התביעה נגד ישראל בהאג והמערכת הבנקאית

כבר כמה פעמים כתבתי בבלוג את השקפתי  שתביעת ישראל בפני בית הדין הבינלאומי בהאג מהווה רעידת אדמה במעמדה הבינלאומי של ישראל ותחייב שינויים מרחיקי לכת בהתהלותה בעניין מפעל ההתנחלויות.

אחת הנפגעות הקשות עלולה להיות מערכת הבנקאות בארץ. מערכת זו מממנת את ההתנחלויות באמצעות הענקת משכנתאות למתנחלים. הבנקים הישראלים הם בעלי שלוחות בחו"ל. כפי שמעידה פרשת בנק לאומי והעלמת המס בניו יורק, גם לאירועים שמתרחשים בשלוחות אלו יש השפעה קריטית על הבנקים, תיפקודם ויציבותם.

הכרזה על מפעל ההתנחלויות כפשע מלחמה תביא, בסבירות גבוהה, לסנקציות כלפי הגופים המממנים אותן, כלומר הבנקים הישראלים, וכלפי פעילותם בחו"ל. הפעם דווקא ארה"ב שבשנים האחרונות עושה חיים קשים לבנקאות הישראלית, לא תהיה מקור הבעיה. האמריקנים לא אישררו את אמנת רומא, מקור סמכות בית הדין הבינלאומי. הבעיה תבוא מארצות המערב האחרות שמבחינת מערכת המשפט שלהן, בית הדין הבינלאומי בהאג הוא בעל סמכות והשפעה.

אין אינטרס למדינות המערב להתנגש בעוצמה כזו עם מדינת ישראל, אולם לדעתי מכלול הנסיבות המשפטיות מעלה אותן על מסלול התנגשות איתנו שהוא בלתי נמנע.

35 תגובות על ״התביעה נגד ישראל בהאג והמערכת הבנקאית״

  1. תודה על הפוסט תמריץ , רק כמה הערות :

    1) מדובר אם הבנת הלינק שהפניתי אליו , בבדיקה מקדימה של התובע בהאג , והמרחק עוד גדול עד לפתיחת חקירה . זהו מוסד כרגע לא של חקירה , אלא בדיקה מקדמית כללית ביותר .

    2) התובע בהאג מגדיר בעיקרון את הבדיקה המקדימה כ : בדיקה של המצב בישראל – פלסטין . כלומר חקירה כללית , לאיתור ראשי חץ . אין עסקינן כרגע בהתנחלויות דווקא , וסביר יותר שהם יתמקדו לעת הזו – בצוק איתן . כבר ציינתי בפוסט אחר , שלהתעסק עם התנחלויות , יהיה סיפור סבוך , וקשה מאוד , הוא לא פשוט כפי שהוא נראה למתבונן, ותקצר היריעה כרגע .

    3) לגבי חרם על מערכת הבנקאות . החרם בעיקרון הינו על מוצרים שמיוצרים בשטחים כבושים ( כגון מחלבות הגולן ) ומיוצאים לאירופה ( בעיקר ) . ואילו , המערכת הבנקאית , לא מייצאת לאירופה , כסף שיוצר בהתנחלויות , אלא נותנת משכנתא לגורמים פרטיים בארץ . כך שהסיכוי לאנלוגיה או היקש , קלוש מאוד וחסר היגיון למעשה .

    טוב תקצר היריעה , סיבוכי אימים . תודה

    אהבתי

  2. אני מסכים שהסיפור עדיין רחוק, אבל אורי ביקש שאעניק בבלוג תחזיות.
    בצוק איתן יש לישראל קייס מאוד חזק והוא העובדה שמערכת המשפט בישראל חוקרת את המבצע ובנוסף מדינות מערביות אחרות מאוד לא ירצו שבית הדין יתחיל לפשפש בהתנהגות צבאן. לעומת זאת בנושא ההתנחלויות ישראל חשופה יותר לדעתי ואכן כבר היו לנו חילוקי דעות בנושא.

    החרם על מוצרי ההתנחלויות אינו בדיוק משפטי ונובע מסיבות אחרות. כאן הנושא הוא האפשרות לתבוע גופים ששותפים פעילים לפשעי מלחמה.

    אהבתי

  3. תמריץ , בסיפא של התגובה שלך , התחלת להבין , כמה מסובך יהיה סיפור ההתנחלויות , שהרי כל המפעל הציוני , וכל העולם כולו , שותף לפשע , ולפשעים כגון דאילו אם כך . נסה להעמיק ולחשוב ( פתח מפה , פתח גלובוס , ונסה לדמיין מה יקרה , ממש לאותן מדינות מערב , כפי שאתה מקיש לגבי " צוק איתן " ) .

    לגבי צוק איתן , אתה צריך להבין הסיבוך :

    לא מספיק לחקור , צריך חקירה אפקטיבית והעמדה לדין והענשה הולמת , ואם לא , בית המשפט בהאג מחיל סמכותו . אז זה לא יעזור במובן זה . אפילו כך , הבעיה העיקרית , אינה רק פשעים אינדיבידאולים ( כגון , נוהל חניבעל רפיח , בית הספר של אונסק"ו , הקרב על סג'עיה וכו…. ) אלא :

    נזק מצרפי בלתי נתפס . כלומר , משל כל פעולה מפעולות הצבא הייתה חוקית , אלא שהנזק המצרפי בלתי מתקבל על הדעת , והוא כשלעצמו טוענים רבים או משפטנים , מהווה פשע מלחמה . סיפור סבוך , האמן לי . תודה

    אהבתי

  4. אני לא מאמין באמת שצוק איתן יסבך את ישראל. מצד שני, אני לא חושב שיש מדינה בעולם שרואה עצמה שותפה להתנחלויות.

    אהבתי

  5. תמריץ , קודם כל , תיקון לתגובתי לעי"ל , מדובר ב – אונר"א ( בית הספר ) ולא : אונסק"ו .

    תאמין לי תמריץ , ניתוח משפטי זה דבר אחד , וכל מיני תפיסות סובייקטיביות / אינטואטיביות אמורפיות מטאפוריות , זה דבר אחר לגמרי !! מסביר לך שוב , ועל קצה המזלג :

    החוקים הבינלאומיים אוסרים על כיבוש ותוקפנות , אבל מכאן ואילך , סימולטנית . מלחמת ששת הימים , הייתה מלחמת מגן , בעבר הרחוק , יש פה סיבוכים ביטחוניים משמעותיים ביותר . אין גם סעיף באמנת רומא , שממש תואם את מעשה ההתנחלות כפשע מלחמה או פשע תקיפה , שהרי לא עסקינן בטרנספר של אנשים , אלא מעבר פרטי של קבוצות ואנשים להתנחלויות בשטחים . כל העולם מלא בשטחים כבושים ואוכלוסיות עוברות ונעברות , הכל מן העבר הרחוק . אז למה פה יתמה אדם ?

    אתה הרי מבין כמה הסכסוך הזה בעל ציביון מיוחד . אתה מבין הרי המשטמה האדירה למדינת ישראל בעולם , אבל , זה לא פשוט יהיה לבנות טיעונים משפטיים או לעמוד מול טיעונים משפטיים .

    על כל זה , יש טיעוני ביטחון חזקים ביותר . אי אמון בצד הפלסטינאי שגילה לכאורה , שוב ושוב אגרסיות תוקפניות במקום : פשרה וויתורים וכו….. יש גם טיעונים שההתנחלויות חשובות לביטחון . תאמין לי תמריץ , זה החלק היותר סבוך בסיפור . תודה

    אהבתי

  6. האם הטענות שהסיבה להתנחלויות היא בטחונית או שלא מדובר במעשה ביוזמה ממשלתית, תשכנע את שופטי האג, אני חייב לומר שאפילו אותי, כפטריוט ישראלי היא לא משכנעת.
    אין ספק שהממשלה סייעה רבות להתנחלויות ומסייעת עדיין ושכל אישור בנייה הוא עניין פוליטי. גם אין ספק שמניעי המתיישבים אינם בטחוניים נטו.

    אהבתי

  7. תמריץ , השטחים לא נכבשו בשביל להתנחל בהם , את זה אתה מבין , הם נכבשו במלחמת מגן . אחת מהדוקטרינות בעבר , בקשר להתנחלויות בגדה , הייתה בפירוש ביטחון , אפנה אותך אולי מאוחר יותר . מניעי המתיישבים ? אין להם מה לעשות פה !! אילו שיקולים פרטיים למעשה של כל משפחה או זוג וזוג . הממשלה , אף פעם לא טרינספרה אף אדם לשם , אלא רק יצרה תנאים מסייעים כלליים , כפי בכל הארץ . פשוט זה לא יהיה . תודה

    אהבתי

  8. כן תמריץ , מבין התיסכול שלך , רק טיול זה לא יהיה , כפי שהרבה חושבים אגב . נראה להרבה אנשים , ככה על הבלנק , פשע בינלאומי וכו….. המציאות תהא הרבה יותר סבוכה .אם בכלל בית הדין יגיע לכך ,שהרי : יש שאלה מקדמית של תחולה , שהרי האמנה תקיפה רק לגבי פשעים שהתבצעו אחרי כניסתה לתוקף ( 2002 ) , וזוהי בכלל שאלה מיקדמית שיכולה מאוד לסבך המצב . תודה

    אהבתי

  9. אני קורא את השיחה שלכם ורוצה להפנות אותכם לכתבה שעלתה בימים אלו בדמרקר על המאבק המשפטי שישראל מנהלת בצרפת ושויצריה נגד אירן בענין חובות של ישראל וחברות ישראליות לאירן של השח. החובות כיום עומדים על כ 8 בליון דולר ויותר והשופטים בשויצריה וצרפת לא מקבלים את טענות ישראל שהחוק הישראלי ואפילו הסנקציות האירופאיות מונעות העברות כספים לאירן ולאחרונה פסקו כמה פסיקות לא נעימות עבורנו וזו תבוסה מוחלטת. אם תקראו את הכתבה אולי זה יתן רושם מה הולך להיות כששופטים יתחילו להחליט החלטות שיפגעו בהתנחלויות ובחברות ובנקים ישראלים.
    התחזית של תמריץ לגבי פגיעה בבנקים ישראלים נראה לי כמשהו מציאותי שצריך להביא לידיעת הממשלה וחברי הכנסת שלנו שאני מטיל ספק אם הם מרחיקים לכת לחשוב. אולי כמו שאלרום אומר משפטית אנחנו רחוקים מכך אבל את ההגיון יעוותו לצרכים בלחץ דעת הקהל באירופה.

    http://www.themarker.com/news/1.2541058

    בעיניני מחירי הנפט יש בביזפורטל כתבה האם הסעודים הצליחו:
    ברשות האנרגיה האמריקנית (IEA) הודיעו השבוע כי בהסתכלות ל-2015 ירידת מחיר הנפט צפויה להביא לירידה בגידול בתפוקת הנפט במדינות שמחוץ לקרטל אופ"ק (ירידה של 350 אלף חביות ביום) לגידול של 950 אלף חביות ביום בלבד וזה אחרי שב-2014 נרשם גידול של 1.9 מיליון חביות ליום. כלומר אם סעודיה חששה מאיבוד נתח שוק, היא הצליחה למתן את מהלך העניינים.

    אהבתי

  10. תמריץ ואורי/רוזה,
    אני חושב שאתם מגזימים.
    פוליטיקה, ויחסים בינלאומיים ושוקי הון (ותחומים נוספים) הם הרבה יותר מורכבים מהפשטנות שהוצגה כאן.
    משול הדבר להשוות קרב אגרופים על סירה לקרב אגרופים על מזרן באצטדיון מקורה באולימפיאדה. השני מבוקר ועל קרקע יציבה בעוד שבראשון – כל חבטה לא נכונה יכולה להביא את החובט להפסד. כל תנועה מערערת גם את החובט ומובילה לתנועה של הסירה כנגד כיון החבטה.
    הפנייה של הפלסטינים להאג, היא בומרנג שסופו לא ברור והתחזית שלי שהיא תפגע בהם ולא בנו.
    יש כוחות מנגד, שלא ישתקו ולא ישבו בשקט, ושישתמשו במצב הפוליטי החדש לטובתם. אנחנו מדברים על דינמיקה – לא על סטטיקה.

    הטענה שלכם שפנייה כזאת תגרום לחרם כלכלי וכדומה דומה לטענה שאם המפלגות הערביות יתאחדו הם יובילו את גוש השמאל לניצחון. אבל בא נאמר שהן יתאחדו (גם זה לא ברור ולא סגור) – במקרה כזה כל המפה תשתנה. חלק מהשמאל יברח למרכז, חלק מהמרכז יברח לימין. וגם אם בפועל בוז'י ולבני יצליחו להקים ממשלה על בסיס המפלגות הערביות – אז הן יצליחו לשנות משהו? הציבור יתן ידו למהלכים מרחיקי לכת על בסיס המפלגות הערביות? שלא לדבר על כך שבמקרב כזה שהשמאל ישרוף את עצמו למשך עשור לפחות אם לא יותר.

    בקיצור, הפוסט הנוכחי הוא חיבור של 1+1 שלא מתקיים במציאות כלל.

    אהבתי

  11. יאיר, אכן תמיד צריך לקחת בחשבון את הריאקציה ואת הריאקציה לריאקציה. ועדיין לישראל אין אלטרנטיבה לעולם המערבי ולערכיו וכאן אנחנו הולכים לקראת קרע גדול איתו. זה נכון שהמערב שרובו ידידותי לישראל יעשה הכול כדי למנוע את הפיצוץ הגדול הזה, מה שאומר שנוכל לסחוט ממנו גם ממתקים אם נתנהל בחוכמה, אבל איני רואה דרך שבה מפעל ההתנחלויות יוכל להימשך כרגיל. המציאות המשפטית היטלטלה.

    אהבתי

  12. מדוע באמת הפלסטינים עושים צעד קיצוני שכזה? זה נשמע כמו משחק על כל הקופה. הרי ברור שישראל תגיב בעצירת כספים. החמס בעזה לא במצב שהם יכולים לפתוח מערכה צבאית נוספת ועל סף התפוררות. המצב הכלכלי יחריף בגדה. הם מגישים לישראל על מגש את סיום הרשות הפלסטינית כמו שמנבא גיא בכור.

    אהבתי

  13. גם משפט הוא תלוי חברה, תרבות וערכים.
    אני מכיר בכח של המשפט, התקשורת ובקשרים דיפלומטים ("קהילה בינלאומית"), אבל עדיין מאמין שהערכים והתרבות הם המובילים, והמשותף עם העולם המערבי רב על המפריד, בוודאי ביחס לעולם הערבי.
    משפט, כמו הרבה מערכות אחרות, באו לארגן ולסדר את הקיים. לא לשבור.
    הוא יכול לשנות קצת אבל לא לשנות את התמונה מקצה לקצה.
    [ואף להיפך, הפנייה להאג יכולה למשל לגרום לסיפוח השטחים – בניגוד מוחלט למטרה הפלסטינית]. פסק הדין של בית המשפט העליון בארה"ב על ההפרדה בין שחורים ללבנים בא אחרי שהציבור היה מוכן לכך. 50 שנה קודם לכן אפילו השחורה שפונתה ממקומה באוטובוס או הילדים בבית הספר הנפרד לא היו חושבים לערער לבית המשפט. והציבור גם לא היה מקבל כזה פסק דין.

    מצטער, אבל אני לא מאמין לא בהדפסת כספים (נקודתית כן אבל לא יותר מזה) ולא במערכות משפט כמחוללי שינוי.
    אני מאמין בערכים ותרבות.

    אהבתי

  14. יאיר עמדותיי בנושא שונות. ימים יגידו. נכון שהמשפט לא יכול לכפות היפוך ערכים מוחלט אולם הפסקת הבנייה בהתנחלויות אינה הפוכה לערכיהם של רוב הישראלים.

    אורי, לישראל אין שמץ רצון לפרק הרשות ולכן איומיה בנושא הם סרק, סרק, סרק.

    אהבתי

  15. עמדותינו שונות והוויכוח הזה, כמו אחרים, מחדד זאת. שמח על הפלוגתא ואכן ימים יגידו.

    אהבתי

  16. יאיר,
    אם בית המשפט העליון האמריקאי לא היה פוסק נגד ההפרדה ואף אחד לא היה פוצה פה אז ההפרדה הייתה ממשיכה עד היום.
    במדינות דמוקרטיות לבית המשפט (בטח ובטח בית המשפט העליון) יש כח עצום לחולל שינוי, בטח כשהוא רואה אי צדק משווע שקורה לעיתים קרובות לאוכלוסייה גדולה.

    לפעמים זה בא כדי להכריח את הפוליטיקאים לפעול חוקתית ולפעמים זה גם נוח יותר לפוליטיקאים שבית המשפט מתערב לפניהם כי הם בעצמם לא מוכנים לעשות את השינוי הזה.

    אל תשכח שבית המשפט נפגש עם האזרח הפשוט הרבה יותר מאשר הפוליטיקאים ובנושאים הרבה יותר רגישים וחשובים לאזרח ולכן קשה לשופטים (שהם בני אדם) להתמודד מול אי צדק ערכי ומוסרי ולהכשירו עד אינסוף.

    אהבתי

  17. אני חושב שההבדל בין שופטים לפוליטיקאים הוא, כמה מפתיע, בתמריצים. פוליטיקאים צריכים להיבחר בידי ההמון ושופטים צריכים לקבל כבוד ויקר מעמיתיהם הליברלים בעולם.

    אהבתי

  18. גיא, קראתי עכשיו את המאמר של בכור. ההשוואה בין מוסלמי אירופה לבין מצב הפלסטינים בשטחים היא מטופשת. המוסלמים באירופה הם אזרחים שווי זכויות. עם זאת, בהחלט ייתכן שבמאה ה-22 יימצא גם באירופה פתרון בנוסח שתי מדינות שיאפשר למוסלמים ולאירופאים לחיות בקנטונים שונים בנפרד. קשה כרגע לראות הישרדות דמוגרפית של הרוב באירופה כשמדובר על הטווח הרחוק. מצד שני, גם בארץ ככה נראו פני דברים בעבר. כהנא טען שאין מנוס מפיתרון לפי רוחו כי אחרת גם בתחומי הקו הירוק יהיה רוב ערבי. בפועל כבר 15 שנה שמספר התינוקות המוסלמים יציב ואילו מספר התינוקות היהודיים טיפס בחדות בתקופה זו. אולי גם באירופה יתחולל מפנה שכזה ויאפשר ליבשת לשרוד כנוצרית ובעלת ערכים ליברליים.

    אהבתי

  19. תמריץ, אני כאמור לא מאד בקיא אבל לא כל המוסלמים באירופה שווי זכויות משום שיש כמות לא ידועה\לא רוצה להיות ידועה של מהגרים לא חוקיים.
    אמן, אמן שהיבשת תישאר בעלת ערכים ליברליים.

    אהבתי

  20. לא מכיר את היחס המספרי בין האוכלוסיות ואת שאר הפרמטרים….אם הם היגרו כמשפחות … בין השאר אם יש תוכניות גירוש באירופה למהגרים בלתי חוקיים אלו.

    העניין שאם הם חס וחלילה ישארו פה דורות הם כמובן לא ינסו להטמע בחברה אלא קרוב לוודאי יאמצו את הסיפור של הפלסטינים וינשכו את היד שהאכילה אותם.

    אהבתי

  21. יש מדינות בהם המוסלמים חיים שנים רבות במובלעות מבלי שיש התפרצויות של לאומנות או דת. במישיגן יש הרבה מאד ערים בהם המוסלמים השתלטו על העיריה ואוסרים על מכירת אלכוהול ובכל זאת המצב מחזיק מעמד כבר 50 שנה.
    גם באירופה הם יכולים לחיות בשקט, אולי הרוב המוסלמי יצליח להשתלט על המיעוט כי טרור זה בניגוד לאינטרס שלו. הרבה מעוטים לא נטמעים בחברה. גם הפלסטינים שלנו בכפר קאסם וטייבה ופרדיס ונצרת ויפו ועכו עוד לא נושכים את היד שהאכילה אותם אבל זה כנראה בדרך.
    הרשות בדרך להחלש מאד. מה האינטרס הישראלי תלוי בתוצאות הבחירות

    אהבתי

  22. הבעיה המרכזית באמת לגבי עתיד המוסלמים באירופה אינה הטרור אלא הדמוגרפיה. בשלב מסוים הם יהיו גדולים מספיק כדי להשפיע פוליטית וערכיהם סותרים כליל את ערכי המערב. בכך להבנתי עוסק הספר החדש של מישל וולבק. הוא אמנם מתזמן את השתלטות האיסלאם על צרפת לשנת 2022. סביר יותר שיהיה קרוב לסוף המאה. אבל מהפרספקטיבה ההיסטורית הגדולה 80 שנה אינן המון זמן.

    אהבתי

  23. אין סיבה לדאגה אבל כדאי לדאוג ולו רק מהבחינה התדמיתית ישראל לא רוצה להצטייר בעיני העולם כדרום אפריקה מ"ס 2..כולנו יודעים מה עלה בגורלו של המשטר הגזעני שם.? אף יהודי לא בארץ ולא בגולה לא ירצה שגורלה של ישראל יהיה דומה..גם בקרב אנשי הימין המובהקים ניכרת דאגה מהמצב הקיים מצב של חוסר הכרעה בענין השטחים וההסדר המדיני..החומה אותה בנינו בשנים אחרונות לא תפריד בנינו אזרחי ישראל לבין תושבי הגדה המערבית ישראל חייבת ליצור חייץ מדיני אבל איך עושים את זה..?אני לא מודאג מהחלטות של בית הדין הבינלאומי הם לא יקבעו עבורינו איך נחיה ומה נעשה ואני לא רואה סכנה מידית לבנקים בישראל כי לא הם הבעיה. אירופים היום לאחר התפרצות הטרור האיסלמי בפריז עמדתם כלפי ישראל תהיה זהירה יותר..כך או אחרת אנחנו לעצמינו חייבים ליצור מומנטום של הסדר עם הפלסטינים וכמה שיותר מהר כי הזמן לא פועל לטובתינו..במקרה ולא יהיה לנו פרטנר נהיה
    חייבים לחתוך את השטחים ולומר לשכנינו שעד כאן זה שלנו ומכאן שלכם ותעשו אצלכם מה בראש שלכם אבל כל פגיע בבטחון ישראל תעלה לכם ביוקר רב..

    אהבתי

  24. מר מירון, בספר מלכוד 22 מסופר על מישהו שלא רואה שיש לו זבובונים בעינים כי יש לו זבובונים בעיניים. לשמאל שלנו היו זבובונים בעיניים כ20 שנה. עכשיו הם מתחילים להתפקח ולראות שאין פרטנר ולא היה פרטנר. מה הם בדיוק מנסים להגיע בפניה לבית המשפט להאג? זו צורה של אנטיפאדה ולא יותר. להציק ולחבל ולהטריד בכל דרך ולא להגיע לפתרון. הם לא מעונינים בפתרון אבל חוששים לאבד את מה שי שלכן משאירים לעזה שזה לא הם אלא החמס לעשות את העבודה השחורהת ממנים אותו דרך המיסים שלנו והמענקים של ארה"ב ומחכים לזמנים טובים יותר. הזמן פועל לטובתנו הרי עם כל יום שעובר האירופאים קצת רואים טוב יותר מי הם המוסלמים אבל עוד לא הגיעו לשלב שהזבובונים יצאו להם מהעינים והם עוד בתחום הפוליטיקלי קורקט. עוד מעט קט ומפלגות קיצוניות יתחזקו על בסיס מצע עויין לזרים. קצת מצב כלכלי גרוע יביא לנהירה למפלגות שמאשימות את הזרים. באירופה המוסלמים הם לא הזרים שתורמים לשרותים הסוציאלים הם הזרים שמנצלים את המדינה.
    אם המהפכה תהיה ב 2022 הרי מה שאנחנו רואים זה את הניצנים שלה. עוד קודם למהפכה יתחילו תסיסות קטנות.

    אהבתי

  25. נראה שאנחנו הולכים להתנגשות לא פשוטה עם בית הדין הבינלאומי בהאג על נושא המשט הארור ההוא:
    http://www.nrg.co.il/online/1/ART2/709/966.html
    ואם השופטים כה להוטים לעימות עם ישראל על נושא כה שולי יחסית, מה יקרה כשההתנחלויות יגיעו לשולחן. הולך להיות סיפור לא פשוט.

    אהבתי

  26. יש פה מקרה דומה למקרה של יוון ואירן, התמקחות שאף צד לא יעמוד בו בהסכם רק מרוויחים בו זמן. ישראל מזהירה את הרשות שאם היא תפנה לבית המשפט בהאג יפסיקו להעביר לה כספים, הרשות יודעת שאי העברת כספים יביא למצב כלכלי גרוע שיוביל לאנטיפאדה נוספת ממנה ישראל חוששת. היא פונה להאג, ישראל נסוגה לאחר זמן מה מאי העברת כספים על בסיס הסכם שברור שהרשות לא תעמוד בו, וכך עקב בצד אגודל הפלסטינים מתקדמים לקראת הכרזה כמדינה.

    אהבתי

  27. לפי הכתבה "ההתנחלויות מבחינת האירופאים זה גם ירושלים והגולן".
    זה מחזיר אותי לויכוח בפוסט אחר אודות קוי 67.
    אתם תראו שקווי 67 לא יחזיקו מים. זה יתחיל ב-67, אח"כ ירושלים והגולן יחשבו כהתנחלויות ובהמשך כל מה שמחוץ לקוי 47 (תכנית החלוקה), כלומר הנגב והגליל.
    המדרון חלקלק וסופו שמדינת ישראל תאלץ להוכיח ריבונותה גם בתוך קוי 67. או אז כל הדיבורים על "מלחמה צודקת" ו"מלחמה לא צודקת" או "שטחים כבושים" ו"שטחים לגיטימיים" ייחשבו כעורבא פרח.

    אהבתי

  28. פינגבאק: המעניש | תמריץ

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s

%d בלוגרים אהבו את זה: