנית יש מספר מאפיינים והם: השפה האנגלית, הנצרות הפרוטסטנטית, המורשת התרבותית והפוליטית האנגלית, דגש על אינדיבידואלזם, אתיקה של עבודה, כלומר, מוסר עבודה גבוה, ואמונה ב"חלום האמריקני".
במלים אחרות, הנטיגטון מגדיר את האומה האמריקנית כאומה לבנה, נוצרית [פרוטסטנטית]. הנטיגטון אינו רואה כל סתירה בין עיקרון ההפרדה בין דת ומדינה לבין הגדרתו את האומה האמריקנית כאומה פרוטסטנטית.
—————————————————————–
כנראה שיש קיזוז לאתגר ע"י מגמת ההתייבשות הקאתולית אצל ההיספאנים ומעברם לכנסיה האוונגליסטית. גיא בכור תיאר זאת כאן , כזכור:
http://www.gplanet.co.il/prodetailsamewin.asp?pro_id=3229
גיא בכור לא מתייחס להשפעות הכלכליות של המעבר בין הכנסיות.
מעניין אם המעבר יביא לכלכלות יותר קפטליסטיות ואולי מצדיק השקעה ספקולטיבית בשווקי המדינות לטווח הארוך.
אהבתיאהבתי
לא הייתי מצדיק השקעה במדינה כלשהי רק על סמך מעבר מקתוליות לאוונגליסטיות, אבל בהחלט האחרונה יותר מתאימה למדינה קפיטליסטית כמו ארה"ב והיא גם תואמת יותר את האתוס האמריקאי, בטח יותר מקתוליות.
מה שאני מנסה לומר זה שיתכן שחלק מהמעבר בין הכנסיות בארה"ב מושפע מהקפיטליזם האמריקאי והערכים הנלווים לו.
עם זאת, זה לא מסביר מדוע יש מעבר שכזה גם בדרום אמריקה, אזור שאינו מזוהה עם הקפיטליזם האמריקאי וערכיו.
אהבתיאהבתי
תמריץ,
כתבת "מדינות היספניות כמו מקסיקו מתפקדות טוב יותר ממדינות אפריקניות, כך שלא מפתיע בעיניי שההיספנים מצליחים יותר משחורים", אבל התעלמת מהעובדה שהשחורים בארה"ב לא הגיעו ממדינות אפריקאיות. הם הגיעו לארה"ב לפני 200-400 שנים.
אהבתיאהבתי
יאיר, אני לא מחסידי ההשקפה שאם מישהו מגזע אחר נתקל באנשים אירופאים, אז אפשר לפתוח טיימר ובתוך דור, שניים, שלושה או עשרה הוא יעשה אירופאי בעצמו.
אהבתיאהבתי
כזכור , הוא מחסידי ההשקפה ההפוכה.
באמת שבאמת ניסתי להתאפק ולא להגיב ….
אורי אמר שיש לו רגשי אשמה שהוא מפציץ באי רלוונט.
כשלי יש רגשי אשם אני מפציץ יותר בשביל שלא יבואו פעם הבאה.
אהבתיאהבתי
תמריץ ויאיר , נסו לחשוב על התובנה הבאה :
לשחורים אפרו אמריקנים , ילידי המקום , מקדמת דנא , יש הרבה יותר נטיה ולגיטימציה למרמור תורשתי מטעני פסיכוסוציולוגי . הם ילידי המקום , אדוני המקום , והם תופסים עצמם כמופלים לרעה , באופן אינהרטי . זה מגבש או מייצר ומטפח מעין מעגל מרושע , שמקיים עצמו , ומצדיק התנהגות או הטיות :
קרימינליות , פרזיטיות , אנטי מימסדיות וכו…..
לעומת זאת :
היספאנים , מהגרים , אינדיבידואלים , מתחילים מאפס , במדינה ( ארה"ב ) בה האתוס , הינו : העדר אתוס ….כל פרט מגשים בטירוף את הקפריזות שלו , תלוי בעצמו , רק בעצמו , עד הגשמת " החלום האמריקני " הנכסף .
משמע : היספאני עשוי לראות עצמו , יותר כאינדיבידואל סיזיפי ( ויש לו התמריץ והתנאים לכך בארה"ב כמובן ) לעומת השחור :
שעשוי מראש , להחשיב עצמו ,כמשויך לקהילה מופלה ועשוקה , וכך : מתגשמים לפעמים המחשבות או המעגלים המרושעים , כפי האמרה הידועה :
הדימוי העצמי , הינו נגזרת של הדימוי החברתי …….
נסו לבדוק הכיוון הזה ….. להתראות
אהבתיאהבתי
זה הכל עניין של פסיכולוגיה . אנשים נמוכים היו יכולים להצטיין בכדורסל בדיוק כמו אנשים גבוהים , אם הם רק היו מאמינים בעצמם . אבל איך אדם נמוך יכול להאמין בעצמו אם שאר הנמוכים לא מאמינים בעצמם ? ואיך הנמוכים יכולים להאמין בעצמם אם הממוצעים והגבוהים לא מאמינים בהם ? כך נולד המעגל המרושע שנמוכים לא טובים בכדורסל .
ברור שמקצועות החשיבה שונים ממקצועות הספורט . כי הגוף שלנו עשוי מחלבונים , אבל המוח הוא לא חלק מהגוף , אלא מהנפש . הגנים לא משפיעים על המוח , כי המוח לא עשוי מחלבונים אלא ממחשבות . יכולת החשיבה של האנשים לא מושפעת מהגנים אלא רק ממעגלים מרושעים . זה הכל עניין של פסיכולוגיה .
אהבתיאהבתי
עידן, אהבתי את המוח שעשוי ממחשבות. כמו שאומרים שכל חייל אתאיסט הוא מאמין במהלך קרב, אז כל הומניסט אתאיסט הוא דואליסט בוויכוחים מעין אלו.
אהבתיאהבתי
תמריץ,
אני מקבל את דברי אל רום כי הם מסבירים מדוע צמצום הפערים בין שחורים ללבנים פסק בחמישים השנה האחרונות. ייתכן ששם חל השינוי בתודעה החברתית של השחורים מרצון להשתלבות בחלום האמריקאי להתחפרות במודל הקהילה המופלה.
ההסבר שלך לא פותר את בעיית הפסקת צמצום הפערים, ובעיקר שהשפעת התפקוד של מדינות אפריקאיות על אנשים שהיגרו ממנה לפני 200-400 שנה נראית לי שולית ביותר.
אהבתיאהבתי